- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
benim hiç donduracak kadar sütüm olmadı maalesef
bir de bebeklerim küveze girmedi
hala ne sağdıysan içiriyorum taze taze
biberonları ve süt sağma aletimi her sağmadan ve emmeden sonra kaynar sudan geçiriyorum ben
çok çok geçmiş olsun papatya.talihsi bir olay yaşamışsın. duygularını anlıyorum. allah bir daha benzerini yaşatmasın.kızlar merhaba
ben salı günü ana kucağının içinde kızım olduğu halde bir odadan diğerine taşırken
ana kucağı ile birlikte kızımı kucağımdan düşürdüm
nasıl düşürdüğümü bilmiyorum
sadece kızımı yerde yüzüstü yatarken gördüm ve o an öleceğimi hissettim korkudan
hemen ağlamaya başladı
ki sonradan öğrendiğime göre
düşen bebeğin ağlaması çok önemli ve iyiymiş
hemen annemi aradım oğlumu anneme bıraktım
kızımı arabaya koydum
dörtlülerimi yaktım ve tüm kırmızı ışık ve trafik kurallarını ihlal ederek kızımı gazi üniversitesi çocuk acil bölümüne götürdüm
götürdüm ama ağlamaktan durumu anlatamadım
arabada giderken allaha yalvardığımı ve kızımdan sürekli özür dilediğimi hatırlıyorum
hastanede 24 saat gözlem altında kaldık
kafa ultrasonumuz kan ve idrar tahlillerimiz yapldı
çok şükür problem çıkmadı
ama kızımın iki kere sağ elinden iki kere sol elinden ayak bileklerinden ve kollarından kan almak için delik deşik oldu
artık ben dayanamadığım için
kan alınırken beni dışarı çıkarıyorlardı
eşimle tüm gece uymadan başında bekledik
meğersem ne kadar seviyormuşuz bebeğimizi
evde oğlumu bıraktım ama gece iki kere de onun yanına idip sevdim, süt sağdım bıraktım ona
adli vaka olarak kayıtlara geçtik
hastane çıkışı bir de polise ifade verdik
kayınvalidemlere geldik, biraz dinlendik
dün de ikinci ay aşımız vardı
iki bebeğimde de ateş yaptı aşılar
bu gece de sabaha kadar başlarında bekledim, sabah 6 da bebekleri kayınvalideme bırakıp
12 ye kadar uyuyup kendime geldim
ben de durumlar böyleydi
çok çok dikkat edin kızlar
rabbim hepimizin yavrusunu korusun tüm görünen görünmeyen kazalardan
her saat pompa mı yapılır ya. 3 saatte bir yaptım ben. bir de her seferinde sterilizasyon olmaz. kim dayanır o tempoya. bence de günde 3-4 kez steril et, diğer zamanlar buzdolabında sakla. mikrop üremez buzdolabında. ürese bile bebeklerini enfekte edecek kadar üremez. bebeklerin bağışıklığı için mikrop da gerek vücuda.Kizlar cevaplariniz icin tesekkur ederim:)) iki saattir ugrasiyorum cevap yaziyorum yaziyorum sorun cikiyor, telefondan girince boyle oluyor(
Bonny tavsiyelerini dikkate aliyorum, her zamanki gibi:) insallah bollasir sutum:)
Basakcim, sen de cok zor gunler gecirdin, ilk dogum yapanlardansin...rabbim bana da nasip etsin kucagima almayi yavrulairmi..hergun gidiyorum iki dakika ancak goruyorum bebekleri..bana kalsa kapida yatardim:)
Kizlar acemilik biraz da pimpiriklik oldugum icin basinizi agrticam kusura bakmayin ne olurr(
Sut sagdiktan sonra donduruyoruz ya hani, hastaneye nasil ulastiriyoruz?donmus sekilde mi, asagida kendimiz cozdurerek mi?ordaki hemsireyi sordum.sen donmus geitr biz cozdururuz diyor ama.icime sinmedi ki..kadinlarin getirdigi sutler bazen ohlece duruyor ortalikta...siz nasil yaptiniz?
Bi de popmpayi her sagistan sonra steril ediyosunuz degil mi? Yonteminiz nedir?kaynatma usulu mu yoksa sterilizasyon aleti mi?ben sterilizasyon aleti almistim arzumdan..memnunum ama surekli bu islemi yapa yapa eriyecek pompa gibi geliyor
Yok kizlar, yanlis anlasilma olmus ordaabenim gogsum acayip sisti, kizardi, sertlesti, sut de fazla olmayinca, ordaki hemsire saat basi sag, yoksa tikanacak gogsun bu ne hal dedi ( tabiki onu dinlemedim..ben 3~:4saatte bir sagmaya devam ettim..
Cok cok az cikiyor fakat gelisme var.bu sabah daha cok cikti, git gide artacak insallah:) sterile gelince,onerinilerinizi dinledim, sagolun kizlar:))iyi ki varsiniz:))
canım benim de göğüslerim 3 kere seninki gibi oldu. şişti, kitleler oluştu ve ağrısı çok fenaydı. ateşim bile çıktı. antibiyotik tedavisi gördüm o yüzden. göğsünü iyi sağmazsan süt biikiyor ve enfeksiyona sebep oluyor.
göğsünde hiç süt bırakmaman gerek. bu saat başı sağman anlamına gelmiyor. 3 saatte bir masaj yapa yapa, göğsünü sıka sıka pompa yapacaksın. canın çok yanacak ama yapacak bi şey yok. eğer caının yanmasına dayanırsa bir gün içinde kitleler kaybolur, 2 gün içinde ağrıların diner. göğsünü sağarken sarkıtma sakın. yukarı kaldırarak sağ ve dediğim gibi bir elinle de masaj yap.ya da sürekli dairesel harektler yap. aynı pozisyonda sağma. aparatı bir kaç dakika sağa birkaç dakika sola, aşağı yukarı vs tut. öyle sağ.
sıcak duşa da göğsüne masaj yapabilirsin şişliklerin azalması için. geçmiş olsun
bebeklerim ikinci ay aşılarını çok zor atlattılar
ateş olayı oldu ama huzursuzluk had safhadaydı iki gündür
kayınvalidemlere geldim
bu süreci birlikte atlatıyoruz, bugün daha iyiler çok şükür
tecrübeli arkadaşlar
bebeklerimiz büyüdükçe sütünüz artıyor mu ?
azalıyor mu?
uyumuyorlar... bugun sinir kupuyum bebelerim haric herkese takilyorum... esim geldi berbat bi gundu... inanin su an anlatacak kelime bulamiyorum
milasis,ben gunde 2kez hast.süt göturmustum,sabahtan aksama kadar sagdıgımı aksam göturuyodum,aksamdan sabaha kadar sagdigimi sabah göturuyodum,gunde 120km yol yaptık,çogu vakit yolda geciyodu,2 kez sagabiliyodum,tekrar gidene kadar,ilk sagdigmi dolaba koyuyodum,2.sagdigimıda ayrıca dolaba koyuyodum,soguduktan sonra 2soguk sutu birlestirip hastaneye göturuyodum,ayrıca poşet aldım ama kullanmadım,belki sacma gelecek size ama biberonla goturup,onların biberonuna boşaltıyodum,hani poşeti bosaltırken egilip bukulur,dikkat etmezler,benim damla damla biriktirdigim sütü boşaltırken dökerlerse diye hic poşetle göturmedim
sterilizasyon aleti almadım,sürekli kaynar suyla yıkıyorum
keşke sütüm cok olsaydıda,her sagdıgimı bi poşete koyabilseydim:-( ins.senin dolaplari dolduracak kadar sütün olur ;-)
hanımlarrr süt arttırıcı tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 bardak komposto 2 bardak humana 2 lt su içiyorum. bulgur semizotu tahin helvası yemeye çalışıyorum. 1 hafta oldu sağmaya başlayalı ama artmadı. canım sıkılıyor moralim bozuluyor. ne yapabilirim?
hanımlarrr süt arttırıcı tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 bardak komposto 2 bardak humana 2 lt su içiyorum. bulgur semizotu tahin helvası yemeye çalışıyorum. 1 hafta oldu sağmaya başlayalı ama artmadı. canım sıkılıyor moralim bozuluyor. ne yapabilirim?
Nadide tum gun cikan sutum, 130~140. O da tas catlasa( dediklerinin hepsini yapiorum..olmadi hatta azalio sanki (senin ki kac cikiyor...bi de bebeklerinin kilo alip verme durumu nasil? Ya burdaki doktorlarin hepsi bi cins...5dakika bile olmuyor bilgi vermeleri.kendi canlari olsa oyle mi olur.hic mi cocuklari yok bu insanlarin bilmiyorum..kilolarini soyleyip gonderiolar bizi.bugun bebegimin bi tanesi enfeksiyon kapmis.kucuk olan kuzumm...oni bile hemsireden ogrendim..kucuk olan yavrumun kilo vermesi hala suruyo..ne sorsam doktora bilemeyiz diyor.allahin cezasi, neyi biliyor ben anlamadim..doktor bile oldugundan suphelenmeye basladim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?