2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Tesekkurler canım et suyu hiç başlamadım 7. Ayda diye biz 5.5 ayligiz versem mi aceba birde tarhana çorbası domatesli olanı diyorsun galiba değilmi ben şimdilik her şeyi blendirdan geçiriyorum tel sehriye yi de böyle hamuru bişey oluyor ondanmi sevmedi ler bilmiyorum

Şurup murup ne varsa uyutmak için vericem artık.anason diyen olacaktır belki,kullandım banamısın demedi
Canım aklima geldikçe yazıyorum gece uykusuna dalmadan 3.4 saat önce kesinlikle uyutmuyorum bisekilde oyun etkinlik oyaliyorum yatirmadan yarım saat önce hazirliklarimiza başlıyoruz önce altlarini degistiriyorum bizim yoğun sancimiz olduğu için yağ ile karinlarina ayak altlarına masaj yapıyorum gevsiyorlar netten ninni indirdik bu arada onu dinletiyorum sonra biberonla karinlarina doyururken cogunlukla uyuyakaliyorlar ama bu arada odamizin ışığı kapalı oluyor tv vs.acik olmuyor antrenin ışığı yanıyor sadece dogduklarindan beri hep böyle yaptım ben sadece sancıları yogunken geç uyuyorlar di ve geç uyaniyorlar di

Sen nasıl yaptın yazarmısın internette biçok uygulama yazıyo
her yaştaki çocuğa aynı yöntem uygulanmıyor. tavsiyem bir uzmanla görüş. uzmanlar bu uyku eğitimi sürecinde anne babaya da psikolojik destek oluyorlar. bu eğitim aslında sadece çocuklara yönelik değil. uzman evine geliyor ve eğitimi tamamlanana kadar çocuğu uykuya alıştırıyor ve anne babaya da destek oluyormuş.
ikiz annelerimizden biri almıştı bu eğitimi çocuklarına. ben de ondan öğrendiklerimden ve okuduklarımdan cesaretle uyku eğitimi verdim. 2. günde sonuç aldım. ama tabi bizim durumumuz seninki gibi kötü değildi. gece-gündüz ayrımını biliyorlardı. ve bir yaşındalardı. 8 aylık çocukla bir yaş arasında fark var. bana sorarsan şöyle yaptım. ağlamalarına sabrettim. yataklarına koydum. ağlaya ağlaya uyudular. gece 2 kere falan kalkıyorlardı süte. vermedim. 5 dakika ağladılar uyudular. 2. gece bir daha kalkmadılar süte. uyanıp yarım dakika ağlayıp tekrar uydular. daha ben yanlarına gitmeden uyudular yani. 6 aydır nadir oluyor gece uyanmaları. sallanmadan uyuyorlar. hava karardığında yataktalar direkt gece uykusuna geçiyorlar.
bu akşam 19.30 uyudular. doyurdum ve ışıkları kapaatım. altlarını değiştirip bol bol su içirdim. 5 dakika sonra yatağa geçtiler ve uyudular. tüm gece bize kalıyor. 6 aydır geceleri deliksiz uyuyorum. bu mükemmel bir şey. güne zinde başlıyorum.
aylin25 arkadaşın da dediği gibi uykuya hazırlık yaparken karanlık, loş ışıkta durun. her uykudan önce aynı işlemleri yapınki çocuğa uykuyu hatırlatsın. alt değiştir, ayaklarına masaj yap falan. bunlar bir kaç örnek. ama sana tavsiyem bir uzmanla görüş. için rahat etsin. sen yapmaya kalkarsan işi yarıda bırakabilirsin. sinirlerin daha çok bozulur. ama yanında sana destek olan biri olursa bu işi tamamlarsın.
kendinize bu iyiliği yapın.

canım az az başla bir şey olmaz
yoğun olarak değil de etin az suyun çok olduğu et suyu kullan canım az az
evet kendimizin evde yaptığı tuzsuz tarhanaydı, içinde her şey vardı
ben neredeyse 2 ay her gün verdim bu çorbayı canım
canım sana naçizane tavsiyem blender kullanma
ben hiç kullanmadım, bir püskürtürler, iki püskürtürler sonra yutarlar
çatalla ez ver, az pütürlü olsun yutarlar korkma

jelibon

canım çok korkunç bir süreç
ben gece çok ağladım sırf bu uykusuzluk yüzünden
benimkiler için 9. ay kırılma noktasıydı
birden sihirli bir el dokundu sanki benimkilere ve düzeliverdi uykuları
ben uyku eğitimi vermedim yani
çok şükür kolay uyuyorlar, gece de sırf benim yanlarında olduğumu hissetmek istiyorlar
buradayım annecim, uyu hadi falan diyorum, hemen uyuyorlar
bazen de yanımıza gelmek istiyorlar, eğer yanıma alırsam sabaha kadar hiç uyanmıyorlar
ama o zaman da biz pek rahat edemiyoruz
malum 4 kişi zor sığıyoruz :)
akşam 10 gibi uyuyorlar
sabah da 7.30-8.30 arası kalkıyorlar
ben hala yanımda yatırıyorum, ayıramıyorum bir türlü yanımdan
ayırmayı da denemedim hiç, düşünmüyorum da daha
sanki onlar yanımda olmazsa ben uyuyamam gibime geliyor
gündüz de yanlarında yatarsam 3 saatlik tek uyku yapıyorlar, yanlarında yatmazsam 1-1.30 saat uyuyorlar
çok zor biliyorum ama geçecek
ne zaman dediğini duyar gibiyim
ama geçecek canım

Aylin,tuğba,papatya sağolun kızlar yazdığınız için.aylincim hepsini yoıyorum yatmadan önce alt açma pijama karanlıkta uyutma,zaten bu kadar önemseyip dikkt ettiğim için böylecanı isteyince uyusun desem tv sesinde ışıkta uyutsam sabaha kadar uyurlar kesin.tuğba canım çok güzel demişsinde yaşadığım yer küçük bi yer nerde öyle uyku eğitimi için uzman yardımı falan.Zaten bizimkileri ağlatsam afedersin biyerlerini yırtıp morarana kadar ağlarlar.papatya ne zaman gececek canım yaben sağlığımdan oluncamıbunun bi süreç olup gececeğini düşünüp sabretmekten başka yapacak bişi yok.aslında uyku saatleri düzenli kızlar.genelde 8-8:30 uyurlar taş catlasa cok nAdir zamanlarda 9:30 olmuştur.ve 4 saat falan güzel uyuyolar uyanmadan ama sonası saat başı uyanma mızırdanma.15 güne başka bi ewe taşıncaz odalarını ayırcam bakaljm o zaman napcaz

canım benimkiler de öyleydi bir zamanlar
ilk uyuduklarında 3,4 saat deliksiz sonra sabaha kadar eziyet şeklindeydi
ben tok yatırmamaya başladım sonra
tok yatmak benimkileri rahatsız ediyordu, yedirip yatırmak değil de yedirip üzerinden bir, bir buçuk saat geçtikten sonra yatırıyordum ve kesinlikle hafif olsun diye süt içiriyordum
muhallebi tarzı şeyler rahatsız ediyordu benimkileri
onu da ben değil kayınvalidem tok tutsun diye yapıyordu bir şeyler
çocuklar çıldırıyorlardı geceleri
sonra ne aç ne tok yatırdım, o bizi çok rahatlattı mesela
gaz olmaz deme benimkilerin dönem dönem de olsa gazları oluyordu,
belki sizi özüyorlardır, ya da gece seni yanlarında istiyorlardır
yanına al ve yatmayı dene istersen
bu durumu da çok eleştiren var gerçi ama
ben yavrularımla yatmaya bayılıyorum
çocuklarımda çok seviyor, geçenlerde eşim göreve gitti, üçümüz yattık
hiç uyanmadan hem de

Bu seferde acıkmazlarmı papatya.gece bi kere mama veriyorum ben.yanımıza aldığımızda yitiyolar bizi rahata düşkün bizimkiler sere serpe yatacaklar.gece beslenmesini ne zaman kestin

Ve kızlar bizimkiler hala gündüz 2saate bi uyuyo artık bunun uzaması gerekmezmi.bugün 3 saate uyutmayı deniycem inş beceririm.uyku süreleri genelde yarım saat 45 dk.bide aşımız var bugün

Ve kızlar bizimkiler hala gündüz 2saate bi uyuyo artık bunun uzaması gerekmezmi.bugün 3 saate uyutmayı deniycem inş beceririm.uyku süreleri genelde yarım saat 45 dk.bide aşımız var bugün
Canım 1 yaşına kadar günde 2 uyku diye duymuştum ben ogleden önce ve sonra bizimkilerin gündüz uykusu pek iyi değil toplasan 2 saat etmez

Herkese merhabalar.. tecrübelerinize cok ihtiyacım var. 33+3 olduk.Yaklaşık 5 gündür kasık ağrısı yaşıyorum. Baya yoğun şekilde.. Bebisler büyüdüğü icin baskı yapiyolar diye düşünmüştüm. Pzt dra gittim hersey yolundymis şükürler olsun. Nst de iyi çıktı. Tabi ikiz olunca nst çektirmek de uzun sürüyor. Birini cektirdim ardından diğeri çekilirken adet sancısı benzeri sancim oldu inanılmaz şekilde. Karnimin al tarafında yay şeklinde. Hemşire yan çevirdi tık diye durdu ağrı. Neyse eve geldik sabaha kadar uyuyamadım agridan. Aynı adet sancısı gibi. Yan yatıyorum gece bi uyanıyorum kasiklarim feci agrimis. Kalkip iki tur atıyorum geçiyo. Sonra uyuyorum bi uyanıyorum yine ayni.bi de ne tarafıma yatsam o taraf bacağım uyusuyo hatta ağrıyo. Akıntım da arttı. Koku yok kaşıntı yok ama sari renkte. Bi de arada koyu sarı yapışkan birsey geliyo onu hiç anlamadım. Drumu aradım tekrar çağırdı. Nst çekildi o esnada evde hissettiğim o sanciyi yine yaşadım ama nstde sancı çıkmadi. Muhtemelen gerilme ağrısı dedi dr. Alttan muayene etti. Rahim agzi uzunluğum 3.6mm den 2.3 mm düşmüş. Ama acilma yok dedi.Bebekler büyüdüğü icin baskı çok dedi dr. Ins bi sıkıntı çıkmaz bol bol dinlen dedi. Sari akıntı ve yapışkan sey de alttan aldigim progestanlarmis. İçim rahatladı ama tedirginim biraz daha. 2 haftayı daha atlatmamiz lazım yoksa üniversite hastanesinde dogurmak zorunda kalcam
Sevgili anneler ayni durumu yaşayan oldu mu?

merhaba arkadaşlar,
deneyimli ikiz anneleri olarak size bir sorum olucak.henüz benim için erken olsa da çalışan biri olduğum içinve de bir oğlum olduğu için ikizlere bakım konusunda şimdiden telaşlanıyorum.
ikiz bebeklerine kendisi bakmayanlar iki bakıcı mı tuttunuz merak ediyorum.
anne kv akraba v.s. hiç bir desteğim olmayacak.
doğumdan tut ta ,bakıcı bulma,emzirme vs. vs. bin tane soruyla kendiem eziyet ediyorum şimdiden.
oğluma da zor bakmıştım.bi de ilk olmasının acemiliği.
şimdi ise nasipse iki tane olucak.
yani ikisini ayna anda doyurmak uyutmak filan çok zorlayıcı gördüğüm okuduğum kadarıyla.
Allah kolaylık versin hem sizlere hem de benim gibi peşinizden geleceklere.
bakıcıya baktıranlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.tek bakıcı başedebilen var mı.

Canım bol bol dinlen doğum yaklaşıyor bu ağrılar normal bende 33.4 de doğum yapmıştım 1 gece kaldılar kuvezde haftan iyi ama sen 1 kaç hafta daha sabret

Canım ikiz bebek bakmak gerçekten hem çok zor hem çok keyifli benim ilk 2 ay annem yanimdaydi simdide bakıcı ile devam ediyorum benim minikler biraz huysuz gündüz uykusu pek yok bu nedenle yalnız bakilmaz. Ama burada yalnız bakan arkadaslarda var akıllı uslu bebisler olur ins.

Canım bol bol dinlen doğum yaklaşıyor bu ağrılar normal bende 33.4 de doğum yapmıştım 1 gece kaldılar kuvezde haftan iyi ama sen 1 kaç hafta daha sabret

Tsk ederim canım. Ins biraz daha bekler kuzucuklar. Bugün sabah o bahsettigim sari yapiskan sey kahverengi-koyu sarı kivaminda geldi ağrılar da hafif hafif devam ediyor. Soluğu drda aldım tabi. Hafiif pembemsi leke de bir saat sonra geldi. Nst iyi çıktı. Akıntıyi da kontrol etcez dedi dr. Sende de olmus muydu böyle?

Canım bende hiç bir belirti olmamıştı ağrılar bende hep vardı zaten Akıntım falan olmadı gece birden az az suyum gelmeye başlamıştı kilo lari nasıl bebislerin benimkiler 2150gr dogmuslardi seninkiler inş. Biraz daha durur küçük bebek bakmak zor stres yapma bol bol dinlen zamanında doğacak diye düşün

NEREDEYSE BİR YAŞINA KADAR GÜNDÜZ 3 UYKU, 1,5 YAŞINA KADAR 2, ŞİMDİ GÜNDE 1 KEZ.
NORMAL YANİ HALA 2 SAATTE BİR UYUMALARI. BİR YAŞINA DOĞRU DEĞİŞİM GÖRÜRSÜN YAVAŞ YAVAŞ.
2 SAATTE BİR UYUDUKLARINDA 1,5-2 SAAT UYUYORLARDI.
ŞİMDİ GÜNDE BİR KERE 3 SAAT UYUYORLAR ÖĞLE UYKULARINI.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…