- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.261
Cnm sakın bastırma ayakları üzerine. Bize dr 9 aydan öncebastırma yok dedi. Kemikleri kıkırdak gibi, eğrilir dedi yürütec sakın kullanmayın dediKızlar bizde 5.5 aylık olduk oğlum kucagimiza aldığımız zaman azda olsa basıyor ama kızımın ayaklarında hiç güç yok gibi kemikleri çok ince zaten d vitaminini aksatmadan veriyorum ama Dr gittiğimizde soracağım. Sizinkiler kaçıncı ayında bastı yurutece koy diyorlar basamadiklari için cesaret edemiyorum bi zararı olurmu yurutecin yoksa kaslarını guclendirirmi
aynen canim devlette çalışıyorum benim şansım cocuklar 7 aydır hergün annemle. zaman geçirdikleri için annemle duruyorlar
Bizimde 2 ay annem baktı yaz tatilinde eşimle baktık eşim okula başlayınca komşumla anlaştık onunla bakıyoruz benim minikler biraz huysuz sallayarak uyuyorlar yalnız mümkün değil bakilmaz ek gıda veriyoruz bir tek sebze corbasını seviyorlar yoğurt çorbası yaptım yemediler tavsiye edecegin
Canım rabbim onları koruyor gece bizde çok kotuyuz 1 saat uyuduklarini görmedim aralıksız
Sebep yokken uyarıyorlar dış çıkarmaya hiç niyetimiz yok
Canım daha öncede bahsetmiştin galiba bende merak ediyordum seninkileri yiyorlar mi diye iştahsızlık bizde de var Dr 4.aydan 5.aya geçişte çok kilo almalarını bekleme dedi bugün kontrolumuz vardı hala geçen ay ictikleri ölçüde mama iciyorlar 3.5 ölçek mamayi zorla iciriyorum öğün sayımız 5 e düştü eskiden 7.8 öğün verirdim şimdi almiyorlarmerhabalar, sürekli yasamasam da hep takipteyim biliyorsunus,benim moralim hep kotu hep kotu, 5 ay olduk ayda sadece 100 gr almislar yemiyorlar yemiyorlar, dr yapacak birsey yok gececek diyor canımdan besdim kıslar
Canım biz kontrole bugün gittik kızım 6300 oğlum 7600 bizde de kız problem biri kızım 300 gr oğlum 600 gr almış artık böyle alır dedi Dr gündüz doguserek yediriyorum mamayi bir tek gece uyurken sorun cikarmiyorlar gece 12 de her ikisinde 4 ölçek mama yediriyorum sabah 7 ye kadar bişey yemiyorlar 6 da kalkiyorkar 1 saat oyaliyorum yine dogus kavga mama faslı başlıyor mamalarin üzerinde bizim ayimizda en az 900 ml diyor ama bizimkiler icmiyor en fazla 600 ml iciyorlar birde öğle öğün ünde sebze çorbası veriyorum kabak havuç ve patates le yapıyorum minik bir kase yiyorlar Dr gelişimleri normal diyor kızım küçük 3 aylık bebek gibi görünüyoraylin cnm tesekkur ederim ,ilgilendigin icin,
seninkiler kac kilo? benimkiler 6200 ,ayda sadece 100 gr almıs ikisi de aynı, ne yapacagım bilmiyorum, kaseyi gorunce bagırıyorlar nasıl is bu ben anlamadım, allah hayır etsin walla soyleyecek yapacak birsey bulamıyorum ,2 kasık yutturdugum anlarda mutlu oluyorum
Tesekkurler canım Dr bu konuda bana bişey soylememisti bende alissin diye kucagimda bastirmaya çalışıyorum kızımın kemikleri incecik zaten kıkırdak gibiCnm sakın bastırma ayakları üzerine. Bize dr 9 aydan öncebastırma yok dedi. Kemikleri kıkırdak gibi, eğrilir dedi yürütec sakın kullanmayın dedi
Aman ne biliyim canım ya eymenin 4 egenin 2 dişi var şuan gecen günlere göre iyiler yarım saate bi uyanmıyolar en azından.düşe kalka büyüyorlar. bu çok doğru. bugün banyo yaptırdım. sırtları kollarında morluklar var. girmedikleri delik, çarpmadıkları eşya yok. allah beterinden korusun. ama düşemeden kalkmayı öğrenmiyorlar. bir musibet b,in nasihatten daha etkili öğrenmeleri için.
dişler çıkıyor değil mi? yoksa sebep yokken mi uyanıyorlar? allah sabır versin
canım 9 aymı dedi dr gerçekten çok tuhaf cocuk 9 aylıkken yürür nerdeyse:)5 aydan sona bastırabilirsiniz demişti bizim dr daCnm sakın bastırma ayakları üzerine. Bize dr 9 aydan öncebastırma yok dedi. Kemikleri kıkırdak gibi, eğrilir dedi yürütec sakın kullanmayın dedi
çok ilginç 5 ya da 6. aydan sonra üzerine basabilir tabiki. bastığı gibi yürüyecek değil ya. ayakları yere değer o kadar. bacakları ağırlığı tartamamzki. bastıkça güçlenecek. 5 aylık çocuk oturabilir de. benimkiler8. ayda sıralamaya yani ayakların üzerinde durmaya tutuna tutuna yürümeye başladılar. daha erken yapmaları da mümkün. ilk defa duydum. şaşırdım.Cnm sakın bastırma ayakları üzerine. Bize dr 9 aydan öncebastırma yok dedi. Kemikleri kıkırdak gibi, eğrilir dedi yürütec sakın kullanmayın dedi
19 aylığız kızım biri 8, diğeri 10 kilo. bir yaşındayken 6400 grdı. aslında durumumuz sizden kötü. ama az da olsa büyüyorlar. çok şükür kilo alımı dışında her şey normal.merhabalar, sürekli yasamasam da hep takipteyim biliyorsunus,benim moralim hep kotu hep kotu, 5 ay olduk ayda sadece 100 gr almislar yemiyorlar yemiyorlar, dr yapacak birsey yok gececek diyor canımdan besdim kıslar
Ben doktoruma güveniyorum, öyle dediyse bir bildiği vardır, sonuçta biz doktor değiliz ki.. Önlem almakta dayda var diye düşünüyorum.. Basamaz demedi zaten,kemik eğriliği olabilir dedi. İkizlerde d vitamini eksikliği sık görülür, bu da kemik gelişimini etkiler, kıkırdak dokudan kemiksi dokuya geçiş geç olur dedi..çok ilginç 5 ya da 6. aydan sonra üzerine basabilir tabiki. bastığı gibi yürüyecek değil ya. ayakları yere değer o kadar. bacakları ağırlığı tartamamzki. bastıkça güçlenecek. 5 aylık çocuk oturabilir de. benimkiler8. ayda sıralamaya yani ayakların üzerinde durmaya tutuna tutuna yürümeye başladılar. daha erken yapmaları da mümkün. ilk defa duydum. şaşırdım.
19 aylığız kızım biri 8, diğeri 10 kilo. bir yaşındayken 6400 grdı. aslında durumumuz sizden kötü. ama az da olsa büyüyorlar. çok şükür kilo alımı dışında her şey normal.
moral bozmayacak gibi değil tabiki. biz hala 6-9 ay beden giysiler giyiyoruz. aykkabı numaramız 17.
yiyor aslında ama kilo alamıyor.
biraz zorlamadan denesen bir hafta. öğünlerinin arasını aç. 4 saatte bir verebilirsin. 5 aylıkken hala sadece anne sütü alıyorlardı benimkiler. ve 4 saatte bir100 ml kadar süt içiyorlardı. bu aylarda öğünlerin arası uzuyor.
tavsiyem kaşığı unuttur çocuklara biraz. yani hem zorlama hem de öğünlerinin arası aç bir saat kadar.
Ben doktoruma güveniyorum, öyle dediyse bir bildiği vardır, sonuçta biz doktor değiliz ki.. Önlem almakta dayda var diye düşünüyorum.. Basamaz demedi zaten,kemik eğriliği olabilir dedi. İkizlerde d vitamini eksikliği sık görülür, bu da kemik gelişimini etkiler, kıkırdak dokudan kemiksi dokuya geçiş geç olur dedi..
Evet canım malesef drlarin bir dediğine diğeri yanlış diyor biri bana sütün yoksa ek gıdaya geç 4. Ayda dedi geçen kontrole goturdugum çok acele etmisin dedi bu arada 5.5 ayligiz en iyisi onları dinlememek zaten bebekler bizi yönlendiriyor kan damlasini bende arada bir veriyorum hiç sevmiyorlar geri tukuruyorlar lekeside çıkmıyor .ama d vitaminini düzenli veriyorum 5 damla.
okuduğum zaman bana da ilginç gelmişti
zira 9. ayında yürüyen çocuk var
benimkilerin ikisi de 8. aylarında gayet rahat sıralıyorlardı,
doktoruna güvenmen ne güzel
inşallah hasta olmazlar ama hasta olup da doktora götürdüğünde ne yanlış teşhisler koyduklarını görürsün
birinin a dediğine birinin b dediğini göreceksin
d vitaminine gelince
geçen gün canan karatay
d vitamini damlaların hiçbir şeye yaramadığını, günde 20 dk güneşin vücudun d vitamini
ihtiyacını karşılayacağını söylüyordu
şimdiki doktorlar da damlayı mutlaka kullanın diyor
ben ikizlerin ikisine de ne demir ne kan damlası kullandım, ikisinin de çok şükür bütün değerleri normal
canım tarhana en çok verdiğim çorbaydı benimPapatya canım bu arada bana onerebileceginiz çorba varmı kabak havuç patatesli sebze çorbası yapıyorum hergün yoğurt corbasını oğlum pek sevmedi değişik bişey yapmak istiyorum
canım uyku eğitimi ver. bu konuda bir uzmanla görüş. çok yıpranmışsın. daha fazla bekleme. anne psikolojik olarak daha sağlam olmalı. yoksa işler yürümüyor. seni anlıyorum. onlar uyumayı öğrendiklerinde, mışıl mışıl uyduklarında hayatınız değişiverecek. güçlü, zinde ve mutlu bir anne olacaksın. tabiki bebeklerinde mutlu olacak. aileniz için bunu yapmalısın. uyku eğitiminin çocuğun psikolojisine bir zararı yok. olsa neden uzmanlığı olsun bu işin. pedagoglar en ufak zarardan bile kaçınırlar oysaki söz konusu çocuklar olduğunda.Şurup murup ne varsa uyutmak için vericem artık.anason diyen olacaktır belki,kullandım banamısın demedi
Sen nasıl yaptın yazarmısın internette biçok uygulama yazıyocanım uyku eğitimi ver. bu konuda bir uzmanla görüş. çok yıpranmışsın. daha fazla bekleme. anne psikolojik olarak daha sağlam olmalı. yoksa işler yürümüyor. seni anlıyorum. onlar uyumayı öğrendiklerinde, mışıl mışıl uyduklarında hayatınız değişiverecek. güçlü, zinde ve mutlu bir anne olacaksın. tabiki bebeklerinde mutlu olacak. aileniz için bunu yapmalısın. uyku eğitiminin çocuğun psikolojisine bir zararı yok. olsa neden uzmanlığı olsun bu işin. pedagoglar en ufak zarardan bile kaçınırlar oysaki söz konusu çocuklar olduğunda.
Canım benim minikler gündüz uyumuyorlar ama şükür gece uykumuz iyi gaz sancimiz bittikten sonra yani yaklaşık 1 aydır 19.30 da uyuyorlar gece 12 de kalkiyorkar besleyip yatiriyorum bir iki mizirdaniyorlar sonra daliyorlar sabah 6 ya kadar.en baştan beri yaptığım şey gece ışıkları kapatmak gece ile gündüzü ayırt ediyorlar gece lambası hiç kullanmadım uyanınca besiginin yanına gidip bir iki pispis yapıyorum dalıyor ama asla kucağıma almıyorum senin bu durum disten sonrami oldu öncede boylemiydi. Umarım bizde diş çıkarırken böyle olmayız bir gece uykumuz var oda giderse yandik bende gündüz çok yoruluyorum yardimcim olmasına rağmenŞurup murup ne varsa uyutmak için vericem artık.anason diyen olacaktır belki,kullandım banamısın demedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?