2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ısrarcıintemps, post: 37458706, member: 390743"]jonquil07 arkadaşım yalnız değilsin,hepimis aşagı yukarı aynı problemlerle bogusuyoruz,benimkiler 6 ayı doldurdu hale yemiyorlar dun dr ye gittik sadece 400 gr almışlar ,inan o da benim bir mama yı 120 cc tam en az 2 saatte turlu şaklabanlıklarla , çizgi film ,oyna bağır çagırla yedirebiliyorum yutmama problemi var agzına alıyor geri cıkarıyor satler suruyor aglaya aglaya yutturuyorum ama gel bana sor ne enerji var bende ne istek ,bittin tukendim,hep düşünüyorum bebeği yiyen anneler ne hisseiyor ne büyük mutluluk yiyen bir bebege sahip olmak, yesinler herseye razıyım bizde uyku da yok gece sabaha kadar sırayla mızlanıyorlar gündüz 1 saat belki uyurlar o kadar, yani kısaca bebeginiz yiyorsa herseye katlanın anneler en zoru yememek kilo almamak.[/QUOTE]
Yemek konusunda ısrarcı olma arkadaşım sonra kusma reflexleri gelisiyor neyi yiyorsa onu ver eczanelerde satilan ozel sutler var sisedecok kalorili ve besleci bir sure onlardan ver kilo alicaktir 6 ile 9 ay arasi en zor donem ama ggeçiyor her donemleri zor aslinda yanimizda destek olcak biri olsa arada dışarı çıkıp bir nefes alabilsek sanki daha sakin olucaz ama maalesef

="umuts76, post: 37168592, member: 84114"]merhaba arkadaşlar,
deneyimli ikiz anneleri olarak size bir sorum olucak.henüz benim için erken olsa da çalışan biri olduğum içinve de bir oğlum olduğu için ikizlere bakım konusunda şimdiden telaşlanıyorum.
ikiz bebeklerine kendisi bakmayanlar iki bakıcı mı tuttunuz merak ediyorum.
anne kv akraba v.s. hiç bir desteğim olmayacak.
doğumdan tut ta ,bakıcı bulma,emzirme vs. vs. bin tane soruyla kendiem eziyet ediyorum şimdiden.
oğluma da zor bakmıştım.bi de ilk olmasının acemiliği.
şimdi ise nasipse iki tane olucak.
yani ikisini ayna anda doyurmak uyutmak filan çok zorlayıcı gördüğüm okuduğum kadarıyla.
Allah kolaylık versin hem sizlere hem de benim gibi peşinizden geleceklere.
bakıcıya baktıranlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.tek bakıcı başedebilen var mı.[/QUOTE]
Arkasa
Merhaba arkadasim bende senin gibi calisma konusunda ısrarcı davrandm 5 aylikken annem ve bakici birlikte baktilar ama 2 ay sonra isi biraktim olmuyor arkadasim ikiside syri ilgi istiyor ve ayni anda istiyor kimse senin gibi daveranmiyir

Yemek konusunda ısrarcı olma arkadaşım sonra kusma reflexleri gelisiyor neyi yiyorsa onu ver eczanelerde satilan ozel sutler var sisedecok kalorili ve besleci bir sure onlardan ver kilo alicaktir 6 ile 9 ay arasi en zor donem ama ggeçiyor her donemleri zor aslinda yanimizda destek olcak biri olsa arada dışarı çıkıp bir nefes alabilsek sanki daha sakin olucaz ama maalesef[/QUOTE]
Canım eczanelerde satılan bu sütün markası falan varmı alalım bizimde yeme problemimiz var kızım çok az kilo alıyor

Haria bir yasindami başladın arkadaşım bu duzene benimkiler de 13 aylik hala ayakta sallayarak uyutuyorum cok istiyorum duzene sokmak cok yorucu oluyor ikisini uyutmaya calismak gece baba varken sıkıntı yok ama gündüz bir defaya dustu uykumuz onda bile zor zor uyutuyorum 2 saat sonra en gec ayakralar

Aynen katılıyorum canım yememesi kadar kötü birsey yokmuş biz ek gıdaya başlamıştık kızıma erteledik ağırmi geldi aceba dedik şimdi sadece mama oda söylediğin gibi 4 ölçü mamayi takla atarak iciriyorum ağzında biriktirip bırakıyor kaşıkla hiç birşey veremiyorum ağzını kapatıyor bağırarak ağlıyor. Oturup bende Ağlıyorum oğlum daha iyi yeme konusunda geçen hafta aşımız vardı kızım bir ayda 300 gr almış 6300 dü 6600 olmuş .seninkiler emekliyormu canım bizde yok daha surunme emekleme erken galiba daha sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyorlar.

Canım seninki yine ayakta sallaniyormus benim kızım battaniye de iki kişi salliyoruz oğlum sallanmayi sevmiyor beşiğinde kendi kendine uyuyor ama kızımın uykuya dalmasi problem bide sürekli ağlıyor eskiden gaz sancısı dedik 6.5 aylık olduk hala ağlıyor

Canım eczanelerde satılan bu sütün markası falan varmı alalım bizimde yeme problemimiz var kızım çok az kilo alıyor[/QUOTE]
Arkadasim kullandi iamini hatırlayamadım aradim simdi cevap vermedi ogrendigim gibi yazicam arkadaşım doktor verdi cunku aynen sizin gibi kilo alma problemleri vardi cok kusuyorlardi hem kusmalarinida azaltti

aylin canım bak dr verdi anne sütünden 2 kat daha kalorili ,bizim gibi az yiyen bebekler icin kilo aldırıcı süt bu eczaneden alınıyor 12 saat acıldıktan sonra atılıyor nutricia INFARTİNİ, mutlaka al kullan ben bununla mama hazırlıyorum yani bununla yulaflı nisastalı princ unlu mama veriyorum cok az da yeseler cook kalorili oluyor icine mutlaka anız tereyağı veya z yagi da koy canım ,kolay gelsin,benimkiler emeklemiyor oturmuyor bile dr 1 ay sonra oturtacaksın dediler acele etme diye tembihledi ,aynen oyle benimki de tam 6600 olmus cok uzuluyorum ama ne yapayım artık kader deyip katlanıyorum.

INFARTİNİ arkadasimin kullandigi mamada buydu evet o oldugu gibi iciriyordu o sekilde bile iyi kilo aldi çocuklar

Canim valla zaman hizli geciyor o aylar zordu
6.5 aylikken biri surekli koynumda digeride ayni zamanda ayagimdaydi cnm sukur ki gecti o donemi simdi birini sallarken diğeri agliyor ama zar zor uyutmaya çalışıyorum kizlarda cok gaz sancisi olmaz derler ama kabizligi falan var mi arkadasim orahatsiz edebilir

Kac aylik senin yavrular cnm

rintemps, post: 37466992, member: 390743"]tam 6 aylıklar,çabuk geçiyor demişşsin de bana asırlar gibi geliyor ,günler geçmiyor ,[/QUOTE]
Geçtikten sonra gecmis oluyir canim ya yasarken bitmiyor simdi 13 ayligiz sanki ozamanlar cabuk gecmis simdi geçmiyor ama pisikoloji iste dogum gunleride aaa ne cabuk gecmis zaman bak bir yaşında olduar bile diyenleri dovesim geldi yaniii 1 yil degil 10 yil gitti omrumden 31 haftalik doğdular bir ay yogun bakimda kaldilar eve çıktıklarında kizim 1600 du 0glum 1990 di cok zor zamanlardan geçtik eminim sizler icinde aynıdır
Oturamiyorlar demissin yazinda hic üzülme benim kizimda sadece yatiyordu sag sola dönüyordu seninki gibi 8.ayin sonuna dogru birak oturmayi tirim tirim heryere girip ciknaya emeklemeye basladi cok hizla gelişiyorlar sakin bunun icin üzülme o yuzden aylarini sordum sana allah yardimcin olsun cnm

Evet canım malesef kabizlik problemi var hergün kakasini yapıyor ama küçük sert bişey beze bile bulasmiyor. Fitil falan da kullanmak istemiyorum

Merhaba
Bioghai yi tavsiye ederi. Sindirim Sistemi rahatlatiyor gunde 1 defa 2 damla
Canım biogaia yi dr yeni dogduklarinda gaz problemi için vermişti ozamanlar kullanmıştım bizimkini katı gıdalar yaptı galiba sebze püresi ve meyve veriyordum kahvaltıya da baslayim dedim ağır geldi galiba kahvaltiyi erteledim birde muz yediği gün çok fena kabiz oluyor

Ozaman sadece armut ver cnm bir sure ksuisi hosafi rezene cayida sindirime iyi geliyor benim ohlan kasik fitigindan 3 aylikken ameliyat oldu aman dikkat et sende cnm sapsuk fitilde kullandim ben 6. Aydan sonra yarim atiyordum cok iyi geldi bir iki ay sonra normale dondu zaten 3 gunde bir defa verdim sık kullanmadim ama cocuk rahatliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…