2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Canım merhaba benim Kızımın biride aynısıydı 19 aylık yürüdü çocuk nörolojisine götürdüm ben hep kasları gevşek oldugu için geç oldu herşeyi. Kilo boy olarak zayıftı oda cesaretler vererek yürüttük alkışladık babası ile karşılıklı oturup yürümesi sağladık 1 ay sürdü şimdi koşuyo 2 yasına girecekler.

Eklentiler

• image.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 133
merhaba, oğullarım şu anda 17 aylıklar ben hala öğün aralarında devam sütü vermeye devam ediyorum, aç olmasalarda bir emme ihtiyacı oluyor sanırım, doğduklarından beri mama (Sma) kullanıyorum, ama daha ne kadar vermek gerek ve günde kaç kez verilmeli, kansızlık yapar mı acaba, henüz inek sütünü de içmek için vermedim, siz ne yaptınız bu konuda lütfen öneri bekliyorum

merhabalar benim ikizlerim de 15 aylıklar ben hem emziriyorum hem de inek sütü veriyorum. Yaklaşık bir ay önce mama vermeyi bıraktım. Bence yavaştan inek sütüne başlayabilirsiniz. Benim oğlum hemen alıştı da kızımın süte alışması zaman aldı.

froggy teşekkür ederim benimkiler anne sütü almıyorlar, sen günde kaç defa süt veriyorsun ve emziriyorsun

froggy teşekkür ederim benimkiler anne sütü almıyorlar, sen günde kaç defa süt veriyorsun ve emziriyorsun
Kahvaltıdan sonraki sabah uykularında ve gece yatmadan önce süt veriyorum. aralarda da emziriyorum. Gece de kalktıklarında emziriyorum. Ben yavaş yavaş süte ağırlık vermeye başlicam. Öğretmen olduğum için eylülde okul var. Ortalama 1.5 yaşından sonra da geceden geceye emzirmeyi düşünüyorum. Sütü yadırgarlarsa ilk olarak süte bir kaç kaşık mama koy, yavaş yavaş azaltırsın.

Canım bence artık sütle dev edebilirsin ben hic mama vermedim 15 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım simdi süte alıştırıyorum mamaya gerek yok artık herseyi yiyolar cunku

Buralar çok ıssız. Her gün girip bakıyorum yazan olmayınca ben de yazmıyorum.
Biz 21 aylık olacağız yakında. Çok şükür her geçen gün daha da kolay oluyor, bakımları, uyku düzenleri vs. Kendi kendilerine oynuyorlar. Kızım artık iyice konuşuyor, oğlum biraz geriden geliyor..
Her gün parka gidiyoruz, artık ya parka gitmek istiyorlar ya da evdeki uzanabilfikleri muslukları açıp altına giriyorlar, sıcaktan... Bizde durumlar böyle ya sizde...?

Ben de buranın eski mudavimlerindendim, beraber başladığımız arkadaşlar gidince ben de yazmayı bıraktım,
Biz 30 aylık olduk, artık bebeklikten çıkıp çocuk olma yolunda ilerliyoruz, çişimizi öğrendik, gayet güzel konuşuyoruz, tüm gün oyunlar oynayıp birbirimizi kiskaniyoruz, kavga ediyor ama birbirimizden asla vazgecemiyoruz, kendi odamızda uyuyup, yemeklerimizi kendimiz yiyoruz, krese gitmiyoruz,resmen sokakta buyuyoruz, uykuya kendimiz dalıyor, uyanınca aglamiyor, annemizin uyanmasini bekliyoruz, kıyafet seçiyor, kıyafet eskitiyoruz...

Canım sen hamile misin? Hayırlı olsun . İkizlerin kaç aylık?
Canım ikizlerim 16 aylık olacaklar 1 haftaya ins..tesekkur ederim bize de sürpriz oldu..su zor donemi atlatsam ins daha da alisicaz birlikte..
Papatya saka gibi bu anlattıkların bizde kendimiz uyuyoruz cok sukur artık ama gece uyanmaları hala bitmedi cok sukur tabi eskir gore cok cok azaldı meme de bitince onun etkisi cok sanırım..ins biz sizin kadar olduğumuzda bide yeni bebegimiz olacak 9 aylık falan herseyin guzel olmasını umuyorum

Tebrikler beyaz .görünce dayanamadım yazayım dedim.2+1 olacaksınız.hepsi bir arada büyüyüp gidecek.her gununuz heyecanlı neşeli geçecek.biz de 1+ 2 yiz.
İkizleriM 13 aylik oldular artık.
Kızım 4 yaşına girecek.
Ev senlik yeri gibi.
Çocuklar insanın gayreti arttırıyor.
Çokça neşe çokça hüzün oluyor evde.ama ne olursa olsun sıkıntılar çabuk unutuluyor.
Benim ıkizler hala yorucu ama yapabildiklerimiz çoğaldı tabi eşimle.
2 kere uyuyorlar.günde 3 defa mama iciyorlar.gece mamasini kesmeye çalıştık ama sabah 5 gibi acikiyorlar.
Uyku egitimi vermek istiyorum henüz kendimi hazirlayamadim.
Hala ayakta sallaniyorlar.
Hemen hemen her şeyi yedirmeye çalışıyorum.
Her yere girip karistirmak istiyorlar.
Ablalarina bayiliyorlar o kadar eziyetine rağmen.maalesef kiskancligimiz azalmadi...
Her şeye rağmen onlar büyüyorlar ve bunu görmek geleceklerini hayal etmek güzel...

Merhaba kizlar. Benim beta hcg 95.02 cikmisti. 2 gun sonra 399..05 oldu . ikiz ihtimali varmi sizce

ARKADASLAR HEPINIZE MERHABA,
IKIZ OGULLARIM ICIN BEBEK ARABASI ARIYORUM.
ARANIZDA KRAFT TANDEM IKIZ BEBEK ARABASI OLAN VAR MI VEYA SATMAYI DUSUNEN?

Istanbuldayim.
Magazalarda,internette sifirini da bulamadim. Yardimci olursaniz cok sevinirim

merhaba 2013 ikiz anneleri ... biz 30 aylık olduk tüm dişlerimizi tamamladık ve öğle uykusunu bıraktık. tam konusma yok ama herşekilde anlaşıyoruz maşllah. bir kızım sarkılar söylüyor durmadan, daha dün annemizi , baby finger , ali baba çifligi . sayıları biliyor renkleri. diger kızımda hayvanları ve seslerini biliyor renkleri sayıları kahvaltılık tüm malzemelri biliyor maşllah ama cümle ve konusma yok sorarsam söylüyorlar ne oldugunu ev işlerine yrdım ediyorlar birlikte hava üzel olursa markete manava ekmek almaya gidiyoruz :) sizler neler yapıyorsunuz nasılsınız ?

Canım maşallah. Sürekli takip ederdim geçen sene, yazmazdım hiç. Seni de hatırlıyorum....
Bizde 28 aylık olduk. Kızım iyice konuşuyor, söyledikleri anlaşılıyor. Oğlumda yavaş yavaş düzgün konuşmaya başlıyor. Bazı söylediklerini anlamadığım zaman sinirleniyor maalesef ...
Gece 9,5. 10 gibi uyuyup, sabah 7,5 gibi uyanıyorlar. Kızım gece iki defa süt için uyanıyor. Öğlen uykularımız var ( 2 saate yakın)
Yememiz çok şükür iyi, yemek seçmiyorlar...
Her şey yolunda hamdolsun..

Canım tuvalet eğitimini ne yaptın, öğrendiler mi?
Biz hala bezleniyoruz maalesef ..

Merhaba cnm . Maşllah kuzularına cnm konuşmaları çok iyi oluyor 2 ayda bizde baya ilerlettik konuşmayı çok şükür öyle çok akıcı değil ama idare eder en azından anlaşıyoruz :) Ben Hala bezliyorum canim yazın inşallah hem 3 yas olmuş oluyor. Ha

Merhabalar...gece gece aklima geldi burasi gireyim dedim bir zamanlar ne cok girer ne cok yazar dertlesirdik.buradan cok guzel arkadaslar edindim hala gorusuyorum.
Biz 34 ayimizi bitirdik.kizim masallah bizim gibi konusuyor hicbir fark yok.oglum yeni yeni cumleler kurmaya basladi.tam bir sayi canavari.masallah 100e kadar sayiyor.pek cok sayiyi yazabiliyor.10a kadar ingilizce de sayabiliyor.tum sekilleri,renkleri,alfabenin tamamini,yonleri ikisi de biliyorlar.
Kendileri yiyebildikleri halde hala benim yedirmemi bekliyorlar.
Bez olayimiz maalesef hala devam ediyor.gecen yaz kizimi alistirmaya calistim ama basaramadim.bu yaz insallah.
Oglum masallah 21 kilo 110 cm,
Kizim masallah 16 kilo 97 cm oldu.
Aksam 10da yataga giriyoruz ama 11e dogru uyuyoruz.sabah uyusalar da muhakkak 8bucukta kaldiriyorum en gec.ogle uykumuz hala var 1 bucuk 3 arasi.disarida oldugumda uyutmuyorum ama hala ariyorlar uykuyu.gece beslenmemizi kizim 9 aylikken,oglum 2 yasinda kesmisti.kizim hala emzik muptelasi,oglum 1 yasinda bronsitinden dolayi nefes alamadigi icin kendi birakmisti.bir daha kullanmadi.
Sebze sevmiyorlar maalesef.ama bir sekilde yedirmeye calisiyorum.
Hazir ve paketli gida mumkun mertebe vermiyorum,sekere hala tepkiliyiz,aile buyukleri olmasa hic vermeyecegim.
Ayak numaralarimiz kizim 24 25,oglum 28.
Aklima gelenler bunlar :) kuzulari ve sizleri opuyorum

maşllah cnm maşllah bizde 33 aylıgız aynıseyler biz de de var çok şükür her ay konusma dahada ilerliyor yeni şeyler ögreniyorlar gecen hafta lüleburgaza gittik babamların yanına keçi kedi köpek horoz tavsan kaplumba ne ararsan diyim cnm babamın küçük çaplı bir çifligi var hepsini öğrendiler incelediler. isim bile taktılar hayvanlara çok hareketli benim kızlarım er gün parka gidiyoruz bir yetmiyor 3 park geziyoruz. onlar kayarken ben spor yapıyorum 57 kilo oldum çok şükür göbek yok denecek kadar az , kızlar 14,5 kilo boylar 105 cm ayak numara 24 ikside hala aynı gidiyor çok şükür. uyku düzenleri devam 9,5-8 arası uyuyırlar öğlen 2,5-4 arası. benimde bir kızım iç meyve yemiyor suyunu sıkıp içiriyorum başka yok galba .. tasınma olaımız var bakalım yeni hayat bize neler getirecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…