2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
cok saol.. ilk üc ay balik yemeyecekmiyiz? benim doktorum hic bir seyi yasaklamadi amaaa.. bu nasil oluyor simdi

Benim jinekologumda baligi yasaklamadi olculu yersen iyi olur dedi cunku malesef deniz agir metal atiklariyla dolu , bu baligi ilk 3 ay yeme diyen endokronoloji doktorum ve ben kendisine cok guvenirim, Endokronologlar hormon ve hormonlarin vucuda verdigi yarar zarar konsunda en bilgili doktorlardir aslinda her hamilenin en basta bir kerede olsa endokronologa gitmesi gerekiyor.
Malesef hem bunu cogu kimse bilmiyor hemde muayne ucretleri pahalli.
Doktorum iyot iceren urunlerin tsh hormonunu yukselttigini bununda dusuk ve bebekte gelisim gerilik riskini arttirdigini soyledi , kesin diye bir sey yok ama ihtimalleri goz onunde bulundurmaliyiz. Zaten 3 aydan sonra bebek kendi hormonunu uretiyormus o zaman istedigimiz kadar yiyebiliyoruz.

tsk ederim canim benim paylasimin icin...tsh burda yani almanyada yapiolardir sanirim cunku cok ayrintili bakiolar goguslere bakiolar kis yada herhangi birsey varmi die sonra vajinal ult bakmadan oncede ordan sivi alinio (akinti) microskopdan bakiolar ole yani bende yarin kan sonucumu alicam..ahh ahh turkiyemi ozledim vallahi ilk gebeligim trdeyken olmustu ama maalesef kurtajla sonuclandi...bu yuzden bu mercimegimizde korkuoruz birazcik yine birakip gidicek bizi die..suanlik iyiyiz insallah 9 ay boyuncada ondan sonrada hep saglikli bir sekilde hayatimiz surdururuz..balik yemek neden yasak ki ilk 3 ay ben cumartesi alabalik yedim ama:))) yogurdu burda yapmam imkansizz malum tr de deilim( bitkisel caylari zaten icemiorum ole...birde ben makyaj yapmadan duramam ki amaaa...bende bitkisel makyaj malzemeleri alirim:)))) bephanten deilde bepanthol daha iyi die biliorum...ole yyaniii..

Slmlar herkese çok güzel bilgiler tşk. ederiz
ilk 3 ay balık yememe konusunu bilmiyordum ,
ancak balık yerken dip balıkları büyük balıklar tüketilmemeli , çünkü bu tür balıklar ağır metaller içerebiliyor
onun yerine hamsi istavrit gibi küçük balıklar tercih edilmeli , ayrıca balıkların hepsinde omega 3 bulunmuyor

Vucudumuzda bulunan tsh hormonu bir cok hayati fonksiyonumuzu duzenler bu hormonun asiri yuksekligi ve dusuklugu belli sorunlara yol acar. Bu hormon ozellikle hamilelikte kendiliginden yukselir cunku embryo ilk 3 ay bizim hormonumuzu kullanir, ilk 3 aydan sonra hormonu kendisi uretmeye baslar.
Bu hormonun yuksekligi hamilelerde bebegin zeka gelisimini ve dusuk riskini etkiliyormus.
Zaten hamilielikten dolayi dogal olarak yukselen bu hormon ayrica yuksek iyot iceren besinler kullanildiginda yukselirmis, balik ve deniz urunleri gibi.
Doktorum gol ve akarsu baliklari yiyebilirsin , fakat yuksek iyot iceren deniz urunlerini ilk uc ay yeme bunun yerine balik tableti kullan dedi ve basta omega 3 iceren bir balik tableti verdi.
Ben sadece bana verilen tavsiyeyi yazdim , doktorunuza sorarak uygulama secenegi sizde
Umarim yarimci olmusumdur :))))

hayırlı haberlerle gel inşallah perşembe günü bende cuma gideceğim seninle aynı gidiyoruz 25ocak sat.
bakalım nasılmış minikler

amin canım rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah

ya hanimlar bisi sorucam size..benim goguslerim aciodu ama bugun farkettim sadece uclarinda cok az bir aci var dokununca normalde acimasi gerekmiormu??? ayy yoksa bisey mi oldu ya off cok korkuorum..sizinde ole mi

canım bunların hepsini doktor mu söyledi :44: bende faydalı diye balık yiyorum peynir soğurt çok tüketiyorum kocaman bardakla süt içiyorum. ilk gittiğim doktorda hiçbirşeyi yasaklamadı 14 martta gidicez bakalım asıl seçtiğim doktora o ne dicek ama o zamana kadar ne yicem ne yemicem şaşırdım açıkçası gerçi hayırlısı olsun bende eğer kromozom bozuk olursa vücut otomatik olarak bebeği atıyormuş diye biliyordum. yani yiyip içtiklerimizle alakalı olmuyormuş düşükler. şu an hamileymişim gibi gelmiyor. herkesmi öyle bilmiyorum yoksa bizim plan dışı mı oldu diye. bi garibim herşeyime dikkat etmeye çalışıyorum ama doğru bildiğimiz yanlışlar var sanırım. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim

ya hanimlar bisi sorucam size..benim goguslerim aciodu ama bugun farkettim sadece uclarinda cok az bir aci var dokununca normalde acimasi gerekmiormu??? ayy yoksa bisey mi oldu ya off cok korkuorum..sizinde ole mi

benim 2 hafta önce öyleydi canım ama şu an o kadar acımıyor. herkesde aynı belirtiler olmuyormuş zaten. o yüzden boşuna endişelenme derim. bendede hiç bulantı yok mesela

hayırlı haberlerle gel inşallah perşembe günü bende cuma gideceğim seninle aynı gidiyoruz 25ocak sat.
bakalım nasılmış minikler

Bugün gittim bekleyenedim valla
Geçen hafta perşembe 36.21 di. Bugünki sonucuuuuummm 790 cçıktı çok şükür. Haftaya kontrole gel keseyi görelim dedi. Geç yumurtlamassin adet tarihine yakin bir vakitte yumurtlamissin dedi. Suan icin ters bir durum yok dedi.
Hadi bakalim sende hayirli haberle gel insallah arkadasim

benim 2 hafta önce öyleydi canım ama şu an o kadar acımıyor. herkesde aynı belirtiler olmuyormuş zaten. o yüzden boşuna endişelenme derim. bendede hiç bulantı yok mesela

benimde gecen haftadan beri oleydi ama dus aldim demin krem suruodum bi baktim acimio alla alla dedim..bende de bulanti yok daha erken sanirim ama sadece migde yanmam var okadar..ay insallah ya yarin su sonucumu bi alsaydim of turkiyede olsaydim hemen ayni gun alirdim sonucu ne guzell burda 2 gun sonra veriolar ya..sinir oluorummmmmmmmmm-..

bugun dr kontrolunda keseyı gördük çok mutluyum bır daha kı hasta da kalp atışını duyarız umarım..darısı başınıza
Gözün aydın canım inşallah haftaya kalp atışlarını da duyarsın
Merhaba anneler. Bende ankadan 2013 itibari ile 34 ve ilk bebeğim olacak.
Bugun tekrar kan verdim dua edin değer yükselmiş olsun kizlar
İnşallah hayırlı haberler alırsın canım

Amanın bunu eşim okumasın kendisi pipiriklerin kralı olur bilgilendirdiğin için çok saol canım troidle ilgili olan kısımları zaten biliyordum ev yoğurdumu hazır yoğurt mu kafam karışıktı söylediğin iyi oldu bakalım yarın bu saatlerde doktorumda olacak bakalım neler diyecek

bende yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.
cumartesi doktor randevum var. bakalım neler söylicek.
3 aylık dönemde doktorun verdiği ilaçların kullanımınında çok öenmli olduğunu biliyorum.

bebişlerimiz kasım ayında doğacaklarına göre akrep burcu olacaklar büyük ihtimalle bende onu paylaşayım istedim :)

Hayata bakışı çok renklidir

Güzel gözlerinin ardında neler yaşadığını bulmak için çaba harcamak gerekir. Akrep bebekleri genellikle çekingendir ve olaylara seyirci olarak kalmayı tercih ederler. Fakat iş beslenmeye gelince, zamanında karınlarını doyurmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde gözyaşları yanaklarından sel gibi akabilir! Akrep çocukları yalnızlığı sever, kendi kendisini eğlendirmeyi becerirler.

Güçlü duygularıyla birlikte onlara güzel gelebilir. Fakat bu yalnız kalmak isteği ileride başka sorunları beraberinde getirecektir. Bazen güzel gözleri yaşlarına göre çok ciddi ve hüzünlü görünebilir. Biraz uzak ve soğuk izlenimi bırakırlar, aslında sevgiye çok ihtiyaç duyarlar. Ona ilgi gösterdiğine inandıkları kişilerle kolay iletişim kurarlar. Sevimli ve sıcak olurlar. Sevdiklerine karşı kapris yapmayı çok iyi becerirler. Bu tutumları yüzünden, çevreleri tarafından mızmız olarak nitelendirilirler.

Konuşmayı çok çabuk öğrenirler. Sezgileri çok güçlüdür, etraflarında olan biteni, insanların neler düşündüklerini büyüklerin tahmin edebileceğinden çok daha iyi algılarlar. Çocuk Akrepler bile özel hayatın gizliliğine önem verirler. Her zaman kimsenin haberi olmadığı, günlük tuttuğu defterleri, çekmeceleri olur. Gizli bırakmak istedikleri, bir başkası tarafından keşfedilirse, çok üzülüp ağlayabilirler. Bu küçük dedektiflerden bir şey gizlememek en mantıklısıdır. Eninde sonunda kendilerinden saklanan her neyse bulurlar. Bunun ardından da öfke ve kin duygusu gelir. Yüksek fiziksel, zihinsel, duygusal enerjileri yararlı konulara yönlendirilirse, ileride çok başarılı ve güçlü bir insan olacaktır.

AİLE HAYATI

Ailelerinden anlayış ve yardım beklerler. Akrep çocuğu için aile çok önemlidir. Büyümeye başladığı andan itibaren, onlardan destek beklemez tavırları ile dikkat çekse de içten içe onların sevgisine ihtiyaç duyarlar. İnatçı ve huysuz kişiliğiyle kimseyle anlaşamaz görünen bu çocuklar, özellikle annelerine çok düşkündürler.

Çocukların kaprisli tutumları çoğu ailenin şımarık Akrepler yetiştirmesine sebep olur. Onun kaprisinin altında yatan nedenlere inen bir anne baba Akrep çocuğunu keşfettikçe altında güzelliğe ulaşacaktır. Sabırlı bir psikolog gibi onu dinleyen, onun sorularına çözüm arayan anne-baba çocukları büyüdükleri zaman da sıkıntı çekmezler.

Zeki ve yaratıcı bu çocukların eğitim çağında doğru yönlendirilmesi gerekir. Okulda arkadaşlar arası problemleri olsa da genel olarak başarılı olacaklardır. Akrep burcu çocukları için, olan imkanları paylaşmak, gerekli bir hayat dersidir. Gerçekten de yardımlaşma ve destek onlar için çok yararlı olacaktır. Anne babaya düşen görev, onları topluma açık, dışa dönük, kardeşleriyle oyun oynarken paylaşımcı davranışlar sergileyen çocuklar olarak yetiştirmektir.

Kız veya erkek kardeşlerine karşı çok dikkatlidirler. Yine de özel hayatlarında saygı beklerler. Kendilerinin kaptanlarıdır ve ihtiraslıdırlar, paraya düşkün olabilirler. Harçlığını savuran, çok harcayan çocuklar olmazlar.

Kaynak: AKREP burcu Çocukları AKREP burcu Çocukları
whkaynak

benide eklermisiniz listeye

ilk bebeğim
01.02.2013 son adet tarihim
beklenen doğum tarihi 08.11.2013

teşekkür ederim

insan dayanamıyor çok sabırsız oluyor valla banada cuma gelmek bilmiyo. senin adına çok sevindim canım benim 27 şubatta 1000 çıkmıştı şimdi nedir cuma ne olur bilmiyorum daha hiç dr muayenesine gitmedim. sıkma canını arkadaşım gelişiyo miniğin bidahaki gidişinde kesesini gör inşallah

hic merak etme, benimde öyle olduu.. bugünlerini aricaksin haftaya.. benimde sadece midemde eksime oluyordu 3 gündür bulantidan ölücemmm...zaten yaziyor heryerde 6. hafta bulanti basliyor...

hic merak etme, benimde öyle olduu.. bugünlerini aricaksin haftaya.. benimde sadece midemde eksime oluyordu 3 gündür bulantidan ölücemmm...zaten yaziyor heryerde 6. hafta bulanti basliyor...

off böle iyiydi bende bulantı olmayınca bende olmıcak heralde die sevinmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…