- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Canım içimi rahatlattın gerçekten, çok sağol. Ben bildiğimi yapmaya devam edeyim o zaman. Hayır haklı çıkmalarından korkuyordum. Laf anlatamıyorsun kimseye.Sanki ben bebeğime süt vermeye üşenecem. Her kafadan bir ses
Ben de makineden çok memnunum ama göğüslerim fena acıyor. özellikle lila renkli vakum kısmı. Bir de aziçiyor değil mi benimkiler, niye fazla almıyorlar sütü anlamadım:44:
Annen gitmiş, tecrübelerini yaz bizede. Bende herkes bir an önce gitsin ve biz bize kalalım istiyorum ama bir yandan da yapabilirmiyim bilmiyorum. Kırkıma kadar annem, sonra kaynanam kalacak oluyor. Delirmezsem iyi
avent sızdırmıyor gerçekten ama çok da uzun sürüyor çocuğa içirmesi. bu arada biberondan kaynaklanmıyor mide gazı. tekrar tekrar denedim. biraz fazla içirirsem ve gazını iyi almazsam ksuyor. farklı bir şekilde gazını almaya başladım. uzmantv de izledim bir video. bebeğin karnını omzuna denk getirip yerleştiriyorsun ve poposuna vruyorsun. vurma işlemini yukarı doğru yapıyorsun. mide omuzda sıkışıyor, poposuna yukarı doğru vurunca da midye basınç yapıp kalan hava çıkıyor. gaz hemencecik çıkıveriyor. sonrasında 15 dakika dik tutuyorum kucağımda.tuğbacım bende biberonu avent kullanyorum,bi ara süt sağmak için baska markalar almıştım,onlarla bi kez vermiştik,hiç memnun kalmamıştım,aventteki o sızdırmazlık halkasının çok faydası olduğunu düşünüyorum,akış acısından da ,gaz acısından da...benim küçüğün de kaka problemi var,o zorlanınca ben çok üzülüyorum,acı elma yağının kaka konusunda faydası olur mu bilmem ama bence om-x şurubu bi dene derim....
ben de bilmiyorum ishal nasıl oluyor bebeklerde. sonuçta prof biliyordur değil mi ishalin nasıl olduğunu. benim büyük kız sıvı kaka küçük kız katı kaka yapıyor. şimdi buna aldanıp büyük kızım ishal olmuş da diyebilirim. acaba nasıl bir şey. video falan bulsak izlesek. çok yanıltıcı bir durum. ayrıca ishal olduğunda da gaz olur değil mi? gerçekten yanıltıcı bir durum.slm kızlar nasılsınız
ben çok karışığım
oğlumun gaz sancıları malum... ama kızım da son 1 haftadır çok huzursuz ve ishal
hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor
dayanamadık eşim dr.unu aradı...gaz sancısıdır daha yeni gördüm dedi gelmenize gerek yok demiş sinir oldum
bi bebeğin hasta olması için 1 hafta bence uzun bi süre
neyse başka dr.a gidelim dedik ve bi prf. buldum netten gittik
pişman oldum Allah pişman etmesin
tavrı çok kötüydü ama dr.luğu iyi ... kararsız kaldım sonuçlar çıksın ona göre gidip gitmeyeceğime karar vercem
gelelim kızıma ... huzursuz uykusuz ama gaz sancısı gibi değil dedim...nerden biliyosun gaz olmadığını dedi...
ishali var dedim... nerden ishal olduğunu biliyosun dedi... ne cevap vereyim... geçen haftaya göre daha sıvı dedim...
neyse ki kızım kakasını yapmış göstereyimmi dedim bana kızdı bu mu ishal diye...inanın kızlar her yeri batmış kızımın hala bu mu ishal diye kızdı.... annem hala bu ishal diyo... neyse kızımın karnına baktı bu gaz dolu dedi...
bi de idrar tahlili istedi sonuç bekleyeceğim
moralim bozuldu
ben de bilmiyorum ishal nasıl oluyor bebeklerde. sonuçta prof biliyordur değil mi ishalin nasıl olduğunu. benim büyük kız sıvı kaka küçük kız katı kaka yapıyor. şimdi buna aldanıp büyük kızım ishal olmuş da diyebilirim. acaba nasıl bir şey. video falan bulsak izlesek. çok yanıltıcı bir durum. ayrıca ishal olduğunda da gaz olur değil mi? gerçekten yanıltıcı bir durum.
peki nasıl olurmuş bebeklerde ishal? anlattı mı?
dosba retrovirüs aşısı yaptıracaksın değil mi? ishal aşısı. benimkilere 2. ayda yapılacak.
canım ben oğlana göre kıyaslamadım
kızın kakası önceden daha katıydı şimdi heryerine bulaşacak kadar sıvı
yani sadece bana göre değil annemde ishal deyince...
ayyy çok sinir bi dr.du ...ters yapcaktım ama bebeğim elinin altında olunca sesim çıkmadı
soru sorulmuyor ki... sinir şey... ama çok bilgiliydi...anneye aktaramıyor ama gözünden de bişey kaçmıyordu
neyse sonuç çarşamba kızıma gerek yokmuş bu nedenle babası gidecek
ben ilk dr.una gitmeye karar verdim ve o da retrodan bahsetmedi... bugün 33 günlük olduk 2.ayda yapılacak 3 aşısı ve 1 kalça usg si var :))
kızımın karnına bakarak gazı var dedi... bende sab simplekse başladım ona da ...
acı elma yağı sürdüm bakalım sakinleşecek mi
gaz gerçekten çok sıkıntıymış Allah başka dert vermesin de
valla benimkiler 2 aylık oldu ama ben hala sağıyorum .bekay annem de bana çok ısrar etti emzir emzir diye. laf anlatamadım. normal bebek saıyordu hala benimkileri. çevredki bir çok kişi de öyle. emzirmek tabi benim de işime gelir. kim ister sağ, yıka, ısıt, içir. işi gücü çok artıyor sağınca. ama şimdilik en sağlıklı yöntem bu. çocuklar güçlenene kadar bunu yapmak zorundayız.
ayrıca sen şuan emzirmeye çalışsan yine de sütünü sağmak zorundasın. çocuklar çekemeyecek ki. süt göğüslerinde kalacak. kalanı ağmazsan süt kanalların tıkanacak. sütün azalacak. şu durumda sütünün artması için muhakak sağmak zorundasın. günde 2 kere memeni ver. kokunu, sıcaklığını alsınlar. bebekler normale dönünce emzirirsin. ama o zaman yine de sağmalısın ki sütün azalmasın. çocuklar şuan sarılık. biberonla daha rahat beslenecekler.
göğüsler acıyacak, o allahım emri gibi birşey. ilk başata çok acır ama sonra acıya alışırsın. benim kız da sarılıkken 20 ml içyordu ama o zaman 1800 gr dı. 2 saatte 20 ml bazal metabolizması için yeterliydi hatta kilo alması için bile gerekli miktardı. bebeklerin kilo başına günde 150 ml süt içmeleri gerekiyor. çocukların kilosuna göre hesap et ve bir günde içirmeye çalış.
bu arada bekay çocukları gürültülü yerde uyutuyorsanyani salonda falan daha fazla uyurlar. sesszi yerde uyutırsan daha sık uyanıp acıkırlar. farkettiysen bebeklerin gündüz az içiyorladır, gece daha fazla.
eşim işe başlayınca neler yaşayacağım bakalım. nşallah kolay geçer. bu arada alıştırabiliyorsan emziğe de alıştr. rahat edersin.
avent sızdırmıyor gerçekten ama çok da uzun sürüyor çocuğa içirmesi. bu arada biberondan kaynaklanmıyor mide gazı. tekrar tekrar denedim. biraz fazla içirirsem ve gazını iyi almazsam ksuyor. farklı bir şekilde gazını almaya başladım. uzmantv de izledim bir video. bebeğin karnını omzuna denk getirip yerleştiriyorsun ve poposuna vruyorsun. vurma işlemini yukarı doğru yapıyorsun. mide omuzda sıkışıyor, poposuna yukarı doğru vurunca da midye basınç yapıp kalan hava çıkıyor. gaz hemencecik çıkıveriyor. sonrasında 15 dakika dik tutuyorum kucağımda.
küçük kızın iştahı açıldı ama midesi büyümedi tahminimce. gazını da iyi alamayınca sonuç kusmak oluyor. bakalım öyle mi? göreceğiz.
bu arada küçük kızım az az kaka yapıyor. büyüğüne göre katı kakası. öyle kötü durumda değil yani. ama dün baya bir çırpındı yaparken. acı elma yağını sürdüm azıcık ayaklarına. sıcak su torbasını da koydum. gece bol miktarda kaka yapmıştı. çok rahat uyudu. bağırsak gazını çıkarırken kakasını da yapıverdi demek ki.
bu arada yastık kullanmıyorum ben. doktorlar bir yaşına kadar tavsiye etmiyor. ama yatağımın altına hemen başucuna yastık koydum. ağaya doğru eğilim yatakları. sadece süt içirirken yastık kullanıyorum içtikleri geri gelmesn diye. ve de hep sağa yan yatırıyorum.
ne güzel 5 dakika emip uyuyorlarsa şanslısın bizim oğlan 1 saat emip 5 dakika uyuyor valla o yüzden emzirmek çok zorbekay ben emzirmiyorum. günde bir iki ke göğsümü veriyorum ama onda da 5 dakika emiyorlar sonra da uyuyuveriyorlar. bence sağmakla süt daha iyi gelir. bebeklerin ememmiyorsa süt kanalların açılmaz. ama belirli aralıklarla ve düzenli sağarsan sütün gelir. makina sütü iyi çekiyor çünkü. bebekler bunu yapamıyor. ya da benimkiler ve seninkiler yapamıyor diyelim. benim sütüm sağmakla geldi. ben daha bebklerimi emzirerek doyurmadım. psikolojik olrak çocuklar mememde rahatlayıp sıcaklığıyla uyuyorlar. onu bırak kuvvetli ememiyorlar zaten.
benimkiler seninkilerden bile daha küçük biliyorsun. kuvvetlensinler bi o zaman sağma işini bırakacağım.
etrafındakiler sana sağma, emzir derler. özellikle yaşlılar. bence kulak asma, sütünü sağ, sağki kanalların açılsın sonrasında bebeklerin emdiklerinde sütünü çekebilisin. ben bu konuyu doktora sordum. bebek emmeye başlsdığında önce memeden su gelir yani faydasız kısmı gelir sonradan besleyici kımı gelir. iyi ememeyen bebekler sadece suyunu emer ama daha besleyici kısma gelmeden yoruluralr ve memeyi bırakırlar dedi. sen bir sürre sağarak ver. hem ne kadar verdiğini göreceksin hem de sütünü tüm öğeleriyle birlikte bebeklerine vereceksin dedi.
ben de bir hafta boşa sağdığımı düşünmüştüm. her 3 satte bir sağıyordum. sağdıkça arttı ve bir hafta sonunda 100 ml üzerine çıktı. valla şimdi 250 ml üzerine çıkıyor. günde 4 fincan humana stil tee içtim.bol su içtim. açıkcası da şu süt artırır diye bir şey yemedim. ama ilk zamanlar hoşaf içtim. incir, üzüm kayısı hoşafı.
yaşlılar kendi zamanlarında sağma nedir bilmedikleri için anlamıyorlar. bizim bebeklerimizi 3-4 kiloluk bebekler sanıp ona göre yorumda bulunuyorlar. ememeyen bebeğe ne yapacaksın ki? bir de sarılık olmuşlar. hayatta uyyanıp ve de o kadar efor sarfedip emmezler. 2 gün ben de jyandıramadım benim büyük kızı. kilo verdi evde. 2 gün boyunca ağladım ben bu bebeklere bakamayacağım diye. zorla da olsa uayndırp içirdim. yeri geldi şırıngayla içirdim. ama sonraasında düzeldi çocuk. süt içtikçe düzeliyor gerçekten.
tekrar söylüyorum. çok yorucu oluyor ama bence bebeklerin belli bir kiloya gelene kadar sağ kendini. bence sağmakla artar sütün. doğru hatırlıyorsam lansinoh almıştın makinanı. çok iyi bir ürün gerçkten. sağdaki düğme ayarını 6 ya, soldakini de 5 getiriyorum. iyi sağıyor o ayarlarda. kılavuzda da yazıyo zaten
kolay gelsin.
geçmiş olsun RABBİM yardım etsin inş.merhaba kızlar
ikiz annesi olmak çok güzel ancak çok zormuş...evde beslenmeyi düzene koymaya çalışıyoruz ...benimkiler haftaya 2 aylık olacaklar..doktor 3 saatte bir ver mamayı aradada emzir dedi göğüslerin boşalana kadar ancak urazım hemen uykuya dalıyor göğsümde mıncıklıyorum gıdıklıyorum uyanmıyor...asıl benim sorunum poyraz da kolik var gaz sancısı çocuğumu bırakmıyor ve günün belli saatlerinde ağlama krizleri tutuyor katılıyor mosmor oluyor çok üzülüyoruz...arabaya bindriidk ,saç kurutma makinası çalıştırdık aklımıza gelen duyduğumuz herşeyi denedik fayda etmiyor 3 ayda bitermiş onu bekliyoruz..benim bebişlerin ikiside farklı mama yiyor farklı gaz ilacı kullanıyor ikiside çok farklı..eşim izinli 19unda işe başlıcak bakalım tek başıma ne yapacağım...herkesin evladına allahım uzun sağlıklı ömür versin
sen içirirken tam bitince alma gazını mesela 50 ml içiriyorsan yarısını içirince bi gaz al sonra bitince bi daha al o zaman kusması azalırben normalde avent kullanıyorum. ama 4 saatte bir proteinli süt verdiğimiz için küçük bir biberon alallım dedik. çünkü protein 30 ml olmak zorunda. bizimkiler daha fazla içiyorlar. 30 ml ayrı hazırlıyorum kalanını ayrı hazırlıyorum. bir daha üzerine eklemeyeyim, bebekler dayanamıyor o arada.
küçük biberonu bebdor aldım. günde 4 defa kullanacağız diye. ama tek delik olmasına rağmen daha iyi akıtıyor avente göre. hemen bitiriyorlar sütlerini. çok aktığı için mi gaz yapıyor ve kusturuyor acaba, yoksa ek protein mi kusturuyor. anlayamadım.
dün gece tekrar avente döndüm ama dün küçüğüm ağız dolusu kustu, burnundan geldi çocuğun. bugün tekrar bebedor kullandım. bugün daha iyiyiz sanki. gazlarını daha dikkatli bir şekilde çıkartıyorum. sadece daha az bir kusmuk çıkarıyorlar.
o da normal bir kusmuk.
bir de büyük kızım sıvı kaka yapıyor. küçük kızımın kakası hala katı. sebebi gelişim kaftalarınn farklı olmasından mı ki. arada hala 500 gr kadar fark var. katı olduğu içn daha fazla ıkınıyor. dün baya bir ıkındı. üzüldüm. zorldı kendini baya. acı elma yağı gaz çıkartırken kakasını da kolay yapmasını sağlar mı ki? gerçi kötü bir durumda değil ama. üzülüyorum yine de.
halledersin inş. merak etme kendine güven yeterbu arada bebeklerime artık yalnız bakıyorum. annem 2 gün önce gitti. eşim izindeydi. ama o da pazartesi günü işe başlayacak. o bana yardım ediyor. şimdilik iyi gidiyor. biraz temizlik, biraz yemek idare ediyorum. bakalım hafta içi eşim yokken neler olacak?
doğum yaapalı 21 gün oldu ve kanamam durdu. 3 kilo fazlam kaldı. sizlerde nasıl?
slm kızlar nasılsınız
ben çok karışığım
oğlumun gaz sancıları malum... ama kızım da son 1 haftadır çok huzursuz ve ishal
hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor
dayanamadık eşim dr.unu aradı...gaz sancısıdır daha yeni gördüm dedi gelmenize gerek yok demiş sinir oldum
bi bebeğin hasta olması için 1 hafta bence uzun bi süre
neyse başka dr.a gidelim dedik ve bi prf. buldum netten gittik
pişman oldum Allah pişman etmesin
tavrı çok kötüydü ama dr.luğu iyi ... kararsız kaldım sonuçlar çıksın ona göre gidip gitmeyeceğime karar vercem
gelelim kızıma ... huzursuz uykusuz ama gaz sancısı gibi değil dedim...nerden biliyosun gaz olmadığını dedi...
ishali var dedim... nerden ishal olduğunu biliyosun dedi... ne cevap vereyim... geçen haftaya göre daha sıvı dedim...
neyse ki kızım kakasını yapmış göstereyimmi dedim bana kızdı bu mu ishal diye...inanın kızlar her yeri batmış kızımın hala bu mu ishal diye kızdı.... annem hala bu ishal diyo... neyse kızımın karnına baktı bu gaz dolu dedi...
bi de idrar tahlili istedi sonuç bekleyeceğim
moralim bozuldu
tuğbacım nasılsın,eşin olmadan nsl gidiyo hayat,halledebiliyo musunbu arada synagıs aşısını yaptırdın mı
aşıyı yaptıramadık malesef, 32. haftadan önce doğanlar içinmiş aşı. biz de ısrar etmedik.
dün nedense kızımın biri mızmızlandı. ıkınıyordu sürekli. bir de kusma nöbeti tuttum. ne kadar gazını alsamda yine de kusuyordu. ilk günüm yorucu geçti.
2. gün, bugün doktora gittik. kusmları sormaya. hastaneden geldikten sonra evde yalnızdım kızlarımla. maşallah sütlerini içip uyudular. hiç sesleri çıkmadı. yemeğimi yaptım evle ilgilendim onlar uyurken.
bu arada kusmalarının sebebi idrar yolları enfeksiyonu olabilir diye idrar tahlili istedi doktor. kız bebekten almak çok zor. idrar torbası yapıştırdık, bekledik. çocuk ağladı tabi baya. neyse beklediğimize değmedi. bu sefer torbayı kakaladı, olmaz dediler, tekrar yapıştırdık. eve geldik. evde de bekledim çiş yapmasını. yine kakaladı. artık yapana kadar bekleyeceğiz.
ne kadar zor ya.
bebeklerimin huyu değişmezse ben tek başıma götürürüm bu işi. hep ağlama ilgi vs olursa eğer sadece onlarla ilgileneceğim. yemek, temizlik dokunmayacağım bile. sadece kendi bakımım ve bebeklerin bakımıyla ilgleneceğim. inşallah uslu olurlar da hep ben de kendime ve eşime vakit ayırabilirim.
tuğba ne zamandır sorcam unutuyorum senin kuzların boyları kaç cm
40 ve 43 cm doğdular.
idrar torbasını da bulmak bir dert. ecanelerde hep erkek bebekler için olanı var. kız bebekler için yok. allahtan doktor hastaneninkilerden verdi bir kaç tane onları kullanıyoruz. bu akşamda beceremdik idrarını toplamayı. yine kaka yaptı bizimki. cuma günü de üriner sistem ultrasonu var. cuma sabahı bir daha deneriz. doktor bu şekilde idrar topşayamazsak son çare sond takarız dedi ama o da acı veren bir şey ya. umarım cumaya kadar halledebiliriz şu idrar toplama işini.
benim tam 40 .gün bittikızlar sezaryenden sonra kanamanız kaç günde bitti? normal adet döngünüz başladı mı?
ben doğum yapalı 24 gün oldu. yaklaşık bir haftadır kanamam yokç bir haftadıe hardal sarısı renginde bir akıntı vardı. hatta artık ped kullanmıyordum. dün akşam kanamam oldu. acaba adet mi oldum diye düşündüm. bu kadar kısa zamanda olmaz değil mi? bugün de devam etti. ama durdu şimdi.
sizler de nasıl oldu bu?
doktor ameliyattan sonra 6 hafta sonra muayene edeceğim seni demişti. bu neye bakıyor bu süreç sonucunda. sizler gittiniz mi kontrole?
kızın çişini yapması için o bölgeyle oyna ve uyar orayı o zaman çişini yaparaşıyı yaptıramadık malesef, 32. haftadan önce doğanlar içinmiş aşı. biz de ısrar etmedik.
dün nedense kızımın biri mızmızlandı. ıkınıyordu sürekli. bir de kusma nöbeti tuttum. ne kadar gazını alsamda yine de kusuyordu. ilk günüm yorucu geçti.
2. gün, bugün doktora gittik. kusmları sormaya. hastaneden geldikten sonra evde yalnızdım kızlarımla. maşallah sütlerini içip uyudular. hiç sesleri çıkmadı. yemeğimi yaptım evle ilgilendim onlar uyurken.
bu arada kusmalarının sebebi idrar yolları enfeksiyonu olabilir diye idrar tahlili istedi doktor. kız bebekten almak çok zor. idrar torbası yapıştırdık, bekledik. çocuk ağladı tabi baya. neyse beklediğimize değmedi. bu sefer torbayı kakaladı, olmaz dediler, tekrar yapıştırdık. eve geldik. evde de bekledim çiş yapmasını. yine kakaladı. artık yapana kadar bekleyeceğiz.
ne kadar zor ya.
bebeklerimin huyu değişmezse ben tek başıma götürürüm bu işi. hep ağlama ilgi vs olursa eğer sadece onlarla ilgileneceğim. yemek, temizlik dokunmayacağım bile. sadece kendi bakımım ve bebeklerin bakımıyla ilgleneceğim. inşallah uslu olurlar da hep ben de kendime ve eşime vakit ayırabilirim.
Kizimin idrarinda lokosit cikmis az miktarda.. Kultur sonucunu bekliyoruz bugun icin
esim netten bakmis sut cocuklarinin 2-3 ayinda olurmus fazkasonda ilac kullanikirmis
ayyy gercekten bebek buyuturken hastalik dusuncesi cok zormus
bu arada kizim yine huzursuz
geçmiş olsun dosba. enfeksiyon demek ki kızıın huursuzluğunu sebebi.
ben de kızımdan idrar almaya çalışıyorum. ama beceremedim bir türlü. yalnızım. akşam eşim gelince tekrar deneyeceğiz. hemen tahlile gitmesi gerekiyor çünkü.
sizin idrar toplamanız zor oldu mu?nasıl yaptınız. senden de fikir alayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?