2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
PAPATYA yazdiklarini okurken çooook kötü oldum. Allahtan bişey çikmamiş. Çok geçmiş olsun. Bide çocuklarimizi çok seviyormuşuz demişsinya tabiki çok seviyoruz. Ama yeteri kadar sevgi vermeye zaman kalmiyor. Sıkıntimiz ondan.
MİlASİS ve NAdİDE kolay gelsin Allahim bebişlerinize güç kuvvet versin. Ben emzirdiğim için saklama sterilozasyon konularinda yrd olamayacagim. Ama sütün artmasi için dereotu ve havucu tavsiye ederim. Bide hipp natal çay var ben onu içiyorum. Çok memnunum. İnşallah sizlerinde sütü artar.

sagl canım, ınsallah rabbım kuvvetlendırecek kuzularmızı...dereotu ve havucu denemedım.deneyecegım, tesekkur eederım

doğumdan 45 gün sonra kadın doğumcum çağırmıştı ama
kanamam ara ara devam ettiği için gidememiştim
dün gittim, rahimde hala kanama alanı varmış
kanaman bir süre daha devam edecek dedi
bu kanama alanı iltihaba neden olabilir diyip antibiyotik verdi
hiç kullanmak istemiyorum ama sanırım mecburum

kızlar benim kuaförüm çok ilginç bir kadın
doğumdan bir gün önce de gitmiştim kendisine
bana dün diyorki
o zaman üzülme diye söylemedim ama kukun kapuskaya dönmüştü
şimdi normale dönmüş
alem kadın valla
çok güldüm
teşbihte hata olmaz di mi?

dün doktor kontrolüme giderken doktoruma gömlek ve kravat
hemşire ve sekreterlere ise gümüş küpe alıp gittim
çok mutlu oldular

bu arada doktorum raapora ihtiyacın var mı diye sordu,
şu an ihtiyacım yok dedim
ne zaman istersen gel dedi
çok mutlu oldum

kızlar bebeklerimi aldım kayınvalidemlere geldim
gün içinde kucaktan kucağa geziyorlar
bana pek yükleri kalmıyor
geceleri ben bakıyorum
sabah 8 gibi nöbeti kayınvalideme ve kayınpederime bırakıp
3 saat kadar uyuyorum
resmen kendime geldim kızlar
insan olduğumu hatırladım tekrar
inanın sütüm bile arttı
eşim sürekli il dışına göreve gidiyor
burada olunca onun da aklı bizde kalmıyor
sanırım eylül ayına, okullar açılıncaya kadar buradaa kalacağız
arada bir evimize gidip insanların de rahatlamasını sağlayacağız
eylül gibi okul açılınca da kayınvalidem ve kayınpederim bizim eve gelip bakacaklar bebeklerimize

bu arada sadece 3 kilo fazlalığım kaldı
o da göbek bölgemde
yediklerime hiç dikkat etmiyorum süt için
ona da dikkat edersem sanırım eski duygu olacağım

kızlar haftaya salı okula başlıyorum
iznim bitiyor
okula gidip biraz nefes alacağım

Son düzenleme:

iyi olmana çok sevindim papatya. hepiniz için en hayırlısı olmuş. eğer orada kendi evin gibi rahatsan kalmaya devam et. sen ankaradaydın değilmi? bir de sen çalıştığında onların bakacak olması süper.
sütünün de artmaına çok sevindim. moralin düzeldikçe daha da artacatır.
kanaman da umarım kısa sürede düzelir.
artık daha fazla vaktin olacak. herkes facebookta. kendine bir hesap aç istersen. herkes seni görünce mutlu olacaktır. oradan yazışması daha kolay. bizi en iyi yine biz anlarız. hepimizin dertleri ortak. paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz işte.

evet canım güzel oldu, zeynep deniz 'i düşürdükten sonra
çocukları kaptım geldim buaraya
ankaradayım canım evet
kayınvalidemlerin evi triblex
kendimize ait odamız, bebeklerimiz için bile ayrı odamız var
rahatız çok şükür
evet aslında bir hesap açabilirim
katılırım aranıza

Papatyacığım senin adına çok sevindim, hep aklımın bir köşesindesin inan, bebişlerinin düzelmesi için hep dua ediyorum. Benim annem memlekete döndü. Şimdi kayınvalidem geldi birlikte bakıyoruz bebişlere. Biraz daha fazla yüklendim bebişlerimin yükünü ama sağ olsun kayınvalidem yemek ve ev işleriyle ilgileniyor, yetişemediğim yerde kuzucuklarıma bakmama yardım ediyor. Bir-iki ay bizdeyiz sanırım okul açılınca da kayınvalidemlere geçeceğiz bir süre, ben okuldayken bebişlerle o ilgilenecek bir aksilik olmazsa inşallah. Bebek bakımı konusunda zaman zaman eski usül-yeni usül çatışması yaşasak da bir şekilde dengelemeye çalışıyoruz.
Facebook hesabı açman iyi olur, kafamıza takılan sorulara anında yorum alabiliyoruz orada. En kısa zamanda bekliyoruz.

çok sağol canım
anneyle bakmak ayrı ama, kayınvalide de iyi oluyor
gözün arkada kalmıyor
benim kayınpederim asker emeklisi
o kadar güzel bakıyor ki anlatamam
neredeyse çocuğun bir tanesine sürekli o bakıyor
sadece altını değiştirmiyor bebeğin
gece aynı anda uyanıp ağlamaya başladılar
kayınpederim koşa koşa geldi gecenin 3 ünde
bana ihtiyacın var mı diye
sağ olsun
şimdi birlikte kalmak çok önemli
benim düzenimi iyice öğreniyorlar
gönül rahatlığıyla onlara emanet edeceğim bebeklerimi

senin bebeklerin nasıl canım?
kilo alımları?
yemeleri?
uyku düzenleri?
sütün nasıl? yetiyor mu?
inşallah problemin yoktur canım kuzuarınla

Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Benim bebişlerim iyi, çok şükür bayağı toparlandılar. 3,5 kg civarındalar. Çok yaramaz değiller şimdilik. Gaz sancısı ya da kaka yapamama dışında ağlama krizleri olmuyor. Sütüm bayağı azalmıştı ama şimdi biraz daha iyi maşallah. Günde 3-4 öğün verebiliyorum. Buna da şükür, en azından mahrum kalmıyorlar... Geceleri dediğim gibi sıkıntıları olmazsa güzel uyuyorlar, acıkınca uyanıyorlar. Besliyorum, gazlarını çıkarıyorum, altlarını alıyorum tekrar uyutuyorum. Bu döngüde devam ediyor düzenleri. Bu hediyeleri bize verdiği için Rabbime şükrediyorum, acılarını göstermesin bizlere inşallah.

bekleriz. aslında ben de pek vakit ayıramıyorum. benimkiller bu sıralar sorunlu. 3. ayımız dolmak üzere ama zaman geçtikçe sanki problemleri artıyor benimkilerin. süt içme miktarları azaldı baya. zorla içiriyorum. önceden 90 ml tek seferde içen çocuk bir aydır hala 90 ml içiyor. ama önce 2 seferde sonra 3 seferde şimdide neredeyse 4 seferde içiyor. onu beslemek bir saatten fazla zamanımı alıyor. biberonu sokunca ağzına ağlamaya başlıyor. emziği veriyorum. emziğini iyice emerken aniden çıkarıp biberonu veriyorum. öylece aldanıyor. 20-30 ml içiyor. beni çok yoruyor. hala çok hava yutuyor süt içerken. 5-6 kere gaz çıkarıyorum. düzeleceğine daha kötüye gidiyor. önceden sütün tamamını içirirdim bir seferde ondan sonra gaz çıkarırdımm çileli bir şekilde. ama şimdi süt içime de azaldı. şuan saat 17.00 ama bizimkisi sabah 10 dan beri daha 90 ml süt içti. sürekli elimde biberon. 10 ml 10 ml içirmeye çalışıyorum zorla. neredeye 4 saattir de uyuyor ilk defa. umarım uyanınca çok acıkmış olur ve iyice süt içer. içmese eğer var bir problem bir haftadır huysuz da. sebepsiz ağlıyor ve uyumuyor. kucakta gezmek istiyor. allahtan gece uykusu güzel. yoksa halimiz harap olur.
valla herkes sütü olmadığından yakınıyor, yetmiyor diyor. benimkiler süt bolluğunun içindeler ama içmiyorlar. kafamı takıp duruyorum.
yalnızım ya bir de canım daha çok sıkılıyor. şu çileli doyurma işleminden de bıktım. sürekli aynı döngü. umarım iştahları yerine gelir kızlarımın. 3. ayımızın dolmasına 5 gün var. ilk ay 1000 gr, 2. ay 800 gr 3. ay ise 600 gr civarında aldılar. böyle olacağı süt içmelerinden belli. artacağına azalıyor. daha doğrusu bir aydır hep aynı miktarda içiyorlar. büyüdükçe daha fazla içmeleri gerek oysaki. konuştuğum kişiler aç olsalar ağlarlar. problem etme diyorlar ama gelde etme.3 ay geçti daha ama daha yenidoğan bebek gibiler. 4,5kilo ile 3,5 kilolar.
gün sayıyordum 3. aydan sonra geçecek sıkıntıları diye. gerçi çok şükür kolik gibi bir derdimiz yok. ama doyurmak sıkıntılı bizde. bizimde derdikiz bu ne yapalım. he bir de yalnızlık sanırım:) kimse kapımı çalmıyor yahu. iki dost muhabbetini özledim :)
bir de gıcık olduğum bir konu var ki o da şu :) karşımıza yani yapılan sitenin havuzu açıldı. içim gidiyor içim masmavi havuzu gördükçe. bu sene serin sulara elveda dyeceğiz. :)
boonny kaç günlük oldunuz? maşallah iyi kilo almışlar. bizim bebekler hemen hemen aynı kiloda doğmuştu. biz 3 aylık olduk. 1300 gr doğan kızım anca 3,5 kilo oldu. maşallah iyi kilo almışlar. acaba mamanın etkisi mi bu? mama daha kolay kilo aldırırmış. ama anne sütü kadar sağlıklı değil tabiki. neyseki onuda veriyorsun. yeter bence bağışıklığı için. sağıyordun değil mi sen de?
bir de kızlar sisinkilerin ağzında pamukçuk çıkıyor mu? biz kurtulamadık bir türlü. ilaç kullanıyoruz geçiyor. 2 gün sonra tekrar çıkıyor. doktora danıştım. sütle beslenenlerde olur dedi. ağızda süt kalıntıs kalınca olurmuş pamukçuk. normalde su vermeyi istemeyiz ama bu gibi bir durumda her beslemeden sonra ağızda süt kalıntısı kalmaması için bir kaç çay kaığı su verilebilir dedi. pamukçuk olduğunda karbonatlı suyla silecekmişim geçene kadar. bir de her beslemeden sonra bir kaç çay kaşığı kaynatılmış ılıtılmış su vereceğim. ilacını kusacakmış gibi oluyorlardı. bu daha iyi bir yöntem.
bir de doktorumuz artık eldivenleri çıkartalım dedi. artık nesneleri kavrama zamanları gelmiş. dün ilk defa tırnaklarını kestimparmakları özgür artık çocukların.
büyük kızım tükürük akıtmaya başladı. 2. aydan sonra başlarmış. artık tükürük bezleri çalışmaya başlamış.
bizde durumlar böyle.

tuğba mama ile beslenen çocuklar daha çok kilo alıyor
mama = kilo
hatta bazı dengesiz anneler var sırf bebek kilo alsın diye mama yediriyor pes diyorsun yani

Tuğba 5 gün sonra 2 aylık oluyoruz kısmetse. Biz doktorumuzun tavsiyesiyle, bebişler taburcu olduktan sonra normal mamanın yanında, "Aptamil eoprotin" diye tıbbi bir mama da kullandık, anne sütüne katılıyor. Dr. "3,5 kg ye kadar kullanın" dedi. Şu ana kadar bir kutu kullandık, 2. de bitmek üzere ama başka aldırmayacağım, 3,5 kg yi buldular çünkü çok şükür. Günlük şu kadar ml içecekler diye hiç uğraşmadım, acıktıkça ağladılar ben de o zaman yedirdim ama mamayı da sütü de son damlasına kadar sabırla içirmeye çalıştım. Maşallah yeni yeni ele avuca gelmeye başladılar, inşallah iştahları azalmaz bundan sonra.

eoprotin i biz e kullandık. 2. aya kadar. daha doğrusu 3 kilo olana kaar. hızlı kilo aldılar o yüzden. bırakınca yavaşladı kilo almaları.
son 2 haftaya kadar kurulmuş saat gibi 2 saatte bir kendileri istiyorlardı sütü. ağlamadan sızlamadam hem de. ben hesabını yaptım içtikleri sütün. zorlamadan içtiler hem de fazlasını. ama 2 haftadır var bir problem. büyük kız acıkmıyor sanki. ya da 20 ml içiyor bırakıyor. ondan sonra içirmesi dert. çok hava yutuyor. midesini çok rahatsız ediyor. kafayı çocukları doyurmayla bozdum bu sıralar. artık içtiklerinin hesabını yapmıyorum. yazıyorum sadece. şu kadar içsin diye uğraşmıyorum. bariz bir şekilde düşüş var. pazartesi 3. ay kontrolüne gideceğiz. ibu sıralar nedensiz ağlamaları da var. umarım altından bir şey çıkmaz.

papatya,sanki sana sihirli bi degnek degmiş,ilk defa seni böyle göruyorum,sen niye en başından taşınmadında,kendini bu kadar üzdün,cok sevindim seni böyle gördugume
bu arada kuaförünün benzetmeside cok komikmiş
doktorunda maşallah raporu kendisi teklif ediyo,herkesin başına yani;-)
bu arada okula başlayacak olmanında bi enerjisi var sanirim uzerinde,artık bu enerjiyle,seni facebooka bekliyoruz,orası daha rahat ve eglenceli;-)

tugba mamanın kilo yapmasına şöyle katılmıyorum,benimkilerde mama iciyo,ama küçük oglumun kilo alımı yavaş,hem sürekli cok kilo almazlar artik,aydan aya azalcak,benim oglum 5.5aylık ama 4.7kg,hatta dışarda insanlar kardeşiyle gorunce ikiz olduklarına bile inanmıyolar,hatta bide acırmış gibi,ayy şu da pek küçukmus diyolar,gıcık oluyorum o zaman !!!
canları ne zaman isterlerse o zaman yesinler,yani acıksınlarki,tam yesinler,bir hafta öyle yap bakalım,kilo alimları nsl olcak,böyle sende cok yoruluyosun,zaten teksin,bence kendi hallerine birakmayı bi dene

2 3 gundur ust kaslarımda cok gerılme oluyor ağlatıcak duruma gelecek kadar gogus altından gobek delıgıne kadar olan bolgem cekıloyo ıkızlerde cok hareketlı onla alakalı bıseymı yoksa baska bırseymı bu sıkıntıyı yasayan oldumu bana yardımcı olabılırsenız cok sukran duyucam gercekten doktorumla randevumada cok var lutfennnnn es gecmeyın benı :,(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…