- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.341
Yemek konusunda ısrarcı olma arkadaşım sonra kusma reflexleri gelisiyor neyi yiyorsa onu ver eczanelerde satilan ozel sutler var sisedecok kalorili ve besleci bir sure onlardan ver kilo alicaktir 6 ile 9 ay arasi en zor donem ama ggeçiyor her donemleri zor aslinda yanimizda destek olcak biri olsa arada dışarı çıkıp bir nefes alabilsek sanki daha sakin olucaz ama maalesef[/QUOTE]ısrarcıintemps, post: 37458706, member: 390743"]jonquil07 arkadaşım yalnız değilsin,hepimis aşagı yukarı aynı problemlerle bogusuyoruz,benimkiler 6 ayı doldurdu hale yemiyorlar dun dr ye gittik sadece 400 gr almışlar ,inan o da benim bir mama yı 120 cc tam en az 2 saatte turlu şaklabanlıklarla , çizgi film ,oyna bağır çagırla yedirebiliyorum yutmama problemi var agzına alıyor geri cıkarıyor satler suruyor aglaya aglaya yutturuyorum ama gel bana sor ne enerji var bende ne istek ,bittin tukendim,hep düşünüyorum bebeği yiyen anneler ne hisseiyor ne büyük mutluluk yiyen bir bebege sahip olmak, yesinler herseye razıyım bizde uyku da yok gece sabaha kadar sırayla mızlanıyorlar gündüz 1 saat belki uyurlar o kadar, yani kısaca bebeginiz yiyorsa herseye katlanın anneler en zoru yememek kilo almamak.
her yaştaki çocuğa aynı yöntem uygulanmıyor. tavsiyem bir uzmanla görüş. uzmanlar bu uyku eğitimi sürecinde anne babaya da psikolojik destek oluyorlar. bu eğitim aslında sadece çocuklara yönelik değil. uzman evine geliyor ve eğitimi tamamlanana kadar çocuğu uykuya alıştırıyor ve anne babaya da destek oluyormuş.
ikiz annelerimizden biri almıştı bu eğitimi çocuklarına. ben de ondan öğrendiklerimden ve okuduklarımdan cesaretle uyku eğitimi verdim. 2. günde sonuç aldım. ama tabi bizim durumumuz seninki gibi kötü değildi. gece-gündüz ayrımını biliyorlardı. ve bir yaşındalardı. 8 aylık çocukla bir yaş arasında fark var. bana sorarsan şöyle yaptım. ağlamalarına sabrettim. yataklarına koydum. ağlaya ağlaya uyudular. gece 2 kere falan kalkıyorlardı süte. vermedim. 5 dakika ağladılar uyudular. 2. gece bir daha kalkmadılar süte. uyanıp yarım dakika ağlayıp tekrar uydular. daha ben yanlarına gitmeden uyudular yani. 6 aydır nadir oluyor gece uyanmaları. sallanmadan uyuyorlar. hava karardığında yataktalar direkt gece uykusuna geçiyorlar.
bu akşam 19.30 uyudular. doyurdum ve ışıkları kapaatım. altlarını değiştirip bol bol su içirdim. 5 dakika sonra yatağa geçtiler ve uyudular. tüm gece bize kalıyor. 6 aydır geceleri deliksiz uyuyorum. bu mükemmel bir şey. güne zinde başlıyorum.
aylin25 arkadaşın da dediği gibi uykuya hazırlık yaparken karanlık, loş ışıkta durun. her uykudan önce aynı işlemleri yapınki çocuğa uykuyu hatırlatsın. alt değiştir, ayaklarına masaj yap falan. bunlar bir kaç örnek. ama sana tavsiyem bir uzmanla görüş. için rahat etsin. sen yapmaya kalkarsan işi yarıda bırakabilirsin. sinirlerin daha çok bozulur. ama yanında sana destek olan biri olursa bu işi tamamlarsın.
kendinize bu iyiliği yapın.
Haria bir yasindami başladın arkadaşım bu duzene benimkiler de 13 aylik hala ayakta sallayarak uyutuyorum cok istiyorum duzene sokmak cok yorucu oluyor ikisini uyutmaya calismak gece baba varken sıkıntı yok ama gündüz bir defaya dustu uykumuz onda bile zor zor uyutuyorum 2 saat sonra en gec ayakralarher yaştaki çocuğa aynı yöntem uygulanmıyor. tavsiyem bir uzmanla görüş. uzmanlar bu uyku eğitimi sürecinde anne babaya da psikolojik destek oluyorlar. bu eğitim aslında sadece çocuklara yönelik değil. uzman evine geliyor ve eğitimi tamamlanana kadar çocuğu uykuya alıştırıyor ve anne babaya da destek oluyormuş.
ikiz annelerimizden biri almıştı bu eğitimi çocuklarına. ben de ondan öğrendiklerimden ve okuduklarımdan cesaretle uyku eğitimi verdim. 2. günde sonuç aldım. ama tabi bizim durumumuz seninki gibi kötü değildi. gece-gündüz ayrımını biliyorlardı. ve bir yaşındalardı. 8 aylık çocukla bir yaş arasında fark var. bana sorarsan şöyle yaptım. ağlamalarına sabrettim. yataklarına koydum. ağlaya ağlaya uyudular. gece 2 kere falan kalkıyorlardı süte. vermedim. 5 dakika ağladılar uyudular. 2. gece bir daha kalkmadılar süte. uyanıp yarım dakika ağlayıp tekrar uydular. daha ben yanlarına gitmeden uyudular yani. 6 aydır nadir oluyor gece uyanmaları. sallanmadan uyuyorlar. hava karardığında yataktalar direkt gece uykusuna geçiyorlar.
bu akşam 19.30 uyudular. doyurdum ve ışıkları kapaatım. altlarını değiştirip bol bol su içirdim. 5 dakika sonra yatağa geçtiler ve uyudular. tüm gece bize kalıyor. 6 aydır geceleri deliksiz uyuyorum. bu mükemmel bir şey. güne zinde başlıyorum.
aylin25 arkadaşın da dediği gibi uykuya hazırlık yaparken karanlık, loş ışıkta durun. her uykudan önce aynı işlemleri yapınki çocuğa uykuyu hatırlatsın. alt değiştir, ayaklarına masaj yap falan. bunlar bir kaç örnek. ama sana tavsiyem bir uzmanla görüş. için rahat etsin. sen yapmaya kalkarsan işi yarıda bırakabilirsin. sinirlerin daha çok bozulur. ama yanında sana destek olan biri olursa bu işi tamamlarsın.
kendinize bu iyiliği yapın.
Aynen katılıyorum canım yememesi kadar kötü birsey yokmuş biz ek gıdaya başlamıştık kızıma erteledik ağırmi geldi aceba dedik şimdi sadece mama oda söylediğin gibi 4 ölçü mamayi takla atarak iciriyorum ağzında biriktirip bırakıyor kaşıkla hiç birşey veremiyorum ağzını kapatıyor bağırarak ağlıyor. Oturup bende Ağlıyorum oğlum daha iyi yeme konusunda geçen hafta aşımız vardı kızım bir ayda 300 gr almış 6300 dü 6600 olmuş .seninkiler emekliyormu canım bizde yok daha surunme emekleme erken galiba daha sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyorlar.jonquil07 arkadaşım yalnız değilsin,hepimis aşagı yukarı aynı problemlerle bogusuyoruz,benimkiler 6 ayı doldurdu hale yemiyorlar dun dr ye gittik sadece 400 gr almışlar ,inan o da benim bir mama yı 120 cc tam en az 2 saatte turlu şaklabanlıklarla , çizgi film ,oyna bağır çagırla yedirebiliyorum yutmama problemi var agzına alıyor geri cıkarıyor satler suruyor aglaya aglaya yutturuyorum ama gel bana sor ne enerji var bende ne istek ,bittin tukendim,hep düşünüyorum bebeği yiyen anneler ne hisseiyor ne büyük mutluluk yiyen bir bebege sahip olmak, yesinler herseye razıyım bizde uyku da yok gece sabaha kadar sırayla mızlanıyorlar gündüz 1 saat belki uyurlar o kadar, yani kısaca bebeginiz yiyorsa herseye katlanın anneler en zoru yememek kilo almamak.
Canım seninki yine ayakta sallaniyormus benim kızım battaniye de iki kişi salliyoruz oğlum sallanmayi sevmiyor beşiğinde kendi kendine uyuyor ama kızımın uykuya dalmasi problem bide sürekli ağlıyor eskiden gaz sancısı dedik 6.5 aylık olduk hala ağlıyorHaria bir yasindami başladın arkadaşım bu duzene benimkiler de 13 aylik hala ayakta sallayarak uyutuyorum cok istiyorum duzene sokmak cok yorucu oluyor ikisini uyutmaya calismak gece baba varken sıkıntı yok ama gündüz bir defaya dustu uykumuz onda bile zor zor uyutuyorum 2 saat sonra en gec ayakralar
Canım eczanelerde satılan bu sütün markası falan varmı alalım bizimde yeme problemimiz var kızım çok az kilo alıyor[/QUOTE]Yemek konusunda ısrarcı olma arkadaşım sonra kusma reflexleri gelisiyor neyi yiyorsa onu ver eczanelerde satilan ozel sutler var sisedecok kalorili ve besleci bir sure onlardan ver kilo alicaktir 6 ile 9 ay arasi en zor donem ama ggeçiyor her donemleri zor aslinda yanimizda destek olcak biri olsa arada dışarı çıkıp bir nefes alabilsek sanki daha sakin olucaz ama maalesef
Canım seninki yine ayakta sallaniyormus benim kızım battaniye de iki kişi salliyoruz oğlum sallanmayi sevmiyor beşiğinde kendi kendine uyuyor ama kızımın uykuya dalmasi problem bide sürekli ağlıyor eskiden gaz sancısı dedik 6.5 aylık olduk hala ağlıyor
Canim valla zaman hizli geciyor o aylar zorduCanım seninki yine ayakta sallaniyormus benim kızım battaniye de iki kişi salliyoruz oğlum sallanmayi sevmiyor beşiğinde kendi kendine uyuyor ama kızımın uykuya dalmasi problem bide sürekli ağlıyor eskiden gaz sancısı dedik 6.5 aylık olduk hala ağlıyor
Kac aylik senin yavrular cnmaylin canım bak dr verdi anne sütünden 2 kat daha kalorili ,bizim gibi az yiyen bebekler icin kilo aldırıcı süt bu eczaneden alınıyor 12 saat acıldıktan sonra atılıyor nutricia INFARTİNİ, mutlaka al kullan ben bununla mama hazırlıyorum yani bununla yulaflı nisastalı princ unlu mama veriyorum cok az da yeseler cook kalorili oluyor icine mutlaka anız tereyağı veya z yagi da koy canım ,kolay gelsin,benimkiler emeklemiyor oturmuyor bile dr 1 ay sonra oturtacaksın dediler acele etme diye tembihledi ,aynen oyle benimki de tam 6600 olmus cok uzuluyorum ama ne yapayım artık kader deyip katlanıyorum.
Kac aylik senin yavrular cnm
Evet canım malesef kabizlik problemi var hergün kakasini yapıyor ama küçük sert bişey beze bile bulasmiyor. Fitil falan da kullanmak istemiyorumCanim valla zaman hizli geciyor o aylar zordu
6.5 aylikken biri surekli koynumda digeride ayni zamanda ayagimdaydi cnm sukur ki gecti o donemi simdi birini sallarken diğeri agliyor ama zar zor uyutmaya çalışıyorum kizlarda cok gaz sancisi olmaz derler ama kabizligi falan var mi arkadasim orahatsiz edebilir
Bioghai yi tavsiye ederi. Sindirim Sistemi rahatlatiyor gunde 1 defa 2 damlaEvet canım malesef kabizlik problemi var hergün kakasini yapıyor ama küçük sert bişey beze bile bulasmiyor. Fitil falan da kullanmak istemiyorum
Canım biogaia yi dr yeni dogduklarinda gaz problemi için vermişti ozamanlar kullanmıştım bizimkini katı gıdalar yaptı galiba sebze püresi ve meyve veriyordum kahvaltıya da baslayim dedim ağır geldi galiba kahvaltiyi erteledim birde muz yediği gün çok fena kabiz oluyorMerhaba
Bioghai yi tavsiye ederi. Sindirim Sistemi rahatlatiyor gunde 1 defa 2 damla
Ozaman sadece armut ver cnm bir sure ksuisi hosafi rezene cayida sindirime iyi geliyor benim ohlan kasik fitigindan 3 aylikken ameliyat oldu aman dikkat et sende cnm sapsuk fitilde kullandim ben 6. Aydan sonra yarim atiyordum cok iyi geldi bir iki ay sonra normale dondu zaten 3 gunde bir defa verdim sık kullanmadim ama cocuk rahatliyorduCanım biogaia yi dr yeni dogduklarinda gaz problemi için vermişti ozamanlar kullanmıştım bizimkini katı gıdalar yaptı galiba sebze püresi ve meyve veriyordum kahvaltıya da baslayim dedim ağır geldi galiba kahvaltiyi erteledim birde muz yediği gün çok fena kabiz oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?