- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.381
Ayyy bugünün ardindan nede güzel moral verici bir aciklama az kaldi desene rahat gunlere subyemek ve uyutma faslı bir kolaylassa baska ne isterim ki birlikte oyun kuruyorlar mi papatya50 kavga ediyorlarmi cok benimkiler birbirlerinin tepesinde hep birbirlerine zarar vercekler diye cok korkuyorum oyuncaklari paylasamiyoruz ikiside aynı oyuncaklarla oynasa bile illa digerinin elindekini almaya calisiyor benimkiler 13 aylik bir kiz bir oğlan
canım benimkiler tüm büyüme evrelerinde ben daha 130 ml içtiklerini görmedim, hele o mamanın üstünde yazan o oranları yakalamak bence mümkün değilCanım bizimkiler 6.5 aylık kızım şimdi zor içiyor 120ml mama yı 3 aylıkken 75 80 ml anca içiyor du bende bu durumdan yakininca dr obezitenin temeli bebekken atılır doyuyorsa ısrar etme demişti hele formül mamalar sisirir bebeği dedi.ama ben aylarca mama veriyorum kızımı sisirmedi hala 6700 kilo napalım sağlıklı olsun da. Benimde annem 2 ay kaldı yanımda gittiğinde çok zorlandım ama alisiyor insan şimdi bakicimizda var tek bakamiyorum benimkiler biraz huysuz sürekli kucak istiyor uymaları problem imkanın varsa bakıcı bul sende biraz dinlenir nefes alırsın
her şey büyüyünce daha kolayPapatya canım ne güzel haber bunlar ..etrafimdaki insanlar en güzel zamanları buyunce çok zor diyorlar bende kara kara düşünüyorum. Ben ev işi.yemek yapamıyorum. Hep aparat şeyler yiyoruz. Evi haftada bir kere supurup siliyorum çamaşır ütü bir sürü is.evin içinde koşarak yürüyorum .bakicimiz var ama biraz yaşlı bu nedenle yükün çoğu benim üstümde.aksam uykularinda yatirinca az tv izleyip nete giriyorum bütün sosyalligim bu .napalım sağlıklı büyüsün lerde geçer inş. Bu günler
Kızlar bugün Dr kontrolumuz vardı. Kızımın bitmek bilmeyen aglamalarinin sebebi idrar yolu enfeksiyonuymus akıntısı bile var dedi dr istahsizligida bundandir dedi yavrum nasıl acı çekiyor bir görsen iz nasıl ağlıyor. Antibiyotik yazdı malesef kullanacağız. Ins. Çabucak iyileşir kuzum
Bence gotur cnm cunku bizede zamaninda zinnat vermisti doktorumuz kusma ve ishal yapti ayni zamanda istahsizlikta hemen kesti doktorumuz yan etkisi olabilir belki baska ilaca geçeraylin25 .!.:Kızlar antibiyotik iştahsızlık yaparmı dr idrar yolu enfeksiyonu için zimaks başladı 3 gün oldu kızım ağzına lokma koymuyor bir öğünde zorda olsa 100ml içiyor du şimdi 30 ml bile içemiyor mamalar yapılıyor dökülüyor çöpe. Sabah yarım yumurta sarısı yedi minicik peynirle hala onunla duruyor ne yapmalıyım gotursem mi dr antibiyotik in bitmesinimi beklesem
Yogurt mu muhallebi mi? Deneyen var mi hic? Anne sütü ısıya maruz kalmamali diye biliyorum. Muhallebiyi nasil yapicam kiyogurt tutuyo mu
Canım ishal kusma başka bir yan etki yok.zaten istahsizBence gotur cnm cunku bizede zamaninda zinnat vermisti doktorumuz kusma ve ishal yapti ayni zamanda istahsizlikta hemen kesti doktorumuz yan etkisi olabilir belki baska ilaca geçer
Canım ishal kusma yok.zaten istahsiz bir bebekti. Ama azda olsa mama içiyor du şimdi oda yok. Akşam uykuya yatirmadan evde kıyamet koptu bağır çağır. Artık sinirden elim titredi. Bakicimiz komsum alt katta oturuyor onu cagirdim bir kaç kasık muhallebi yedirdi.hepsi bu kilo kaybedecek diye çok korkuyorum.yarin gotureyim bi dr.Bence gotur cnm cunku bizede zamaninda zinnat vermisti doktorumuz kusma ve ishal yapti ayni zamanda istahsizlikta hemen kesti doktorumuz yan etkisi olabilir belki baska ilaca geçer
her şey büyüyünce daha kolay
öyle diyenler halt etmiş
ben eskiden ağlıyordum, şimdi o raddeye gelmiyorum
hafta sonları yalnız bakıyorum
evimi süpürebiliyorum, yemeğimi yapabiliyorum
hatta ben artık akşam haberlerini izleyebiliyorum
tek başıma sokağa çıkarabiliyorum
ellerinden tutup markete gidip gelebiliyorum
kesinlikle her şey daha güzel ve kolay
bana kızım aşkım diyor şimdi
söylesene sana böyle hitap ediliyor
erimez misin?
anne uyku geldi diyor, acıktım diyor
şimdi uykudan uyandı, yanına gittim anne su dedi
ağlıyordu, ağlama annecim kardeşin uyanmasın dedim
suyunu ağlamadan bekledi
artık her şeyi anlıyorlar
yani canım her şey daha kolay kesinlikle
canım geçmiş olsun
dikkat et canım kolay tekrarlayabiliyor
merhaba papatya. sokaktaki herkes büyüynce daha zor diyor. ben de senin gibi kolaylaştığını görüyorum. çocuk anlayabiliyor. az önce misafirlerim vardı. normalde yabancılara ağlarlar ve huysuzluk yaparlar. tam da uyku saatleri. bakın kızım. dayılara ağlamak yok. onlar size cici yapacak, sizi sevecekler dedim. hoşlarına gitti. misafirler geldi. kendilerini öptürdüler, sevdirdiler. bu bir ilkti.
dışarıdayken bebek arabasında simiti veriyoruz ellerine gezi boyunca kemirip duruyorlar. sonra uyuyorlar zaten. ve dahası. herkesin geçtiği dönemlerden geçiyoruz. ama bence herkes eskiyi unutuyor. eski kesinlikle daha zordu. daha bunaltıcı. öğrendiklerini görmek o kadar zevkliki. konuşmaları, şarkı söylemeye çalışmaları falan.
ilk hareketlendikleri zaman tehlikeyi bilmedikleri için sakıncalı olabiliyor. kaldırdım ortadan tüm tehlikeli şeyleri, sorun da kalmadı. güvenlk önlemlerini aldıktan sonra çocukları sürekli takip etmeye de gerek yokki.
iştah olayı çok büyük bir sorun. umarım atlatırsınız. her yere yemek taşımak sinir bozucu. artık büyüdüler. yemek falan taşımıyorum. sadece muz. ne olur ne olmaz diye. çarşıda simit yiyorlar ya da bizimle bir şeyler kemiriyorlar. umarım o günlere çabuk gelirsiniz.
velhasıl kelam çok büyükmek zor bir olay. büyüdükçe daha kolaylaşan bir süreç.
merhaba papatya.
seni gördüğüme sevindim
özlemişim muhabbetini
ben artık dışarıya senin gibi muz alıyorum
su bile almıyorum, hemen bir su alıp içiriveriyorum
iyi pide yapan bir yere gidiyoruz dışarıdaysak
gayet güzel kıymalı ya da peynirli pide yiyorlar
emziği bırakamadık canım ya
aslında hiç denemedim bile
cesaretim yok
çünkü bildiğin müptelalar
doktor da iki yaşına kadar izin var emziğe
iki yaşından sonra bitecek emzik olayı dedi
dönem dönem çok iştahlı dönem dönem çok iştahsız olabiliyorlar
çok güzel dillendiler benimkiler
gayet güzel konuşuyoruz
şimdi istemedikleri bir şey olursa anne git burdan
diyorlar, kardeşlik ilişkileri çok güzel
şükür ki kavga etmiyorlar, birbirlerinden ayrılamıyorlar
ufak tefek oyuncak atışmaları oluyor
o da normal diyorum
kızımın saçları artık arkadan bağlanıyor
öyle bağlayınca bebek değil de çocuk gibi oluyor
seninkiler nasıl?
bu arada artık ben de hafta sonları tek bakabiliyorum
20 aydan sonra ancak becerebildim :)
merhaba papatya.
her şeyin daha da güzelleşmesini görmek ne kadar mutluluk verici. allah hep iyi günlerini göstersin bizlere.
emzik olayı benim sinirimi bozuyor. 2. yaşlarında hatta ondan bile erken bıraktıracağım. atıyorlar bir deliğe sonra meme meme. ara dur. aylin in göz ameliyatı var. o bir geçsin bıraktıracağım. 3 ayımız var zaten 2. yaşa.
sırada tuvalet eğitimi var tabi. benimkiler hala küçük olduklarından lazımlığın içine düşüyor popaları. çok komikler. rahat edemedikleri için yapmak stemiyorlar. ısrarcı olmadım. ara vereli bir aydan fazla oldu. yakında yine denerim.
ben de özledim valla muhabbetini. her şeyin yolunda olmasına sevindim.
bir de ne oldu kızının gözündeki kist-kitle?
aylin de bir yaşına doğru şaşılık başladı. 10 aydır kapatma tedavisi uyguluyorduk ama tedaviye cevap vermedi. ameliyat şart oldu. 3 doktora göründük. ameliyat konusunda hemfikirler.
ameliyat mı oldu kızın? çok geçmiş olsun? sebebi neydi?
canım benimkiler kakalarını yapınca söylüyorlar ama öncesinde söylemiyorlar
ama yapar yapmaz anne kaka yaptım
temizle diyorlar, tuvalet eğitimine başlamadım
aslında nasıl başlayacağımı da bilemiyorum
lazımlık aldım ama onunla oyun oynuyorlar :)
canım kızımın gözündeki kitle çok şükür ki önemli bir şey değilmiş
ama zaman içinde büyüyecekmiş
hatta sanki biraz daha büyüdü
kızım ortalama 2.5-3 yaşına geldiğinde vücudu da anesteziye biraz daha dayanıklı hale geldiğinde yapılacakmış
şu an için bu ameliyat için çok küçük dediler
zaten kitle büyüyünce kızım rahatsız olurmuş
doktor işareti kızın verecek, ameliyatın tarihini o belirleyecek dedi
iz kalmazmış gözünde
aslında ameliyat fikri bile beni korkutuyor ama ne yapayım
allahım başka sıkıntılarını göstermesin
bu arada senin de rahatsızlığın vardı, sen nasıl oldun?
benim kitaplık aynı durumda seninkiyle. yatıyorlar. kitaplarla araları iyi. kitabımı bulup getiriyorlar bana. sahibini biliyorlar. maşallah canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?