2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Selayim çok geçmiş olsun inşallah boynunun agrisida tez vakitte geçer, büyük prensin demek küçük prensini kiskaniyor oda çok normal annesi inşaallah oda çok çabuk zamanda duzelir bu durum.

Bizde her hafta kizikin farkli bi huyluyla.ugrasiyioruz. Haftasi haftasini tutmuyor teyzesi :-D bu hafta uykusu çok güzel maşallah ama emerken resmen memeyle kavga ediyor ağlama bağırmak ile emiyor, bakalim bu hafta nasil olacak :-D
Hala evimize geçemedik, burda havalar çok soğudu suan -5 babannemiz aklim sizde kalacağına gondermem hasta olur bakamazsiniz dedi çıktı, gitsek kusecek, 1,5 aydir bi sikinti yasamadik gidersek hooop ben kötü olacam. Esimde gidecegiz dedi ama yok ne dediyse olmadı. Ben cok daraldım ama bunaldim. Lohusa depresyonu yaşamadım ama biraz daha durursak gecikmeli yaşayacağım, çok alingan hep temkinli ve dikkatli olmak zorundayım buda yordu valla. Yavrum ikk zamanlar kusmuyordu artik hem emmeden sonra kusuyor, doktor fazla emmekten dedi, emzirme surelerinin arasini ac dedi. 2 saatte emiyordu 3 e çıkardım ama babanemiz bırak 3 u 2 yi yarim saat olmuş emeli araniyor emzir diyor, anne kusuyor diyorum midesi büyüyor cocuk bu kusacak diyor. Birgün yine böyle oldu, babanneyi kandiriyorsun dimi kizim emeceksin sonra kusacaksin kusamassan onun sıkıntısını hem kendine hem bana cektireceksin dedim 2 gün küstü ona laf sokmusum sözünü dinlemiyormusum, oda 3 tane buyutmus azcik dinleyecekmisim, neye uğradığınımi şaşırdım tamam anne seni dinliycem ama ben sana laf sokmadim okadar karaktersiz haysiyetsiz değilim bi sikintim varsa bunu sana direk söylerim anne dedim. Ogunden beri yarım saat 1 saat ara ile emziriyorum çocuğu simdi çocuk memeyi almayinca niye böyle yapiyor bu çocuk dedi, cunki tok istemiyor anne dedim ama araniyor dedi demekki o hareketi bilinç dışı yapıyormuş dedim simdi benim dedigime geldi. Oy çok konustum sistim la havle, böyle işte selayim.
Evime bi gideydim kusturmeden.

amann kuzum ya benım kayınvalide daha beter valla töbe estağfirullah ilk günleri bana zehir etti .söyleye söyleye mama aldırttı bize bebek açmış sütüm yokmuş .e olmasın yani sezeryan oldum gelicek diyorum yok anlamıyo .aldık mamayı sonra benim memem şişti kaç gün neler çektim hala aynı konuşuyo ama takmamaya çalışıyorum .geçen bi kızdım ona sütüm azaldı sinirden .bide aynı binadayız mecbur görüyorum sürekli en iyisi takmamak
bizede doktror 2 3 saat arayla emzir dedi kızımı kilolu buldu :1::1:ama zeynepsu doymuyo yavrum bazen bekleyemiyo 2 saati bu arada yalancı emziğe alıştı beni ememedikçe hırsını memeden alıyo yavrucum
sizin doktorda aralıklı emzir deyince rahatladım sanki vicdan azabı çekiyodum bebiş aç mı kalıyo acaba diye

bu kayınvalide olayı herkeste var sanırım.. benim oğlum 13 günlük oldu.. 4 saatlik mesafede olmalarına rağmen hala görmeye gelmediler, gelmeyi de düşünmüyorlar.. eşim geçen telefonda ne zaman gelceksiniz dedi, bu soğukta hiçbir yere gelemem dedi kadın.. oğlum 3710 gr doğdu, fotoğraflarını gönderdik.. telefonda bile laf ittiriyor bana, çok zayıf bu bebek yanaklarında hiç et yok, alnı seninki gibi kocaman falan dedi.. yanımda olsa eminim sütün az mama ver falan der..
yazık kendi annemde doğumdan 10 gün önce geldi, duramadı memlekette.. bir de benim doğumum beklenen tarihten 8 gün sonra oldu.. hala da yanımızda annem.. tüm ev işlerini, yemeği o yapıyor.. benim yırtılmam çoktu, dikişim fazlaydı ilk hafta oturamıyordum bile doğru düzgün.. oğlumu kucağıma hep o verdi, gazını o çıkardı, ağlarken hep o susturdu, o yıkadı, altını o aldı.. hala da öyle.. iyiki annem var.. kendisi abimi doğurduktan sonra bakanı olmadığı için kabızlıktan çok çekmiş, bir de sobalı evde içeri gir çık dikişleri soğuktan çok sızlamış.. bana gözü gibi baktı.. kayısı ve üzüm kompostoları, bitki çayları vs yaptı hep bana.. hem sütüm arttı hem de kabızlık sorunu yaşamadım bu dikişlerle.. her şeyden önemlisi de manevi desteği var annemin, hep moral verdi bana.. diğer tarafta da kayınvalidem laf sokma peşinde.. torununu görmeye gelme gibi bir niyeti bile yok..

evet kayınvalideler doğum yapan geline ayrı bir tavır takınıyorlar nedense.daha bi bilmiş, daha bi sen çekil tecrübessizsin ben hallederim havalarındalar.ben de artık evime gitmek istiyorum bebeğim nerdeyse ayını dolduracak ama yalnız başıma bakamamaktan çok korkuyorum.eşim akşamları 10 dan önce eve gelmiyor.kendim başa çıkabilirmiyim ki?:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
slm kızlar malm bebişden pek girmeye fırsat olmuyor o uyuyuncada evdeki işlerle falan uğraşıyorumm..
Kizlar peynir alti suyuyla yapilan iceceklerin ve nar suyunun süt icin iyi olduklarini cogu yerde okudum paylasqyim istedim sizlerle ...

Birde emzik veriyormusunuz simdiden ??? Cogu doktor ilk basta önermiyor emmesi icin , kafam cok karisik bu konuda :(

selaycım ben ikinci gün verdim valla sıkıştığım yerde çok lazım oluyor kullanıyorum bence büyük rahatlık helede senin iki çocukla biz yiğnelerimdede kullandık valla hiç bi sıkıntıları yok annem bende de kullanmış dişlerim hem inci gibi dümdüz hemde bir kere dişçi koltuğuna oturmuş değilim yirmilik dişim hariç onu baktırmak için bikere gittim:)

evet kayınvalideler doğum yapan geline ayrı bir tavır takınıyorlar nedense.daha bi bilmiş, daha bi sen çekil tecrübessizsin ben hallederim havalarındalar.ben de artık evime gitmek istiyorum bebeğim nerdeyse ayını dolduracak ama yalnız başıma bakamamaktan çok korkuyorum.eşim akşamları 10 dan önce eve gelmiyor.kendim başa çıkabilirmiyim ki?:18:

tatlım kasma kendini benim annem sadece 1 hafta kaldı yanımda okadar zaten o kendine baktırıyor merak etme için rahat olsun hemde herkesden daha iyi bakarsın bak bizim kırkımız çıktı bile

kızlar bebeğimin gaz sancısı ve kaka probemi vardı ben rezene kullanmaya başladım hem kendim içiyorum hem bebişimede bir kasık veriyorum birde günde üç dört kasık su veriyorum çok şükür geçti hee birde bebişimin o ayaklı tulumunu ve çoraplarını her altını değiştirdiğimde peteğin üzerine koyuyorum sıcak sıcak giydiriyorum battaniyeylede sarıyorum rahatladı kuzum onun o halini gördükce resmen bende ağlıyordum onunla beraber bunlar bizi rahatlattı birde ayaklarının altına masaj yapıyorum ben bu onu sakinleştiriyor rahatlatıyor karnınada losyonla saat yonünde ve yukardan aşağıya doğru avuç içimle bastırarak masaj yapıyorum daha sonrasında ayaklarından tutup karnına doğru itiyorum bacakları karnına geliyor yani o arada pırtt diye gazını çıkarıyor ... bunlarda benim yöntemlerim...

kızlar bebeğimin gaz sancısı ve kaka probemi vardı ben rezene kullanmaya başladım hem kendim içiyorum hem bebişimede bir kasık veriyorum birde günde üç dört kasık su veriyorum çok şükür geçti hee birde bebişimin o ayaklı tulumunu ve çoraplarını her altını değiştirdiğimde peteğin üzerine koyuyorum sıcak sıcak giydiriyorum battaniyeylede sarıyorum rahatladı kuzum onun o halini gördükce resmen bende ağlıyordum onunla beraber bunlar bizi rahatlattı birde ayaklarının altına masaj yapıyorum ben bu onu sakinleştiriyor rahatlatıyor karnınada losyonla saat yonünde ve yukardan aşağıya doğru avuç içimle bastırarak masaj yapıyorum daha sonrasında ayaklarından tutup karnına doğru itiyorum bacakları karnına geliyor yani o arada pırtt diye gazını çıkarıyor ... bunlarda benim yöntemlerim...

slm hanımlar kızımdan fırsat bulup giremiyorum...grip oldum bide ev işlerini eaksatıyyorum yemek yapmak zor oluyo ben ne zaman yatsam uyanıyo kuzum benim ama çok tatlı oluyo çok güzel bi duyguymuş rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah aa uuuu yapıyo ben kendimden geçiyorum hele dudak büzmeleri falan yerim ben onu...gaz bizdede dert milupa nın rezeene çayını aldım ama vermek zor şu damlası bu damla meme ver mama hazırla gaz çıkar burun damlası d vitamini falan derken zorlanıyorum ya:(
bana da ayagına sıcak su koy dediler ama yapmadım bide ev soguk sözde kaloriferli ama merkezi olunca belli zamanlarda yanıyo elektrikliyle falan ısıtıyoruz yaza gelseymiş bebklerimiz iyi olurdu:)

erkek bebek anneleri, bebişlerinizi sünnet ettirdiniz mi? oğlum 15 günlük oldu, doktorumuz 20 günlükken yaptırabilirsiniz dedi.. ben çok kararsızım, sanki çok canı yancakmış gibi geliyor.. bir taraftan da şimdi olması ilerde olmasından daha iyi diyorum.. sünnet tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

mrh kızlar hiçbirimiz beişlerden fırsat bulupda giremiyoruz gaz sancısı bizde de var ugun bütün gün sıkıp durdu kendini yavrum ama sonunda rezene çayı aldım verdim rahatladı yavrum yaa

Mrb 29 gunün sonunda ilk gece 2.5 saat arayla sagdigimida sutu veriyorum sürekli mikirdiyo normalmi ? Gazını cikariyoruz buarada her 2,5 saatte kaka yapiyo Buda normalmi yardımcı olurmusunuz .

Slm arkadaslar, hepinizin gözü aydin olsun kizlar , herkes sonunda kavustu bebegine , artik hosgeldin uykzsuz geceler ve gaz sancilari bu zorluklarida atlatacagiz insallah

Selayhus , miamore nasilsiniz kizlar ? Bende uzun zaman oldu gelemedim buraya ama arada girip haberlerinizi okudum , selayhus dogumun kolay olmus canim ne güzel , oglundada biraz kiskanclik durumu varmis bizde en baslarda kizimla cok zorlandik , kendini kötü hissetmesim diyd kizima dahada cok ilgi gösterdik , ama simdi yeni yeni alisiyor kardesine , bu arada benim dogumum cok zor oldu kizlar ilk zamanlar kendimi toparlayamadim :( oglum 4,500 gr dogdu süpriz oldu , acilmam hemen olmustu ama son anlar baya zorladi beni , ama simdi yanimda misil misil uyuyorya tüm agrilari unutturdu bana.. Cok tatli tosun bi oglum var , arada bizimde gaz sancilarimiz oluyor , bende hippin rezene cayini aldim hem kendim iciyorum arada sancisi oldugunda 3 kasikda ogluma veriyorum , iyi geliyor

Selayhus emzigi sormusun canim ayni bende senin gibi hic istemedim vermeyi ama ilk yardim gibi zorlandigim anda ise yariyor , ama zaten istemedigi sürece fazlada emmiyorlar

Mrb 29 gunün sonunda ilk gece 2.5 saat arayla sagdigimida sutu veriyorum sürekli mikirdiyo normalmi ? Gazını cikariyoruz buarada her 2,5 saatte kaka yapiyo Buda normalmi yardımcı olurmusunuz .

merhaba canım bebeğin erken doğmuş galiba benimkide öyle şubatta bekliyordum yavrumu nasip değilmiş aralığın 2sinde doğdu şimdi küvezde 29+5 te doğdu senin bebeğin ne zaman çıktı küvezden allah yardımcın olsun

erkek bebek anneleri, bebişlerinizi sünnet ettirdiniz mi? oğlum 15 günlük oldu, doktorumuz 20 günlükken yaptırabilirsiniz dedi.. ben çok kararsızım, sanki çok canı yancakmış gibi geliyor.. bir taraftan da şimdi olması ilerde olmasından daha iyi diyorum.. sünnet tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Canım ben sünnet için 6.ayını düşünüyorum.İlk oğlumuda 6 aylık iken yaptırmıştım.
İyileşsin diye açıkta bırakıyorduk cabuk iyileşmişti.Şimdi de yaz gelsin yaptırırız diye
düşünüyrum.

Kızlar ben de bugün oğluma emzik vermeyi deneyeceğim.İlk oğlumda vermemiştim
ve çok zorlanmıştım.Bu sefer yine öyle olmasını istemiyorum.Umarım emziği alır.

Son düzenleme:
merhaba canım bebeğin erken doğmuş galiba benimkide öyle şubatta bekliyordum yavrumu nasip değilmiş aralığın 2sinde doğdu şimdi küvezde 29+5 te doğdu senin bebeğin ne zaman çıktı küvezden allah yardımcın olsun
aslifatih;33099544
Mrb

Tam 31. Haftaya girdiği gün sezeryanla aldılar . Dogumu medipol hastanesinde yaptım . 29 gün kuvezde kaldı 13 cuma gunu eve geldik . Pazartesi kontrole gidicez bu arada sorularıma cevap buldum Zeynep Kamil deki özlem ebe den bebekler günde 8 e kadar kaka yapabilirmiş . Korkma dedi . 2,5 3 saat arayla besleyip altını değiştiriyorum ağız temizliği goz temizliği derken birde sut sagiyorum bana 1 saat uyku vakti kalıyor . Sizde durum nasıl ??

mrb canım benım kızım 27+5 gunluk dogdu kasımda beklerkn agustota geldı 55 gun kuvezde kaldı çıktıgonda kızmda sureklı mızıklıyodu ama ben sık sık emzırıyodum belkı 2,5 saat uzun gelıyodur

aslifatih;33099544
Mrb

Tam 31. Haftaya girdiği gün sezeryanla aldılar . Dogumu medipol hastanesinde yaptım . 29 gün kuvezde kaldı 13 cuma gunu eve geldik . Pazartesi kontrole gidicez bu arada sorularıma cevap buldum Zeynep Kamil deki özlem ebe den bebekler günde 8 e kadar kaka yapabilirmiş . Korkma dedi . 2,5 3 saat arayla besleyip altını değiştiriyorum ağız temizliği goz temizliği derken birde sut sagiyorum bana 1 saat uyku vakti kalıyor . Sizde durum nasıl ??

aslifatih;33099544
Mrb

aslifatih;33099544
Sizin bebeğiniz hangi hastanede bizimkide 14 Ocak'ta doğacaktı ama 13 kasım da doğdu merak etmeyin kuvezde evdekinden daha iyi bakılıyor çıkmadan besleme eğitimi verdiler 2-3 gün besleyip gazını çıkardım amaaaaaailk gece ben cok panikledim lakin 1 günde hemen alışıyorsunuz Allah en kısa zamanda sağlıkla bebeğinizi eve getirmeyi nasip etsin. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım ;)

mrb canım benım kızım 27+5 gunluk dogdu kasımda beklerkn agustota geldı 55 gun kuvezde kaldı çıktıgonda kızmda sureklı mızıklıyodu ama ben sık sık emzırıyodum belkı 2,5 saat uzun gelıyodur
Benim oğlum suan 2 kilo oldugu icin doktor emzirmiye izin vermiyor yorulur kilo kaybeder diye 2,5 kilodan sonra emzirmeye başlıcam . E protein karıştırdığımda gazını çıkarmaktadır zorlanıyor ve mikirdiyor onunkesfettim ;)

Slm arkadaslar, hepinizin gözü aydin olsun kizlar , herkes sonunda kavustu bebegine , artik hosgeldin uykzsuz geceler ve gaz sancilari bu zorluklarida atlatacagiz insallah

Selayhus , miamore nasilsiniz kizlar ? Bende uzun zaman oldu gelemedim buraya ama arada girip haberlerinizi okudum , selayhus dogumun kolay olmus canim ne güzel , oglundada biraz kiskanclik durumu varmis bizde en baslarda kizimla cok zorlandik , kendini kötü hissetmesim diyd kizima dahada cok ilgi gösterdik , ama simdi yeni yeni alisiyor kardesine , bu arada benim dogumum cok zor oldu kizlar ilk zamanlar kendimi toparlayamadim :( oglum 4,500 gr dogdu süpriz oldu , acilmam hemen olmustu ama son anlar baya zorladi beni , ama simdi yanimda misil misil uyuyorya tüm agrilari unutturdu bana.. Cok tatli tosun bi oglum var , arada bizimde gaz sancilarimiz oluyor , bende hippin rezene cayini aldim hem kendim iciyorum arada sancisi oldugunda 3 kasikda ogluma veriyorum , iyi geliyor

Selayhus emzigi sormusun canim ayni bende senin gibi hic istemedim vermeyi ama ilk yardim gibi zorlandigim anda ise yariyor , ama zaten istemedigi sürece fazlada emmiyorlar

oyy maaasalllah tosunuma.. Benimkide dombili 4170 gr dogdu:))) Birgül normal mi yaptin dogumu?

Benim oğlum suan 2 kilo oldugu icin doktor emzirmiye izin vermiyor yorulur kilo kaybeder diye 2,5 kilodan sonra emzirmeye başlıcam . E protein karıştırdığımda gazını çıkarmaktadır zorlanıyor ve mikirdiyor onunkesfettim ;)

canım ben kızımı eve getırdıgımde 1700 gramdı ve ben ozamandan berı emzırıyorum doktorum cıkarmadan önce bı gece hastanede odada kızımla kalmamı ıstedı emcekmı falan dıe banyo falan yaptrdım öle cıktık hastaneden bende sutle karıştırıp verdım e proteınden gazınada zınco kullanıyorum ıyı gelıyo

Merhaba arkadaşlar bende uzun zamandir giremedim malum kosturmaca var bizde de wc ye gitmek lüks oldu resmen .ama bir gülüşü yokmu icim eriyor. Bu arada sanirim birisi erken dogum yapmış bende oyle yaptım Ayşegül un bebegi gibi benimdw 55 gun kuvozde kaldi ve sadece mamayla besleniyor bnm süt vermem yasak ilaclardan dolayi.kaka problwmi bizde cok cektik z.yagi ile sabah aksam ayak masaji sonra banyo bizde ise yaradi ama rota virüsü asisindan sonra 3 gün yapamadi de mecbur yarim fitil verdi hic hissetmedi bile hmn yapti yani mecbur kalirsaniz dr sorup gliserin fitil alabilirsiniz. Bende oyuncak arayisina girdim uyanık kalıyor artik dönence fln kesmiyor ne alsam fikri olan alip memnun kalan varmi egzersiz mati fln gibi

Back
X