- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.921
Kızlar bişey sormak istiyorum benim minikler 34 haftalik doğdu yoğun bakımda kalmadı kızım 1 gün oğlum 2 gün ku vede kaldı sonra kartlara çıkardılar 1 hafta sarılık için kaldılar çıktık. 1 ay sonra rop muayenesine getirin dediler bende her hastaneye ggoturdugumde yipraniyorlar diye goturmedim şimdi kafamda takıntı gözlerinde bi sıkıntı varmı diye güneşe çıkarttigimizda gözlerini kisiyorlar etrafa bakiniyorlar ama parmagimi takip edemiyorlar sizinkiler ne zaman takip etmişti. Şimdi gotursem rop yaparlarmi geç kaldım galiba off ben cook pinpirigim
Şimdi kaç aylıklar cnm bizde 3 defa bakıldı rop ki o öle çok kötü bişey degil göz kapağını ters çevirip bakıolar annelik onlar ağlarken kapıda bende çok ağladım ama saglıkları siz konusu olunca mantığımı dinliyorum ben canm şimdi daha zor olcak daha çok yıpranacaklar inşaşşah bişey yoktur hüsnü kuruntudur düşüncen bi dr götür derim bizde nörolojik muayeneyi atlamısız eslem oturamıyor belkide Zamanında yapsaydık böle olmucaktı
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Şimdi 3 aylıklar canım rop 1.ayda yapılıyor galiba her hastaneye ggoturdugumde bende ağlayarak geliyorum inş. Bi sıkıntı yoktur.sen eslemin oturmamasini sıkıntı etme benim yeğenim 31 haftalik doğdu yemek borusu oluşması ameliyat oldu 1 kiloydu 1.5 yaşında anca oturdu 2 yaşında yürüdü şimdi 5 yaşında ve cok sağlıklı maşallah biz erken doğum yaptığımız için bazı becerileri daha geç yapacaklar seninki de bişey yoktur inş. Senin kızlar ne zaman gözleri ile takibe başladı bide neden 3 defa rop yaptirdiniz
Canım ben sabah kahvaltı veriyorum labne pekmez bisküviyle mama yapıyorum haftada 3 gün yjmurta sarısı,sona sırasıyla meyve,çorba,yoğurt,sebze püresi veriyorum.mamaya pek sıra gelmiyo inş bunlarlada doyuyolardır
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Meyve ve yoğurttan 1 saat sona azıcık mama veriyorum içiyolar
Maşallah canm benim afiyet olsun kuzulara kuru kayısın varsa onu yap muhallebi kabız olmazlar ben şimdi yaptım vericem içine dut pekmezide koydum 😃
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Canim kahvalti icin erken degil mi benimkiler hala yogurdu sindiremiyor
Marmelat yapip verdim canim taze kayisidan
Ohh afiyet olsun bu haftada armut muz elma koyayım diom muhallebilerine değişiklik olsun
Buğlem'im 👣 Eslem'im
kabızlarsa muz verme. gerçi tattırma aşamasındasın. bir kaşıktan bir şey olmaz.Arakadaslar benim kizlar zaten kabiz muz versem mi bugum muz ve elma puresini karistirsam olur mu elma alerjisine bakmistim bugun muz denesem mi
kiloları yerindeyse ne zamann uyanırlarsa o zaman ver sütlerini. benimkiler düşük kiloluydu mecburen 2 saatte bir besledik. ama bu 3 ay sürüd. sonra ne zaman isterlerse verdim. ama eğer normal kilol bebekler olsaydı onlar istediği zaman süt verirsdim. uyandırma bence.Canim ya ben özellikle uykudan kaldırıp gece besliyorum şöyle deyim 21.yada22 de kadınların doyurup yatiriyorum 4 saat sonra kaldırıp bidaha besliyorum 4 saat sonra tekrar ama ilk beslemede çok uykulu oluyorlar çoğunlukla uykulu yiyorlar yani ben kaldirmasam uyanmazlar yanlış mı yapıyorum aceba
Eki Görüntüle 1183327
Kızlar çok duygulandım fotolara baktım video izledim böle bişey yaptım 😭😭😭
Buğlem'im 👣 Eslem'im
rop muayenesi 4-6. haftalar arasında yapılıyor ve bir bebek için en önemli muayenelerden. hatta bizim için öyleydi. ne kadar kuvezde kalırlarsa kalsınlar bu ymuayene yapılmalı. çocuk ilerde gözlerini kaybedebilir. ağır görme kusurları olabilir. en erken dönemde tedavisi yapılmalı. biz 5 ve 11 gün kaldık. sadece bir kaç saat oksijen aldılar. bir kaç saat almış olsalar bile erken doğum hikayesi de olduğu için muhakkak rop muayenesi yapılmalı. çocuk doktorumuz neredeyse kafamıza vura vura söylerdi bize her gittiğimizde. ihmal etmeyin, internetten nasıl olduğuna bakmayın. yorum okumayın. dirençli olun dedi. çocuğa bir şey olmaz dedi. beynimize o kadar kazınmıştıki rop muayenesi her halde bir şekilde muayeneye götüremeseydik nasıl bir sorumluluğun altına girmiş olurdum bilemem.Kızlar bişey sormak istiyorum benim minikler 34 haftalik doğdu yoğun bakımda kalmadı kızım 1 gün oğlum 2 gün ku vede kaldı sonra kartlara çıkardılar 1 hafta sarılık için kaldılar çıktık. 1 ay sonra rop muayenesine getirin dediler bende her hastaneye ggoturdugumde yipraniyorlar diye goturmedim şimdi kafamda takıntı gözlerinde bi sıkıntı varmı diye güneşe çıkarttigimizda gözlerini kisiyorlar etrafa bakiniyorlar ama parmagimi takip edemiyorlar sizinkiler ne zaman takip etmişti. Şimdi gotursem rop yaparlarmi geç kaldım galiba off ben cook pinpirigim
Ya bende 11 gibi besliyom 3-4 e kadar uyuyolar.bide 3-4 gibi veriyom fazla ama mızırdanıyolar.iyice uyanmadan veriyim diyorum bende.nasıl bırakılırki gece beslenmesi
canım muzu cok fazla kullanma alerjik bir besin az az dene..
maşallah 3 nüze de. zaman ne çabuk geçiyor değil mi? ben de 1. yaş günlerinde başlangıçtan bu zaman kadar olan fotolarında video yapmıştım. çok sık açar izlerim. ve zamanın neleri bu kadar çabuk değiştirdiğine şaşırırım.
Tesekkür ederim cnm ben tüm herşeylerini saklıyorum ne kadar çok istenen bebekler olduklarını bilsinler diye yaşadığımız herseyide yazmaya çalışıyorum günlüğüm var aslımda 11 den beri yazıyorum içini dökmek için biriktikçe azaltıyorum bölece evlâtladıma diye kapağına yazmıştım ikiz olunca evlâtlarıma diye degiştirdim Allah ömür verirde görürsem 18. Yas günlerinde hediye edicem onlara göz yaşlarımla ıslattıgım satırları okusunlar belki ergenlikler bizden nefret ederler okuyunca anlarlar yanlışlarını 😕 ilk muayenem ilk iğnem ilk görüntü ilk heyecan rabbim onları bana bagıslasın beni onlara beni çok değiştirdiler ağlak bir yapım vardı dahada ağlak oldum 😭😭😭😭
Buğlem'im 👣 Eslem'im
brovo canım sana tebrik ediyorum senimaşallah 3 nüze de. zaman ne çabuk geçiyor değil mi? ben de 1. yaş günlerinde başlangıçtan bu zaman kadar olan fotolarında video yapmıştım. çok sık açar izlerim. ve zamanın neleri bu kadar çabuk değiştirdiğine şaşırırım.
Tesekkür ederim cnm ben tüm herşeylerini saklıyorum ne kadar çok istenen bebekler olduklarını bilsinler diye yaşadığımız herseyide yazmaya çalışıyorum günlüğüm var aslımda 11 den beri yazıyorum içini dökmek için biriktikçe azaltıyorum bölece evlâtladıma diye kapağına yazmıştım ikiz olunca evlâtlarıma diye degiştirdim Allah ömür verirde görürsem 18. Yas günlerinde hediye edicem onlara göz yaşlarımla ıslattıgım satırları okusunlar belki ergenlikler bizden nefret ederler okuyunca anlarlar yanlışlarını 😕 ilk muayenem ilk iğnem ilk görüntü ilk heyecan rabbim onları bana bagıslasın beni onlara beni çok değiştirdiler ağlak bir yapım vardı dahada ağlak oldum 😭😭😭😭
Buğlem'im 👣 Eslem'imhem tek bakıyorsun hemde yazı yazmaya fırsat buluyuyorsun ben annemle bakıyorum wc ye zor gidiyorum ya senin kızlarınında maşallahı var ya da benimkiler beter mesela benimkiler emeklerken birbirlerini düşürüyorlar oyuncakları bırbırlerine fırlatıyorlar.biri tutunup ayağı kalkmaya çalıştığında diğeri bacağından tutup ısırıyor daha neler neler tek olunca mamalarını bile pişirmekte zorlanıyorum hemen masanın altına köşeye bir yere kaçıyorlar:)))bişe olucak korkusuyla tek bırakamıyorum böylece bütün işlerim kalıyor. olsun canları sağolsun çok eğlenceliler yinede rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin tabi bizede
brovo canım sana tebrik ediyorum senihem tek bakıyorsun hemde yazı yazmaya fırsat buluyuyorsun ben annemle bakıyorum wc ye zor gidiyorum ya senin kızlarınında maşallahı var ya da benimkiler beter mesela benimkiler emeklerken birbirlerini düşürüyorlar oyuncakları bırbırlerine fırlatıyorlar.biri tutunup ayağı kalkmaya çalıştığında diğeri bacağından tutup ısırıyor daha neler neler tek olunca mamalarını bile pişirmekte zorlanıyorum hemen masanın altına köşeye bir yere kaçıyorlar:)))bişe olucak korkusuyla tek bırakamıyorum böylece bütün işlerim kalıyor. olsun canları sağolsun çok eğlenceliler yinede rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin tabi bizede
Yok cnm ya hepimiz tebrik edilecek insanlarız eli öpülcek anneler benimkiler azcık sakin tek bakabiliom yoksa nerde yine tek bakardın daıldırırdım galba 😃😃😃 çünkü kimseyi istemiom ben yanımda kafamda karışsın etsin kırk yılda bir gelio annem benim kızlara yapmadığım ne varsa yapıo şımartıo😡2-3 gün hep ağlıolar kucagına al hoplat yürüt beni ben böle iyim 😝
Oy oy neler yapıyorlarmış yaramazlar 😃😃 tabi canm canları sag ılsun böle böle öğrenecekler ☺️ benim kızlar sakin bu aralar birlikte oynamaya başladılar eslemde sürünmeye başlayınca arkasından gidio anlıcan birlikte karıştırıyorlar buğlem asagı atıo oda oynuyo 😄😄😄 bazen bende mama yapmaya zaman bulamıyorum çok ağladıkları bacaklarıma yapıştıkları oluyor ama ben görmezden geliyorum ağrısı sızısı yok nazına ağlıyor umursamıyorum sonra bırakıyorlar beni oyuncaklarına dalıyorlar sabırlı ve kararlı olmak lazım bebekte yönetiyorlar hemen bana hiç naz yapamıyorlar bi misafir gelsin burnundan getiriyorlar herkes giderken dualarla gidio çok zor çok zor bende bozmuom hiç 😃😃😃
Buğlem'im 👣 Eslem'im
maşallah 3 nüze de. zaman ne çabuk geçiyor değil mi? ben de 1. yaş günlerinde başlangıçtan bu zaman kadar olan fotolarında video yapmıştım. çok sık açar izlerim. ve zamanın neleri bu kadar çabuk değiştirdiğine şaşırırım.
Buğlem'im 👣 Eslem'im
BİZİM ANI KİTABIMIZ. BİTİRELİ 2 AY OLDU. ONLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENENE KADAR DEVAM EDECEĞİM YAZMAYA
BİZİM ANI KİTABIMIZ. BİTİRELİ 2 AY OLDU. ONLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENENE KADAR DEVAM EDECEĞİM YAZMAYAEki Görüntüle 1185467
Benimki suni deriden canm yaprak uçları altın sarısı kaç sayfa bilmiom ama 35-55 öle bişeye aldım galba 2011 de kalemde aşmıştım özel o bitti bile 😄😄
Buğlem'im 👣 Eslem'im
şu an mesajı yazarken ağlıyorum
kızlar zeynebin göz pınarının üzerinde bir kızartı olmuştu iki hafta önce
çok ciddiye almadım
tırnağıyla falan çizmiştir dedim, pek önemsemedim
ama iki hafta içinde mercimekten büyük bir kitle oluştu
dokunuyorum ama rahatsız olmuyor ve acımıyor
çünkü tepki vermiyordu
bu kitle sanki biraz daha büyüdü, derken uykularımı kaçırdı
bugün sabah kalktık doktorumuza gittik
soğukkanlı bir doktordur
çok da güvenirim kendisine
gözü görünce suratı değişti, içim cız etti
hemen şu hastaneye şu hanıma gidin dedi
doluysa bugün, randevu vermezlerse bana bildirin ben kendisinden randevu alırım dedi
tamam dedik, çıkarken eşime hastane dönüşü yanıma gel konuşalım diyince elim ayağım boşaldı
çünkü ben meramımı anlatırken sesim titredi, ağlamaklı olmuştum
bana söylemediği bir şey var diye mahvoldum
hemen hastaneye gittik, doktor bizi bekliyor, bizim hikayemizi biliyor
ikizlerimiz hoş geldi falan deyince
anladım ki bizim doktor burayı da anlamış
kalbimin sesini kulaklarımla duyuyordum inanın
doktor baktı, apseye benziyor dedi
ama bir arkadaşımız daha görecek dedi
zaman bir türlü geçmedi, sonra başka bir doktor geldi
o da inceledi o da ben pek bir şey göremedim dedi
iki doktor ayrı ayrı birer pomat yazdılar, 10 gün kullanın, geçmezse gelin ayrıntılı inceleyelim dediler
eşim kendi doktorumuza gidince o da ben tümörden şüphelendim ama
onlar yok diyorsa yoktur bir şey demiş
ama ben mahvoldum
çok kötüyüm
inşallah apsedir ve kremle geçer
öbür tarafını düşünmek bile istemiyorum
iki yıldır sigara içmiyordum, sigara içtim
perişan oldum
acaba yavrum kaşıdığı için mi oldu o kızarıklık
yoksa olan bir şeyi mi kaşıyıp, kızarttı
offfffff ya
nolur dua edin bize
şu an mesajı yazarken ağlıyorum
kızlar zeynebin göz pınarının üzerinde bir kızartı olmuştu iki hafta önce
çok ciddiye almadım
tırnağıyla falan çizmiştir dedim, pek önemsemedim
ama iki hafta içinde mercimekten büyük bir kitle oluştu
dokunuyorum ama rahatsız olmuyor ve acımıyor
çünkü tepki vermiyordu
bu kitle sanki biraz daha büyüdü, derken uykularımı kaçırdı
bugün sabah kalktık doktorumuza gittik
soğukkanlı bir doktordur
çok da güvenirim kendisine
gözü görünce suratı değişti, içim cız etti
hemen şu hastaneye şu hanıma gidin dedi
doluysa bugün, randevu vermezlerse bana bildirin ben kendisinden randevu alırım dedi
tamam dedik, çıkarken eşime hastane dönüşü yanıma gel konuşalım diyince elim ayağım boşaldı
çünkü ben meramımı anlatırken sesim titredi, ağlamaklı olmuştum
bana söylemediği bir şey var diye mahvoldum
hemen hastaneye gittik, doktor bizi bekliyor, bizim hikayemizi biliyor
ikizlerimiz hoş geldi falan deyince
anladım ki bizim doktor burayı da anlamış
kalbimin sesini kulaklarımla duyuyordum inanın
doktor baktı, apseye benziyor dedi
ama bir arkadaşımız daha görecek dedi
zaman bir türlü geçmedi, sonra başka bir doktor geldi
o da inceledi o da ben pek bir şey göremedim dedi
iki doktor ayrı ayrı birer pomat yazdılar, 10 gün kullanın, geçmezse gelin ayrıntılı inceleyelim dediler
eşim kendi doktorumuza gidince o da ben tümörden şüphelendim ama
onlar yok diyorsa yoktur bir şey demiş
ama ben mahvoldum
çok kötüyüm
inşallah apsedir ve kremle geçer
öbür tarafını düşünmek bile istemiyorum
iki yıldır sigara içmiyordum, sigara içtim
perişan oldum
acaba yavrum kaşıdığı için mi oldu o kızarıklık
yoksa olan bir şeyi mi kaşıyıp, kızarttı
offfffff ya
nolur dua edin bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?