2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Ben banyoda ve giydirirken elek. ocagi yakiyorum. Evim sicak ama genede üşüyorlar. Sirt havlusuna hiç bulaşmadim. Yastigida iki yasina kadar kullamilmayacak diye biliyorum ve kullanmiyorum.

Tugbacim benim odada 24st yanan bi elektrikli var,oda isisida belki abartili gelcek ama en az 27-28 yapiyorum,yoksa soguk oluyo,banyo yaptirirken 29-30oluyo,titriyolar yoksa,zaten kansizlar,eller ayaklar buz oluyo,havlu hic koymadm,bende sevmiyorum
Yastik koyuyörum cunku burnundan geliyo,bogulur diye korkuyorum.kim ne derse desin,dogrusu ne olursa olsun herkes kendi tecrubesini yasiyo

Tesekkur ederm tavsiyen icin denedm ama benim oglanlari kesmedi rezeneyi icirdim,surekli bagirinca mamayi vermek zorunda kaldm,baska bi gaz ilaci aldm onu deniycem,etkilemezse sizinkini deniycem bakalim;-)

Aslinda o kadar sicaga alistirmak istemiyorum,ama hasta ederim diye korkuyorum,bu kisi hasta olmadan bi atlatsaydk,kimden duyduysam ilk 3ay mutlaka hasta etmis,benim kuzularim kucuk,bagisikligi daha tam degil,napiyim sicak olsun,en azindan kat kat giydirmiyorum

Kizlar benim buyuk oglanin gozu sulanip capaklanmaya baskadi,dr.da dedi,bebeklerin cogunda olur,gozyasi kanallari tikali olur,bir yasina kadar gunde 20kez masaj yap gecer dedl,masajida,goz ucundan basliyosun,burun kenarindan asagi dogru sert bi sekilde sivazliyosun,umarim anlatabilmisimdir bilgilerinize...

oda sıcaklığı 23 derece olmalı
ben içine zıbın üzerine çıtçıtlı zıbınlardan giydiriyorum,altına patikli pijma altları ,çorap ,üzerine patik giydiriyorum ayakları üşümesin diye , yani iki kat giydiriyorum ,beşiğin içinde battaniyeye sarıyorum kundak şeklinde ,beşiğin üzerine de kalın battaniye örtüyorum gayet yeterli oluyor
aşırı sıcağa gerek yok çocuğu hasta eder kesinlikle ,çocuk hasta olmayacak derken tam tersine hasta olur
biz kalorifer peteğinin yanına koyuyoruz küveti sıcak olsun diye
küvet filesinin üzerine çıkardığımız kıyafetlerini serip sıcak su döküyoıruzki çocuk değdiğinde üşümesin diye
zaten banyo dediğin 2 dakikalık olay ,bebek öyle üşütecek bir durum yok
hızlıca yaptırıp havluya sardınmı olay tamamdır,giyeceği kıyafetleri de petek üzerinde ısıtır sıcacık giydirirsen sorun olmaz
bi de banyodan sonra azıcık emzirirsen anne sütü de ısıtır
benim tecrübelerim bunlar ,ben yeleği odalarında çıkarıp diğer odalara götürürken giydiriyorum sadece
yatarken yelek giydirmiyorum yoksa terliyorlar,ciltlerinde çok sıcaktan terleme ,sivilce vs olabilir

arkasına hiç havlu koymadım çünkü hiç terletmedim
yastık kullanılmıyor evet doğru ben de kullanmadım hiç kafaları düz olacak düz yerde yatacak
bu arada ısıtıcılar normal insana bile çok zararlı bebeklere hiç kullanılması taraftarı değilim
hiç kullanmadım kullanmam da ,onun kokusunu içine çekiyor bebekler ,çok zararlı ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada mama saatinin arasini acmak ve susturmak icin,zorla emzige alisthjrmaya calisiyorum,aventin emzigini aldim,almiyolar,yalniz o damaksizdi,bi arkadasimda,gogus ucun gibi yuvarlak al deyince,bide onu deneyim dedim,markalarda oyle aradm bulamadm,tesadufen markette 4.5liraya satiliyomus,aliyimda begenmezlerse,parasina icim yanmaz dedim oglanlar begendi ya hayret bisey,bende iyisi olsun diye kosturuyom...ne iceriyo,plastigi nsl falan ama napiyim,zaten herşeylerine dikkat ediyorum,bu da arada kaynasin

ya markaya takılmamak lazım boşversene sen :))
hangisi uygunsa al gitsin o kadar da pimpirikli olmaya gerek yok
emziğe alıştırmakla ii etmişsin en ii yöntem o , çünkü her zaman aç olduklarından yalanmıyorlar emme bir refleks onu tatmin etmen için de emzik şart yoksa mümkün değil her ağladığında yediremezsin..
ben sana baştan alıştır demiştim bak alıştırırsan oluyormuş gördünmü :))
alışmalarına sevindim hadi gözünaydın :))

Kizlar 23derecede nsl tutuyosunuz ya,o derecede ben usuyorum valla 24 saat elektrikli yakcam diye 247 lira elektrik fat.geldi :-( napsam ki,denesem hadi hasta edersem

Kizlar bisey sorcam,benim kucuk oglan,2-3gune bir kaka yapiyo hep,gecenlerde biraz yesildi,aslinda korktum,biraz arastirdm,kimisi normal diyo,kimisi hast.belirtisi diyo,dun aksam dahada koyu yesil yapmis,artik 3.de doktoru ariycam ama yinede tedirginim,gereksiz evhamda yapmak istemiyorum,ama gec de kalmak istemiyorum,birisi demir ilacindan dolayi demis ama kardesininkh normal,sizin duyumlariniz var mi:-(

Yok delikiz o anlamda soylemedm,yani 23 derecede nsl tutuyosunuz,bebisler usumuyo mu o sicaklikta,valla ben usuyorum o sicaklikta

yok üşümüyorlar gayet sıcak oluyor benim evim ,bi de alttan ısıtmalı benim ev yerler de hep sıcak onun etkisi de olabilir ,bi de bebeklerin beşikleri kaloriferin yanında

Kizlar 23derecede nsl tutuyosunuz ya,o derecede ben usuyorum valla 24 saat elektrikli yakcam diye 247 lira elektrik fat.geldi :-( napsam ki,denesem hadi hasta edersem

Bence sen bu kiş duzenini degistirme. Onlar o sicakliga alismislardir dusurursen rahatsiz olabilirler. Zaten surda max 2 ay kiş kaldi. Artik onumuzdeki kis sadece kaloriferle idare edersin. Bende aksamlari ve banyoda isitici kullaniyorum. Elektrik faturasini daha gormedim surpriz.

gündüz bu laflardan sonra gaza geldim,oda sıcaklığını 25 e düşürdüm,dondum valla,yok ya,dediğin gibi ben şimdi değişiklik yaparsam çocukları kesin hasta ederim,neyse 1-2 ay daha böyle devam etcem,seneye böyle yapmam zaten.

arkadaşlar doğumdan sonra elevit, demir ilacı santafer ve kalsiyum ilaçlarını direkt bıraktınız mı? yoksa emzirdiğimiz için de br süre daha kullanmak gerekir mi? doğumdan sonra bu ilaçlara devam edilip edilmediği konusunda hiç bir fikrim yok. kullanılırsa da sorun olmaz zaten sanırım. sizler neler yaptınız?

Bana doktor ele ıtı emzırırken kullan demişti . Ama diğerlerini bilmiyorum.

bebeklerini henüz kucağına alamayan bi anne olsamda.....bundan sonra burdayız haa...:)

bebeklerim çok güzel yaaa.nasıl bırakcam hastanede onları bennn...

bebeklerini henüz kucağına alamayan bi anne olsamda.....bundan sonra burdayız haa...:)

bebeklerim çok güzel yaaa.nasıl bırakcam hastanede onları bennn...

Citir anne hosgeldn tekrar tebrik ederim,hayirli olsun,ayni seyleri yasayan biri olarak,seni cok iyi anliyorum,ama bebislerin cok sansli,cok kalmayçaklar eminim;-) sabirli ol ve dua et onlara...

Tugbacim bana 3ay demir ilacini kullanmami soylemislerdi,ama elimde hala elevit vardi,ikisini 1.5ay falan kullandm,sonra biraktm acikcasi,cunku aylardir hap icmekten bikmistm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…