2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
meraba kızlar...
sonund abuğun bir mıktar alışveriş yaptım prematüre kac cm aldınız 45 mi 48 mi?
göğüs pompasını ne aldınız? ben avent aldım vazgeçtim geri verecegım bıraz pahalıya vermişler

saol canım
benim evim aşırı sıcak olduğu için su torbası kullanamıyorum
elma yağı işe yarıyor
dr.a dün çok kızmıştım ama şimdi malesef haklı çıktı

benim hala devam ediyor bugün 35gün oldu
pazartesi kırkımda kontrolüm var smear testi de yapacak ben idrar ve kan tahlilide vermek istiyorum
idrarımda köpürme var ne hikmettir anlamadım

canım benimkini hastane de aldılar çnk yarım saat içinde hastanede olması lazımmış numunenin
kızım muayene olurken kakasını yapmıştı temizledim
sonra emzirdim o sırada yaptı...
bence önce kakasını yapsın sonra üzerine hemen emzir belki idrarını o şekilde yapar
benimki de pazartesi tekrar idrar vercekmiş

gelelim kızıma
kültüründe de malesef enfeksiyon çıktı
bu nedenle 5 gün boyunca sabah akşam iğne vurulacakmış , pazartesi tekrar idrar verecekmişiz
dr. böbreklerinden de şüphelendiği için kan ve usg yapcak ( korkuyorum Rabbim yardım etsin
pazartesi artık bana gelmez... hemn iğnede çok ağlarsa diye korkuyorum bu akşam başlayacaz
dr.un tavrını sevmedim ama tecrübelerinden dolayı devam edecek gibiyim
eşim kendi dr.umuzu arayıp durumu bildirdi.. kendisi önemli bi bulgu olmadığını iğnleri yaptırıp bana gelin demiş
çok kararsız kaldım
bu adamın tavrını sevmedim kendi dsr.umuzundan gözden kaçırmış olması hoşuma gitmedi
kısacası son bi defa daha her ikisini de deneyeceğim sonra karar vereceğiz... inşallah kızımda bişey çıkmaz da bunlar sıkıntı olmaz

canım bugün benim 13. günüm ve ben adetmişim gibi günde 3 veya 4 tane ped kullanıyorum
hatta sadece kan değil, parça da geliyor

meraba kızlar...
sonund abuğun bir mıktar alışveriş yaptım prematüre kac cm aldınız 45 mi 48 mi?
göğüs pompasını ne aldınız? ben avent aldım vazgeçtim geri verecegım bıraz pahalıya vermişler

merhaba kızlar, biliyorum her birinizin bebekleriyle sorunları var benimkilerin olduğu gibi ama çok daraldım ve konuşacak kimsem yok, sizle dertleşeyim dedim, yoksa artık iyice kötü hissedeceğim kendimi,
ben annemle altlı üstü oturuyorum, hepiniz diyeceksiniz ki ah ne şanslısın, ama malesef pek öyle değil, bebekler sabaha kadar durmuyorlar, dolayısıyla pek uyuyamıyorum, sabahda uyumaları öğlen 12 yi buluyor, yanımda kimse yok zaten, annemde bi uğrayıp kapıdan bakıyor, bebeker uyanık ve ağlamıyorsa seviyor, ağlamaya başlayınca koyup kaçıyor, çoğu zaman öğlen 1 e kadar birşey yemediğim oluyor, fırsat bulamıyorum, ama kimse ya sen ne yaptın yemek yedin mi, bak süt veriyorsun demiyor, anneme daha birşey yemedim diyorum yemezsen sütün olmaz tabi diyor, ben çocuklara bakarken ben kahvaltı hazırlayayım sen yerken ben bakarım diyen yok,bir tencere çorba pişirip getiren yok, insanın kaynanası yapsa adı kaynana olur, bunu annemin yapması çok zoruma gidiyor, bugün sabah 8 de bir kase cornflakes yedim, saat akşam sekiz oldu daha birşey yemedim, eşiminde yemekli toplantısı var gelmedi, şimdi bekide içinizden diyorsunuzdur buraya yazana kadar git yemek ye diye, sinirlerim çok bozuldu ağlıyorum ve yemek yemek bile istemedim, kendimi kimsesiz hissediyorum, iyi ki sizler varsınız, aslında hiç birinizi tanımıyorum, ne görmüşlüğüm var ne de konuşmuşluğum, ama siz hep bana yoldaş arkadaş oldunuz, ben hep ailem için kendimi parçalarım, hasta olduklarında bakar, her türlü dertlerine koşarım, ama bana böyle yapmaları zoruma gidiyor, annem ablamın canı çekmiş diye herşeyi yapıp konyadan ankaraya gönderiyor ama bir kat aşağıda ki kızı umrunda değil, ablam da anneme bir düşkündür sormayın, kadın bayılır o koyar gezmeye gider o kadr yani, bu hayatta iyi olmak haram zaten, annem birde arayan oldumu ne yapalım çocuklarla uğraşıyoruz diyor, kim uğraşıyor anlamıyorum, eşimde olayın farkında ama ben pek belli etmemeye çalışıyorum, kayınvalidemi çağıralım gelsin diyor, onunda gelmesini istemiyorum, o da oturur Nurhan yemek yapsında yiyelim diye bakar, gelse bir de onun derdi çıkacak başıma,
bilmiyorum ben mi bartıyorum ama canım çok sıkkın işte

Canim benim sakin kendini üzme önce kendini düsün sonra arkandaki bebeklerin düsün sen saglam durmalisin ki onlara yerebilesin. Bebeklerin sanirim kücükler daha 3 ay biraz zor gecicek sana ama sonra onlar sana sen onlara alisicaksin yavas yavas düzelirler inan baslarda hepimiz öyleydik yemek yemeye vaktimiz yoktu ama bunlarin gecici oldugunu aklindan cikarma üzme kendini annelik zor ikiz anneligi dahada zor ama hersey yoluna girecek bunu unutma benimkilerde 7 ayliklar cok sükür burda cogunlugu yalniz bakiyor. Annenide allaha havale et cocuklarinla mutlu ol canim kafana takma hersey yoluna girecek unutma öptüm seni ve bebislerini a.e.o.

Canim benim,ıcin cok sıkılmıs,sen buraya yaz ve rahatla,sana yardimci olamasakta,seni dinler ve dua ederiz,inanki okuyunca cok canim sıkıldı,az kaldi sabret,3aylik olunca bebeklerin duzene gircek,ins.daha erken olur hatta,o zaman rahatliycaksin,kaynanan gelsn diycektm,maalesef iki tarafinda tutulacak tarafi yokmus,annene diycek laf bulamiyorum,gercekten kaynana olsa kizariz yani,neyse sen eşine çaktirma,bunalsanda,onun agzina laf verme,cok iyi insanda olsa,erkegin agzina laf vermemek lazim...ins.hersey yoluna girer,sende altta kalma,herkese soyle,annenin yaninda,herseyi tek basima yapiyorum,ustesinden geliyrm ,kimseninde yardimini gormedm de,annende bilsin,herkeste bilsin...Allah yardimcin olsun

Ben senin yerinde olsam çocuklari kapar anneme çikarim. Evinde olunca ya çocuklari biraz oyalar, ya sen evdeki yemekten yersin. Onuda bi şekilde işin içine katmiş olursun. Kiz anneleri aslinda çok verici olur ama belki annen göze batmak istemiyordur eşinden ve ailesimden tepki görmemek için. Ama tabi bu dönemde bizde her türlü yardima açik olduğumuz için bitazda hormonlardan dolayi hassas oluyoruz. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Dosbacim,cok gecmis olsun,pzt.ye kadar sizin icin biraz zor gececek ama ins.pzt gunu igneler faydasini gostermis olur,böbrek supheleride bosa cikar...Allah acil sifalar versin,bende kan alma,asi falan durumlarinda hemen hazir biberonda mama bulunduruyodum,aglamaya baslayinca biberonu veriyodum,hemen susuyodu,kucagina al,emzir falan ugrasmadan,hemen daha yatarken etkili oluyodu,bi aklinda bulunsun,igneye giderken...

seni çok ii anlıyorum hiç abartmıyorsun aynı durum bende de vardı
annemler geldiler 20 gün kaldılar yanımda
sandımki annem herşeyime yetişecek ,bırak faydayı zararları oldu
annem geldiği günden beri of çok sıkıldım yok evimi özledim ,ömür boyu burda duramayızya ,kırkı çıksın gideriz deyip durdu
oğlum hastaydı o zaman bi sürü sıkıntı hastane koşturması ,bebeklere alışma ,uykusuzluğa vs alışma dönemi..
derdimiz bin tane bi de annemin ağzını çekiyor iice strese giriyordum
herşeyden yakınıyor bi afralra tafralar,onun gönlünümü yapmaya çalışacağım yoksa kendi derdimle mi uğraşyım şaşırmıştım
zaten ev işlerini yapıyordu sadece ,ne gece kalkıyordu ne gündüz bebeklere çok yardımı oluyordu yine ben bakıyordum yavrularıma
annem bana destek olur diye yakınında ev aldım ama faydayı bırak zararı oldu boşuna almışız evi de
hiç umduğum gibi olmadı hiçbirşey malesef
ve en sonunda postaladım çünkü çok strese giriyordum
bebekleri bakarken zorlanırım strese girerrim ama başkalarının ağız kokusunu çekemem dedim kendi kendime
ve iikide öyle yapmışım şimdi yorulsam da en azından kendi yorgunluğum ,başkasının yükü değil ..
kafam rahat ,annem burdayken onun gönlünü yapmakla uğraşmam gerekiyordu,babam rahatsız laftan anlamıyordu
yüksek sesle konuşur tv izler ,çocuklar uyur dersin anlamaz pat diye odasına girer vs.laftan anlamazdı
insanın ailesi bile yeri geliyr kendisini anlamıyor
malesef annem bu zor zamanlarımda yanımda olmadı ama biz eşimle yine de ayaktayız şükürler olsun birbirmize destek olup bi şekilde götrüyoruz
zaten biz eşimle evlendiğimizden beri hep birbirmize destek olduk hep kendi kendimize çözdük sorunları
hani kmisi el oğlu derya eşine ve ben çok gıcıkolurum bu lafa
hiç de el oğlu değil valla hayat arkadaşmız onlar bizm ve bana her zaman en çok faydası eşimin oldu,o olmasa ne yaparım bilmem
o el oğlu olmasa ne yaparım bilmiyorum
anadan babadan daha yakın oluyor insana eşi ,annesinden babasından daha çok düşünüyor yeri geliyor valla
eşle destek oldumu birbirine herşeyin üstesinden geliyor insan
sen de sıkma canını boşver ,o seni umursamıyorsa sen de onu umursama sütünü yansır boşver bebeklerini düşün
sütüm kesilir sonra diye düşün her zaman
ben anne olduktan sonra hiçbişeye kafa takmamayı öğrendim çünkü sütüme etki edecek yavrularım mahrum kalacak
buna hakkım yok kendimi sıkıp düşünmeyip moralimi yüksek tutmak zorundayım
anne olarak görevim bu o yüzden sen de böyle düşün
RABBİM yardımcımız olsun hepimizin inş.

BENCE ANNEN senin tek basına basa çıkabildiğini düşünüyor ..sen istemeyince oda bakmıyordur.belki doğumdan sonra bırsey demişindir farkında olmadan oda tavır almısır ..ben dırekt annemın basına kalkıyorum yardım görmeyince..yasda önemli yası fazlaysa da zoruna gidebilir ... bence ne tiste annen sabah gel brı saaat bak ben uyuyacağım yada yemek yapacağım kocam kızıyor falan de...
bend ekonyadayım sana yemek getırebeılırım:)

canım biberon olayını bende düşünmüştüm ama çok şükür iğne derdimiz biraz hafifledi
kızımın eline damar yolu açıldı ...şimdi sabah akşam ordan enjekte ediliyor ve ağlamıyor bebeğim sadece çok masraflı oldu... bebeğimin canı sağolsun da...
40 günün altındaki bebeklere damar yolu açılıp bi cihaz ile yavaş yavaş veriyorlar bu yöntem çoğu yerde yok... güven hastanesinde yaptırdık
bi damar yolu açılırken ağladı o kadar yoksa 10 kere bacağından iğne olacaktı

şimdi pazartesi gelsin diye bekleyeceğim
idrar tahlilini de eşimin kurumunda yaptırmayı planlıyoruz... eve 5 dk mesafe de ...hastanede saatlerce kalmaktansa burda kolay olacak inşallah

güzel dileklerin için teşekkür ediyorum ...inşallah böbreklerinden bişey çıkmaz kuzumun

Geçmiş olsun canim. İnşallah böbreklerle ilgili kontrolü sorunsuz çikar. Ama benim gözlemim şu prof olunca her türlü tetkik ve tahlili yaptirmak istiyorlar. Hani çocuk yipranirmi yorulurmu pek düşünmüyorlar. İnşallah bi şey çikmaz merak etme. Tabii bunu demesi kolay ama yapmasi çok zor biliyorum. Bende pimpirikli bir anneyim.

canım benim annem yanımda ama çok şükür çok yardımcı...
hatta dün gece ben sadece mamaya kalktım hazırlayıp yattım altlarını annem değiştirdi... salladı... sabah biz iğneye gittik kahvaltımızı hazırlayıp oğluma baktı...
ama malesef bu güzel günlerin sonu geldi :(
pazartesi günü kırkımız çıkıyo.... babam artık gel diyo... ve ben yalnız kalıyorum
sonuç olarak hepimiz yalnız kalcaz.... ben sizleri düşünüp kendimi güçlü hissediyorum
tek değilim diyorum
ve benim bebeklerim gerçekten çok gazlı şimdi kızımı sallıyorum
hatta bi kersinde bakamadım eşimi çağırdım
ama en çok bu günler geçecek diyorum
sanma ki sadece sen sıkılıyosun emin ol hepimiz olmasakta bi çoğumuz sıkıntılı geçiriyoruz bu dönemi...
ben çok zorlanıyorum hatta kaynanamı bile çağırmayı düşünüyorum :)) ne kadar yardım eder bilmeden :))
Allah hepimizin yardımcısı olsun birbirimize dua edelim
yalnız değilsin burda anlatıp rahatlayacaz burda paylaşacaz içini dök... sıkıntını paylaş
hadi ben ütü yapayım artık kocişin giyecek gömleği kalmadı desem yeridir :))

Canım durumun için yorum yapmak gerçekten zor, çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun diyebiliyorum sadece...
Annene şaka yollu sitem falan etsen "Torunlarınla hiç ilgilenmiyorsun" gibisinden, bir şeyler değişir mi acaba?

İkiz anneliği malum kolay bir iş değil, tüm bunların içinde bir de düşüncelerini bu tür şeylere yoğunlaştırıp karamsarlığa kapılma lütfen.
Senin ilgini ve sütünü bekleyen iki minik yavrunu düşün. Aklına gelse bile uzaklaştırmaya çalış bu düşünceleri. Kolay değil ama dediğim gibi
bebişlerin için denemek zorundasın.

Ben mesafe olarak sana oldukça uzağım, yemek gönderemem ama sıkıldıkça bunaldıkça yaz en azından dinleyerek derdine ortak olurum. Çünkü ikiz anneleri konuları sadece bilgi paylaşımı yaptığımız bir yer değil, ikinci bir aile gibi oldu bir çoğumuz için. Gün boyu sadece kendi bebişlerime odaklanmıyorum,
kontrolünde olumsuz şeylerle karşılaşan, bebişi hasta olan, eşinden uzakta olan, sütü az gelen, türlü sebepten morali bozuk olan arkadaşlarım da aklımda oluyor sürekli.
Herkes için dua ediyorum.

Daha fazla yıpratma kendini canım. Bebişlerin biraz daha toparlasınlar kendilerini, her şey biraz daha düzene girecek, daha iyi olacak inşallah. Seni de tatlı miniklerini de öpüyorum.

Son düzenleme:

Ağlamaya başladiğinda biberon verince boğazina kaçmiyormu. Onu bende düşündüm boğazina kaçar dediler. Ama onlar ağlarken bişey yapamamakta beni çok üzüyor. Birde kizimdan sariliği devam ettiği için çok kan aldilar. Zaten kuş gibi meleğim bide kan alip duruyolar iyice üzülüyorum.

ya aslında bakması işe yaradı ...yavrumdaki sorunu buldu ama tavrı hiç hoş değildi
bu tedavi bitsin bi daha ona gitmeyi düşünmüyorum
bizde pimpirikli olan baba :)
inşallah kızımda bişey çıkmaz dua edin teyzeleri

canım sarılığınız kaç gündür devam ediyo
oğlumda yok ama kızım da hala az da olsa sarılık var doktorlar sorun değil diyor
sizede şifa diliyorum

canım sarılığınız kaç gündür devam ediyo
oğlumda yok ama kızım da hala az da olsa sarılık var doktorlar sorun değil diyor
sizede şifa diliyorum

Benimde sadece kizimda var. 65 günlük olduk ama hala geçmedi gözünün beyazinda bile sararma vardi. Bende pimpirikli anne olarak bir sürü doktora gösterdim. 3 aya kadar uzayabilir. Anne sütünden dolayi olabilir dediler. En son hacettepeye gittik hematoloji falanda incrledi bişey çikmadi çok şükür. Ama karaciğerdeki bir enzimin tembelliği sebep olabilir diye enzimi çaliştiracak bir ilaç başladilar. 5 gün kullandiktan sonra tekrar bakacaklar. İnşallah geçer. Ama bana baya azaldi beyazlaşti gibi geliyor. İnşallah senin kizininki 40 çikmadan geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…