- 30 Ağustos 2014
- 58
- 35
- 48
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.641
Canım merhaba benim Kızımın biride aynısıydı 19 aylık yürüdü çocuk nörolojisine götürdüm ben hep kasları gevşek oldugu için geç oldu herşeyi. Kilo boy olarak zayıftı oda cesaretler vererek yürüttük alkışladık babası ile karşılıklı oturup yürümesi sağladık 1 ay sürdü şimdi koşuyo 2 yasına girecekler.kızlar ikizlerimin birisi yürümüyor çok korkak 19 ay bitmek üzere
8.2 kg boy 75 cm çok zayıf bir türlü kilo almıyor
diğer kardeşi normal standartlarda
fizik tedavi uzmanına gitmeli miyim kafam karışık
bu arada çok geç oturdu neredeyse bir yaşında oturdu herşeyi çok geç yapıyor beklemem mantıklı mı
benim gibi ufaklık ve yürümeyen bebeği olan var mı
merhabalar benim ikizlerim de 15 aylıklar ben hem emziriyorum hem de inek sütü veriyorum. Yaklaşık bir ay önce mama vermeyi bıraktım. Bence yavaştan inek sütüne başlayabilirsiniz. Benim oğlum hemen alıştı da kızımın süte alışması zaman aldı.merhaba, oğullarım şu anda 17 aylıklar ben hala öğün aralarında devam sütü vermeye devam ediyorum, aç olmasalarda bir emme ihtiyacı oluyor sanırım, doğduklarından beri mama (Sma) kullanıyorum, ama daha ne kadar vermek gerek ve günde kaç kez verilmeli, kansızlık yapar mı acaba, henüz inek sütünü de içmek için vermedim, siz ne yaptınız bu konuda lütfen öneri bekliyorum
froggy teşekkür ederim benimkiler anne sütü almıyorlar, sen günde kaç defa süt veriyorsun ve emziriyorsunmerhabalar benim ikizlerim de 15 aylıklar ben hem emziriyorum hem de inek sütü veriyorum. Yaklaşık bir ay önce mama vermeyi bıraktım. Bence yavaştan inek sütüne başlayabilirsiniz. Benim oğlum hemen alıştı da kızımın süte alışması zaman aldı.
Kahvaltıdan sonraki sabah uykularında ve gece yatmadan önce süt veriyorum. aralarda da emziriyorum. Gece de kalktıklarında emziriyorum. Ben yavaş yavaş süte ağırlık vermeye başlicam. Öğretmen olduğum için eylülde okul var. Ortalama 1.5 yaşından sonra da geceden geceye emzirmeyi düşünüyorum. Sütü yadırgarlarsa ilk olarak süte bir kaç kaşık mama koy, yavaş yavaş azaltırsın.froggy teşekkür ederim benimkiler anne sütü almıyorlar, sen günde kaç defa süt veriyorsun ve emziriyorsun
Canım bence artık sütle dev edebilirsin ben hic mama vermedim 15 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım simdi süte alıştırıyorum mamaya gerek yok artık herseyi yiyolar cunkumerhaba, oğullarım şu anda 17 aylıklar ben hala öğün aralarında devam sütü vermeye devam ediyorum, aç olmasalarda bir emme ihtiyacı oluyor sanırım, doğduklarından beri mama (Sma) kullanıyorum, ama daha ne kadar vermek gerek ve günde kaç kez verilmeli, kansızlık yapar mı acaba, henüz inek sütünü de içmek için vermedim, siz ne yaptınız bu konuda lütfen öneri bekliyorum
Canım sen hamile misin? Hayırlı olsun . İkizlerin kaç aylık?Canım bence artık sütle dev edebilirsin ben hic mama vermedim 15 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım simdi süte alıştırıyorum mamaya gerek yok artık herseyi yiyolar cunku
Canım ikizlerim 16 aylık olacaklar 1 haftaya ins..tesekkur ederim bize de sürpriz oldu..su zor donemi atlatsam ins daha da alisicaz birlikte..Canım sen hamile misin? Hayırlı olsun . İkizlerin kaç aylık?
Papatya saka gibi bu anlattıkların bizde kendimiz uyuyoruz cok sukur artık ama gece uyanmaları hala bitmedi cok sukur tabi eskir gore cok cok azaldı meme de bitince onun etkisi cok sanırım..ins biz sizin kadar olduğumuzda bide yeni bebegimiz olacak 9 aylık falan herseyin guzel olmasını umuyorumBen de buranın eski mudavimlerindendim, beraber başladığımız arkadaşlar gidince ben de yazmayı bıraktım,
Biz 30 aylık olduk, artık bebeklikten çıkıp çocuk olma yolunda ilerliyoruz, çişimizi öğrendik, gayet güzel konuşuyoruz, tüm gün oyunlar oynayıp birbirimizi kiskaniyoruz, kavga ediyor ama birbirimizden asla vazgecemiyoruz, kendi odamızda uyuyup, yemeklerimizi kendimiz yiyoruz, krese gitmiyoruz,resmen sokakta buyuyoruz, uykuya kendimiz dalıyor, uyanınca aglamiyor, annemizin uyanmasini bekliyoruz, kıyafet seçiyor, kıyafet eskitiyoruz...
Canım maşallah. Sürekli takip ederdim geçen sene, yazmazdım hiç. Seni de hatırlıyorum....merhaba 2013 ikiz anneleri ... biz 30 aylık olduk tüm dişlerimizi tamamladık ve öğle uykusunu bıraktık. tam konusma yok ama herşekilde anlaşıyoruz maşllah. bir kızım sarkılar söylüyor durmadan, daha dün annemizi , baby finger , ali baba çifligi . sayıları biliyor renkleri. diger kızımda hayvanları ve seslerini biliyor renkleri sayıları kahvaltılık tüm malzemelri biliyor maşllah ama cümle ve konusma yok sorarsam söylüyorlar ne oldugunuev işlerine yrdım ediyorlar birlikte hava üzel olursa markete manava ekmek almaya gidiyoruz :) sizler neler yapıyorsunuz nasılsınız ? Eki Görüntüle 1753731
Canım tuvalet eğitimini ne yaptın, öğrendiler mi?kimse yok galibaneredesiniz kızlar ...
Canım tuvalet eğitimini ne yaptın, öğrendiler mi?
Biz hala bezleniyoruz maalesef ..
Merhabalar...gece gece aklima geldi burasi gireyim dedimbir zamanlar ne cok girer ne cok yazar dertlesirdik.buradan cok guzel arkadaslar edindim hala gorusuyorum.
Biz 34 ayimizi bitirdik.kizim masallah bizim gibi konusuyor hicbir fark yok.oglum yeni yeni cumleler kurmaya basladi.tam bir sayi canavari.masallah 100e kadar sayiyor.pek cok sayiyi yazabiliyor.10a kadar ingilizce de sayabiliyor.tum sekilleri,renkleri,alfabenin tamamini,yonleri ikisi de biliyorlar.
Kendileri yiyebildikleri halde hala benim yedirmemi bekliyorlar.
Bez olayimiz maalesef hala devam ediyor.gecen yaz kizimi alistirmaya calistim ama basaramadim.bu yaz insallah.
Oglum masallah 21 kilo 110 cm,
Kizim masallah 16 kilo 97 cm oldu.
Aksam 10da yataga giriyoruz ama 11e dogru uyuyoruz.sabah uyusalar da muhakkak 8bucukta kaldiriyorum en gec.ogle uykumuz hala var 1 bucuk 3 arasi.disarida oldugumda uyutmuyorum ama hala ariyorlar uykuyu.gece beslenmemizi kizim 9 aylikken,oglum 2 yasinda kesmisti.kizim hala emzik muptelasi,oglum 1 yasinda bronsitinden dolayi nefes alamadigi icin kendi birakmisti.bir daha kullanmadi.
Sebze sevmiyorlar maalesef.ama bir sekilde yedirmeye calisiyorum.
Hazir ve paketli gida mumkun mertebe vermiyorum,sekere hala tepkiliyiz,aile buyukleri olmasa hic vermeyecegim.
Ayak numaralarimiz kizim 24 25,oglum 28.
Aklima gelenler bunlar :) kuzulari ve sizleri opuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?