2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
biz 20 aylık olduk artık
ev içinde de güzel oyunlar kurabiliyoruz
yaz boyu dışardaydılar, içeriye girince problem çıkarırlar dedim ama eve de çabuk adapte oldular
yemeklerini kendileri yemeye başladılar, bir tabak önerinde var, onlar kendileri yerken ben de fırsattan istifade tıkıştırıveriyorum ağızlarına
kendi kendilerine çorap ve ayakkabılarını giymeye çalışıyorlar
3 kelimelik cümleler kurabiliyorlar
bakımları daha kolay artık
evin o eski perişan halleri yok diyebilirim
zira oyuncaklarını kendileri topluyorlar,
artık akşam haberlerini seyredebiliyorum, yani demem o ki her şey daha kolaylaşıyor, sabredin kızlar

Ayyy bugünün ardindan nede güzel moral verici bir aciklama az kaldi desene rahat gunlere subyemek ve uyutma faslı bir kolaylassa baska ne isterim ki birlikte oyun kuruyorlar mi papatya50 kavga ediyorlarmi cok benimkiler birbirlerinin tepesinde hep birbirlerine zarar vercekler diye cok korkuyorum oyuncaklari paylasamiyoruz ikiside aynı oyuncaklarla oynasa bile illa digerinin elindekini almaya calisiyor benimkiler 13 aylik bir kiz bir oğlan

Merhaba kızlar
Bebeklerimin 3 ayı bitti.
Iştahsızlık başladı.90 Cc yi içmiyorlardı
Halbuki Dr 3. Ayın sonunda 120 cc içecekler dedi.
Ama mümkün değil.bazen 60 ı bile zor bitiriyorlar.
Şimdi biberon ağızlarını değiştirdik daha iyi içiyorlar sanki.
Çok az annesütü alıyorlar.
Gaz için sab simplex kullanıyrm.şişe bitince daha almayacağız.
Hala aynı yatakta yatırıyorum.iyice sıkışmaya başladılar.
bir buçuk ay önce pilli salıncak aldım.rahat ediyorum.
Aman aman uyumuyorlar ama gene de yalnızken hayat kurtarıyor.
2 gün iyi 2 gün kötü gidiyorlar.
Şimdi annem Yanımda.o varken dünya ne kadar güzelleşiyor.
Bebekleri ona bırakıp Bir iki sefer eşimle gezdik.
Tabii 3 yaşındaki kızımla beraber.
Tek çocuk ne kadar rahatımış
Ama hafta sonu gidecek annem
Kara kara düşünüyorum.
Allah hepimize kolaylık, sağlık, mutluluk versin.

Allah yardimcin olsun cnm mama icin ayni aylarda ayni problemi bende tasadim dogrumu yaptim yalnismi bilmiyorum ama firmul mamanin icine bir iki olcek sütlü princli mamadan koydum daha cok icmwye basladilar bwnimde annem 5 aylıkken gitmişti zorlu bir gecis sureci allah kolaylik versin arkadaşım

Canım bizimkiler 6.5 aylık kızım şimdi zor içiyor 120ml mama yı 3 aylıkken 75 80 ml anca içiyor du bende bu durumdan yakininca dr obezitenin temeli bebekken atılır doyuyorsa ısrar etme demişti hele formül mamalar sisirir bebeği dedi.ama ben aylarca mama veriyorum kızımı sisirmedi hala 6700 kilo napalım sağlıklı olsun da. Benimde annem 2 ay kaldı yanımda gittiğinde çok zorlandım ama alisiyor insan şimdi bakicimizda var tek bakamiyorum benimkiler biraz huysuz sürekli kucak istiyor uymaları problem imkanın varsa bakıcı bul sende biraz dinlenir nefes alırsın

Papatya canım ne güzel haber bunlar ..etrafimdaki insanlar en güzel zamanları buyunce çok zor diyorlar bende kara kara düşünüyorum. Ben ev işi.yemek yapamıyorum. Hep aparat şeyler yiyoruz. Evi haftada bir kere supurup siliyorum çamaşır ütü bir sürü is.evin içinde koşarak yürüyorum .bakicimiz var ama biraz yaşlı bu nedenle yükün çoğu benim üstümde.aksam uykularinda yatirinca az tv izleyip nete giriyorum bütün sosyalligim bu .napalım sağlıklı büyüsün lerde geçer inş. Bu günler

Canım yürümeye başladı mı seninkiler. Benimde kızım da var uyuma problemi önce battaniyede salliyorduk şimdi ayagimda sallamaya atistiriyorum bazen uyuyor bazen basbas bağırıyor. Emziksiz uyumuyor eliyle emzigi çekip atıyor bu sefer yeniden uyanıyor hafif bir kundak yapıyorum kıpır kıpır onu açmaya çalışıyor kısaca uyurken resmen savaşıyor.oglum şükür daha uyumlu uykuda sıkıntımız yok .

[QUOTlin25, post: 37518197, member: 199426"]Canım yürümeye başladı mı seninkiler. Benimde kızım da var uyuma problemi önce battaniyede salliyorduk şimdi ayagimda sallamaya atistiriyorum bazen uyuyor bazen basbas bağırıyor. Emziksiz uyumuyor eliyle emzigi çekip atıyor bu sefer yeniden uyanıyor hafif bir kundak yapıyorum kıpır kıpır onu açmaya çalışıyor kısaca uyurken resmen savaşıyor.oglum şükür daha uyumlu uykuda sıkıntımız yok .[/QUOTE]
Oglum geçen ay basladi yurumrye kizimda bu ay yeni teni yürüyor valla uyuma problemi sanırım nasil basliyorsa oylede gidiyor

Tunaydin kızlar nasılsıniz benimkiler öğlen uykusunda bende kahve keyfinde bu soguk havada baska ne yapilabilirki zaten

biz aylık kontrol diye çıkmıştık geçen hafta, üşüttük hasta olduk, ateş çok yok burunlar akyo öksürüyorlar,dr sadece şurup verdi,vicks sürüyorum ,zaten çokk ççooookkk zoor yedirdiğim iki kaşık mamayı da kusmaya başladılar kızlar bn kafayı yemeden ,ölmeden bir yaşı görürmüyüm acaba, hiiç uudum yok ,o günlere hiç çıkmayacakmış gibi hissediyorum , çoook moralsizim çooookkk

Soğuk algınlığı bizde de var malesef kızım 2 haftadır atlatamiyor ateş yok burun akıntısı öksürük hapşırma var iştahsızlık zaten var artık takmiyirum kafaya canım senin iki bebeğin de de mi var yeme problemleri benim oğlum iyi şükür ama kızım beni mahvediyor oyüzden çabuk hastalaniyor ve geç atlatiyor seninkilerin Cinsiyetleri ne kızlar biraz Nazlı oluyormuş yeme konusunda

cnm benimkiler erkek ,ikisi de birbirinden beter yemiyor, bu yetmez gibi bir de kusma çıktı başıma 2 gündür ikisi de kusuyor,
ooofff ooooffffff , bu kadar mı zor olur iki kaşık yutmak, inan, yutmayacağım diye harcadığı enerjnin onda birini yutmaya harcasa kendi de işkence çekmeyecek ben de ,ama yoook bir mücadele bir mücadele yutmama mücadelesi.kaseyi görünce çığlık kıyamet kopuyor ,bir kere ben de inat ettim tam 48 saat istemedi en sonunda ben dayanamadım verdim yani bıraksam ir 48 daha yemezdi, dr ye de söyledim benimkiler acıkmayan bebek çıktı dedim,o da şaşkın ,yapacak bir şey yok napalım diyor.

çok büyümüşler, çok tatlılar. allah ayırmasın hiç. hep yanyana olsunlar.
yaşamayan bilmez. nasıl bir moral bozuklugu, nasıl bir çaresizlik!!!
sana daha önce verdiğim tavsiyeleri hatırlatıyorum ve ısrar ediyorum.
yanlış anlama beni. ama ileride bu davranışından pişman olmazsın değil mi? o zaman yaşayacağın duyguları da tartman gerek.
aslında sadece ihtiyacımız olan şey zaman zaman ara vermek. günde 2-3 saat ve düznli olarak. eğer kızlar yakınınızda anneniz vs varsa muhakkak değerlendirin. yanımızdakileri yoracağımızdan korkuyoruz. evet onlar da yoruluyor ama duyguları bizim kadar yoğun yaşamıyorlar. bize karabasanlar basıyor adeta. ama diğer yardımcı olan kişilerde sadece bedensel yorgunluk ve biraz bıkkınlık oluyor. anne baba gün boyu çekerken onlar sadece 2-3 saat çeksin ne olacak.
o yüzden jelybonsdf, bence çocukları ayırmaktansa her gün düzenli olarak evden uzaklaşmanı tavsiye ederim. kafanı dinle, ya da uyu, özle. senin psikolojin her şeyden daha önemli. lütfen onların uykuları konusunda yapabileceğin her şeyi yap. hayatınız değişecek. seni mutlu görmek isterim. kolay gelsin.
maşallah. ne de güzel büyüyorlar. ve ben de benzettim evet.

UOTE="printemps, post: 37531023, member: 390743"]cnm benimkiler erkek ,ikisi de birbirinden beter yemiyor, bu yetmez gibi bir de kusma çıktı başıma 2 gündür ikisi de kusuyor,
ooofff ooooffffff , bu kadar mı zor olur iki kaşık yutmak, inan, yutmayacağım diye harcadığı enerjnin onda birini yutmaya harcasa kendi de işkence çekmeyecek ben de ,ama yoook bir mücadele bir mücadele yutmama mücadelesi.kaseyi görünce çığlık kıyamet kopuyor ,bir kere ben de inat ettim tam 48 saat istemedi en sonunda ben dayanamadım verdim yani bıraksam ir 48 daha yemezdi, dr ye de söyledim benimkiler acıkmayan bebek çıktı dedim,o da şaşkın ,yapacak bir şey yok napalım diyor.[/QUOTE]
Canim cok gecmis olsun hastalaninca iştahsızlık maalesef dogal biberon mamasida yemiyor mu uyurken falan biberon mamasi var cok Yedirmek için zorlama sonra iyilesinxede devam eder ihlamur koy mamalarina birde coldmix damla odalarindada buhar makinesi olsun iyi geliyor
Ayricada hemen öyle pisikoya baglamayalim evet cok zor ama onlar icin sende iyu olmak zorundasın gecicek kusmalar hastaliklar hepimizin basinda yalniz degilsin canim uzme kendini cok

Ohh afiyet olsun canım bende bugün anneme gittim tabi evden bir cikisimiz var taşınıyor gibi ama iyi geldi bi nefes aldık
Ayyy ne guzel gidicek bir yerin var ben gurbetteyim 24 saat evde cocuklarla bir basima ama alisiyor insan arada deprosyon gecirsede

Ne yaşadığınızı tam olarak bilemem elbette ama ben de bir ikiz annesiyim 14 aylıklar , her ikiz annesinin olduğu gibi bizim de hiç kolay geçmedi zamanımız çok zorlandığımız oturyp ağladığımız günler oldu, ama kusura bakma hiç aklıma birini ayırmak gelmedi , psijolojik olarak da bu size iyi gelmeyecek ayırdığımız cocugunuza karşı vicdan azabı çekebilirsiniz . Lütfen hem çocugunuz hem de kendiniz için baska alternatif bir yolu zorkayın, gerekirse annenize yalvarın size tasınsın, diğer çocugunuz anne kokusundan ayrı kardesınden ayrı ki ikizlerde kardeslik bağı daha kuvvetlidir , bırakılmayı hak etmiyor. Kırıcı olmamak istiyorum ben eskiden bu topikte takılırdım , bu kadar şikayet yoktu , Allah saglıklarına bşr zeval vermesin ne zorlukla büyüten özveriyle bakanlar var, Sarpın Umudu Derneği diye googlarsanız orada ikizlerinden biri engelli olan oğlu için bir gğnünün nasıl geçtiğini yazan bir ikiz annesi daha var , lütfen okuyun .

Kalın sağlıcakla

Canim cok gecmis olsun hastalaninca iştahsızlık maalesef dogal biberon mamasida yemiyor mu uyurken falan biberon mamasi var cok Yedirmek için zorlama sonra iyilesinxede devam eder ihlamur koy mamalarina birde coldmix damla odalarindada buhar makinesi olsun iyi geliyor
Ayricada hemen öyle pisikoya baglamayalim evet cok zor ama onlar icin sende iyu olmak zorundasın gecicek kusmalar hastaliklar hepimizin basinda yalniz degilsin canim uzme kendini cok[/QUOTE]
teşekkur ederim arkadaşım moral verdin,
biberonu bırakalı aylar odu ağızlarına değmiyor sadece su içiyorlar geceleri ,
biberonla ıhlamr elma suyu vs de denedim ama sudan başka almıyorlar,
şu an hastalar diye yemiyorlar ama benimkiler . 4 ay bitti bunlar da yemek yeme isteği de bitti, ben tam 2 aydır yediremiyorum kıyamet kopuyor , yutmak istemiyorlar gastro proflarına götürdüm çaresi yok bekleyeceksin diyorlar , zorla 2 kaşık attırırsam ne mutlu bana , ne yapayım benimkiler acıkmayan cins çıktı ,kader, eger bebeğiniz yiyorsa ne olur hiçbir şeyi kendinize dert etmeyin çoook şanslısınız çççoook, keşke ben de o duygularınızı tadabilseydim, özenle hazırladığım mamanın göbeciğine indiğini onu büyüteceğini hissettseydim ççok güzel duygular ne olur mutlu olun.

teşekkur ederim arkadaşım moral verdin,
biberonu bırakalı aylar odu ağızlarına değmiyor sadece su içiyorlar geceleri ,
biberonla ıhlamr elma suyu vs de denedim ama sudan başka almıyorlar,
şu an hastalar diye yemiyorlar ama benimkiler . 4 ay bitti bunlar da yemek yeme isteği de bitti, ben tam 2 aydır yediremiyorum kıyamet kopuyor , yutmak istemiyorlar gastro proflarına götürdüm çaresi yok bekleyeceksin diyorlar , zorla 2 kaşık attırırsam ne mutlu bana , ne yapayım benimkiler acıkmayan cins çıktı ,kader, eger bebeğiniz yiyorsa ne olur hiçbir şeyi kendinize dert etmeyin çoook şanslısınız çççoook, keşke ben de o duygularınızı tadabilseydim, özenle hazırladığım mamanın göbeciğine indiğini onu büyüteceğini hissettseydim ççok güzel duygular ne olur mutlu olun.[/QUOTE]
O gunlerde gelicek merak etme bizde oyle buyuttuk ama boberonu erken burakmislar ek gidaya erken mi başladın 6 aya kadar biberon vermen gerekiyordu erken basladigin icinde cocuk reddediyor olabilr cnm
Kusmalar yememeler hepimizin basindan fecti hele dişler çıkarken dahada zor olcak yavas yavas geciyor zaman iste sabir sadece sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…