2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Tugbacim,bencede senin 3aylik kiyafetler,daha sonra olcaktir,ben daha 3-6aylik kiyafet almadm bile,bence prematur kiyafet al,onuda takimlara cok para verme,ayri ayri tek parca bul,gercekten altini acinca inadina suluyolar etrafi sanki bide ne kadar onlukte taksan,surekli kusuyolar,arti onluk takmayada korkuyorum,cunku eliyle onlukle agzini burnunu kapatiyolar,pek takmiyorum,o yuzden az kiyafet yetmiyo,bide penye battaniyede elinde cok olsun

Kizlar bisey sorcam,cogunluk prima kullaniyosunuz,nsl para yetistiriyosunuz ustelik 2 cocuga.ben molfix kullaniyodum,primayi buradan duyunca merak ettim,aldm,bi fark goremedm,benim kuzular saat basi uyaninca,zaten surekli degistiriyrm,primada bi fark goremedm,gecende huggies aldm,o kadar kotuki,bide bedenleri farkli cikti,yani 2numarasi,molfıxin 1numarasina denk geldi

Citir anneler bisey sorcam size?gecenlerde yazmistm,benim kucuk pasa yesil kaka yapiyo diye,neyse dr.a sordm normal dedi ama o arada int.okumustm biraz,yesil kaka neden olabilir diye,soyle bi sey okudum,diyoki,icinde cemen otu bulunan seyler yapar diyo,bu da faydali olarak bildigmz humana cayinda var diyo,bunu okuyunca korktum ve birakmistm,sizlerde bildigm kadariyla hep iciyosunuz,bakalim sizin kuzularda ileride boyle bisey olcak mi,ama sasirdm acikcasi

başak marketlerde ne kadar bilmiyorum ama hepsiburada.com da 30 lusu 13 lira. sen saat başı uyandıkları için saat başı mı alıyorsun bezlerini?o zaman yetmez herhalde. daha tecrübe etmedim ama.
dediğim gibi internette çok uyguna bulunuyor bezler. üstelik kargo bedava ve süper hızlı gönderi. ertesi gün elinde oluyor.

tuğbacım int.hiç düşünmedim,ama prima 50 li 29 liraydı,ama 54 lü molfix 19 lira,bu arada hemen hemen saat başı alıyorum çünkü az da olsa ıslak oluyo,geri bağlamaya içime sinmiyo ıslak ıslak,o yüzden de çok tüketiyoruz,bu arada senin prensesler kilo almış çok sevindim:)

Ben e- bebekten 64 tane premium care i 22 tl ye aliyordum. Sonra başla bir magazada da o fiyata bulunca ebebegi biraktim. Sana yakunsa ç. Ambardaki ebebege bak. Benim aldigim magazada cevizliderede bücürük diye bir yer.

Bende hipp çayi içiyorum Onda cemen otu yok ama benimkilarinde kakasi yesil. Ben sorun oldugunu dusunmemistim. Çünkü benimkiler sadece a. sütü aliyor.

Bende bişey sorcam arkadaşlar ama kendimle ilgili. Benim karnimin ortasinda bastan aşagi kahverengi bir çizgi oluşmuştu hamilelikte. 40 im çikti ama çizgi hala duruyor. Kilo olarak hamilelik öncesine döndüm göbüşümde gitti sayilir ama çizgi olduğu gibi duruyor. Sizde de bu çizgi oluştumu ve duruyormu.

aynı durum bende de var ..zamanla geçer sanrım..
arada bizimkiler de yeşil yapıyor .ilaçlardan da oluyor ..
mesela bizimkilere vitamin ve gaz ilacı veriyorum ondan da olabilir

valla ben her beslediğimde altını alıyorum o yüzden çok aşırı gitmiyor
öyle saat başı alt almayla uğraşılır mı
onlar rahatsızsa zaten ağlarlar
valla biz beze aylık 200 tl veriyoruz yetiyor
ben annelütfenden alıyorum 4 tane premıum + 3 tane ıslak mendil 95 lira ,12 ay taksit de yapıyorlar ,dışarıya göre uygun fiyatı ,hem de 1 günde elimde oluyor
uğraşmıyorum hiç

canım benimkiler yaklaşık 45 dk. kadar emiyorlar, bazen 2 bazen 3 saat deliksiz uyuyorlar, şimdi seninkiler biberonun kolaylığına alıştıkları için aynı performansı memeden de bekliyorlardır, o yüzden fazla güçlü emmiyorlardır, sen biraz onları zorla annesi, çeneleri güçlensin, benim göğüs ucum çok tahriş olduğu için sağıp vereyim diyorum ama oda gece yarısı falan baya sıkıntılı oluyor, neden bilmiyorum 2 gündür öyle çok sütüm de gelmiyor, göğüslerim yumuşak, emiyorlar doymuyorlar sonra 20cc kadar mama veriyorum doyup uyuyorlar, zaten bizim doktor kilo almadıkları için prematil mama başlamamızı söyledi, 4 gündür bir meme bir mama gidiyoruz, acabab mideleri mi büyüdü de doymuyorlar anlamadım doğrusu
sen öyle san
bizim kız oğlandan feci bi fışkırtıyor sorma
bi de aniden çiş yaparsa o sızıp alta kıyafetine geçiyor hemencecik
orası doğru, zaten alt değiştirirken resmen savaşıyoruz, geçen kızın altına bezi sokayım diye kaldırdım, nasıl yaptı bilmiyorum taa üstüme işedi, böyle kazalar oğlanda hep oluyor zaten...

tatlım normalde şimdiye kadar çiş renginin sarımtırak bir hale dönmesi gerekliydi, bende humana içiyorum ama benimkilerde öyle bir durum yok, ama demir ilacı kullanıyorsan ondan da olmuş olabilir, ben bile demir ilacı içtiğimde çok affedersiniz dışkımın rengi koyu yeşil oluyor, sen yinede her ihtimale karşı gidince bi doktoruna danış tatlım
canım aynı durum bende de var, göğüsümün altından başlıyor ta ameliyat yerime kadar uzanıyor, hamileyken karnım gergin olduğu için rengi açıktı ama doğum yapınca rengi koyulaştı iyice, bende kontrole gidince bi doktora sorayım dedim, aynı çizgi annemde de varmış o 2 ay sonra geçti benimki diyor ama ne bileyim benim sinirim bozuluyor, umarım böyle kalmaz

ikisini bir mi emziriyorsun ..
ikisi birden olursa kolay olur da tek tek 45 er dakika çok yorucu olur yaaa zaten 2 saat uyuduklarını düşünsen 45erden o saat bitmiş oluyor
valla aslında emzirmekle sağmak arasında bir fark yok
benimkile rgüzel kilo aldı şükür o yüzden biberonla devam etmek daha kolay en azından bi süre daha
hem biberonla eşim de yardım ediyor bana emzirmeye kalkasam bi tek ben yorulacağım
yorgunluk da sütü direk etkiliyor
bilmiyorum bakalaım nasıl olacak

mrb arkadaşlar topiğiniz çok güzel olmuş bilgileriniz çok faydalı ben 16+4 ikiz anne adayıyım çift yumurta diye biliyordum ama aklım karıştı uni-korionik diamniotik ikiz gebelik tek yumurta ikizi mi demek çift yumurta ikizi mi??

canım ikisi uyanırsa ikisini birden emziriyorum, ama normalde önce birini sonra birini emziriyorum, şimdi bi meme bir süt olunca sağolsun eşim birine biberon veriyor ben birine, emzirmede de biri emip uyuyor ötekinin işi bitene kadar diğeri acıkmış oluyor ve bir saat sonra uyanıyor, çok uykusuz kaldığım doğru, gece 3 saat ancak uyuyorum herhalde, bakayım olmazsa becerebilirsem en azından bende gece sağdığım sütü vereyim, hoş sağacak kadar kalırsa :) birde benim kız 30 cc lik biberonu bile 25 dk. ancak bitiriyor, benim işim zor yani...

tatlım diamniyotikte ki di iki anlamına geliyor, amniyotikde amniyon kesesini belirtiyor, yani iki kese de iki ayrı bebek anlamında, açıkçası çift yumurta ikizi demek :)

her biri 45 dakika emiyorsa işin gerçekten çok zor ,ikisi 1,5 saat memede kalıyor bir kere ondan sonra da sana uyuyacak vakit kalmazki ,yorgunluk da sütü direk etkiliyor
ben de demin denedim de emzirmek çok yorucu 2 bebeyle ,oğlan emeccek de kıza sıra gelecek kalıdki her zaman eş yanımızda olmuyor
ben tek bakıyorum diğeri ağlasa ne yapacağım
bir de biberonla olunca eşim sağolsun akşam gelir gelmez beraber hallediyoruz gece yatana kadar
bazen ben uyuyorum o hallediyor
ikisi de emse ben ne yapacağım yorgunluktan süt bile kesilir yani çünkü ben ne zaman az uyusam sütüm azalıyor onu farkettim
bilmiyorum ama ben biberonla daha ii olacak diye düşünüyorum hem bebekler hem benim açımdan
aslında biberon daha kolay emilir ama seninki memeye alışkın ondan biberonu istemiyordur muhtemelen
bizimkiler şuanda oğlan 100 kız 125 cc içiyor ,mede onu içmeleri için 1saatten fazla zaman gerek o da açok zor hiç uykusuz kalmak demek
ALLAH yardımcımız olsun

cnm ayrı ıkı amnıon sıvısı var ama aynı kordonu paylasıolar demekmiş esıme sordum dr o
tek dezavantajı gececk kan mıktarı az alabıleceğinden beslenmene cok dıkkat etmelıymişsin
bende proteın ağırlıklı beslenıorum bebiş ıyı beslensın kılosu ıyı olsun dıe..
ıkı ambryo koyuldu fakat tekı tuttu..yınede size bakıorum
hılbur ıle aynı ay başlamıstık tedavıye onun haberine bakayım derken alıstım sizin topiğe bakıorum arada:)

tatlım bnde tek bakıyorum yavrulara, ikisi birden ağlarsa ikisini birlikte emziriyorum o da çok zor oluyor, iki gündür geceleri sağdığım sütü veriyorum biberonla, yavaş yavaş alışıyorlar sanırım, yalnız benin 3 saat bekleyerek sağdığım halde 2 göğüsümden 50 cc süt çıkıyor, bi bu sabah 75 cc geldi, senin bebekler tek sefer de mi 100 ile 125 cc içiyor? ben 30-45 veriyorum benimkilere, artırmalımıyım acaba ?

Valla delikizin bebislerine masallah,bende sasirdm,tek seferde mi o 125cc acaba? Benimkiler kac gunluk oldu,daha biri 80,digeri 50 iciyo,baska bi topikte birisinin 4aylik bebegi var,o demisti 125cc yi 1.5 saatte iciriyorum,cok yavas iciyo,yoruyo beni diye...o yuzden sasirdm,cok geldi bana,bu arada gece uykulari nasil?

evet tek seferde içtikleri miktar bu
ne yapayım içiyorlar valla oburlar
ilk başta 30-40 içiyorlardı günden güne artırdılar
3 saatte bir içtikleri süt miktarı bu ,kız daha obur bazen 150 ye bile çıkıyor
benimkiler 15 dakikada içiyorlar bu miktarı ,emzirsem memede bu miktarı 2 saatte ancak içerler
zaten 20 günde oğlan 850 kız 700 gram almış boşuna değil yani o kadar içerlerse
ama oğlan bu ara sanırım grip boğazı acıyor 75 içiyor ama ona da şükür
ne bileyim valla bize az gibi bile geliyor
ama benimkiler 40 günlük oldular
bebekler doymazsa ağlar zaten siz artırmayın onlar otomatik artırıyorlar
bi de bizimkiler bu miktarı içip 3 saat rahat uyuyorlar

merhaba kızlar. aranıza geldim ben de nihayet. bakıyorum süt muhabbeti yapmışsınız baya. 3. günüm. hala sarı geliyor sütüm. ve oldukça az. günden güne artıyor azar azar.
bugün taburcu olurken korse kullanabilirsin dedi. sizler hemen kullanmaya başladınız mı? bir de ben hayatımda korse kullanmadım da nasıl bir şey bilmiyorum. sıkar mı ki? rahatsız edici mi?
3 günde 7 kilo kaybım var. 63 e düştüm. göbek gittikçe kilom da azalır sanırım. okudum sizler eski formlarınıza geri dönmüşsünüz.

en besleyici süt odur sık sık sağ ver ,1 hafta sonra normal süt akışına geçersin şimdi daha çok yeni
bana doktor korse kullanma kesinlikle yasak dedi ,daha çok sarkıtıyormuş ve ameliyatlı olduğum için de zaten 1-2 ay sonra ancak kullanılabilirmiş
ben de korse kullanmadım valla çok sıkı birşey zaten sıkıya hiç gelemem:))
benim 15 günde tüm kilolarım gitti resmen eridim eski kiloma döndüm ,hafif ayva göbeğim var şimdi
o da sezeryan hatırası
memişler şişti tabi sarı inek gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…