2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
hım Antalyalı hamişler cokmus. bende 5 yıldır burda yasıyorum . meltemde oturuyorum havaalının orda ısyerımız var .evet bende cok korkuyorum yatağın guvenlı olması lazım .ya dun eltım bana kendı bebegınıkılerı verebılecegını soyledı park yatak besık ve bebek arabası anakucagı mama sandalyesı felan duruyormuş. kendı cocugunu 5 yasına geldı.yenı oda aldılar ona. zaten cok kısa surelıgıne kullanıyorlarmış yazık alma bıdaha bızımkılerı kullan dedı oda kaldırmış eşyalarını. benımde aklıma yattı gıbı. sadece yatak ve bebek arabasına bakdık eşimle 1.500 felan tutyor.alsam mı eltimden ne yapsam 1.500 tl yi hastaneye verırım .zaten çabucak buyuycekler 3 yıl sonra felan oda bıle yaomak gerekır onalra cabuk buyuyorlar

bende ilk oğlumda mobilya yatak aldım ama doğumdan 15 gün sonra taşınınca yatak odama sığmadı bende akrabamızdan yatak aldım onu kullandık 1 yaşına kadar neredeyse. şimdi bundada bakalım park yatak almayı planlıyorum. ben eş dosttan yardım görmeye çok karşı değilim. sonuçta benim oğlumun kıyafetlerinin çoğunu kardeşimin oğluna verdim.şimdi kızım olursa görümcemin kızının kıyafetlerini kullanabilirm bi süre

kızlar gunaydınlarr...

canım ben 3 lu teste 30 tl ek ucret verdım sadece ama burası ızmıt sordugum hastanlerde fıyat 30 70 arasıydı.220 fazla gıbı geldı bana.

bıberon konusuna gelınce e bebekte Philips Avent %0 BPA Biberon 125 ml PES 2'li 38 tl ındırımdeymıs dusunen varsa bakabılır.ben herzamnakı gıbı kararsız kaldım alıp almamakta napsamkı
canım daha öncede sormuştum görmemişsin sanırım hangi doktora gidiyorsun bende aynı hastaneye gidiyorumda merak ettim yarın randevumuz var bizimnde

çok geçmiş olsun canım rabbim yardımcınız olsun inşallah buarada kız ben sana erkek demiştim de doktor kızmı dediiiii ay bu doktorlarda bir alem yaw biz bir resimden çözüyoz onlar koca makineden yanlış yorumluyor :47::47:

gunaydınnnn canlarımmmmmm nasılsınızzzz bugun pazartesı gununden nefret edıyorummmmm yemek temızlık işleri var offf:1:
kızlarrr son 2 korkularımız kaldı sanırım bır ayrıntılı bıde seker yuklemesı ben sekerden cok korkuyorum annem babam seker hastası :5:benımde sekere yatkınlıgım varmıs zaten hamılelıgın basında seker ılacıda kullandım hayırlısı rabbımden ınsallah bu ıkı olayıda atlatırız sonraaaaa mutlu mutlu bebıslerımızı beklıycezzzzzzzzzz:16::16::16:

çok geçmiş olsun canım rabbim yardımcınız olsun inşallah buarada kız ben sana erkek demiştim de doktor kızmı dediiiii ay bu doktorlarda bir alem yaw biz bir resimden çözüyoz onlar koca makineden yanlış yorumluyor :47::47:

5 dakıkada bır msj olayınada ayrı bır sınır oluyorum..senın doktorunu hıc bılmıyorum ya yuzunu bıle gormedım desem yerıdır.:) dogumu ordamı dusunuyosun hıc bır fıkrın varmı erken ama karar vermekte lazım.

Mavigül çok geçmiş olsun canım.Allah bebeişine ve sana sağlık sıhhat versin.

bu arada bizde eşimle hafta sonu miniço ve iilke bebeğe gıttık. miniçodan asla bırsey almam dıyebılırım ama ilk bebekde pahalı geldı bana .gercı soğuksuda ıkı bebek mağazasına daha gırdık yatak ve araba fiyatları aynıydı ilke bebedeki gıbıydı. eşim park yatak ıstemme dedı takımlar varya hanı daha sonra boyu uzatılıyormuş hatta bı tarafı calısma masası felan oluyo onlar begendı onada 750 tl dedı bebek arabasınada 850 tl dedıler bence cok araştırmak lazım tek kavşağının orda esım 2 katlı bebk mağazası var dıyor orayada bakmak lazım .ilke bebden ihtşyac lıstesı aldım kadın 2.5 mılayra tamamlarsın alısverısı dıyor bıde doğum paraası var ........ inetrneten arasdırdımda özdileğin akrsısında akdenız bebe diye mağaza varmış orayada bakılabılır . eşimde lara tarafında cok var dıyo ama oraların ben daha pahalı olucagın ı düşünüyorum

Nage; nasıl oda takımı 750 TL. ,biz de bu hafta sonu biraz dolaştık,2 bin 2bin 500 civarıydı bahsettiğin takımlar kıyafet dolabı,beşik ve etajerli,çok ucuzmuş senin baktığın.

geçmiş olsun Allahım bir daha yaşatmasın inşllh bende henüz izin almalara başlamadım oda arkadaşım izin aldı 1 ay sen git gel bende ondan sonra ara ara alacağım yazın sıcaklarda çalışmak zor olacak. ben ikili test yaptırdım sonuç iyui çıktı diğerlerini yaptırmdım zaten

Teşekkür ederim canım sağol dinlenmek o kadar iyi geliyor ki benim mesela bebeğin pozisyon değiştirmesi çok oturmaktan da olabilirmiş sabah oturuyorum akşam kalkıyorum o yüzden masa başı çalışan arkadaşlar hareket etmeye çalışın ara ara yürüyün. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

şimdi okuduğum kitaptan bir cümle : bir anne çocuğunun nasıl bi karektere sahip olmasını istiyorsa kendiside hamilelik döneminde o karekterin izlerini taşımalıdır..

hamilelikte psikolojiye dikkat.biz mutlu olursak mutlu bir çocuk dünyaya getiririz

neredeyse ihtisas yapıcam biberon konusunda

hem avent hem brown gayet ıyı markalar ikisinde de kolik (gaz sancısı) önleyici bulunuyor.

brown kinde dikkat edersen mavi bı boru var içinde onun temızlığı bıraz dertmiş.

avent te ise emzık kısmında delik var ve tüm emzikleri tüm şişelerine uyuyor

ancak

aventte de ceşit var bpa ve pes anladığım kadarıyla pes olanlar daha yeni bir teknoloji ile yapılıyor.

yanlışım veya eksığım olan varsa lütfen ekleyin

canım bpa sağlığa zararlı olabilecek bir madde.
avent'in tüm biberonları bpa free, yani bpa içermiyor: pes olan biberonlar balsarısı renkte. onlar biraz daha pahalı biberonlar, cunku pes beyaz olan pp biberona gore biraz daha dayanıklı bir madde. ama her ikisi de guvenli plastik. çizilme olana kadar güvenle kullanabilirsin. çizik varsa hemen yeniliyorsun ama bu tüm biberonlar için geçerli.

avent'in bir de yeni natural serisi var, onun biberonu kolik konusunda aşmış. şekli, dokusu aynı anne memesine benziyor ve memeden emer gibi emiyor. yani bebişin aklı karışmıyor bu meme bu biberon diye :) ve biberon alma ihtimali olmayan bebek için de en iyi seçim. içinde çift valf var, bu da koliği minimuma indiriyor. burda nasıl çalıştığının bir videosu var, ingilizce ama anlaşılıyor: Anne Adaylarına Tavsiyeler 2: Natural Seri | Hamile ve Anne

söylediğin gibi temizlemesi de çok kolay. süt çok çabuk bakteri üreten bir şey o yüzden temizlik önemli.
baktım da ben de biberon uzmanı olmuşum galiba :)

canım ben özel muaynehaneye gıttıgm halde 2li ve 3lü teste 21 tl verdım . antalayda hıfsızhıha dıye bıryer var tahlıl sonuçlarını güzel tahmın edıyorlar benıde doktorum zoel hastahane yerıne orya yönlerndırıyor . ben daha suana kadr verdım tahlıl parılırım 50 yı gecmedı valla

ohh valla bedavaymış :) bebişimin sağlığı için önemli değil tabi ama fiyat aralığından fazlaysa neden fazla para ödeyeyim yada istanbulda böyle çok sağol canım bilgilendirdiğin için araştırayım ben.

neredeyse ihtisas yapıcam biberon konusunda

hem avent hem brown gayet ıyı markalar ikisinde de kolik (gaz sancısı) önleyici bulunuyor.

brown kinde dikkat edersen mavi bı boru var içinde onun temızlığı bıraz dertmiş.

avent te ise emzık kısmında delik var ve tüm emzikleri tüm şişelerine uyuyor

ancak

aventte de ceşit var bpa ve pes anladığım kadarıyla pes olanlar daha yeni bir teknoloji ile yapılıyor.

yanlışım veya eksığım olan varsa lütfen ekleyin

Canım ben de burdan birinden duydum Dr. Braown mıydı neydi bütün biberonları denedik bi tek bu gaz yapmıyordu dedi, yoksa benim biberonlar hakkında hiçbir fikrim yok. Burdan öğreniyoruz işte:1::1: Aventin ki iyimiymiş?

canım biberonda avent'in yeni çıkan natural serisi en iyisi. koliği çok azaltıyor. burada indirimli oluyor bazı ürünler: Hepsiburada.com | avent

kızlar gunaydınlarr...

canım ben 3 lu teste 30 tl ek ucret verdım sadece ama burası ızmıt sordugum hastanlerde fıyat 30 70 arasıydı.220 fazla gıbı geldı bana.

bıberon konusuna gelınce e bebekte Philips Avent %0 BPA Biberon 125 ml PES 2'li 38 tl ındırımdeymıs dusunen varsa bakabılır.ben herzamnakı gıbı kararsız kaldım alıp almamakta napsamkı

anladım canım demek ki hastanenin kazıklığı :) bana da çok geldi o yüzden sormak istedim çok sağol.

şimdi okuduğum kitaptan bir cümle : bir anne çocuğunun nasıl bi karektere sahip olmasını istiyorsa kendiside hamilelik döneminde o karekterin izlerini taşımalıdır..

hamilelikte psikolojiye dikkat.biz mutlu olursak mutlu bir çocuk dünyaya getiririz

neeeeeeeeeeeeee inanmıyorum

ben potansiyel katil piskopat gıbı dolaşıyorum ne zamn nereye dalsam dıye bakıyorum eyvah bi değil iki tane potansiyel seri katil mi doğuracam sımdı :)))))))))))))))))))))))))))

hemen sakinleşmeliyim sevimli uslu akıllı bı polyannaya dönüşmeliyim

şimdiden kelebekler uçuşuyor fiçuçuv fiçuçuv diye

acaba karakteri gelgit mi olur boyle olursam

:)))))))))))))))))))))) şaka bi yana arkadasım cok haklısın ama ınan oyle zor kı sakın kalabılmek bi tek kocamın yanında oyle sakın olabılıyorum yazık oda herseye yuzunde kocaman bı gulumsemeyle cevap veriyor mecbuuuur napsın yazııık

:52: evet canım öyle oldu biraz,hatta inanır mısın isim konusunu konuşuyorduk yengemlerle ahmet göksu istiyor eşim(hiiiç beğenmedim uymadı birbirine),işte ahmet göksu derken öyle bir tekmeledi ki bi çığlık koydum herkes korktu,acımadı sadece korktum demiştim herkes patlattı kahkahayı :52 :52:
hahahaa ayyy ne guzelll bende ıstıyorummmmmmmm :1::1: ay canım yaaa alıstın demek oglusuna sana demıstık ama alısırsın zamanla en fazla 3 4 gun uzulursun ..saglıkla gelsınlerde ınan bosver cınsıyetı :16:
gunaydın kuzumun teyzeleri.ıyı haftalar olsun hepımıze.cumartesı aksam mecbur gorus gunumuz vardı oglumla.o gun ne yedıysem cıkardım.mıdem benı hıc rahat bırakmadı.masallah oglus ıyıydı.ama kucuk adamın yuzustu yatıyordu.herhalde benım rahatsızlıgım onu da etkıledı.sızde ne var ne yok
bende gecen cok strest yaptım dr da bıde 1 saat bekledım orda ınan gercekten cok etkılenmıs yavru yuzustu yatıyordu ve hıc bakmadı bıze:5:
canımm cok sukur iyiyiz. perşembe günü nasip olursa dr kontrolümüz. eger lütfeder de gösterirlerse o zaman kesin bişi sölerim dedi doktorum cinsiyet için. :9: umut dolu duaların için cok teşekkür ederim.. koskocaman içten bir innnnsaaaallaaahhh diyorum. ama 36 dan sora cesitli riskler gozonune alınarak tutmuyolar alıyolar. onlar dursun da doktor istediği zaman alsın ne yapalımm:9: Rabbim sağlıkla küvezsiz sıkıntısız kucağımıza almayı nasip eder inş..
idrar yollarında iltihap falan yok değil mi?? o da cok baskı hissetmeye neden oluyomuş sanırım..
ay ınsalllahh gosterıle canımmmm merak edıyorum cok :1::1: aynen canım benım rabbım kuvezde tutmassın kılosu tam dogsunlarrr bebıscıkleınnn canım yenı yaptırdım ıdrar tahlılı yok dedı mantarr var kasıntı ama su cok ıc dedı saglık ocagındakı ebe ıcıyorum zaten cok su ama baya baya baskı oluyor
herkese günaydın kızlar ve minik kelebekleri mutlu ve güzel bir hafta olsun inşallah:)

MAVİGÜL canım çok geçmiş olsun bizim kuzucuklar bazen bizi yokluyorlar galiba rabbim birdaha korkutmasın inşallah.

FİLİZ TEYZE sen napıyosun görüşemedik bu ara:)))
canımm bende ıyıyım napıyımmmm valla dun cok yoruldum aksama sahıle ındık floryaya cok yurudum gecede kasık agrım oldu cok :14: sen nasılsınnnn evet gorusemedık canım :9::9:
Günaydın anneler,

Kandil akşamı kasığımı çok ani ağrı girdi gün boyu vardı ama geçer dedim hep geçmedi otururken bile ağrıyordu hemen acile gittik bebek rahim ağzında dediler öyle korktum ki :( sonra kaldım o gittiğim hastanede falan ertesi gün kendi doktoruma gittim rapor verdi bugün başladım işe bebeğim yerine gelmiş bi sıkıntı yok dedi. İdrar kültür testi istedi bakalım nasıl çıkacak Allah bu korkuyu bile kimseye yaşatmasın.

3lü yada 4lü testi ne kadara yaptırdınız? Benim gittiğim hastane biraz tuzlu test için 220 dedi acaba normal mi?
canımmm cok cok gecmıs olsun rabbım saglık versın sana.. ben 2 lıyı 90 4luyude 150 yaptırdım
senınkı baya tuzluymus ben bıle verırken ıcımden az daha alsaydınız dedım :9::9:

canımmmmm senınde dedıklerın hep cıkıo hee bakıom da :1::1::1::16:

cıdden ole oluyorr ..hatta bana bı abla demıstı hamılelık donemınde uyku duzenıne ozen goster sabah aksam duzenlı uyu kalkk cocugunda ona gore olur cok ılgınc geldı ama dınleyen kım ben gene gec yatıyorum :1:

ben potansiyel katil piskopat gıbı dolaşıyorum ne zamn nereye dalsam dıye bakıyorum eyvah bi değil iki tane potansiyel seri katil mi doğuracam sımdı :)))))))))))))))))))))))))))

:)))))))))))))))))))))) şaka bi yana arkadasım cok haklısın ama ınan oyle zor kı sakın kalabılmek bi tek kocamın yanında oyle sakın olabılıyorum yazık oda herseye yuzunde kocaman bı gulumsemeyle cevap veriyor mecbuuuur napsın yazııık

ayy bılge cok guldurdun benı :1::1::1::1::1::1: ellerınde dogar dogmaz tesbıh sallarlarmıs ahahahaha :1::1:

:9::9: benimkide kesin çok umursamaz bişey olur. dünya yansa gider mutfak çekirdek alır gelirim. o derece kimseyi ciddiye almıyorum kim ne söylerse gülüyorum ve geçiyorum. ev işleride öyle amannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ne gereği var deyip oturuyorum.:52:

kızlar pes balsarısı olan biberonu avent'in sterilizasyona biraz daha dayanıklı bir madde.
buz beyazı olanlar da pp.
hammaddeleri değişik, hammedenin fiyatından ötürü de fiyatı farklılaşıyor. ama ikisi de güvenli plastik.

silikon kauçuktan daha dayanıklı bir malzeme. bir de bazı bebeklerin kauçuğa alerjisi olabiliyor. yani silikon aldıysanız problem yok. makul seçim bile denebilir.

biberonun evde hazır olması iyi bence. sadece ucunun yenidoğan ucu (0+ yazmalı ve sadece 1 deliği olmalı) olması lazım, ki bebeiş biberondan kolayca süt emmeye alışıp memeden soğumasın.

bir de biberon teklif etmek için emzirmeyi iyice oturtmayı bekleyin. genelde 3 haftadır bu süre.

Back
X