2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
slm kızlar yeni topicimiz hayırlı olsun
ben cepten giridiğim için burayı yeni gördüm
yeni tecrübelere açık biri olarak sizden çok faydalanacağım
benim tecrübelerime gelince ... hiiiç doğum önceki düşünceleriniz kalmıyor
emziği kullanmam ben diyen ben 3. günden beri alıştırmaya çalışıyorum
sadece uykuya dalarken alıyorlar çok işime geliyor valla
mama vermem diye hayal ediyordum ama bi mama bi süt şeklinde besliyorum
kucağa çok almam diyordum en büyük problemim her zaman ikisi bi ağlıyor.... annem tutuyor ben emziriyorum yani kucağa alıyoruz
şimdilik sallamıyorum ama yakında sallamaya alıştırırsam şaşırmam....
oda sıcaklığından basedlmiş merkezi sistemin avantajını çok yaşıyorum evim 26-29 derece arası ama hala banyo yaptırmadık
dr.göbekleri düştükten sonra kızı 3 gün sonra yıka oğlanı yıkama dedi...
kilo olayına daha takılmadım çnk ilk başta kilo verecekler demişti şişleri indi ve vermişler ... daha kontrole çok var
bizden şimdilik bu kadar

ben demir omega 3 ve devit3 damlaya başladım ...hem kadın doğumcum hemde çocuk doktoru söledi
b12 eksiğim vardı kırkıma kadarda onu kullanacağım

kızlar bebekleriniz günde kaç defa kaka yapıyor??
oğlum 4 defa kızım 2 veya 3 defa ...
çiş sürekli oluyor ve değiştiriyorum
doktorum doydukları zaman 4-5 defa çıkarlar dedi.. kızım aç mı kalıyor acaba ??
aç oldukları zaman ağlıyorlar ama kızım az çıkınca haliyle merak ettim
ilk zamanlar günde 1 defaydı dr.um normal ama şimdi çok çıkmalı dedi??

Benimkiler daha sik kaka yapiyor ama bizim kirkimiz cikmak uzere oyuzden karsilastiramayiz. İlk haftalarida inan hic hatirlamiyorum ama 4 den az degilmistir.

bazen üşütebiliyorlar ya da kabız olabiliyorlar
buna bağlı kaka sayıları da değişebiliyor
sayıya çok takılma arada farklılaşabilr
yeterki uzun süre kaka yapamama gibi bir durumları olmasın
benimkiler her altını değiştirdiğimde çiş ve kaka yapmış oluyorlar
hatta yapmadılarsa bi güzel üzerimi suluyorlar
ama oğlan bugün sanırım biraz rahatsız ,çok ıkındı kaka yaparken ,sütü biraz az içti ,biraz üşüttü gibi geldi bana ..
kakasını da yapmış ama eskisi kadar çok değil ama ben takmıyorum çünkü bir sıkıntısı olduğu belli
yoksas sütü daha içerlerken alttan çıkarıyor bizimkiler

Tekrar hosgeldn dosbacım,seni gordugume sevindm,merak ediyodum,oncelikle kuzularini gule gule buyut,dedign gibi cok yapmam dedign herseyi yapiyosun,cigligi basinca,kitaplardaki kurallar hikaye oluyo kaka konusunda herkes bisey soyluyo,kimiside sutun yariyosa,az kaka yapar diyo,ama tabi 4kez en az oluyo,benimkilerin gunden gune azaldi,artik 2-3gunde bi sefer yapiyolar,doktorda 10gune kadar bekleyebilirsn diyo,doktor istemesede 2-3gunu gecince zeytinyagi suruyorum artik,her cocugun huyu suyu ayri oluyo,valla onlarin kaka nobetini bekliycemi,yapincada sevinecegimi hic dusunemezdm annelik boyle bisey heralde

Yeni topiğimiz hayırlı uğurlu bol takipçili olsun inşallah
Ne iyi etmişsiniz burayı açmakla, birbirimizden öğrenecekçok şeyimiz var,
bende bizim kuzulardan bahsedeyim biraz, benimkiler her 2-3 saate bir uyanıp besleniyorlar, altlarını değiştirip gazlarını çıkartıp tekrar yatırıyorum,her seferinde kaka yapmış oluyorlar, karınları doyunca zaten direk uyku moduna giriyorlar, bazen uyumak istemiyorlar, bende yataklarına yatırıp üstlerini örtüyorum orada baka baka sonunda uykuya dalıyorlar ben çok katı kuralcıyımdır, o yüzden çocuklar mızırdansa bile kucağıma almıyorum, kimseye de aldırmıyorum, bakıyorlar ağıtlarına cevap veren yok sonra susup uyuyorlar, yalancı memeye alıştırmadım, damak yapılarını bozar diye pek düşünmüyorum, kızımın çenesi çok çabuk yoruluyor fazla emmiyor diye emzik vereyim biraz güçlensin dedim o da tükürdü almadı şimdilik sistem oturmuş gibi ama kızım bazen doymuyor saat başı uyanıyor, bu sefer sıra karışıyor biraz zorlanıyorum.
bu arada kızlar merak ettiğim birşey var, biz hastaneden çıktıktan 1 hafta sonra yeni doğan doktorumuz bebekleri göreyim dedi, gittik, kilo ölçümü yaptı, sarılıklarına baktı, sonra bir hafta sonra yine göreyim dedi gittik, kilolarında artış pek olmamış haftaya tekrar gelin dedi, sizinde kontrolleriniz bu kadar sık mı oluyor? Yoksa özel hastane olunca ondan mı böyle yapıyorlar?

ikimizin sistemi de aynı
aynı şeyleri ben de yaşıyorum
ama ben sistem bozulunca aynı gitsinler diye hangisi erken uyandıysa biraz oyalıyorum diğerine yetişsin diye
ama saat başı uyanmıyor bizimkiler ,ben ona göre ayarladım birini halledip öbürüne geçiyorum biri ile diğeri arasında yarım saat fark oluyor uyanma konusunda
bi de saat gibiler şimdi 3 saate bir uyanıyorlar
kız biraz sıkıntılı bazen uykuya dalması uzun sürüyor
uğraştırıyor ama olsun o kadar ne yapalım
sen emziriyorsun sanırım ben daha emzirme moduna girmedim arada veriyorum unutmasınlar diye ama hala bile güçleri pek yok 5 dakika emip hemen uykuları geliyor
sütümü sağıp veriyorum ben de
yok kilo olayı çok normal ,bizimkiler ilk 15 gün kilo almadı sonra almaya başladılar
küçük doğdukları için toparlamaları zaman alıyor
ilk doğunca bir hafta sonra çağırıyorlar sonra ayda bir
emziğe ben alıştırdım öyle sürekli ağızlarında değil ama 5er dakikalık oyalamalar için birebir oluyor
altını değiştirmekten hiç hoşlanmıyor bizmkiler o esnada işe yarıyor ya da uyku arsında uyandıklarında takıyorum ağızlarına tekrar dalıyorlar vs.

sütün yarıyorsa tam tersine çocuk çok kaka yapar
ne kadar çok kaka o kadar doymuş demektir ve o da kilo olarak döner
bizimkilerin kakası ii çok şükr
20 günde kız 700 oğlan 850 gram almış
sadece anne sütüyle gayet ii kilo alımları ,mama bile ancak bu kadar kilo yapar
kaka olayı uzun sürerse başka bir doktora götür bence ihmal etme
üşütüp kabız olmuş da olabilirler en azından doktor etkili bir ilaç verir
zinco içiriyormusun doktor bize verdi gaz ilacı olarak
dene istersen rahatlatabilir ,içerisinde rezene zeytinyağı filan da var

maşaalah sizin bebişlerinize,inş huyları değişmez sonradan,ağlarken kucağa almamak mümkün değil,çocuk çatlıycak gibi oluyo,bende kucağa alıştırmak istemiyodum ama mümkün değil,doktorumuz artık özel doktor,değiştirmemiz mümkün değil,ama çoğu yerdede okudum,10 güne kadar beklenebilir diyo,ama tabi o kadar beklemem,ama onların vücutta alıştı heralde,başka bi ilaç başladım,inş faydası olacak gibi

sen ne güzel doktora kontrole gitmişsin,ben gitmedim yaaa,bu arada sen kan sulandırıcıya devam ediyo musun,ben sormuştum o zaman,gerek yok demişlerdi

öncelikle evine çıkmışsın,allah şifa versin,bebişlerin gelene kadar bi an önce toparlanırsın inş.yaşadığın şeyi yasamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum...benim paşalrdan biri 13 gün küvezde kaldı,sonra 3 gün hastane odasında alıştırma yaptık,ondan sonra eve cıkardılar,o 3 gün ne gıcıktı ya,doktorların gözünün içine bakıyodum,hadi bugün eve gidin desin diye,tabi sonrası daha kötüydü,hastaneden çıkarken o kadar kötü oldum ki,ciğerimin yarısını hastanede bırakıyodum,bi yanım sevinçli,bi yanım hüzünlüydü,diğer paşam 47 gün kaldı,hastaneden çıkarken kendimi suçlu gibi hissettim,o çocuklarını atan,bırakan vicdansızları düşünmek bile istemiyorum,sonra 47 gün sabah akşam hastaneye süt götürdüm,hergün 120 km yol yaptık,zaten sütümde çok değildi,damla damla süt biriktirdim,gram gram kuzularımın büyümesini bekledim,bu da bizim sınavımızdı dedim,üstelik eşim doğumdan sonra yurtdışına gitti,o da sadece bi hafta küvezde görebildi,ve 6 ay sonra gelecek,ona mı yanalım,o günlerimi yalnız gecirdim,ona mı yanalım,çok şükür ailem hep yanımdaydı,ama yinede eşim olsa bi başka olurdu,yani diyeceğim,zor günlae geçirdik,çok şükür bitti,yasadıklarım sana örnek olsun,sen inş.en kısa zamanda kuzularını koynuna alırsın :)

başak oldukça zor günler geçirmişsin. hem de eşin yok yanında. her ne insanın ailesi olsa da eşi gibisi de olmuyor. çok şükür ki atlatmışsın. inşallah başka sağlık sorunlarıyla uğraşmazsın.

Benimkiler daha sik kaka yapiyor ama bizim kirkimiz cikmak uzere oyuzden karsilastiramayiz. İlk haftalarida inan hic hatirlamiyorum ama 4 den az degilmistir.

oğlum 4 kere yapıyor ama kız 2-3 de kalıyor
oğlan daha çok anne sütü alıyor
kız anne sütüyle doymuyor mamayı istiyor
kilolarını çok merak ediyorum ... inşallah sütüm yarıyordur

kabız problemimiz çok şükür yok kakası katı değil zorlanmadan çıkıyor kızım
ama dün gece oğlumun çok gazı vardı... bende de gaz var ne gaz yaptı hala anlamış değilim
şimdi ben rezene çayı içeceğim... gaz için dr. bişey vermedi bize...
ama ilk kontrolde isteyeceğim

hoşbulduk canım
evet kitaba uymuyor
oğlum daha iyi dediğim gibi... kız da hiç yapmıyor değil...
zaten kızım oğlumdan 700gr daha fazla... aynı şeyleri beklemem doğru olmaz
kızın daha çok besine ihtiyacı olduğu kesin
zeytinyağ aklımda ama kabız sorunu olmadığı için denemedim
deneyebilirim bende...

canım ilk hafta gittik 1 ay sonra gel dedi.. bişey olursa erken gelebilirsin dedi...
kızımın sarılığı çoktu ama şükür azalmaya başladı
seninkilerinde uyku problemi var dimi?? benimkiler 3.4. günler hiç uyumadı
sonra düzeldil taa ki dün geceye kadar
yani kırkına kadar bana çok şey öğretecekleri kesin

sen ne güzel doktora kontrole gitmişsin,ben gitmedim yaaa,bu arada sen kan sulandırıcıya devam ediyo musun,ben sormuştum o zaman,gerek yok demişlerdi

dr.a gittim canım
kan sulandırıcı normalde biraz daha devam ediliyormuş ama bende rahim toparlamamış ve çok kan pıhtısı var dedi...
şimdi kullanırsak çok kanaman olur böyle devam edelim dedi...
omega3 kullanmaya devam et o da sulandırıyor dedi...
beni tekrar kırkımda görmek istedi.. 3 ay ağır kaldırma 6 ay ağır spor yapma dedi ... yürüyüş tavsiye etti...

canım sen çok zor günler geçirdin ama çok şükür evindesin kuzuların yanında
evet biraz daha bakıma muhtaçlar ama biz ikiz anneleri daha güçlüyüz...Rabbim yardım ediyor...
bundan sonra hergünün daha güzel olsun
hilalde en yakın zamanda bebiklerine kavuşsun

doğum yapan arkadaşlar yardımcı olursanı sevirim. gerçi hepiniz bebeklerin eşyalarını çok alın yazmışsınız ama yine de danışayım. alışveriş yapan arkadaşlar da fikir verirse sevinirim.
ben bebeklerimin uzun kollu, sıfır kollu zıbınları, patikli pijama altlarını 5 er tane almışım. 0-3 ay 5 er tane var. yani mart, nisan, mayıs ayında giyeceklerş kıyafetler bunlar. onların üzerine giyecekleri minik hırkalar ve pantolonlar da örüyoruz şimdi. iç giysilerin üzerine minik örgülerimizi giydireceğiz. yani çift kat giydirmeyeceğiz penye zıbın ve patikli altlarını. sizce bu sayılarda yeter mi? prematüre takımda alacağım 3 er parça.
kimi günde 3 defa değişiyor üstleri diyor. kimi günde bir defa diyor. kafam da karıştı.
mart, nisan, mayısta giyeceklerini haziran temmuz ve ağustosta giyemezler. o zaman yazlık giysilere geçeceğiz. sonra tekrar kış olacak 6-9 aya geçeceğiz. sonra inşallah bir yaş. kışın giyecekleri bu ilk 3 ay için çok sayıda giyecek almak iistemiyorum. bir de hediye gelme durumu var ama zaten ama o gelenler de büyük bir ihtimal büyük beden olur. yazdan sonra giyerler.
sizler kaçar parça aldınız? beden beden ayırdınız mı? ben bugün 0-3 ay, 3-6 ay diye ayırdım hep. bir sorayım sizlere dedim. yarın eşim alışverişe çıkartırım. eksikse alır artık.

tatlım zaten o 0-3 ay olarak aldıkların büyük ihtimalle seninkilere 3-6 ay olacak, bende senin gibi aldım ama birtek hastane çıkışı olarak aldığım takımlar oluyor, diğerleri kocaman geliyor, bence aldıkların yeterli gibi, o üst değiştirme olayı çocuklara göre değişiyor, mesela benim oğlan ne zaman alt açsam illa ki suluyor biryerleri, senin bebeklerin cinsiyeti neydi canım sahi? birde kusan bir bebek ise o da çok üst ister, yani yetip yetmeyeceği senin kuzulara bağlı, bence alacaksan bir iki takım prematüre al derim, ben sonradan anneme aldırdım, onları giyiniyorlar şimdi

Canım dediğin gibi ben emziriyorum ama göğüs uçlarım çok fena, benimkiler dış etleriyle ısırıyorlar, hele oğlanı hiç sorma, gece sinirlendim meme vermedim, sağdım sütü biberonla verdim, beğensede beğenmese de içti, sen nasıl veriyorsun sağdığın sütü, ılıtıyor musun? benimkiler soğuk olduğu için içmiyorlar herhalde, bende sağıp biberonu sıcak suda ılıttıktan sonra mı sütü koyup versem mi diye düşünüyorum...

ne kadar emip ne kadar uyuyorlar peki?
ben denedim de oğlan geçen bir saat emdi ,5 dakika sonra uyandı sonra biberon verdim biberonda her zamanki içtiği miktarı içti
yani 1 saat boşuna emmiş demek bu ,emiyor gibi yapıp çekemiyormu acaba bilmiyorum
çok yoruluyor çekerken ve aç kalacaklar o şekilde
ben de sağıp veriyorum o yüzden
ben cezvede su kaynatıp içine biberonu koyuyorum ,sonra biberondan elime damlatıyorum elimi yakmayacak düzeydeyse veriyorum
küvezdeyken hemşireler süt sıcaklığını öyle göstermişlerdi
evet genelde soğuk olunca içmiyorlar anne sütünün sıcaklığına yakın olması lazım ama ben bu şekilde eriyorum içiyorlar
bi de kışın ılık içmeleri içlerini ısıtır bağırsakları yumuşatır

benimkiler kız. alt değiştirirken sorun yaşamam sanırım :) kusma olayını da sürekli mama önlüğü falan takarak çözebilirim belki. sağolun tavsiyeleriniz için.

benimkiler kız. alt değiştirirken sorun yaşamam sanırım :) kusma olayını da sürekli mama önlüğü falan takarak çözebilirim belki. sağolun tavsiyeleriniz için.
sen öyle san
bizim kız oğlandan feci bi fışkırtıyor sorma
bi de aniden çiş yaparsa o sızıp alta kıyafetine geçiyor hemencecik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…