- 1 Aralık 2008
- 2.418
- 1.205
- 698
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
merhaba kızlar, biliyorum her birinizin bebekleriyle sorunları var benimkilerin olduğu gibi ama çok daraldım ve konuşacak kimsem yok, sizle dertleşeyim dedim, yoksa artık iyice kötü hissedeceğim kendimi,
ben annemle altlı üstü oturuyorum, hepiniz diyeceksiniz ki ah ne şanslısın, ama malesef pek öyle değil, bebekler sabaha kadar durmuyorlar, dolayısıyla pek uyuyamıyorum, sabahda uyumaları öğlen 12 yi buluyor, yanımda kimse yok zaten, annemde bi uğrayıp kapıdan bakıyor, bebeker uyanık ve ağlamıyorsa seviyor, ağlamaya başlayınca koyup kaçıyor, çoğu zaman öğlen 1 e kadar birşey yemediğim oluyor, fırsat bulamıyorum, ama kimse ya sen ne yaptın yemek yedin mi, bak süt veriyorsun demiyor, anneme daha birşey yemedim diyorum yemezsen sütün olmaz tabi diyor, ben çocuklara bakarken ben kahvaltı hazırlayayım sen yerken ben bakarım diyen yok,bir tencere çorba pişirip getiren yok, insanın kaynanası yapsa adı kaynana olur, bunu annemin yapması çok zoruma gidiyor, bugün sabah 8 de bir kase cornflakes yedim, saat akşam sekiz oldu daha birşey yemedim, eşiminde yemekli toplantısı var gelmedi, şimdi bekide içinizden diyorsunuzdur buraya yazana kadar git yemek ye diye, sinirlerim çok bozuldu ağlıyorum ve yemek yemek bile istemedim, kendimi kimsesiz hissediyorum, iyi ki sizler varsınız, aslında hiç birinizi tanımıyorum, ne görmüşlüğüm var ne de konuşmuşluğum, ama siz hep bana yoldaş arkadaş oldunuz, ben hep ailem için kendimi parçalarım, hasta olduklarında bakar, her türlü dertlerine koşarım, ama bana böyle yapmaları zoruma gidiyor, annem ablamın canı çekmiş diye herşeyi yapıp konyadan ankaraya gönderiyor ama bir kat aşağıda ki kızı umrunda değil, ablam da anneme bir düşkündür sormayın, kadın bayılır o koyar gezmeye gider o kadr yani, bu hayatta iyi olmak haram zaten, annem birde arayan oldumu ne yapalım çocuklarla uğraşıyoruz diyor, kim uğraşıyor anlamıyorum, eşimde olayın farkında ama ben pek belli etmemeye çalışıyorum, kayınvalidemi çağıralım gelsin diyor, onunda gelmesini istemiyorum, o da oturur Nurhan yemek yapsında yiyelim diye bakar, gelse bir de onun derdi çıkacak başıma,
bilmiyorum ben mi bartıyorum ama canım çok sıkkın işte
Benimde sadece kizimda var. 65 günlük olduk ama hala geçmedi gözünün beyazinda bile sararma vardi. Bende pimpirikli anne olarak bir sürü doktora gösterdim. 3 aya kadar uzayabilir. Anne sütünden dolayi olabilir dediler. En son hacettepeye gittik hematoloji falanda incrledi bişey çikmadi çok şükür. Ama karaciğerdeki bir enzimin tembelliği sebep olabilir diye enzimi çaliştiracak bir ilaç başladilar. 5 gün kullandiktan sonra tekrar bakacaklar. İnşallah geçer. Ama bana baya azaldi beyazlaşti gibi geliyor. İnşallah senin kizininki 40 çikmadan geçer.
DEĞERLERİ çok yüksek değil ama sarılık ciddi bir konu ve sıkı takip edilmesi lazımbenimkilerde de sarılık var
hatta kızımda 14.9 çıktı, oğlumda ise 12.3 çıktı,
erken doğdukları için değer 18 olmadan hastaneye almayız dediler
ben çok rahat bir anneyim
geçecek diyorum, hastane hastane gezdirmiyorum
damar yolu bulmaları bile kuzulara eziyet
bana göre geçti sarılıkları ya da çok azaldı
sürekli uyandırıp uyandırıp besliyorum
bizim de yarın kontrolümüz var
yarın 15 günlük oluyoruz
beni en çok üzen olay ise sütümün yetmemesi
kızım az önce 30 cc mama yedi ama onu kesmedi, uyumadı
süt vardı ama vermek istemedim
akşam da benim kontrolüm var, o zaman verir kayınvalidem diye süt biriktirmeye çalışıyordum
sonra dayanamadım 50cc sütü verdi
içti ve mışıl mışıl uyumaya geçti
bebekleriniz 15 günlükken kaç cc mama ya da süt içiyordu arkadaşlar?
bu arada oğlumun göbeği geç düştüğü için ve ve ben ikisinin ilk banyosunu beraber yaptırmak istediğim için
düne kadar beklemek zorunda kaldık
dün kuzularımı banyo yaptırdım
misler gibi oldular
bunun üstüne çok güzel uyudular kuzular
desteğin için çok sağol tatlım, biliyorum bu günler geçecek, zoruma giden ne açlık ne uykusuzluk ne de yorgunluk, zoruma giden annemin bana yaptığı,ben onlara böyle evlat değilim, neden onlar bana böyle davranıyo anlamakta güçlük çekiyorumCanim benim sakin kendini üzme önce kendini düsün sonra arkandaki bebeklerin düsün sen saglam durmalisin ki onlara yerebilesin. Bebeklerin sanirim kücükler daha 3 ay biraz zor gecicek sana ama sonra onlar sana sen onlara alisicaksin yavas yavas düzelirler inan baslarda hepimiz öyleydik yemek yemeye vaktimiz yoktu ama bunlarin gecici oldugunu aklindan cikarma üzme kendini annelik zor ikiz anneligi dahada zor ama hersey yoluna girecek bunu unutma benimkilerde 7 ayliklar cok sükür burda cogunlugu yalniz bakiyor. Annenide allaha havale et cocuklarinla mutlu ol canim kafana takma hersey yoluna girecek unutma öptüm seni ve bebislerini a.e.o
ben söylüyorum her zaman çocuklarıma tek başıma bakıyorum diye,Allah razı olsun eşim ilk günden beri bana destek oluyor,lafedecek bir insan değil ama benim halimi görünce üzülüyor,sitem ediyor haklı olarakCanim benim,ıcin cok sıkılmıs,sen buraya yaz ve rahatla,sana yardimci olamasakta,seni dinler ve dua ederiz,inanki okuyunca cok canim sıkıldı,az kaldi sabret,3aylik olunca bebeklerin duzene gircek,ins.daha erken olur hatta,o zaman rahatliycaksin,kaynanan gelsn diycektm,maalesef iki tarafinda tutulacak tarafi yokmus,annene diycek laf bulamiyorum,gercekten kaynana olsa kizariz yani,neyse sen eşine çaktirma,bunalsanda,onun agzina laf verme,cok iyi insanda olsa,erkegin agzina laf vermemek lazim...ins.hersey yoluna girer,sende altta kalma,herkese soyle,annenin yaninda,herseyi tek basima yapiyorum,ustesinden geliyrm ,kimseninde yardimini gormedm de,annende bilsin,herkeste bilsin...Allah yardimcin olsun
ah canım sorun yemek falan değil, bana böyle yapmasını hazmedemiyorum, yoksa ararım dışardan yemek isterim, ben annemin diğer çocuklarına yaptığının binde birini bana yapmaması zoruma gidiyor, ben hayatta hiçbir zaman talepkar olmadım, çok gururluyumdur, birinden birşey istemekten hiç hoşlanmam, karşımda ki düşünsün yapsın isterim ama malesef beni düşünen kimse yokBen senin yerinde olsam çocuklari kapar anneme çikarim. Evinde olunca ya çocuklari biraz oyalar, ya sen evdeki yemekten yersin. Onuda bi şekilde işin içine katmiş olursun. Kiz anneleri aslinda çok verici olur ama belki annen göze batmak istemiyordur eşinden ve ailesimden tepki görmemek için. Ama tabi bu dönemde bizde her türlü yardima açik olduğumuz için bitazda hormonlardan dolayi hassas oluyoruz. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
canım aynı şeyleri yaşamışız aşağı yukarı, eş konusunda da çok haklısın, erken doğum sıkıntıyla hastanede yattım eşim refakat etti, annem kalayım mı bile demedi, doğum yaptım yine eşim yanımda kaldı, çocuklar sarılık oldu hastanede yattık yine eşim yanımdaydı, şimdi geceleri bana yarım ediyor, sabah 6 dan sonra o bakıyor, ne varsa insanın eşinde var, Allah başımızdan eksik etmesin onlarıseni çok ii anlıyorum hiç abartmıyorsun aynı durum bende de vardı
annemler geldiler 20 gün kaldılar yanımda
sandımki annem herşeyime yetişecek ,bırak faydayı zararları oldu
annem geldiği günden beri of çok sıkıldım yok evimi özledim ,ömür boyu burda duramayızya ,kırkı çıksın gideriz deyip durdu
oğlum hastaydı o zaman bi sürü sıkıntı hastane koşturması ,bebeklere alışma ,uykusuzluğa vs alışma dönemi..
derdimiz bin tane bi de annemin ağzını çekiyor iice strese giriyordum
herşeyden yakınıyor bi afralra tafralar,onun gönlünümü yapmaya çalışacağım yoksa kendi derdimle mi uğraşyım şaşırmıştım
zaten ev işlerini yapıyordu sadece ,ne gece kalkıyordu ne gündüz bebeklere çok yardımı oluyordu yine ben bakıyordum yavrularıma
annem bana destek olur diye yakınında ev aldım ama faydayı bırak zararı oldu boşuna almışız evi de
hiç umduğum gibi olmadı hiçbirşey malesef
ve en sonunda postaladım çünkü çok strese giriyordum
bebekleri bakarken zorlanırım strese girerrim ama başkalarının ağız kokusunu çekemem dedim kendi kendime
ve iikide öyle yapmışım şimdi yorulsam da en azından kendi yorgunluğum ,başkasının yükü değil ..
kafam rahat ,annem burdayken onun gönlünü yapmakla uğraşmam gerekiyordu,babam rahatsız laftan anlamıyordu
yüksek sesle konuşur tv izler ,çocuklar uyur dersin anlamaz pat diye odasına girer vs.laftan anlamazdı
insanın ailesi bile yeri geliyr kendisini anlamıyor
malesef annem bu zor zamanlarımda yanımda olmadı ama biz eşimle yine de ayaktayız şükürler olsun birbirmize destek olup bi şekilde götrüyoruz
zaten biz eşimle evlendiğimizden beri hep birbirmize destek olduk hep kendi kendimize çözdük sorunları
hani kmisi el oğlu derya eşine ve ben çok gıcıkolurum bu lafa
hiç de el oğlu değil valla hayat arkadaşmız onlar bizm ve bana her zaman en çok faydası eşimin oldu,o olmasa ne yaparım bilmem
o el oğlu olmasa ne yaparım bilmiyorum
anadan babadan daha yakın oluyor insana eşi ,annesinden babasından daha çok düşünüyor yeri geliyor valla
eşle destek oldumu birbirine herşeyin üstesinden geliyor insan
sen de sıkma canını boşver ,o seni umursamıyorsa sen de onu umursama sütünü yansır boşver bebeklerini düşün
sütüm kesilir sonra diye düşün her zaman
ben anne olduktan sonra hiçbişeye kafa takmamayı öğrendim çünkü sütüme etki edecek yavrularım mahrum kalacak
buna hakkım yok kendimi sıkıp düşünmeyip moralimi yüksek tutmak zorundayım
anne olarak görevim bu o yüzden sen de böyle düşün
RABBİM yardımcımız olsun hepimizin inş.
nisacım çok sağol tatlım, düşünmen yeter, annem 46 yaşında çokyaşlı değil, benim dışımda herkesin derdine koşar, tek sıkıntı bende galiba, iyi evlat olmak iyi birşey değil, hayırsız olan daha kıymetli oluyor malesefBENCE ANNEN senin tek basına basa çıkabildiğini düşünüyor ..sen istemeyince oda bakmıyordur.belki doğumdan sonra bırsey demişindir farkında olmadan oda tavır almısır ..ben dırekt annemın basına kalkıyorum yardım görmeyince..yasda önemli yası fazlaysa da zoruna gidebilir ... bence ne tiste annen sabah gel brı saaat bak ben uyuyacağım yada yemek yapacağım kocam kızıyor falan de...
bend ekonyadayım sana yemek getırebeılırım:)
sağol tatlım, Allah hepimizin yardımcısı olsuncanım benim annem yanımda ama çok şükür çok yardımcı...
hatta dün gece ben sadece mamaya kalktım hazırlayıp yattım altlarını annem değiştirdi... salladı... sabah biz iğneye gittik kahvaltımızı hazırlayıp oğluma baktı...
ama malesef bu güzel günlerin sonu geldi :(
pazartesi günü kırkımız çıkıyo.... babam artık gel diyo... ve ben yalnız kalıyorum
sonuç olarak hepimiz yalnız kalcaz.... ben sizleri düşünüp kendimi güçlü hissediyorum
tek değilim diyorum
ve benim bebeklerim gerçekten çok gazlı şimdi kızımı sallıyorum
hatta bi kersinde bakamadım eşimi çağırdım
ama en çok bu günler geçecek diyorum
sanma ki sadece sen sıkılıyosun emin ol hepimiz olmasakta bi çoğumuz sıkıntılı geçiriyoruz bu dönemi...
ben çok zorlanıyorum hatta kaynanamı bile çağırmayı düşünüyorum :)) ne kadar yardım eder bilmeden :))
Allah hepimizin yardımcısı olsun birbirimize dua edelim
yalnız değilsin burda anlatıp rahatlayacaz burda paylaşacaz içini dök... sıkıntını paylaş
hadi ben ütü yapayım artık kocişin giyecek gömleği kalmadı desem yeridir :))
inşallah canım, güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorumCanım durumun için yorum yapmak gerçekten zor, çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun diyebiliyorum sadece...
Annene şaka yollu sitem falan etsen "Torunlarınla hiç ilgilenmiyorsun" gibisinden, bir şeyler değişir mi acaba?
İkiz anneliği malum kolay bir iş değil, tüm bunların içinde bir de düşüncelerini bu tür şeylere yoğunlaştırıp karamsarlığa kapılma lütfen.
Senin ilgini ve sütünü bekleyen iki minik yavrunu düşün. Aklına gelse bile uzaklaştırmaya çalış bu düşünceleri. Kolay değil ama dediğim gibi
bebişlerin için denemek zorundasın.
Ben mesafe olarak sana oldukça uzağım, yemek gönderemem ama sıkıldıkça bunaldıkça yaz en azından dinleyerek derdine ortak olurum.Çünkü ikiz anneleri konuları sadece bilgi paylaşımı yaptığımız bir yer değil, ikinci bir aile gibi oldu bir çoğumuz için. Gün boyu sadece kendi bebişlerime odaklanmıyorum,
kontrolünde olumsuz şeylerle karşılaşan, bebişi hasta olan, eşinden uzakta olan, sütü az gelen, türlü sebepten morali bozuk olan arkadaşlarım da aklımda oluyor sürekli.
Herkes için dua ediyorum.
Daha fazla yıpratma kendini canım. Bebişlerin biraz daha toparlasınlar kendilerini, her şey biraz daha düzene girecek, daha iyi olacak inşallah. Seni de tatlı miniklerini de öpüyorum.
valla nurhancığım bn okurken çok üzüldüm,allahım yardımcın olsun.Bn napıcam bilemiyorum .sanırım kayınvalidem daha fedakar onu çağıracağım annemde öyle ama çok sıkılgan bir yapısı var ve de babam kalp hastası uzun süre onu yalnız bırakamaz.Sırf millet rahat etsin biz rahat edelim diye dubleks aldık .hep dua ediyorum bakımları kolay evlatlar olsun diye sürekli karnımı okuyom.İnşallh bu sıkıntılı dönemlerin çabuk geçer.Samimi arkadaşın varsa ondan sana bi tas çorba yemek yapmasını rica edebilirsin
ah canım sorun yemek falan değil, bana böyle yapmasını hazmedemiyorum, yoksa ararım dışardan yemek isterim, ben annemin diğer çocuklarına yaptığının binde birini bana yapmaması zoruma gidiyor, ben hayatta hiçbir zaman talepkar olmadım, çok gururluyumdur, birinden birşey istemekten hiç hoşlanmam, karşımda ki düşünsün yapsın isterim ama malesef beni düşünen kimse yok
canım aynı şeyleri yaşamışız aşağı yukarı, eş konusunda da çok haklısın, erken doğum sıkıntıyla hastanede yattım eşim refakat etti, annem kalayım mı bile demedi, doğum yaptım yine eşim yanımda kaldı, çocuklar sarılık oldu hastanede yattık yine eşim yanımdaydı, şimdi geceleri bana yarım ediyor, sabah 6 dan sonra o bakıyor, ne varsa insanın eşinde var, Allah başımızdan eksik etmesin onları
nisacım çok sağol tatlım, düşünmen yeter, annem 46 yaşında çokyaşlı değil, benim dışımda herkesin derdine koşar, tek sıkıntı bende galiba, iyi evlat olmak iyi birşey değil, hayırsız olan daha kıymetli oluyor malesef
bedenine hiç bakmadım. hiç bir yerde bedenle karşılaşmadım.meraba kızlar...
sonund abuğun bir mıktar alışveriş yaptım prematüre kac cm aldınız 45 mi 48 mi?
göğüs pompasını ne aldınız? ben avent aldım vazgeçtim geri verecegım bıraz pahalıya vermişler
abartmıyorsun nurhan, artık iyice dolmuşsun ve haklısın. annen sana o kadar yakınken bu kadar uzak. pes doğrusu. ama sanırım sen güçlü bir kişilksin, her şeyin üstesinden gelebilen ve kimseye muhtaç olmadan yaşayan birisin ki insanların sana yardım etmeyi aklından bile geçirmiyor. bu tarafından bakıldığında güzel.merhaba kızlar, biliyorum her birinizin bebekleriyle sorunları var benimkilerin olduğu gibi ama çok daraldım ve konuşacak kimsem yok, sizle dertleşeyim dedim, yoksa artık iyice kötü hissedeceğim kendimi,
ben annemle altlı üstü oturuyorum, hepiniz diyeceksiniz ki ah ne şanslısın, ama malesef pek öyle değil, bebekler sabaha kadar durmuyorlar, dolayısıyla pek uyuyamıyorum, sabahda uyumaları öğlen 12 yi buluyor, yanımda kimse yok zaten, annemde bi uğrayıp kapıdan bakıyor, bebeker uyanık ve ağlamıyorsa seviyor, ağlamaya başlayınca koyup kaçıyor, çoğu zaman öğlen 1 e kadar birşey yemediğim oluyor, fırsat bulamıyorum, ama kimse ya sen ne yaptın yemek yedin mi, bak süt veriyorsun demiyor, anneme daha birşey yemedim diyorum yemezsen sütün olmaz tabi diyor, ben çocuklara bakarken ben kahvaltı hazırlayayım sen yerken ben bakarım diyen yok,bir tencere çorba pişirip getiren yok, insanın kaynanası yapsa adı kaynana olur, bunu annemin yapması çok zoruma gidiyor, bugün sabah 8 de bir kase cornflakes yedim, saat akşam sekiz oldu daha birşey yemedim, eşiminde yemekli toplantısı var gelmedi, şimdi bekide içinizden diyorsunuzdur buraya yazana kadar git yemek ye diye, sinirlerim çok bozuldu ağlıyorum ve yemek yemek bile istemedim, kendimi kimsesiz hissediyorum, iyi ki sizler varsınız, aslında hiç birinizi tanımıyorum, ne görmüşlüğüm var ne de konuşmuşluğum, ama siz hep bana yoldaş arkadaş oldunuz, ben hep ailem için kendimi parçalarım, hasta olduklarında bakar, her türlü dertlerine koşarım, ama bana böyle yapmaları zoruma gidiyor, annem ablamın canı çekmiş diye herşeyi yapıp konyadan ankaraya gönderiyor ama bir kat aşağıda ki kızı umrunda değil, ablam da anneme bir düşkündür sormayın, kadın bayılır o koyar gezmeye gider o kadr yani, bu hayatta iyi olmak haram zaten, annem birde arayan oldumu ne yapalım çocuklarla uğraşıyoruz diyor, kim uğraşıyor anlamıyorum, eşimde olayın farkında ama ben pek belli etmemeye çalışıyorum, kayınvalidemi çağıralım gelsin diyor, onunda gelmesini istemiyorum, o da oturur Nurhan yemek yapsında yiyelim diye bakar, gelse bir de onun derdi çıkacak başıma,
bilmiyorum ben mi bartıyorum ama canım çok sıkkın işte
benimkilerde de sarılık var
hatta kızımda 14.9 çıktı, oğlumda ise 12.3 çıktı,
erken doğdukları için değer 18 olmadan hastaneye almayız dediler
ben çok rahat bir anneyim
geçecek diyorum, hastane hastane gezdirmiyorum
damar yolu bulmaları bile kuzulara eziyet
bana göre geçti sarılıkları ya da çok azaldı
sürekli uyandırıp uyandırıp besliyorum
bizim de yarın kontrolümüz var
yarın 15 günlük oluyoruz
beni en çok üzen olay ise sütümün yetmemesi
kızım az önce 30 cc mama yedi ama onu kesmedi, uyumadı
süt vardı ama vermek istemedim
akşam da benim kontrolüm var, o zaman verir kayınvalidem diye süt biriktirmeye çalışıyordum
sonra dayanamadım 50cc sütü verdi
içti ve mışıl mışıl uyumaya geçti
bebekleriniz 15 günlükken kaç cc mama ya da süt içiyordu arkadaşlar?
bu arada oğlumun göbeği geç düştüğü için ve ve ben ikisinin ilk banyosunu beraber yaptırmak istediğim için
düne kadar beklemek zorunda kaldık
dün kuzularımı banyo yaptırdım
misler gibi oldular
bunun üstüne çok güzel uyudular kuzular
BİZİM OĞLAN DOĞDUĞUNDA DA 15di kıza baktırmamıştık , değeri bir ay sonra 9 a düştü kızın da oğlanın da ..ama oğlanda hala gözünün beyazının bir kısmı sarı tam geçmedi yani
evet uzayan sarılık anne sütünden kaynaklı olabiliyor onun da çözümü 3 gün sütü kesip mama vermek o şekilde geçiyormuş ama biz onu denemedik
çünkü bizim oğlan mamaya çok çabuk alışıyor bi kere mama verelim demiştik de sonrasında süte alıştırmak için 4-5 öğün zorla süt içirmekten helak olmuştuk
bizde de kan testine baktılar bi sıkıntı çıkmadı yarın yine kontrol var yine bakacaklar çok merak ediyorum ben de bakalım kaç olmuş değerleri
senin değerlerin kaçtı
DEĞERLERİ çok yüksek değil ama sarılık ciddi bir konu ve sıkı takip edilmesi lazım
bir de bi anda artabiliyormuş
aklında olsun çok uyuma az yeme gibi durumlar olursa sarılıktan şüphelen artmış olabileceğinden
sarılık beyne zzarar verebiliyor o yüzden dikkat etmek lazım bu konuya
bir de değerler yüksekse iice dikkat etmek lazım
bi takım belirtiler görür de bebeklerin farklılaştığını hissedersen doktora götürmelisin
ben de evhamlanmadım ama kontrolunü de yaptırdım
sonuçta ALLAH KORUSUN kötü bi durum olsa kendimi asla affetmezdim
niye götürmedim derdim
inş. sütün de bol olsun
banyoyu takma geç olsun güç olmasın
valla hatırlamıyorum da bizimkiler 45-50 ile başladılar sanırım
hastanede 25-30 içiyorlardı ama eve gelince coştular
Ağlamaya başladiğinda biberon verince boğazina kaçmiyormu. Onu bende düşündüm boğazina kaçar dediler. Ama onlar ağlarken bişey yapamamakta beni çok üzüyor. Birde kizimdan sariliği devam ettiği için çok kan aldilar. Zaten kuş gibi meleğim bide kan alip duruyolar iyice üzülüyorum.
biz de aşıları bugün yaptırdık seninle paralel gidiyoruzYine takvim yaprakları Cuma'yı gösteriyor,Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden ,kazalardan ,belalardan ,sıkıntılardan ,şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun.Hakkımızda hayırlı olan dualarımızı kabul buyursun.Amin...
Kızlar pek giremiyorum,geçmişe de bakamadım.Dün paşalarımın 2.ay aşıları vardı.2 bacağa ve sol kola yapıldı.Eve geldikten sonra huysuzlandılar.Küçük paşam anıl saatlerce ağladı,susturmak çok zordu.Birde elinden bir şey gelmiyor insanın.Ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdim 6 saatte bir çay kaşığı.Ana kucağına koyup sallayınca susuyordu sadece.Artık sallamaktan kollarım tutmaz oldu.Bugün daha iyiler elhamdülillah.Boyları kiloları maşallah suphanallah çok güzel.3 saatte 1 süt sağıyorum,günde 8 kez 150 cc çıkıyor her sağmamda ortalama 600 cc anne sütü 4 er 4 er veriyorum öğün olarak.Kalan öğünlerde de mama veriyorum.Çok şükür iyi şuan gelişimleri.Allah ım yar ve yardımcımız olsun.Emzirmek kolay ama süt sağmak gerçekten zor.İki bebiş olunca da başka çare yok.Çünkü aynı anda uyanıyorlar,emip doymuyorlar sağmak en iyisi bu durumda ama günde 10 ar defa besliyorum ortalama.10+10 20 kez biberon yıka mama veya sütü koyarken kaynak suyla çalkala steril et.Arada kaynat.Sonra sağma makinesinin biberonları da aynı keza.Şu emzir niye emzirmiyorsun diyenlere gıcık oluyorum.İkiz annesi olmanın ne olduğunu ancak çoğul gebelik yaşayan aynı anda birden fazla bebişe bakmanın,doyurmanın temizlemenin ne demek olduğunu ancak ikiz anneleri anlar.Gerisi de boş boş öğüt verir.Günde en az alt değişimi var 6+6 12 kez :)Çok güzel,biraz yorucu da olsa eşsiz bir duygu.Aslında yorulmak olmasa bebişlere bakmak kadar zevkli bişe yok.Benim iznim haftaya Cuma bitiyor malesef.Zerre kadar gitmek istemiyorum işe ama maddi durumlarda el vermiyor.2 bebişlede zor.Masraflar 2 ye katlanıyor tabiki.Bazı şeyleri anlatıyorum sizlerle paylaşmak adına.Yoksa kesinlikle kuzularımdan şikayet anlamında değil...
Allah ım bağışlasın yavrularımızı bizlere,acılarını göstermesin.Amin...
Delikız sırf arada sen yazmışmısın diye girip bakıyorum,hızlıca okuyup çıkıyorum.Düşüncelerin yaptıkların kafa yapımla aynı :)
İyi bir anne olmak sadece emzirmekle olmaz tabiki.İnanın bizim yaptığımız fedakarlıkları gösterdiğimiz özeni belkide tek bebişli anneler yapmıyor bile.Öyle tanıdıklarım varki göğsüm ayrıyor diye bebişe ağız sütü de dahil bir damla süt vermeyip,emzirmeyip mamayı dayayan...Yine de elhamdülillah halimize çok şükür.
kaç kilo olmuşlar ayda kaç gram almışlarBenim doğduklarinda değerleri 15 in altindaydi. Oğlum 20. Günde atti. Kizimda 1. Ay kotrolde 9 idi 2. Ayda 7 olmuştu. Bizede a. sûtünü kesmeyi önermediler. İlaç başladik işte inşallah düşmeye başladi gibi geliyor bana. Bu gün kontrolumuz vardi. Motor gelişimleride kilolarida iyi çok şükür.
ben süt artırmak çin bişey yapmıyorum aslında artıran bişey de çok yok bence ,tamamen yapısal bişey o ,vucudun yapıyorsa yapıyor
tabiki takibini yapıyorum, gözüm üzerlerinde ama
işgillenip ikide bir kapıp bebekleri hastaneye götürmüyorum yani
canım ya anne sütü için elimden geleni yapmaya çalışıyorum
bol sıvı, humana, rezane....
inşallah artar canım
aynen canın hastanede 20 içiyorlardı
şimdi evde 45-55 civarında içiyorlar
sütünü artırmak için sen neler yapıyorsun delikız?
biz de aşıları bugün yaptırdık seninle paralel gidiyoruz
şuan bişey yok bizimkilerde uyuyorlar
kaç kilo olmuşlar seninkiler bir ayda ne kadar almışlar
aynen süt sağmak daha zor ama bi açıdan daha kolay ,emzirmek daha kolay gbi görünse de memede uzun süre durmaları çok yorucu bir durum
aynen yoruluyorsun ama yine de güzel bir duygu bence yorgunluk da tuzu biberi oluyor artık ne yapalım
seninkiler kaç cc içiyorlar öğün başına
bi de günde 10 defa çok besliyorsun yaaww
bizimkiler her öğünde 100-125 arası içiyorlar günde 6 öğün oluyor genelde ..
benim sütüm de sana yakın ama mama vermiyorum bizimkilere yetiyor şimdilik bu miktar mamaya gerek duymuyorum
aynen yaa tam kafadarız seninle biz
ben de seni arıyorum valla yazmış mı diye
ankardamısın sen ,bence bi ara bebişler büyüyünce görüşelim tanışalım birbirimize destek oluruz aynı dertten muzdaribiz ne de olsa
işe başlayınca kim bakacak bebeklere
sen tekmi bakıyorsun şuan
benim de 3 hafta sonra iznim bitiyor
rapor almayı düşünüyorum ,sonra da süt iznini kullanmak daha mantıklı geliyor ,6 ay yarım gün işe gideceğim ,bakıcı tutacağım ben de yakında ,bi süre benimle beraber baksın hem tanıyayım düzeni öğreteyim işe başlayınca da daha kolay olur diyorum
bu kadar küçükken bırakıp gitmek çok koyacak bana da ama ne yapalım RABBİM yardım etsin
bu arad sen ne işle meşgulsun ,ben devlet memuruyum ya sen ?
yok yok biz ikiz gibiyiz
tanışalım bence
kaç kilo olmuşlar ayda kaç gram almışlar
bizim de 1.ayda 9 idi bunda ise doktor gerek görmedi sarılık gitmiş dedi boşuna canını yakmayalım dedi
ben süt artırmak çin bişey yapmıyorum aslında artıran bişey de çok yok bence ,tamamen yapısal bişey o ,vucudun yapıyorsa yapıyor
ben denediklerimden çok aman aman fayda görmedim
sadece bol su içtiğim ve güzel uyuduğum zamanlarda sütüm coşuyor
özellikle uyku diyorum ben ,ne zaman bebeler uzun uyusa dinlensem kalkınca süt coşuyor
bu arada benden size tavsiye bebeleri gündüz az uyutun gece uykusuna ağırlık verin gece uzun uzun uyuyorlar
ben o sisteme geçtim
ama tabi 1 aydan sonra yapın bunu
ayrıca doktor bana bugün 1.aydan sonra kaldırıp beslemene geek yok bırak uyuyorlarsa uyusunlar dedi
onlar da bizim gibi depo yapıyorlarmış yani acıkma durumları olsa zaten kalkarlar kendileri dedi doktor
ben de gündüz az uyutuyorum gece mışıl mışıl uyuyorlar
iyi içiyor seninkiler de maş. evet bazen az bazen fazla içiyorlar benimkiler de ,ben de ortalamasını yazdım o yüzdenHoşgeldin canım.Bebişlerin iyi olmasına sevindim.Canım benimkiler ortalama 2,bazen 3 saatte bir kalkıyorlar.Süt içince en az 120 cc veriyorum,maşallah alıyorlar açken 140 bile oluyor bazen.Ama bazende 50-60 ta kalıyorlar.Kalanı da diğer öğünde veriyorum.
Walla günde 10 u buluyor bazen.Ama minumum 8-9 rahat oluyor uyumadıkları zaman.Seninle aradaki fark seninkiler maşallah daha uzun uyudukları için ondan öğün sayısı az.Bu arada mama alınca da maximum 90.Bazen 90 ı almıyorlar 60 ta felan kalıyorlar.Az uyuyunca öğün sayısı artıp aldıkları miktar azalıyor tabi...Daha uzun uyusalar belkide sütüm yetecek ama malesef yetmiyor.Mama da en az süt kadar veriyorum.2-3 güne 1 kutu...
Kilo olarak 4500 civarı ikiside... maşallah
Şuan liseyi yeni bitiren görümcem var o geliyor,ama mama yapmayı alt değiştirmeyi vs.bilmiyor ama bebişleri ben besleyip altlarını temizleyince uyku sürecinde yardımcı oluyor.Sallıyor,durmadıklarında birini o birini ben alıyorum kucağıma.Akşamları eşim 5 te evde çok şükür.Hafta sonu da yok.Onun dışında kv geliyor arada.Şuan burda oyüzden nete girebiliyorum rahat.Canım ben ve eşim kamu sektöründeyiz(sağlık) ama sözleşmeli olarak.Ankara da değilim ama seninle tanışmayı isterdim walla...
Seninkiler boy ve kilo olarak nasıl gidiyor?
Onun dışında bende alabilirsem 1 ay heyet raporu alacam.Sonra 1 ay ücretsiz.Mayıs sonuda iş başı gibi gözüküyor.Bebişlerde inşallah 4,5 aylık olacaklar ozaman.Canım kv bakacak inşallah.Pek anlaşamıyoz bazen ama durum şimdilik böyle.Yani bakıcıya hem verecek param yok :)hemde torununa tabiki nasıl bakacağına şüphem yok oyüzden şimdilik böyle bende durumlar...
Walla süt arttırma konusuna gelince herkesin bir standardı var ve onun üzerine ben ne yaptıysam çıkmadım.Çok ta takmıyorum en azından hiç yoktan günlük anne sütü alıyorlar maşallah.Ya hiç olmasaydı veremeseydik,öyle olanlarda var.Gönül isterki sadece süt verelim ama mecburen işe başlayınca da zaten mama ve ek gıdalar verilecek anne sütü dışında.Hayırlısı bakalım...
kızlar bugün fizik tedavide muayenemiz vardı. kızları muaneyene ettiler. kafalarına hakim olup olamadıklarına vs baktılar. bir de günlük egzersiz hareketleri verdile. hergün 3 sefer bebek yağı ile masaj yapılacak. sanırım masaj 15 dakika sürer. günde 3 seferden 45 dak ve 2 bebek olunca toplam 90 dak. masaja ayrılacak.
sizlerin bebeklerini fizik tedavi muayene etti mi?
bu arada biz hala idrar alamadık kızımdan. her seferinde kaka yapıyor. çişle kakayı anda yapıyor. az önce poşet ile denedik. poşetten enjektörle çekelim dedik. kaka yaptı yine. tekrar denedik malesef örtüye sızdırık. bir saat sonra hastaneye gideceğiz üriner ultrasonuna. tekrar yapıştırdık idrar torbasını. bir sattir çiş yapmasını bekliyoruz. çocuk uyuyo şimdi. daha çiş yapmamış. süt içirsem biliyorum yine kaka yapacak. benimkiler beslendikten sonra kaka yapıyor. az sonra çbeslenme vakti gelecek tekrar. sütten içirdikten sonra tekrar kaka yaparsa artık herhalde hastanede sonda takarlar.
ağlıyor bir de bu işlemleri yaparken.
sizinkilerden neden idrar aldılar. yani tedbiren mi bakmak istediler yoksa belirli şikayetleriniz var mıydı? varsa neydi? benim kız kusmaya başlamıştı ama 2 gündür iyi maşallah. sütünü içirdikten sonra yatırırsam kusuyor. yarım saat dik tutarsam ya da yüzüstü yatırırsam kusmuyor. sanırım reflüden oluyor. doktora bu şekilde gözlemlediğimi anlatacağım. bakalım ne diyecek? enfeksiyon gibi değil bence, inşallah da değildir.
ateşi de yok kızımın. sürekli huzursuzluk, ağlama derdi de yok. sadece kusma sorunu var. o da süt içtikten sonra 3 seferde kusuyor. dediğim gibi hemen yatırmazsam kusmuyor. ama böyle olunca da mecburen kucakta oluyor ve kucağa alışıyor. dün böyle denedim ve akşam kucakta durmak istedi, mızmızlandı. neyseki bugün unuttu.
reflü ise eğer sürekli kucakta da tutamam mı içtiği süt ağıza gelmesin diye.
doktor kusma için ilaç var ama kabız yapar dedi. bu sıralarda kakaları katı biraz. bir de kabız olurlarsa yandık. doktor vermeyeyim o zaman ilacı dedi.
bu reflünün bir çaresi yok mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?