2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Ne guzel canim, keske benimkiler de kuvoze girmeselerdi ama oldu iste.saglikli olsunlar da varsin beklerim ben:)))ben de sizler gibi steril yontemi deniyecegim hepinize tesekkur ederim:)

çok çok geçmiş olsun papatya.talihsi bir olay yaşamışsın. duygularını anlıyorum. allah bir daha benzerini yaşatmasın.
aşılar huzursuz yaptı demişsin bebeklerini. çok şükür ben sorunsuz atlattım. 2. ay aşıları- karma aşıları ve rota aşısı- olarak günde 4 aşı oldu kızım. ama sorun çıkmadı. bir huzursuzluk veya ateş olmadı. korkuyordum olur diye.
ana kucağı kemersiz kullanılınca çok tehlikeli oluyor. ilk zamanlar benimkiler ana kucağına çpk küçük geliyordu. altlarına kalınca battaniyelerinden koyup öyle taşıyorduk yolculukta. tabi kemerlerini takamıyorduk. ama taşırken çok tedbirliydim. şimdi sığıyorlar ve hep kemerlerni takıyoruz. sen evde de kullanıyormuşsun. öyle zırt pırt kemer de takılmaz ki. demek ki seviyorlar ana kucağını.
her saat pompa mı yapılır ya. 3 saatte bir yaptım ben. bir de her seferinde sterilizasyon olmaz. kim dayanır o tempoya. bence de günde 3-4 kez steril et, diğer zamanlar buzdolabında sakla. mikrop üremez buzdolabında. ürese bile bebeklerini enfekte edecek kadar üremez. bebeklerin bağışıklığı için mikrop da gerek vücuda.
valla ben süt poşei yetiştiremediğimden genelde 2 sağmadaki sütleri karıştırıyorum poşet dolsun diye. yarım koymuyorum. para dayanmıyor poşete. benim sütümün maşallahı olduğu için poşeti de idareli kullanıyorum. çok pahalı. hemen hemen her markayı da kullandım :) nasıl sterilizasyonu istenen gibi de yapmıyorsam şu süt saklama işini de yapmıyorum. sonuçta yarım kalan poşetteki süt buz dolabında 3 saat bekleyecek, 3 saat sonra yeni sağdığın sütü koyacaksın. bir de milasis sen saatte bir pompa yapıyormuşsun. ne gerek var poşeti yarı bırakmana. 5-6 saatte bir yapsaydın her seferinde başka poşet kullanırdın, bu mantıklı. eğer her saat yapıyorsan bence birbirine kat sütlerini. 2 sağmadıki sütü bir poşete koyabilirsin bence. tabi bu benim fikrim.
hastanen uzak sanırım evine. o zaman bonny nin dediği gibi götürebilirsin hastaneye. benim hastaneye mesafem 10 dakika oduğu için sağdığım gibi götürdüm hep. hatta makinamı yanımda götürüyordum. hastanade sağma vaktim geliyordu hep. sağıp direkt veriyordum.
umarım şu küvez sürecini hemen atlatırsınız. bebeklerin kilo vermesi normal. benim büyük kız 6 gün kaldı küvezde. hiç kilo almadı. diğer bebeğim 11 gün kaldı. 1300 gr dan 1500 e çıktı ancak. zaten 1500 gr olduktan sonra verecekeledi bize. onun için bekliyorduk.
bebeklerin eve gelince 2 gün iştahları olmaz. belki süt içiremezsin. ama 2 günden sonra yeni oratam adapte oluyorlar. 2 gün sonra iyice süt içmeye başlıyorlar. sen o 2 gün çok üzüleceksin. acaba bebeklere bakamıyormuyum diyeceksin. bu yazdıkları hatırla ve kendini üzme tamam mı? hepimizin yaşadığı normal birsüreç bu.

uyumuyorlar... bugun sinir kupuyum bebelerim haric herkese takilyorum... esim geldi berbat bi gundu... inanin su an anlatacak kelime bulamiyorum

papatya canim cok gecmis olsun cok uzuldum... Allah korumus bi daha yasamaman dilegiyle... Rabbim hepimizin bebeklerini korusun

süt 2 saatte göğse iniyor o yüzden 2 saatten önce sağarsan sütün inmemiş olur sütün yok sanarsın milasis
en ideali 3 saat ama bi süre sonra bıkıp 4 e çıkarıyorsun
benim sütüm çok ilginç 4 saatte sağdığım süt çok daha verimli oluyor o yüzden 4 saatte bir sağıyorum

Yok kizlar, yanlis anlasilma olmus ordaa benim gogsum acayip sisti, kizardi, sertlesti, sut de fazla olmayinca, ordaki hemsire saat basi sag, yoksa tikanacak gogsun bu ne hal dedi( tabiki onu dinlemedim..ben 3~:4saatte bir sagmaya devam ettim..
Cok cok az cikiyor fakat gelisme var.bu sabah daha cok cikti, git gide artacak insallah:) sterile gelince,onerinilerinizi dinledim, sagolun kizlar:))iyi ki varsiniz:))

canım benim de göğüslerim 3 kere seninki gibi oldu. şişti, kitleler oluştu ve ağrısı çok fenaydı. ateşim bile çıktı. antibiyotik tedavisi gördüm o yüzden. göğsünü iyi sağmazsan süt biikiyor ve enfeksiyona sebep oluyor.
göğsünde hiç süt bırakmaman gerek. bu saat başı sağman anlamına gelmiyor. 3 saatte bir masaj yapa yapa, göğsünü sıka sıka pompa yapacaksın. canın çok yanacak ama yapacak bi şey yok. eğer caının yanmasına dayanırsa bir gün içinde kitleler kaybolur, 2 gün içinde ağrıların diner. göğsünü sağarken sarkıtma sakın. yukarı kaldırarak sağ ve dediğim gibi bir elinle de masaj yap.ya da sürekli dairesel harektler yap. aynı pozisyonda sağma. aparatı bir kaç dakika sağa birkaç dakika sola, aşağı yukarı vs tut. öyle sağ.
sıcak duşa da göğsüne masaj yapabilirsin şişliklerin azalması için. geçmiş olsun

Canim yaa..anlattiklarini bire bir yasiyorum su an( hangi doktora gitmem gerek, kadin dogumcuma mi? Antibiyotik verse iyi olacak cunku kitleler olustu bende( canim cok yaniyor...damla gelmeyene kadar sagiyorum, bi sure rahatliyorum sonra yine ayni...dusta masaj da yapiyorum..ama farkli acilardan sagmayi hic denemedim.bi de boyle deneyeyim.tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim..

milasis,ben gunde 2kez hast.süt göturmustum,sabahtan aksama kadar sagdıgımı aksam göturuyodum,aksamdan sabaha kadar sagdigimi sabah göturuyodum,gunde 120km yol yaptık,çogu vakit yolda geciyodu,2 kez sagabiliyodum,tekrar gidene kadar,ilk sagdigmi dolaba koyuyodum,2.sagdigimıda ayrıca dolaba koyuyodum,soguduktan sonra 2soguk sutu birlestirip hastaneye göturuyodum,ayrıca poşet aldım ama kullanmadım,belki sacma gelecek size ama biberonla goturup,onların biberonuna boşaltıyodum,hani poşeti bosaltırken egilip bukulur,dikkat etmezler,benim damla damla biriktirdigim sütü boşaltırken dökerlerse diye hic poşetle göturmedim

sterilizasyon aleti almadım,sürekli kaynar suyla yıkıyorum

keşke sütüm cok olsaydıda,her sagdıgimı bi poşete koyabilseydim:-( ins.senin dolaplari dolduracak kadar sütün olur ;-)

papatya,bizim 2.ay aşımızdada,ateş olmadı ama cok huzursuzlardı,aglamışlardı sürekli,ve tekrar 4.aydada aynı şey oldu,ama bu sefer önlem aldım,calpol şurup verdm,kısa süreli huzursuzluklari oldu,belli olmaz tabi ama 4.aydada hazirliklı ol,calpolûnü hazır bulundur;-)

milasis sarilik olmalarına takılma,,sarilik olmayan bebek pek görmedim,küçük kuşunda yavaş yavaş kilo alır inş.zor geciyo ama toparlancak senin pıtırcıklarında;-)

Benim sansslizligim hastanenin sadece 2ille 3arasi sut alma zamaninin olmasi istedigim vakit gidebilsem cok iyi olurdu benim icin.basakcim soyledigin sacma degil; ordaki bayanlarin cogu da senin gibi yapiyor.kimse sutunun damlasinin ziyan olmasini istemiyr:)) insallah kuzularim cikar teyzesi sizlerle gibi yuvaya doner...dun canim cok skkindi..cunku kucugum hala kilo vermeye devam ediyor..buyugum kilo aliyor sukur...kcuk kusum, gozunu acmis bana bakiyordu..icim oyle sizladi ki..yavrum benim...bugun insallah iyi haber alirim.guclu olmam gerek..moralimi saglam tutmam gerek, hepsini biliyorum ama beni en iyi sizler anlarsiniz...cok zor bi surec...onlari oyle gorunce dayanamiyorum.sarilik arka planda kaldi benim icin.kucugum kilo alsinn biraz toparlansin.erimis iyice yavrucak(

hanımlarrr süt arttırıcı tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 bardak komposto 2 bardak humana 2 lt su içiyorum. bulgur semizotu tahin helvası yemeye çalışıyorum. 1 hafta oldu sağmaya başlayalı ama artmadı. canım sıkılıyor moralim bozuluyor. ne yapabilirim?

humananın üzerinde günde 4 fincan içildiğinde artırır diyor. herkesin artığını söylediği şeyleri yapmışsın. daha erken. inşallah artar canım sütün. dosba kuru incir hoşafından bahsetmişti. onu da dene. bir de dereotu ve sade sodanın arttırdığını okumuştum burada.

Nadide tum gun cikan sutum, 130~140. O da tas catlasa( dediklerinin hepsini yapiorum..olmadi hatta azalio sanki(senin ki kac cikiyor...bi de bebeklerinin kilo alip verme durumu nasil? Ya burdaki doktorlarin hepsi bi cins...5dakika bile olmuyor bilgi vermeleri.kendi canlari olsa oyle mi olur.hic mi cocuklari yok bu insanlarin bilmiyorum..kilolarini soyleyip gonderiolar bizi.bugun bebegimin bi tanesi enfeksiyon kapmis.kucuk olan kuzumm...oni bile hemsireden ogrendim..kucuk olan yavrumun kilo vermesi hala suruyo..ne sorsam doktora bilemeyiz diyor.allahin cezasi, neyi biliyor ben anlamadim..doktor bile oldugundan suphelenmeye basladim..

canım benim bir sağışımda iki göğsümden ortalama 30-40 cc çıkıyor. günde 4 kere sağıyorum. işte 120 ortalama çıkan. ayrıca makineyi yarım saat tutuyorum bir göğsümde.hemşire 4-6 saat geçsin aradan dedi. ona göre ayarladım ben de.aralarda da uyuyorum. dinleniyorum. az önce gördüm pıtırcıkları. küçük 2 haftada 150 gr büyük 100 gr almış. sabah da doktorla görüşmeye gidicem. küçük 1 990 büyük 2 640 gr. doktor o kadar hızlı konuşuyor ki ben de bişey anlamıyorum. kilolarını hemşirelerden öğrenebiliyoruz. bakalım hayırlısı hakkımızda...

milasis hastanenin belli saat aralıgi koyması çok saçma,bize getirinde,ne zaman getirirseniz getirin derlerdi,insanlar o saatte müsait olabiliyo mu bakalım!
maalesef hastaneler böyle,laf almak mumkun degil,ısrarcı ol,ne enfeksiyonu oldugunu ögrenmek istedigini soyle,bilgi vermezlerse dışarı çıkma,onların seni anlaması mumkun degil, kuvezlerin başinda dosya yok mu,oralari biraz karıştır bakalim,anlamasanda ne gorceksin bakalijm

Kizlar süt konusunda stres yapmayın,daha artacak sütleriniz,gercekten psikoloji çok önemli,bebekleriniz yanınızda degil,moraliniz bozuk,bide sütü kafaya takarsaniz artmaz o zaman,süt işi biyolojik gercekten,bazılarının hicbişey yapmadan geliyo,bazılarininda ne yapsa olmuyo,ama siz daha başindasınız,ne duyuyosaniz yeyin ve artacagina inanarak bekleyin,sürekli onu dusunmeyin...
hurma,sogan,bulgur,mercimek,helva,komposto,semiz otu,bol sıvı,humana,malt içecegi bunlarıda bi deneyin bakalim,ins.faydasını görursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…