2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
arkadaşlar inşirah suresini doğuma kadar okumak, suya okuyup içmek doğumda kolaylık sağlıyormuş henüz doğum yapmamış arkadaşlar bilginiz olsun

slm ben odyologum ve testleri ben yapıyorum hemen endişelenme çünkü bebeklerde işitme testi 2 hafta yanlış çıkabili,yor
2nedenı var bırı kulak kanallarına doğum sıvısı kalmış olabiliyor 2. ise kulak kanalları kısa olduğu için en doğru sonuç 2 hafta sonra yapıla otoakustik emisyon testi ile çıkar eger yıne geçemezse o zaman bera yapıyoruz endişelenme moralını bozma

Tesekkur ederim. Insallah oyledir. Lohusalik surecinde cok moral bozucu birsey.
Acaba diyorum baska bir hastanede tekrar isitme testi yaptirip oylemi beraya gotursem ne dersin. Zarari olurmu bebegime bu 3 olacak cunku. Bera testi devlet hastanesindeymis oraya hic goturesim yok oglumu.

Bekleyen hatunlar varmi bi gelisme ?????

Elifezgy canimm gözün aydin, rabbim saglik sihat versin size bagislasin minigini , cok merak etmistim , sükür kavusmusun minigine ..

Ozlmalpr insallah hersey yolundadir canim , arkadasta yazmis bilgilendirmis , testiniz iyi sonuc verir insallah

Selayhusumm sagol canim. Insallh oyledir. Seninde en kisa surede hayirli haberlerini bekliyorum.

kızlar yarın öğleden sonra sezeryanla doğumum gerçekleşicek inşallah.

başından beri normal doğum istiyordum ama bebeğim iri olduğu ve hala doğum belirtim olmadığı için sezeyana karar verdik.sancımın gelmesini beklesem bebeğim daha da kilo alacak, daha da kilo alsa çatım kilolu çocuk doğurmaya müsait değilmiş falan falan.. ben de sezeryanı kabul ettim ya.. hiç bi zaman büyük konuşmıcaksın valla :)

sadece belden aşağısını uyuşturmayı düşünüyorum doğumda ama bel ağrısı yapıyor diyenler oldu doğru mu?yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi acaba?

hadi hayırlısı cnm yapack bişey yok bebişler saglıklı olsunda normal yada sezeryan olcz napalım

Yarım saat sonra 40+4 olcam ama hala regl sancısından bi tık ileri gidemedim :43:
Az önce de komşunun kızı geldi hani yaşı öyle küçük de değil daha doğurmadın mı ya bebek ölürse ya kordonu koparsa diyor açıklama yaptıkça daha felaketlerden bahsediyor en son dedim yaa ne konuştuğunun farkinda mısın eeee ben olabilecekleri söylüyorum diyor bide ooffffff :47:

Bel ve bas agrisi herkeste olacak diye bisey yok canim gorumcene boyle soyle;)
Ben yaptiklarimi anlatayim sana. Cunku benim bas agrim hic olmadi cok sukur. Su icebilirsin dedikleri andan itibaren surekli su ictim sende biliyorsundur bu ameliyattan sonra bol su icmek lazim kii bas agrisi olmasin. O ara sondali olacagin icin ic icebildigin kadar pipetle. Ama dikkat et genzine kacmasin oksurmek cok kotu..
beni ayaga kaldirdi hemsireler ilk kalkma ani zor biraz..sonrasinda gece boyu dolastim. Esimin destegiyle. 2.gun bol bol kayisi suyu ictimki kabiz olup canimi yakmayayim diye.ve 2 .gun o sorunumda kalkti ortadan. Yani hastanedeyken ve evde ilk 4-5 gun surekli yurudum gaz problemini ortadan kaldirdim canim. Ve sana tavsiyem yuruyus yaparken eline 1 lt kayisi suyu al ic kafaya diktim ben resmen:) rahat ettim. Eve gelir gelmez dus aldim. Su gecirmez bantla kapatiyorlar ama ben yinede strecle sarip ole dus aldim.
Benim arkadasim spinal sezeryan olmustu birkac gun sonra bas agrisindan hastaneye yatirdilar az su icmis demekki. Demem o ki benim bir slkintim olmadi sukur. Hemsireyim ben biraz bildiklerimi biraz gorduklerimi uyguladim canim.

ayy allah razı olsun canım yaa tecrübelerin çok değerli benim için.elimden geldiğince hepsini uygulucam mutlaka.
işte son zamanlarda her kafadan bi ses çıkıyor, herkes bişeyler söylüyo yordular beni iyice.gaz problemi beni hakkaten çok korkutuyor inşallah söylediklerini uygulayarak ben de atlatırım allahın izniyle.

ayy allah razı olsun canım yaa tecrübelerin çok değerli benim için.elimden geldiğince hepsini uygulucam mutlaka.
işte son zamanlarda her kafadan bi ses çıkıyor, herkes bişeyler söylüyo yordular beni iyice.gaz problemi beni hakkaten çok korkutuyor inşallah söylediklerini uygulayarak ben de atlatırım allahın izniyle.

Ben şu gaz muhabbetinden baya tırsiyorum o yüzden geçen gün 4-5 şişe kadar kayisi kompostosu hazırladim..eşimi de tembihledim sancı baslar hastaneye gidersek muhakak bir şişeyi cantaya at diye :1:

Ben şu gaz muhabbetinden baya tırsiyorum o yüzden geçen gün 4-5 şişe kadar kayisi kompostosu hazırladim..eşimi de tembihledim sancı baslar hastaneye gidersek muhakak bir şişeyi cantaya at diye :1:

yani korkulmayacak gibi değilki, arada yaşadığım bi durum benimde mesela kitlenip kalıyorum gaz sancısı olduğunda ki bi de doğumdan sonra olduğunda hiç katlanılmaz.komposto çok mantıklıymış hiç aklıma gelmemişti.ne pratik kadınlarsınız yaaw :1:

Yarım saat sonra 40+4 olcam ama hala regl sancısından bi tık ileri gidemedim :43:
Az önce de komşunun kızı geldi hani yaşı öyle küçük de değil daha doğurmadın mı ya bebek ölürse ya kordonu koparsa diyor açıklama yaptıkça daha felaketlerden bahsediyor en son dedim yaa ne konuştuğunun farkinda mısın eeee ben olabilecekleri söylüyorum diyor bide ooffffff :47:

Kuzum ayni degilmiyiz senle , bir hafta öndemisin sen ölcümlerde ??
Benim günüm sali dolacak ..kalp atisida bir hafta gec gözükmüstü ve 35 günde bir regl oluyordum o yüzden hic 28 gün hesabi yapmadim ..
Kimseyi kafana takma , biz ne zorgünlerden gectik..insallah bunuda atlatacagiz
Sali günü kacta randevum ben 11 de..
Denemedigim sey kalmadi
Noel standi gibi kokuyor ev tarcin karanfil cayi ,1 litre cayi tükediyorum
Yerlerde dolaniyorum kedi gibi vsvs

mrb cnm ben henüz doğum yapmadım ama bende araştırıyorum doktor sezeryan diye ısrar ediyo çünkü. bugün sabah trt de bi program vardı bu konu üzerine netten bulup izleyebilirsin sanırım. oradaki prof. ada hep aynı şikayetler geldi bel ve baş ağrısı oluyormuş çoğu kişide bu da anesteziyi yapan kişinin hatasından oluyormuş anladığım kadarıyla ilacı yavaş yavaş verince oluyormuş. hatta dr biraz kızdı hiç mi memnun olan yok yazmıyorlar, aramıyorlar diye

Selam kizlar, bende normal dogum yapacagim , epidural anestezi istiyorum, cok yakin arkadasim 2 dogumunuda bu sekilde yapti, hic bir sikintisi olmadi, gayet memnun kaldi. Herkesin yapisi farkli elbette, ama doktorlarin demesi genel olarak, agri kesici bir yontemi uygulamak var iken o kadar dayanilmaz bir agriyi bile bile cekmek niye. Madalya vermiyorlar sonucta diger turlu :))

selam kızlar 41+2 de bebeğime kavuştum bende
cuma hastaneye yattım hiç açılma yoktu 6 saatlik suni sancı hiç etki etmeyince mecburen sezaryan oldum cumartesi günü saat 13.30 da bebeğim dünyaya geldi okadar güzel bir duyguki rabbim isteyen herkese nasip etsin
dünya onun etrafında dönüyor oğluşumdan başka bişey düşünemiyorum 10 dak. yanından ayrılsam özlüyorum sizlerde hayırllısıyla kavuşun inş. bebşlerinize

Kuzum ayni degilmiyiz senle , bir hafta öndemisin sen ögün mlerde ??
Benim günüm sali dolacak ..kalp atisida bir hafta gec gözükmüstü ve 35 günde bir regl oluyordum o yüzden hic 28 gün hesabi yapmadim ..
Kimseyi kafana takma , biz ne zorgünlerden gectik..insallah bunuda atlatacagiz
Sali günü kacta randevum ben 11 de..
Denemedigim sey kalmadi
Noel standi gibi kokuyor ev tarcin karanfil cayi ,1 litre cayi tükediyorum
Yerlerde dolaniyorum kedi gibi vsvs

Canim sat a göre 40+4 um ama benim bebeğim de gec yumurtlama ürünü he 1 hfta 10 gun geridsn geliyordu dr da 1 hafta geri aldi ona gore 39+4um..ama her olcumde farklı çıkıyor sinir oluyorum doktoruma bu yüzden. .birinde 12.11 cikiyor birinde 18.11. Birinde 21.11 yani hangisine inanacagimi şaşırdım artık. .Salı görüşelim dedi kafam karmakarışık bi de insanlarin vah vah tüh tüh lerini cekiyorum etrafimda çok bunaldim
Bu arada inanki senden farkli değilim yerlerde yuvrlaniyorum duvarlarda hareket ediyorum ama nafileeeeee

Son düzenleme:
İyi geceler arkadaslar facede yazmistim ben de 13 kasim sabahi prensesimi kucagima aldim.su anda gogsumde uyuyor inanilmaz tarif edilemez bi duygu.ben de dogum hikayemi anlatayim;
12 kasim sali aksami yani tam 40.haftami doldurdugum aksam adet sancisi gibi hafif agrim oldu 45 dk kadar ben hic dogum sancisi oldugunu dusunmedim. Sonra uzanirken biraz ic camasirim islandi 10 dk sonra biraz suyla birlikte nisanim geldi hemen dusa girdim o sirada esim geldi annemdeydim zaten hemen cantalari yuklenip hastaneye gittik.suyum biraz azalmisti ama kese patlamamisti. Nstde duzenli sancilar cikti ama ben hic hissetmiyordum 1 cm acilma vardi. Dr. Bu sekilde eve yollamam yatisi yapiyorum dedi. 9 gibi hastaneye yattim beklemeye basladik nst acilma var mi derken saat 3 e kadar cok bisey hissetmeden bekledim yavas yavas agrilar artmaya basladi ve acilmam 4 cm oldugunda kesenin sarktigini patlatmalari gerektigini soylediler. Keseyi patlattiktan sonra agrilar iyice siddetlendi.sonraki muayenelerde 6 cm ,8 cm derken tabi sancilarda artik 1 dk ya falan dustu 8-9 cm acilman var digumhaneye aliyoruz dediler saat 6.00 da girdim dogumu mumkunse dikissiz istedigimizi soyledik dr dan da Allah razi olsun ben biraz daha fazla aci cektim belki ama hic dikisim olmadan 6.35 te yavrumu kucagima aldim zaten kafasi cikana kadar ondan sonrasi hemen geliyor bebegim 3.490 gr 50 cm dogdu.Bekleyen ve normal dogum yapacaklara tavsiyem dr ve ebeniz ne diyorsa onu yapin bagirmak yerine onlari dinlerseniz cabucak olup bitiyo sanki.o kadar tuhaf bisey ki melegimi kucagima aldigimda tum gece cektigim sancilar hamilelikteki sikintilar herseyi unuttum hala inanamiyorum bu bebek bizim mi diyorum Rabbim herkese yasatsin ben de gununu dolduran biri olarak cok tedirgin olmustum suni sanci sezeryan gibi korkularim vardi ama tik bile yokken bir anda nisanim geldi hic stres yapmaya gerek yokmus dedim ayrica onlardan biri olsaydi da degerdi prensesim icin bekleyenler hicbir seyi takmayin kafaniza.hic sayfalari okuyamadim dogum yapan arkadaslara da hayirli olsun.

mrb cnm ben henüz doğum yapmadım ama bende araştırıyorum doktor sezeryan diye ısrar ediyo çünkü. bugün sabah trt de bi program vardı bu konu üzerine netten bulup izleyebilirsin sanırım. oradaki prof. ada hep aynı şikayetler geldi bel ve baş ağrısı oluyormuş çoğu kişide bu da anesteziyi yapan kişinin hatasından oluyormuş anladığım kadarıyla ilacı yavaş yavaş verince oluyormuş. hatta dr biraz kızdı hiç mi memnun olan yok yazmıyorlar, aramıyorlar diye

Anlamadim nasil oluyor ama bana sezeryana girdigimde hem epidural hem spinal ikisini birden yaptiklarini anlattilar ve ben ameliyat siramda hicbirsey hissetmedim daha sonrada bas agrim olmadi aklinizda bulunsun bunu her dr solemez mis (banada hastanede calisan yakinim soledi)dikyorum ameliyatan ciktiktan sonra ilk yanima geldigindee kahve ve cola icmemi soledi bunlar bas agrisinin olmasini engelliyormus

Günaydın hanımlar. Dün şu kolay doğum egzersizleri var ya çömelip kalkma falan onları fazla kaçırdım çatı kemiklerim inanılmaz ağrıyo hala. Bugün de yapcam inşallah. Regl ağrım geçmiyo günlerdir bel ağrısı da mahvediyo artık. Bide dünden beri bıçak saplanıyo sanki kasıklarıma oturup kalkmak daha da acıtıyo. İnş. Yakındır doğum vücutlarımız yoruldu artık. Şaka gibi eşim dün ikinciyi de yapalım çok ara vermeden aralarında 1 buçuk 2 yaş olsun dedi. Bende öyle istiyodum hamilelikten önce ama yok dedim sen doğur o zaman ikinciyi. Ben bunu bi 5 yıla anca atlatırım :-D bide benim ilk aylarım daha zordu 5 buçuk ay sürekli kustum 6. Ayda rahatladım derken bel ağrılarım başladı :-D

Rüyamda bebeğimi gördüm sağlıkla gelsinler artık bir an önce kavuşalım. Doğuranları okudukça çok imreniyorum maşallah hepsine.

Günaydın hanımlar. Dün şu kolay doğum egzersizleri var ya çömelip kalkma falan onları fazla kaçırdım çatı kemiklerim inanılmaz ağrıyo hala. Bugün de yapcam inşallah. Regl ağrım geçmiyo günlerdir bel ağrısı da mahvediyo artık. Bide dünden beri bıçak saplanıyo sanki kasıklarıma oturup kalkmak daha da acıtıyo. İnş. Yakındır doğum vücutlarımız yoruldu artık. Şaka gibi eşim dün ikinciyi de yapalım çok ara vermeden aralarında 1 buçuk 2 yaş olsun dedi. Bende öyle istiyodum hamilelikten önce ama yok dedim sen doğur o zaman ikinciyi. Ben bunu bi 5 yıla anca atlatırım :-D bide benim ilk aylarım daha zordu 5 buçuk ay sürekli kustum 6. Ayda rahatladım derken bel ağrılarım başladı :-D

Rüyamda bebeğimi gördüm sağlıkla gelsinler artık bir an önce kavuşalım. Doğuranları okudukça çok imreniyorum maşallah hepsine.

Gunaydiiiinn canım aynı durumdayız regl sancilarim 10 gündür vardi ama 2 gündür aralıksız devam ediyor..sadece evde dolaşırken iş yaparkwn hissetmiyorum ama gece bile ne kadar gözümü açsam belim kopacak kasiklarim patlicak gibi ağrıyor. .bi düzene giremedi sancilar :14:bi de sarı renkli akıntım arttı salı günü çatı muayenesi olmuştum onunla ilgisi var midir acaba:44:

Günaydinlar ...
Nehatim offki ne off artik insan arik sancim grlsin brlirtisi olsun istiyor ..
Aslinda ven ilk dogumdan geciktigim icin meyilli oldugumu biliyorum .
Senin deigin gibi kafamda 12-11 den hesap edip umit verdim kendime, bunu yspmamam gerekiyordu ..
Erken erken doguran anneleri görünce belki dedik ..

Morpheus , sogansuyu sizletide kavustursun rabbim biran önce evlatlariniza
Sogansuyu hareketleri ilk yapmaya baslayinca ertesi gün kemikler agriyor
Insallah faydasi olur ..
Defneneva bugun sezeryan olcakti sanirim , allah yardimcisi olsun ..

Yeni dogum yapan anneleri cok tebrik ederim, rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin

Gunaydin guzel anneler. Umarim iyisinizdir.. ayaga kalkamiyorum artik kasik bolgem ve cati tarafim inanilmaz agriyo, ya napicam bilmiyorum. Ayaklanmak zulum gibi geliyo bana :(((((

Günaydinlar ...
Nehatim offki ne off artik insan arik sancim grlsin brlirtisi olsun istiyor ..
Aslinda ven ilk dogumdan geciktigim icin meyilli oldugumu biliyorum .
Senin deigin gibi kafamda 12-11 den hesap edip umit verdim kendime, bunu yspmamam gerekiyordu ..
Erken erken doguran anneleri görünce belki dedik ..

Morpheus , sogansuyu sizletide kavustursun rabbim biran önce evlatlariniza
Sogansuyu hareketleri ilk yapmaya baslayinca ertesi gün kemikler agriyor
Insallah faydasi olur ..
Defneneva bugun sezeryan olcakti sanirim , allah yardimcisi olsun ..

Yeni dogum yapan anneleri cok tebrik ederim, rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin

Darısı başına inşallah canım sende sağlıkla paşayı al kucağına :49::49:
zamanını ve gelişini kendi belirleyen bebişler olarak çok şanslılar

biz neler yaşıcaz acaba bakalım :34:

Back
X