2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bekay annem de bana çok ısrar etti emzir emzir diye. laf anlatamadım. normal bebek saıyordu hala benimkileri. çevredki bir çok kişi de öyle. emzirmek tabi benim de işime gelir. kim ister sağ, yıka, ısıt, içir. işi gücü çok artıyor sağınca. ama şimdilik en sağlıklı yöntem bu. çocuklar güçlenene kadar bunu yapmak zorundayız.
ayrıca sen şuan emzirmeye çalışsan yine de sütünü sağmak zorundasın. çocuklar çekemeyecek ki. süt göğüslerinde kalacak. kalanı ağmazsan süt kanalların tıkanacak. sütün azalacak. şu durumda sütünün artması için muhakak sağmak zorundasın. günde 2 kere memeni ver. kokunu, sıcaklığını alsınlar. bebekler normale dönünce emzirirsin. ama o zaman yine de sağmalısın ki sütün azalmasın. çocuklar şuan sarılık. biberonla daha rahat beslenecekler.
göğüsler acıyacak, o allahım emri gibi birşey. ilk başata çok acır ama sonra acıya alışırsın. benim kız da sarılıkken 20 ml içyordu ama o zaman 1800 gr dı. 2 saatte 20 ml bazal metabolizması için yeterliydi hatta kilo alması için bile gerekli miktardı. bebeklerin kilo başına günde 150 ml süt içmeleri gerekiyor. çocukların kilosuna göre hesap et ve bir günde içirmeye çalış.
bu arada bekay çocukları gürültülü yerde uyutuyorsanyani salonda falan daha fazla uyurlar. sesszi yerde uyutırsan daha sık uyanıp acıkırlar. farkettiysen bebeklerin gündüz az içiyorladır, gece daha fazla.
eşim işe başlayınca neler yaşayacağım bakalım. nşallah kolay geçer. bu arada alıştırabiliyorsan emziğe de alıştr. rahat edersin.
avent sızdırmıyor gerçekten ama çok da uzun sürüyor çocuğa içirmesi. bu arada biberondan kaynaklanmıyor mide gazı. tekrar tekrar denedim. biraz fazla içirirsem ve gazını iyi almazsam ksuyor. farklı bir şekilde gazını almaya başladım. uzmantv de izledim bir video. bebeğin karnını omzuna denk getirip yerleştiriyorsun ve poposuna vruyorsun. vurma işlemini yukarı doğru yapıyorsun. mide omuzda sıkışıyor, poposuna yukarı doğru vurunca da midye basınç yapıp kalan hava çıkıyor. gaz hemencecik çıkıveriyor. sonrasında 15 dakika dik tutuyorum kucağımda.
küçük kızın iştahı açıldı ama midesi büyümedi tahminimce. gazını da iyi alamayınca sonuç kusmak oluyor. bakalım öyle mi? göreceğiz.
bu arada küçük kızım az az kaka yapıyor. büyüğüne göre katı kakası. öyle kötü durumda değil yani. ama dün baya bir çırpındı yaparken. acı elma yağını sürdüm azıcık ayaklarına. sıcak su torbasını da koydum. gece bol miktarda kaka yapmıştı. çok rahat uyudu. bağırsak gazını çıkarırken kakasını da yapıverdi demek ki.
bu arada yastık kullanmıyorum ben. doktorlar bir yaşına kadar tavsiye etmiyor. ama yatağımın altına hemen başucuna yastık koydum. ağaya doğru eğilim yatakları. sadece süt içirirken yastık kullanıyorum içtikleri geri gelmesn diye. ve de hep sağa yan yatırıyorum.

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız
ben çok karışığım
oğlumun gaz sancıları malum... ama kızım da son 1 haftadır çok huzursuz ve ishal
hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor
dayanamadık eşim dr.unu aradı...gaz sancısıdır daha yeni gördüm dedi gelmenize gerek yok demiş sinir oldum
bi bebeğin hasta olması için 1 hafta bence uzun bi süre
neyse başka dr.a gidelim dedik ve bi prf. buldum netten gittik
pişman oldum Allah pişman etmesin

tavrı çok kötüydü ama dr.luğu iyi ... kararsız kaldım sonuçlar çıksın ona göre gidip gitmeyeceğime karar vercem
gelelim kızıma ... huzursuz uykusuz ama gaz sancısı gibi değil dedim...nerden biliyosun gaz olmadığını dedi...
ishali var dedim... nerden ishal olduğunu biliyosun dedi... ne cevap vereyim... geçen haftaya göre daha sıvı dedim...
neyse ki kızım kakasını yapmış göstereyimmi dedim bana kızdı bu mu ishal diye...inanın kızlar her yeri batmış kızımın hala bu mu ishal diye kızdı.... annem hala bu ishal diyo... neyse kızımın karnına baktı bu gaz dolu dedi...
bi de idrar tahlili istedi sonuç bekleyeceğim
moralim bozuldu

ben de bilmiyorum ishal nasıl oluyor bebeklerde. sonuçta prof biliyordur değil mi ishalin nasıl olduğunu. benim büyük kız sıvı kaka küçük kız katı kaka yapıyor. şimdi buna aldanıp büyük kızım ishal olmuş da diyebilirim. acaba nasıl bir şey. video falan bulsak izlesek. çok yanıltıcı bir durum. ayrıca ishal olduğunda da gaz olur değil mi? gerçekten yanıltıcı bir durum.
peki nasıl olurmuş bebeklerde ishal? anlattı mı?
dosba retrovirüs aşısı yaptıracaksın değil mi? ishal aşısı. benimkilere 2. ayda yapılacak.

canım ben oğlana göre kıyaslamadım
kızın kakası önceden daha katıydı şimdi heryerine bulaşacak kadar sıvı
yani sadece bana göre değil annemde ishal deyince...
ayyy çok sinir bi dr.du ...ters yapcaktım ama bebeğim elinin altında olunca sesim çıkmadı
soru sorulmuyor ki... sinir şey... ama çok bilgiliydi...anneye aktaramıyor ama gözünden de bişey kaçmıyordu
neyse sonuç çarşamba kızıma gerek yokmuş bu nedenle babası gidecek
ben ilk dr.una gitmeye karar verdim ve o da retrodan bahsetmedi... bugün 33 günlük olduk 2.ayda yapılacak 3 aşısı ve 1 kalça usg si var :))
kızımın karnına bakarak gazı var dedi... bende sab simplekse başladım ona da ...
acı elma yağı sürdüm bakalım sakinleşecek mi
gaz gerçekten çok sıkıntıymış Allah başka dert vermesin de

geçmiş olsun. sıcak su torbası koymayı da dene. ben de küçük kıza başladım acı elma yağına. sadec topuklarına çok az sürüyorum. bir de sıcak su torbası koyuyorum. gecelerimiz sorunsuz geçiyor çok şükür. gerçi benimkinin öyle aman aman bir sancısı yok ama ıkınınca çok üzülüyorum. ıkınma derdi kalmadı böylece. zaten el kadar kızım, ıkınırken ayrı bir enerji harcıyor. kilo almaya odaklanmışken böyle sorunlar çıksın istemiyorum.

valla benimkiler 2 aylık oldu ama ben hala sağıyorum .
herkes emzir derdinde ama bizi bilmeyen bilemez
geçen bir arkadaş geldi abuk subuk konuşuyor
bazı insanlar emziriyorlar diye kendilerini bişey sanıyorlar ve sen emzrmiyorsun diye tü kaka anne oluyorsun sanki
sanki kendileri ikiz annesi dışardan konuşmak kolay
bebekler aynı anda ağlayınca ne olacak
birini emzirirken öbürü uyanıyor herbirini birer saat emzirsen 24 saat emzrmen ,hiç uyumaman ,dinlenmemen gerek..
yani full emzir altını al yapman lazım
keşke 5-10 dakika emip de 1-2 saat uyusalar hepimiz emziririz ama öyle olmuyor işte
kaldıki benim bebkler çok hareketli öyle ikisini birden emzirebileceğim durumda da değiller elleri kolları hiç durmuyor
4,5 kiloya yaklaştılar ikisini bir tek başıma emzirmem mümkün değil,biri yanımda olacak tutacak da ancak öyle ama o da yok
biberonla olunca eşim yardım ediyor ben arada uyuyorum ,eşimle bebeleri uyutunca birbirimize vakit kalıyor
memede olunca bebeler 5 dakika emip azıcık uyuyorlar çünkü az az yiyip az uyuyorlar mideleri dolmuyor
bu da bize zaman kalmaması demek ama biberonda iice midesini dolduruyorsun mecbur uyuyorlar
arkadaş ne var sürekli emzir dedi de dedimki gel bir gün sen bak bunlara sonra ben dediğini yapacağım
yani sonuçta bizim de vakte dinlenmeye ihtyacımız var
kaldıki illa emzireceğim diye uğraşırken yorgun düşecek uykusuz kalacağız emzireyim derken sütümüz azalacak daha kötü olacak
sonuçta bu bizim sütümüz değilmi ,bebeğe anne stü verdikten sonra arada da unutmasınlar diye emzirdinmi olay bitmiştir
emzirmeye çok takıntılı değilim ben açıkçası
emzirmedim diye çocuklarım beni tanımaz sevmez aramda bağ olmaz diye de düşünmüyorum
çünkü onlar süt kokumuzdan ,bizi alnımızdaki ışıktan tanıyorlar
bunu emzirmeye bağlamak bence yanlış
kaldıki hiç sütümüz olmasa mama verseydik çocuklarımızla aramızda bağ olmayacakmıydı,
hepimiz emzirmek isteriz ama şartlar malesef öyle değil ,tek başına ikiz bebek bakmak da öyle
o yüzden ben en rahat edebileceğimiz yöntem neyse onu seçme taraftarıyım
çünkü bizim de beden ve ruh sağlığımız önemli ,biz ne kadar dinç olursak bebeklere de o kadar verimli olabilir sütümüzü verebilirz
valla benim okuduklarıma göre gündüz gürültülü yerde gece loş ışıkla gürültüsüz yerde uyutun diyor
ben de öyle yapıyorum
gerçekten de sessiz ve ışıksız ortamda daha ii uyuyorlar ,tabi mideleri doluysa
benimkiler tam tersine gece sık uyanmıyor gece uykuları iiç ok şükür ,gündüz ayakta bizimkiler
artık ben de gündüz az uyutuyorum gece uzun uyusunlar diye
bebelerin kakasına çok tkılma
geçici sebeplerden olabilir
üşütmüştür yediği fazla az gelmiştir dokunmuştur vs
herşeyi kafaya takmamak lazım bence
benimkiler özellikle kız yüzüstü yatınca rahat ediyor
yüzüstü yatırın hemen gaz çıkartıyorlar haberiniz olsun

ne güzel 5 dakika emip uyuyorlarsa şanslısın bizim oğlan 1 saat emip 5 dakika uyuyor valla o yüzden emzirmek çok zor
kesinlikle sağmak daha etkili çünkü bebek tam boşaltmıyor memeyi ama makineyle tamamen boşaltıyorsun
ben emzirsem bebekler bu kdar kilo alamzdı bence çünkü az yiyeceklerdi ama şimdi ben zorla yediriyorum
ayda 1250 gram almışlar
bu da biberon sayesinde oldu ve çok memnunum bu duruma
kim ne derse desin ben biberona devam edeceğim ,arada meme vereceğim
bebeklerim hem kilo alıyor hem kendi sütüm nasıl olsa hem de kendime de vakit ayırmış oluyorum

geçmiş olsun RABBİM yardım etsin inş.
sen içirirken tam bitince alma gazını mesela 50 ml içiriyorsan yarısını içirince bi gaz al sonra bitince bi daha al o zaman kusması azalır
kusmaları çok normal buna takılma hiç
kilo alımları iise az bi kısmını kusarlar ,doydukları anlamına da gelir doyunca kusuyorlar ya da gazı olunca
gazını çıkarttın yine kusuyorsa doymuş demektir
ya da biraz ara ver beslmeye 5 dakika filan biraz mide dinlensin tekrar ver biberonu
benim oğlan da her yemeden sonra kusuyor az bir miktar ama normal olduğunu bildiğimden önemsemiyorum
bi de sanırım bizim oğlanda reflü var onun belirtileri var ondan kusuyor
cuma doktor randevumuz var soracağım ona da
acı elma yağını damla olarak içiriyorsunuz snmıştım ayağa mı sürüyorsunuz
oğlan hiç sevmedi tükürüyor zaten ayağına sürmek etkiliyse ben de öyle yapayım
halledersin inş. merak etme kendine güven yeter
valla ben gün geçtikçe eriyorum doğum öncesi kiloma zaten doğumdan sonra 15 gün içinde gelmiştim
şimdi ise doğum kilomun altına düştüm sanırım eski sıfır beden günlerime geri döneceğim

dosbacım çok geçmiş olsun,gerçekten çocuklar sıkıntılı olunca insan çok yıpranıyo,dr.un tavrı da çok yanlış olmuş,ukalalık yapmış,sen zaten en ufak bişeyden bile huylanıyosun,senin üstüne düştüğün kadar dr.da ilgilensin istiyosun ama insanına denk gelmek lazım işte,inş.tahlil sonuçlarınız iyi çıkar,muhtemelen bu hafta bende küçük oğluma idrar tahlili yaptırcam,bi de kan değerlerindn bi tanesinde sıkıntı var gibi ,aslında dr.bişe cıkmaz ama yinede gösterelim dedi,dün gaziden hematoloji randevusu aldım,her yer cocuk hasta,cok zor ya,allah herkese kolatlık versin,inş.bizimkindende bişey cıkmaz,bu arada bende 2.ayda rota aşısını yaptırdım,doktoruna bi danış,aklında olsun

tuğbacım nasılsın,eşin olmadan nsl gidiyo hayat,halledebiliyo musun bu arada synagıs aşısını yaptırdın mı

aşıyı yaptıramadık malesef, 32. haftadan önce doğanlar içinmiş aşı. biz de ısrar etmedik.
dün nedense kızımın biri mızmızlandı. ıkınıyordu sürekli. bir de kusma nöbeti tuttum. ne kadar gazını alsamda yine de kusuyordu. ilk günüm yorucu geçti.
2. gün, bugün doktora gittik. kusmları sormaya. hastaneden geldikten sonra evde yalnızdım kızlarımla. maşallah sütlerini içip uyudular. hiç sesleri çıkmadı. yemeğimi yaptım evle ilgilendim onlar uyurken.
bu arada kusmalarının sebebi idrar yolları enfeksiyonu olabilir diye idrar tahlili istedi doktor. kız bebekten almak çok zor. idrar torbası yapıştırdık, bekledik. çocuk ağladı tabi baya. neyse beklediğimize değmedi. bu sefer torbayı kakaladı, olmaz dediler, tekrar yapıştırdık. eve geldik. evde de bekledim çiş yapmasını. yine kakaladı. artık yapana kadar bekleyeceğiz.
ne kadar zor ya.
bebeklerimin huyu değişmezse ben tek başıma götürürüm bu işi. hep ağlama ilgi vs olursa eğer sadece onlarla ilgileneceğim. yemek, temizlik dokunmayacağım bile. sadece kendi bakımım ve bebeklerin bakımıyla ilgleneceğim. inşallah uslu olurlar da hep ben de kendime ve eşime vakit ayırabilirim.

idrar tahlili gerçekten çok zor,bakalım olmazsa cuma günüde biz yaptırcaz heralde.inş. tek başına bakabilcek huyda olur cocukların

tuğba ne zamandır sorcam unutuyorum senin kuzların boyları kaç cm

40 ve 43 cm doğdular.
idrar torbasını da bulmak bir dert. ecanelerde hep erkek bebekler için olanı var. kız bebekler için yok. allahtan doktor hastaneninkilerden verdi bir kaç tane onları kullanıyoruz. bu akşamda beceremdik idrarını toplamayı. yine kaka yaptı bizimki. cuma günü de üriner sistem ultrasonu var. cuma sabahı bir daha deneriz. doktor bu şekilde idrar topşayamazsak son çare sond takarız dedi ama o da acı veren bir şey ya. umarım cumaya kadar halledebiliriz şu idrar toplama işini.

kızlar sezaryenden sonra kanamanız kaç günde bitti? normal adet döngünüz başladı mı?
ben doğum yapalı 24 gün oldu. yaklaşık bir haftadır kanamam yokç bir haftadıe hardal sarısı renginde bir akıntı vardı. hatta artık ped kullanmıyordum. dün akşam kanamam oldu. acaba adet mi oldum diye düşündüm. bu kadar kısa zamanda olmaz değil mi? bugün de devam etti. ama durdu şimdi.
sizler de nasıl oldu bu?
doktor ameliyattan sonra 6 hafta sonra muayene edeceğim seni demişti. bu neye bakıyor bu süreç sonucunda. sizler gittiniz mi kontrole?

sonda zor olur tabi yaa,inş.alırsınız o zamana kadar,bu arada benimde öyle olmuştu,15 gün soonra bitti dedim,sonra az az yine basladı ama akıntı gibi devam etti,35 günde bitti,valla benim 3.5 ay oldu hala adet olmadım, aslında,küvez,çocuklar falan derken kendimi ihmal ettim,dr.a gitmedim,kafama takılıyo,gitmem lazım dr.a,haftaya kardiyoloji ve hematolojiye gitcez,inş.onlarda sıkıntı çıkmazsa heralde ondan sonra kendim için giderim,çünkü bir sene bile adet olmayanlar oluyo,heralde ondan bi rahatlık var bende

benim tam 40 .gün bitti
ama benimki baştan beri hep lekelenme şeklindeydi ,öyle kanama şeklinde hiç olmadı sonra da bbitti
ben kontrole filan gitmedim çağırmadı da

kızın çişini yapması için o bölgeyle oyna ve uyar orayı o zaman çişini yapar
kakasını yapıyorsa düzgün takmamışsın demektir
güzelce yerleştirirsen sadece çiş yapar
o bölgeyi baş ve işaret parmağınla sağlı sollu aşağı yukarı uyar o zaman çişi geliyor,idrar bölgesini değil ,cinsel organını uyar
bizim kız da hastanede 1 saat yapmadı aklıma geldi bu yöntem uyguladım hemen yapıverdi zilli çişini
bebekler uyarılmaya çok müsait hemen çişlerini yapıyorlar
bak gördünmü dediklerim çıkıyor işte ne de olsa tecrübe konuşuyor
götürürsün tek başına ,baktınki ev işi ağır geliyor dediğim gibi başka çaresine bakarsın eşin dışardan yemek getirir temizliğe de kadın tutarsın oldu bitti
herşeyin çözümü var yani

Kizimin idrarinda lokosit cikmis az miktarda.. Kultur sonucunu bekliyoruz bugun icin
esim netten bakmis sut cocuklarinin 2-3 ayinda olurmus fazkasonda ilac kullanikirmis
ayyy gercekten bebek buyuturken hastalik dusuncesi cok zormus
bu arada kizim yine huzursuz

geçmiş olsun dosba. enfeksiyon demek ki kızıın huursuzluğunu sebebi.
ben de kızımdan idrar almaya çalışıyorum. ama beceremedim bir türlü. yalnızım. akşam eşim gelince tekrar deneyeceğiz. hemen tahlile gitmesi gerekiyor çünkü.
sizin idrar toplamanız zor oldu mu?nasıl yaptınız. senden de fikir alayım.

Benin kizimdan hastanede takip aldilar. Kan almadan once taktilar. Bezide temizdi. Kandan hemen sonra baktik dolmuş. Kuzucum kan alinirken çok ağladiği için çişinide o arada yapmiş.

Benim kanamam 30 gün falan sürdü lekelenme olarakda 50. Gune kadar surdu nerdeyse. Doktora kontrole 53. gunde gittim. Muayene simir kontrolu falan yapti. Bi şey çikmadi çok şükür. Senelik kontrol yaptir dedi. Birde kanayacak bir yer var dedi. 2 gun sonra dediği gibi oldu. Yani benim tamamen temizlenmem 60 gunu buldu dr kontrolune gitmek bence bizler için çok gerekli. Çünkü bizim vücudumuz 2 kat fazla yiprandi. Sonuçta 2 kat fazla güzel tabiiii....

Kizlar aklima takildi emziriyorsunuz ve gogus ucunuz buyukmu kucukmu. Bebk hangisi ile daha iyi emer bilginiz varmi?? Bide silikon meme ucu hangi durumda kullanilir. sevgiler bolsutlu gunler sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…