- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
sevgili anneler,
bebeklerinizi banyosunu evin normal ısısında mı yaptırıyorsunuz? yoksa yıkama leğeninin yanına ayrıca bir elektrikli ısıtıcı da koyuyor musunuz? üşütmemek için ekstra bir ısıtıcıya gerek var mı sizce yıkarken ve giydirirken? annem bütün torunlarını elektrikli sobanın yanında yıkıyordu. bir de çok giydirmekten taraftar. üşümesin de terlesin yeter ki düşüncesinde. ben de odanın ısının iyi ayarlalyıp 23 derece civarında terletmeyecek şekilde giydirmek istiyorum. hele sırtlarına havlu koymak da istemiyorum. şu sırta havlu koyma olayına bir alıştırdı mı azıcık terde bile çok rahat hasta olabiliyor bebekler ve çocuklar. alıştırmayanların çocuğuna da hiç bir şey olmuyor. nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. geçende bir çocuk doktoru bu havlu koyma yöntemini çok eleştirdi de. sizlere de sorayım dedim.
bir de yaklaşık bir yaşına kadar yastık kullanılmamalıymış bebeklerde. sizler nasıl yapıyorsunuz?
gerçi ben çocuk doktoruna danışacağım bunları ama tecrübeyi de reddetmemek gerek.
Tugbacim benim odada 24st yanan bi elektrikli var,oda isisida belki abartili gelcek ama en az 27-28 yapiyorum,yoksa soguk oluyo,banyo yaptirirken 29-30oluyo,titriyolar yoksa,zaten kansizlar,eller ayaklar buz oluyo,havlu hic koymadm,bende sevmiyorumsevgili anneler,
bebeklerinizi banyosunu evin normal ısısında mı yaptırıyorsunuz? yoksa yıkama leğeninin yanına ayrıca bir elektrikli ısıtıcı da koyuyor musunuz? üşütmemek için ekstra bir ısıtıcıya gerek var mı sizce yıkarken ve giydirirken? annem bütün torunlarını elektrikli sobanın yanında yıkıyordu. bir de çok giydirmekten taraftar. üşümesin de terlesin yeter ki düşüncesinde. ben de odanın ısının iyi ayarlalyıp 23 derece civarında terletmeyecek şekilde giydirmek istiyorum. hele sırtlarına havlu koymak da istemiyorum. şu sırta havlu koyma olayına bir alıştırdı mı azıcık terde bile çok rahat hasta olabiliyor bebekler ve çocuklar. alıştırmayanların çocuğuna da hiç bir şey olmuyor. nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. geçende bir çocuk doktoru bu havlu koyma yöntemini çok eleştirdi de. sizlere de sorayım dedim.
bir de yaklaşık bir yaşına kadar yastık kullanılmamalıymış bebeklerde. sizler nasıl yapıyorsunuz?
gerçi ben çocuk doktoruna danışacağım bunları ama tecrübeyi de reddetmemek gerek.
Kizlar sabredin biraz Sanirim sizinkiler kücük daha yavas yavas düzelirler basakcim her zaman Mama verme 2 saatte bir rezene cayida ver Mama saati uzar o zaman Gaz sancisi icinde Benim kizlara sab simplex Cok iyi geldi digerleri hic iyi Degildi kullanmadiysaniz onu kullanin
sevgili anneler,
Bu arada mama saatinin arasini acmak ve susturmak icin,zorla emzige alisthjrmaya calisiyorum,aventin emzigini aldim,almiyolar,yalniz o damaksizdi,bi arkadasimda,gogus ucun gibi yuvarlak al deyince,bide onu deneyim dedim,markalarda oyle aradm bulamadm,tesadufen markette 4.5liraya satiliyomus,aliyimda begenmezlerse,parasina icim yanmaz dedimoglanlar begendi ya hayret bisey,bende iyisi olsun diye kosturuyom...ne iceriyo,plastigi nsl falan ama napiyim,zaten herşeylerine dikkat ediyorum,bu da arada kaynasin
Kizlar 23derecede nsl tutuyosunuz ya,o derecede ben usuyorum valla24 saat elektrikli yakcam diye 247 lira elektrik fat.geldi :-( napsam ki,denesem hadi hasta edersem
Yok delikiz o anlamda soylemedm,yani 23 derecede nsl tutuyosunuz,bebisler usumuyo mu o sicaklikta,valla ben usuyorum o sicakliktabiz buhar makinesi almıştık ,onun dereceis de var ona göre ayarlıyoruz sıcaklığı gösteriyor ekranında ..
Yok delikiz o anlamda soylemedm,yani 23 derecede nsl tutuyosunuz,bebisler usumuyo mu o sicaklikta,valla ben usuyorum o sicaklikta
Kizlar 23derecede nsl tutuyosunuz ya,o derecede ben usuyorum valla24 saat elektrikli yakcam diye 247 lira elektrik fat.geldi :-( napsam ki,denesem hadi hasta edersem
Bence sen bu kiş duzenini degistirme. Onlar o sicakliga alismislardir dusurursen rahatsiz olabilirler. Zaten surda max 2 ay kiş kaldi. Artik onumuzdeki kis sadece kaloriferle idare edersin. Bende aksamlari ve banyoda isitici kullaniyorum. Elektrik faturasini daha gormedim surpriz.
arkadaşlar doğumdan sonra elevit, demir ilacı santafer ve kalsiyum ilaçlarını direkt bıraktınız mı? yoksa emzirdiğimiz için de br süre daha kullanmak gerekir mi? doğumdan sonra bu ilaçlara devam edilip edilmediği konusunda hiç bir fikrim yok. kullanılırsa da sorun olmaz zaten sanırım. sizler neler yaptınız?
bebeklerini henüz kucağına alamayan bi anne olsamda.....bundan sonra burdayız haa...:)
bebeklerim çok güzel yaaa.nasıl bırakcam hastanede onları bennn...
arkadaşlar doğumdan sonra elevit, demir ilacı santafer ve kalsiyum ilaçlarını direkt bıraktınız mı? yoksa emzirdiğimiz için de br süre daha kullanmak gerekir mi? doğumdan sonra bu ilaçlara devam edilip edilmediği konusunda hiç bir fikrim yok. kullanılırsa da sorun olmaz zaten sanırım. sizler neler yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?