2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar bugün Dr kontrolumuz vardı. Kızımın bitmek bilmeyen aglamalarinin sebebi idrar yolu enfeksiyonuymus akıntısı bile var dedi dr istahsizligida bundandir dedi yavrum nasıl acı çekiyor bir görsen iz nasıl ağlıyor. Antibiyotik yazdı malesef kullanacağız. Ins. Çabucak iyileşir kuzum

aylin geçmiş olsun cnm,hiçüzülme bilakis sevin,zira sorun tespit edilmiş ve tedavi edilecek daha da kötü olabilirdi çok şükür cok cabuk geçebilecek bir sorun, biz de yaşadık cok cabuk düzeliyor 5 güne birşeyi kalmıyor ,tekrar geçmiş olsun , gelişmeleri yaz mutlaka.

canım benimkilerin kavgası yok çok şükür arada oyuncak anlaşmazlıkları oluyor ama o kadar da olacak ne yapalım
benimkiler de bir kız bir oğlan
inan zamanla uymaları da kolaylaşıyor
ben uyku eğitimi vermediğim halde ikisini de uyutmak şükür ki kolay
eskiden neler çektiğimi önceki sayfaları okuduysan bilirsin
her şey daha güzel olacak inan ki

canım benimkiler tüm büyüme evrelerinde ben daha 130 ml içtiklerini görmedim, hele o mamanın üstünde yazan o oranları yakalamak bence mümkün değil

her şey büyüyünce daha kolay
öyle diyenler halt etmiş
ben eskiden ağlıyordum, şimdi o raddeye gelmiyorum
hafta sonları yalnız bakıyorum
evimi süpürebiliyorum, yemeğimi yapabiliyorum
hatta ben artık akşam haberlerini izleyebiliyorum
tek başıma sokağa çıkarabiliyorum
ellerinden tutup markete gidip gelebiliyorum
kesinlikle her şey daha güzel ve kolay
bana kızım aşkım diyor şimdi
söylesene sana böyle hitap ediliyor
erimez misin?
anne uyku geldi diyor, acıktım diyor
şimdi uykudan uyandı, yanına gittim anne su dedi
ağlıyordu, ağlama annecim kardeşin uyanmasın dedim
suyunu ağlamadan bekledi
artık her şeyi anlıyorlar
yani canım her şey daha kolay kesinlikle

canım geçmiş olsun
dikkat et canım kolay tekrarlayabiliyor

Papatya50 valla Hızır givi yetisip moral oldun ikiz annesinden bunlwri duymak bukadar pozitif cümleler dutmak eminim sitedeki herkeze moral olmuştur sagol cnm

Slm kizlar..hic giremiyorum kulube artik biz 6 aylik olduk cok sukur..zor ama gero gelmeyecek gunler yasiyiruz bazen sinir krizi heciriyorum ama bazen de cok mutlu ediyolar benim kizlar beni..papatya dediklerin cok guzel heliuo kulaga canim ins gittikce kolaylasir bence de bebeginin laftan anlamasi biraz biseyler ogrenmesi cok tatli bi duygu..bizde ellerimizle bitti yapiyoruZ hel babasi basladi yeni yeni bi kizim desteksiz bi kizim destekle oturabiliyo..boyle iste..aylin canim bu arada benim kizim da idrar yolu enf gecirdi bu yuzden istahi kacti ve kilosu biraz geri kaldi ama cok sukur gecti gecmis olsun canim size de..

Jonquil07 printemps .Papatya Tesk kızlar en azından huysuzluk unun ve istahsizliginin sebebi belli oldu özellikle idrarini yaparken çok ağlıyor yavrum.papatya canım senin yazdıklarını heyecanla takip ediyorum ne güzel moral veriyorsun kimbilir konuşmaları tepki vermeleri ne kadar güzel dir biz şimdilik gulucuklerle yetiniyoruz .mrbeyaz canım maşallah kuzularina bizde 6.5 aylık olduk bizimkiler destekli oturuyor emekleme çabaları var oyuncağı önüne koyuyorum o yöne yönelik aliyorlar ama henüz tam bir emekleme yok diş çıkarttilarmi

Arkadaslar uyku eğitimi nasil veriliyor hangi şartlarda uygun oluyor çocukların pisikolojisini nasıl etkiliyor bilen varsa ltfn yazsın

Kızlar antibiyotik iştahsızlık yaparmı dr idrar yolu enfeksiyonu için zimaks başladı 3 gün oldu kızım ağzına lokma koymuyor bir öğünde zorda olsa 100ml içiyor du şimdi 30 ml bile içemiyor mamalar yapılıyor dökülüyor çöpe. Sabah yarım yumurta sarısı yedi minicik peynirle hala onunla duruyor ne yapmalıyım gotursem mi dr antibiyotik in bitmesinimi beklesem

Bence gotur cnm cunku bizede zamaninda zinnat vermisti doktorumuz kusma ve ishal yapti ayni zamanda istahsizlikta hemen kesti doktorumuz yan etkisi olabilir belki baska ilaca geçer

Yogurt mu muhallebi mi? Deneyen var mi hic? Anne sütü ısıya maruz kalmamali diye biliyorum. Muhallebiyi nasil yapicam ki yogurt tutuyo mu
Bence gotur cnm cunku bizede zamaninda zinnat vermisti doktorumuz kusma ve ishal yapti ayni zamanda istahsizlikta hemen kesti doktorumuz yan etkisi olabilir belki baska ilaca geçer
Canım ishal kusma başka bir yan etki yok.zaten istahsiz
Canım ishal kusma yok.zaten istahsiz bir bebekti. Ama azda olsa mama içiyor du şimdi oda yok. Akşam uykuya yatirmadan evde kıyamet koptu bağır çağır. Artık sinirden elim titredi. Bakicimiz komsum alt katta oturuyor onu cagirdim bir kaç kasık muhallebi yedirdi.hepsi bu kilo kaybedecek diye çok korkuyorum.yarin gotureyim bi dr.

merhaba papatya. sokaktaki herkes büyüynce daha zor diyor. ben de senin gibi kolaylaştığını görüyorum. çocuk anlayabiliyor. az önce misafirlerim vardı. normalde yabancılara ağlarlar ve huysuzluk yaparlar. tam da uyku saatleri. bakın kızım. dayılara ağlamak yok. onlar size cici yapacak, sizi sevecekler dedim. hoşlarına gitti. misafirler geldi. kendilerini öptürdüler, sevdirdiler. bu bir ilkti.
dışarıdayken bebek arabasında simiti veriyoruz ellerine gezi boyunca kemirip duruyorlar. sonra uyuyorlar zaten. ve dahası. herkesin geçtiği dönemlerden geçiyoruz. ama bence herkes eskiyi unutuyor. eski kesinlikle daha zordu. daha bunaltıcı. öğrendiklerini görmek o kadar zevkliki. konuşmaları, şarkı söylemeye çalışmaları falan.
ilk hareketlendikleri zaman tehlikeyi bilmedikleri için sakıncalı olabiliyor. kaldırdım ortadan tüm tehlikeli şeyleri, sorun da kalmadı. güvenlk önlemlerini aldıktan sonra çocukları sürekli takip etmeye de gerek yokki.
iştah olayı çok büyük bir sorun. umarım atlatırsınız. her yere yemek taşımak sinir bozucu. artık büyüdüler. yemek falan taşımıyorum. sadece muz. ne olur ne olmaz diye. çarşıda simit yiyorlar ya da bizimle bir şeyler kemiriyorlar. umarım o günlere çabuk gelirsiniz.
velhasıl kelam çok büyükmek zor bir olay. büyüdükçe daha kolaylaşan bir süreç.

seni gördüğüme sevindim
özlemişim muhabbetini
ben artık dışarıya senin gibi muz alıyorum
su bile almıyorum, hemen bir su alıp içiriveriyorum
iyi pide yapan bir yere gidiyoruz dışarıdaysak
gayet güzel kıymalı ya da peynirli pide yiyorlar
emziği bırakamadık canım ya
aslında hiç denemedim bile
cesaretim yok
çünkü bildiğin müptelalar
doktor da iki yaşına kadar izin var emziğe
iki yaşından sonra bitecek emzik olayı dedi
dönem dönem çok iştahlı dönem dönem çok iştahsız olabiliyorlar
çok güzel dillendiler benimkiler
gayet güzel konuşuyoruz
şimdi istemedikleri bir şey olursa anne git burdan
diyorlar, kardeşlik ilişkileri çok güzel
şükür ki kavga etmiyorlar, birbirlerinden ayrılamıyorlar
ufak tefek oyuncak atışmaları oluyor
o da normal diyorum
kızımın saçları artık arkadan bağlanıyor
öyle bağlayınca bebek değil de çocuk gibi oluyor
seninkiler nasıl?
bu arada artık ben de hafta sonları tek bakabiliyorum
20 aydan sonra ancak becerebildim :)

merhaba papatya.
her şeyin daha da güzelleşmesini görmek ne kadar mutluluk verici. allah hep iyi günlerini göstersin bizlere.
emzik olayı benim sinirimi bozuyor. 2. yaşlarında hatta ondan bile erken bıraktıracağım. atıyorlar bir deliğe sonra meme meme. ara dur. aylin in göz ameliyatı var. o bir geçsin bıraktıracağım. 3 ayımız var zaten 2. yaşa.
sırada tuvalet eğitimi var tabi. benimkiler hala küçük olduklarından lazımlığın içine düşüyor popaları. çok komikler. rahat edemedikleri için yapmak stemiyorlar. ısrarcı olmadım. ara vereli bir aydan fazla oldu. yakında yine denerim.
ben de özledim valla muhabbetini. her şeyin yolunda olmasına sevindim.
bir de ne oldu kızının gözündeki kist-kitle?

ameliyat mı oldu kızın? çok geçmiş olsun? sebebi neydi?
canım benimkiler kakalarını yapınca söylüyorlar ama öncesinde söylemiyorlar
ama yapar yapmaz anne kaka yaptım
temizle diyorlar, tuvalet eğitimine başlamadım
aslında nasıl başlayacağımı da bilemiyorum
lazımlık aldım ama onunla oyun oynuyorlar :)
canım kızımın gözündeki kitle çok şükür ki önemli bir şey değilmiş
ama zaman içinde büyüyecekmiş
hatta sanki biraz daha büyüdü
kızım ortalama 2.5-3 yaşına geldiğinde vücudu da anesteziye biraz daha dayanıklı hale geldiğinde yapılacakmış
şu an için bu ameliyat için çok küçük dediler
zaten kitle büyüyünce kızım rahatsız olurmuş
doktor işareti kızın verecek, ameliyatın tarihini o belirleyecek dedi
iz kalmazmış gözünde
aslında ameliyat fikri bile beni korkutuyor ama ne yapayım
allahım başka sıkıntılarını göstermesin
bu arada senin de rahatsızlığın vardı, sen nasıl oldun?

aylin de bir yaşına doğru şaşılık başladı. 10 aydır kapatma tedavisi uyguluyorduk ama tedaviye cevap vermedi. ameliyat şart oldu. 3 doktora göründük. ameliyat konusunda hemfikirler.
bayramdan sonra ameliyat olacaktı ama burun akıntısı geçmek bilmedi ve ilerledi. şimdi antibiyotik tedavisi görüyoruz. tamamiyle geçsin. ameliyat olacak. anestezi için riskliymiş burun akıntısı.
selin de de var şaşılık ama o tedaviye cevap verdi. çok azaldı. zamana bıraktık. her zaman kaymıyor gözü. günde 3-5 kere. artarsa 4 yaşına doğru falan olacak ameliyat.
estetik ameliyata girmiyor değilmi kist? plastik cerrah mı yapacak ameliyatı? yüz olduğu için soruyorum. neresindeydi tam olarak. selin sol kulağında 2 tane çıkıntıyla doğdu. aldırmayı düşünüyorduk. ama ne zaman? çocuk doktorumuz bizi çocuk gelişimcisine yönlendirdi. pedagogla konuştuk. kendisi ne zaman isterse o zaman aldırın. ister 3 yaşında ister 10 yaşında olsun dedi. sonuçta hayati değil, estetik bir operasyon olacak dedi. ne kadar geç o kadar iyi dedi. kulağını deldirirken bile onun izniyle isteğiyle olsun dedi. bekliyoruz. eğer ileride arkadaşları tarafından rahatsız edilirse ve kendisi isterse aldıracağız. normalde çocuk gelişimcisine gitmeden önce anlamadan aldıralım dedik. ileride kardeşiyle, arkadaşlarıyla karşılaştırmasın kendini dedik. hatta çocuk doktoru da öyle demişti. yinede gelişimciye soralım o daha iyi bilir dedi. danıştık ve erteledik.
ben iyiyim çok şükür atlattım.
benim kitaplık aynı durumda seninkiyle. yatıyorlar. kitaplarla araları iyi. kitabımı bulup getiriyorlar bana. sahibini biliyorlar. maşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…