- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.621
Bende beş ay mobilya beşikte yatırdım( büyük kızımdan kalmıştı, sonra bidaha alırız diye düşündüm ama gerek kalmadı) sonra hem sığmadılar hem de düşerler diye korktuğum için yer yatağı yaptım. Yer yatağı çok rahatlık oldu hem benim için hem de çocuklar için. Bazen ben de yanlarına uzanır yatardım. Şimdi 17 aylık oldular ve yavaş yavaş ranzaya alışıyoruz.Merhabalar ham iş olanlara hayirli doğumlar, bebislerini buyutenlerede sabir ve kolayliklar diliyoru,
Kafamda bi suru soru var.. özellikle nerde yatiricam konusu çok kafama takiliyo. 4.5yasinda bi kizim var. Kizim ranzada yatiyo. Bebislerden birini park yatakta (kizimdan kalan), digerini de ranzanin alt katinda yatirsam olur mu. Bi beşik daha alabilme imkânim yok. bide sut sagim makineleri çok pahali almasam olmaz mi.
Bizimde önlü arkalı bir ikiz arabamız var. Aslında çok rahat ama rampalarda filan biraz sorun oluyor.( Malum çocuklar ağırlaştı) O yüzden hiç yalnız çıkmadım şimdiye kadar ama çıkarabilirim heralde sadece cesaret edemiyorum. Hiç yalnız çıkmayacaksan dışarı tek tek al bence ama yalnız da çıkarım diyorsan ikiz arabası daha mantıklı. Dediğim gibi binamızın rampası biraz zorluyor beni onun dışında ben gayet memnunum.Herkese merhaba bebeklerinizi saglikla buyutun insalah bisey sormak istiyorum tecrubeli annelere bebek arabasi olarak ikiz arabasi mi tavsiye edersiniz yoksa tek tek mi? Yani becerebilirsem tek de disari cikmayi dusunurum hava aldirmak icin onun disinda esimle cikariz zaten arabamz var ama kararsizim kullananlar ne der acaba?
ben piercardin yanyana baston modelini kullanıyorum tek başıma dışarı çıkarıyorum asansöre sığıyor a101 bim vb .market kapılarından geçiyor sıkıntı yaşamadımHerkese merhaba bebeklerinizi saglikla buyutun insalah bisey sormak istiyorum tecrubeli annelere bebek arabasi olarak ikiz arabasi mi tavsiye edersiniz yoksa tek tek mi? Yani becerebilirsem tek de disari cikmayi dusunurum hava aldirmak icin onun disinda esimle cikariz zaten arabamz var ama kararsizim kullananlar ne der acaba?
ben iki mobilya beşik almıştım ilk 3-4 ay aynı beşikte yatırdım daha sonra sürekli sallama istedikleri için internetten ikinci el 130 tl ye otomatik sallanan beşik aldım keşke baştan alsaymışım dedim süt sağma makinasına gelince annenin süt durumuna göre değişir ben 1 hafta eczaneden makina kiraladım çıkan süt miktarına baktım yeterli değil mecburen gece mama takviyesi yapıcam gerek görmedim ama annenin sütü bolsa süt sağılıp gece verilebilirMerhabalar ham iş olanlara hayirli doğumlar, bebislerini buyutenlerede sabir ve kolayliklar diliyoru,
Kafamda bi suru soru var.. özellikle nerde yatiricam konusu çok kafama takiliyo. 4.5yasinda bi kizim var. Kizim ranzada yatiyo. Bebislerden birini park yatakta (kizimdan kalan), digerini de ranzanin alt katinda yatirsam olur mu. Bi beşik daha alabilme imkânim yok. bide sut sagim makineleri çok pahali almasam olmaz mi.
merhaba canımArkadaşlar delirecegim yakinda.biktim artik bebek sallamaktan.yüz kere salliyorum.surekli uyaniyorlar.biri uyuyo öbüru kalkiyo.
Sinir denen bi sey kalmadı.3.5 yasindaki kizima yapma sus git demek ten biktim.
9 ayliklar ve ben artik hiçbir sey yapmak istemiyorum.bazen onları Görmek dahi istemiyorum.elim Kolum bag li.kimsem yok
ha birde otomatik sallanan bişey alma imkanın yoksa hamak vvari bir salıncak kurup ikisini birden ayakbaş şeklinde yatırıp ikisini birden sallayabilirsin canım:)Sizler nasil uyutuyorsunuz.nasil sabrediyorsunuz
Arkadaşlar delirecegim yakinda.biktim artik bebek sallamaktan.yüz kere salliyorum.surekli uyaniyorlar.biri uyuyo öbüru kalkiyo.
Sinir denen bi sey kalmadı.3.5 yasindaki kizima yapma sus git demek ten biktim.
9 ayliklar ve ben artik hiçbir sey yapmak istemiyorum.bazen onları Görmek dahi istemiyorum.elim Kolum bag li.kimsem yok
merhabalar benim de 12.5 aylık bir kız bir oğlan ikizlerim var. birbirlerinin peşinden ayrılmıyorlar ve birbirlerine zarar verecekler diye çok korkuyorum. Sizlerde de aynı sorun var mı nasıl başediyorsunuz? Bu arada ikisi de bana çok yapışıyor, çok bunalıyorum.ahhh canım ya valla acı bi gülümseme geldi bana mesajını okuyunca hazır iş yerindeyim cevaplamak istedim.
bu konuda iki alternatifin var 1.senin bebeklerim benimkiler gibi uyumayan cins şahsen ben 13 aydır uyumuyorum :) 2.tam bu aylarda yani 6-10 arasında gece uykusunda bir sapıtma dönemi oluyor onu yaşıyorsun.birinici geçerliyse yapacak birşey yok uyumayan bebek uyumuyor.ama sen yinede kendi odalarında yatır ve ortaya döşek ser sende orda yat ben yattığım yerden ayaklarımla sallıyorum beşikleri en azından sırtım dinleniyor :)) birde ayırma ikisinide hiç inan bi süre sonra biri ortalığıda yıksa diğeri uyanmıyor ama sen çıt yap ona uyanıyor demek istediğim kesinlikle birbirinin sesine alışıyorlar.kiloları nasıl bebeklerin ona göre otomatik salllanan beşik alabilrsin.eğer kiloları müsait değilse bende var çok memnunum hamak alabilirsin birde..ikincide ise uyku eğitimi deneyebilirsin ben yapmadım bilmiyorum işe yarayabilir ama benimkiler gibi uyumayan bebeklerse her koşulda uyumazlar 2 yaşını bekliyorum ben bakalım belki düzelir o zamana.
hissetiğin şeyler çok normal hayattan nefret ediosun bunlaıosun sinirlerin harap yorgun ve uykusuzsun.birde bebeişin varmış ve sanırım yanlız bakıyorsun allah yardımcın olsun.yaz geldi ama eve kapanma çayır çimene çıkın bırak emeklesin hoplasın zıplasınlar enerjilerini atsınlar sende rahatlarsın onlarda ve dışarı çıkmak gece değil ama gündüz uykusunda çok yardımcı oluyor.büyütücez inşallah hayırlısıyla ölmez sağ kalırsak :))
Teşekkürler cevaplarınıza.çok yardimci oluyor.
Beyaz özelikle teşekkür ederim.aslında sormak istediklerim var.benim bi park yatak ve bi de sallanmaya ahşap IKEA beşiğim var.odalarına alistirip ki henüz oda yapmadım yataklarina koyup uyumalarini istiyorum.uyuyana kadar dokunmadan beklicem.şimdi 10 aylık olacaklar.ben de abla faktörü olduğu için o zaman diliminde sıkıntı yaratır mı acaba
Bir de seninkiler gündüz 1 kere mi 2 kere mi uyuyolar?ben şimdi 2 kere uyutuyorum.ama 1 yaşından sonra tek uyutacagim.
Yürümeye başladılar mi.her şeyi karıştırmaya?
Uyku için diğer arkadaslarda ne yaptıklarını yazsalar keşke.konuşsak burda...
merhabalar benim de 12.5 aylık bir kız bir oğlan ikizlerim var. birbirlerinin peşinden ayrılmıyorlar ve birbirlerine zarar verecekler diye çok korkuyorum. Sizlerde de aynı sorun var mı nasıl başediyorsunuz? Bu arada ikisi de bana çok yapışıyor, çok bunalıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?