2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
canım ben kızımı eve getırdıgımde 1700 gramdı ve ben ozamandan berı emzırıyorum doktorum cıkarmadan önce bı gece hastanede odada kızımla kalmamı ıstedı emcekmı falan dıe banyo falan yaptrdım öle cıktık hastaneden bende sutle karıştırıp verdım e proteınden gazınada zınco kullanıyorum ıyı gelıyo

Kızlar ; benim doğumda bu hafta içi. Perşembe veya cuma günü olacak. Benim sorunum; bebeğimin anne karnında yeteri kadar beslenememesi. Şuan 37 haftalık. Gelişimi yavaşladı. Kilo alamıyor. 2 kilo şuan. Sanırım 1900-2000 gr dogacak.

Ciğerlerinin geliştiğini söyledi doktorum. Küvöze girmez dedi. Ama bilmiyorum yinede.

31 haftalıkken (1200 gram) doktorum alabilirz dediğinde dünya başıma yıkılmıştı.2 hafta hiç gelişmemişti. Küvöze konacak demişti. Bİraz daha bekledik.

İnşallah benim bebişimde emer.

Benim bebişimde kız.

Şuan kaç kilo canım? Ne kadar zamanda toparlandı? Çok endişeleniyorum bende.

Kızlar ; benim doğumda bu hafta içi. Perşembe veya cuma günü olacak. Benim sorunum; bebeğimin anne karnında yeteri kadar beslenememesi. Şuan 37 haftalık. Gelişimi yavaşladı. Kilo alamıyor. 2 kilo şuan. Sanırım 1900-2000 gr dogacak.

Ciğerlerinin geliştiğini söyledi doktorum. Küvöze girmez dedi. Ama bilmiyorum yinede.

31 haftalıkken (1200 gram) doktorum alabilirz dediğinde dünya başıma yıkılmıştı.2 hafta hiç gelişmemişti. Küvöze konacak demişti. Bİraz daha bekledik.

Benim bebişimde kız.

hayırlısı böyleymış canım uzulme cabuk toparlanıyo kuvezden çıkınca cabuk toparlnıyo 1000 kılo doğdu kızm sonra 850grma duştu sonra almaya basldı ama hiç mama içmedı hep benım sutum suan 4000 kılo ama mama yıyen bebekler bıraz daha hızlı alıyo sanırım eve gelelı 2 ay oldu kızım 55 gunde kuvezde kaldı inş. hayırlısyla dırek yanında görursun canım kızını o boşluk cok zor oluyo ama saglık olsun kızlarımız yanımızda ona sukur

canım ben kızımı eve getırdıgımde 1700 gramdı ve ben ozamandan berı emzırıyorum doktorum cıkarmadan önce bı gece hastanede odada kızımla kalmamı ıstedı emcekmı falan dıe banyo falan yaptrdım öle cıktık hastaneden bende sutle karıştırıp verdım e proteınden gazınada zınco kullanıyorum ıyı gelıyo

Mrb ;)
Bu gün tekrar sordum doktora belki günde 1 defa 1-2 emme refleksi deneyebilirsin bunlar çabuk yorulur biberonunda almayabilir sonra dedi. 38. Haftaya kadar bekle dedi . Suan cok gaz sıkıntısı yok alttan gazını çıkarıyom sürekli , hastanede mestil kullanıyorlardı bende ondan aldım ama daha kullanmadım . Sizin bebeğinizde de sırtını sivazlarken gicirdama veya ıslık sesi oluyomuydu ? Doktora soracaktım unuttum. Birde bera testiyle kalça ultrasonunu nerede yaptırdınız ??

slm kızlar malm bebişden pek girmeye fırsat olmuyor o uyuyuncada evdeki işlerle falan uğraşıyorumm..

selaycım ben ikinci gün verdim valla sıkıştığım yerde çok lazım oluyor kullanıyorum bence büyük rahatlık helede senin iki çocukla biz yiğnelerimdede kullandık valla hiç bi sıkıntıları yok annem bende de kullanmış dişlerim hem inci gibi dümdüz hemde bir kere dişçi koltuğuna oturmuş değilim yirmilik dişim hariç onu baktırmak için bikere gittim:)

tatlım kasma kendini benim annem sadece 1 hafta kaldı yanımda okadar zaten o kendine baktırıyor merak etme için rahat olsun hemde herkesden daha iyi bakarsın bak bizim kırkımız çıktı bile
Bende veriyorum artik emzigi canm , emzikle sakinlesmey basladi birazcik
Gazimizda biraz braz daha iyi ...
Emzik konusunda haklisin .. Fazla abartmadan vercegim ...

Slm arkadaslar, hepinizin gözü aydin olsun kizlar , herkes sonunda kavustu bebegine , artik hosgeldin uykzsuz geceler ve gaz sancilari bu zorluklarida atlatacagiz insallah

Selayhus , miamore nasilsiniz kizlar ? Bende uzun zaman oldu gelemedim buraya ama arada girip haberlerinizi okudum , selayhus dogumun kolay olmus canim ne güzel , oglundada biraz kiskanclik durumu varmis bizde en baslarda kizimla cok zorlandik , kendini kötü hissetmesim diyd kizima dahada cok ilgi gösterdik , ama simdi yeni yeni alisiyor kardesine , bu arada benim dogumum cok zor oldu kizlar ilk zamanlar kendimi toparlayamadim :( oglum 4,500 gr dogdu süpriz oldu , acilmam hemen olmustu ama son anlar baya zorladi beni , ama simdi yanimda misil misil uyuyorya tüm agrilari unutturdu bana.. Cok tatli tosun bi oglum var , arada bizimde gaz sancilarimiz oluyor , bende hippin rezene cayini aldim hem kendim iciyorum arada sancisi oldugunda 3 kasikda ogluma veriyorum , iyi geliyor

Selayhus emzigi sormusun canim ayni bende senin gibi hic istemedim vermeyi ama ilk yardim gibi zorlandigim anda ise yariyor , ama zaten istemedigi sürece fazlada emmiyorlar

Masallah tosuncuguna canim normalmi oldu dogumn ???
Oglumda yani büyügüm alismaya basladi sükür ...
Sap sup öpüyor :))) kesin sevmeycek öpülmeyi bikacak minigim :)))

Benim bebişimde kız.

Benim preaklemsi nedeniyle mecbur 31. Haftada alındı bende en azından 32 . Haftaya girsin istedim ama benim hayatı riskim oluşuna alındı . Sizin 37 hafta cok iyi kilosu düşük sadece ciğerde gelişmiş kuveze girmez gibi geliyo bana girse bile 1 haftada çıkar anne sutuylede hemen toparlar . Hafta cok önemli haftası az oldugu icin benim oğlum 35. Haftaya kadar kuvezde hafta tamamladı . Cok gecmis olsun .

Selam kizlar. Bebegim yeni uyudu heran uyanabilir. Bir sorunumuz var oglum 4350 gr dogdu ve benim sutum malesef yetmiyor ogluma. Ilk gunler aptamil mama takviyesi yaptik en az olcekle avutmak icin guzel guzel yiyordu simdi ac bile olsa heycandan sinirden yiyemiyor kasikla. Puskurtuyor geri cikartiyor. Ve saatlerce aclktan uyumuyor. Ilk gunler gaz sancisi var saniyordum halbuki alttan ustten cikartiyordu sonra gunlerce gece gunduz uyumayinca bir gun dayanamayip biberonla 90ml mama verdim kuzum aninda sakinlesip kendiliginden uyudu. Simdi cok yoruldugumda uyutamadigimda acliktan huzursuzlastiginda onxe kasigi deniyorum ama olmuyor 3 gundur gunde bir kez biberon kullaniyorum ama vijdanenn cok rahatsizim. Beni birakmasindan korkuyorum. Baska ne yapabilirin enjektormu kullansam. Hem emzirip hem biberonla besleyen varmi. Karmakarisik yazdiysam kusura bakmayin cunku kafam karmakarisik..

Mrb ;)
Bu gün tekrar sordum doktora belki günde 1 defa 1-2 emme refleksi deneyebilirsin bunlar çabuk yorulur biberonunda almayabilir sonra dedi. 38. Haftaya kadar bekle dedi . Suan cok gaz sıkıntısı yok alttan gazını çıkarıyom sürekli , hastanede mestil kullanıyorlardı bende ondan aldım ama daha kullanmadım . Sizin bebeğinizde de sırtını sivazlarken gicirdama veya ıslık sesi oluyomuydu ? Doktora soracaktım unuttum. Birde bera testiyle kalça ultrasonunu nerede yaptırdınız ??

benım kızm emmeye basladıgında 35 haftalıktı hıçte zorlanmadı bence dene benı emmeden önce kuvezde önce bıberon vermeye basladılar 4 gun falan bıberonla sonrada benı emdı neden doktoru bu kadar uzun sure verıyokı hiç denedın mı emzırmeyı yok ses gelmıyodu ama cok yumusaktı sıvazlamaya korkuyodum benım kızım uşakta dogdu orda yaptırdılar testlerı

Selam kizlar. Bebegim yeni uyudu heran uyanabilir. Bir sorunumuz var oglum 4350 gr dogdu ve benim sutum malesef yetmiyor ogluma. Ilk gunler aptamil mama takviyesi yaptik en az olcekle avutmak icin guzel guzel yiyordu simdi ac bile olsa heycandan sinirden yiyemiyor kasikla. Puskurtuyor geri cikartiyor. Ve saatlerce aclktan uyumuyor. Ilk gunler gaz sancisi var saniyordum halbuki alttan ustten cikartiyordu sonra gunlerce gece gunduz uyumayinca bir gun dayanamayip biberonla 90ml mama verdim kuzum aninda sakinlesip kendiliginden uyudu. Simdi cok yoruldugumda uyutamadigimda acliktan huzursuzlastiginda onxe kasigi deniyorum ama olmuyor 3 gundur gunde bir kez biberon kullaniyorum ama vijdanenn cok rahatsizim. Beni birakmasindan korkuyorum. Baska ne yapabilirin enjektormu kullansam. Hem emzirip hem biberonla besleyen varmi. Karmakarisik yazdiysam kusura bakmayin cunku kafam karmakarisik..

bende hem emzırıyorum hem mama verıyorum ama benım sutum yetmedıgınden degıl erken dogdugundan kendı sutumle karısan mama verıd doktorum bıraz daha hızlı kılo alsın dıe onu verıyorum 2 aydır gunde 3 defa falan verıyorum ama benı bırakmadı bıberonu zaten ısteksız alıyo benı bırakcak gıbıde durmuyo ilk zamanlar bende korkkmuştum bırakır dıe cok sukur bı sorun yok

Eveeett nihayet dün gece 11 itibari ile evimizdeyiz kizlar. Yavrumu beşiğine yatirdim nihayet ;-) süper bi duygu yasadim ve yaşıyorum.
Suan tek sıkıntımız 52 gündür evde olmadigimiz icin ev çok soğuk hiç birşey yanmadigi için, akşamdan beri 70 de yanıyor ama buz gibi koltuklar halılar :-( gerçi şuan geceye göre daha iyi.
Kuzumla bi sıkıntımız yok gaz dışında çok şükür. 40 indan sonra duzene girer diyorlardı, gercektende oyleymis, gece uykumuz düzene girdi, gündüz de uyuyor ve bir kac saat uyanik duruyor, sabah uyaniyor sonra 2 saat kadar uyanik ve tekrar uykuya geciyor.
Selayim iyi olmaniza sevindim, sen nasil oldun boynun nasil oldu? Pasalarini öp benin için

Ozalpmar canim Allah kolaylık versin umarim çözümü en kisa zamanda bulursun. Ekim yada eylül annelerine sor birde, onlar aktif bizim kasim anneleri gibi kaybolmamislar. Yavrusunu öp benim icin.

Benim kuzu acikti sanirim kipirdanip duruyor :-D

Hepiniz iyi bakin Kendinize ve yavrularınıza

bende hem emzırıyorum hem mama verıyorum ama benım sutum yetmedıgınden degıl erken dogdugundan kendı sutumle karısan mama verıd doktorum bıraz daha hızlı kılo alsın dıe onu verıyorum 2 aydır gunde 3 defa falan verıyorum ama benı bırakmadı bıberonu zaten ısteksız alıyo benı bırakcak gıbıde durmuyo ilk zamanlar bende korkkmuştum bırakır dıe cok sukur bı sorun yok

Eveeett nihayet dün gece 11 itibari ile evimizdeyiz kizlar. Yavrumu beşiğine yatirdim nihayet ;-) süper bi duygu yasadim ve yaşıyorum.
Suan tek sıkıntımız 52 gündür evde olmadigimiz icin ev çok soğuk hiç birşey yanmadigi için, akşamdan beri 70 de yanıyor ama buz gibi koltuklar halılar :-( gerçi şuan geceye göre daha iyi.
Kuzumla bi sıkıntımız yok gaz dışında çok şükür. 40 indan sonra duzene girer diyorlardı, gercektende oyleymis, gece uykumuz düzene girdi, gündüz de uyuyor ve bir kac saat uyanik duruyor, sabah uyaniyor sonra 2 saat kadar uyanik ve tekrar uykuya geciyor.
Selayim iyi olmaniza sevindim, sen nasil oldun boynun nasil oldu? Pasalarini öp benin için

Ozalpmar canim Allah kolaylık versin umarim çözümü en kisa zamanda bulursun. Ekim yada eylül annelerine sor birde, onlar aktif bizim kasim anneleri gibi kaybolmamislar. Yavrusunu öp benim icin.

Benim kuzu acikti sanirim kipirdanip duruyor :-D

Hepiniz iyi bakin Kendinize ve yavrularınıza

Sagolun kizlar. Keske dolu dolu sutum olsaa. Bende bebeklerinizi opuyorum. Kuzum evine donmene cooook sevindim. Huzurla buyut bebegini.

Kuzum06 hadi gözün aydin olsun tatlm , ohhh rahat rahat evinde huzurla büyüt insallah mnk kizini..
Ben ismini sormayi unutmusum prensesin :)...
Malesef boyun tutuklugu tam olarak gecmedi ..
Terlemeden falanda hep yenilyor kendini sanirim .. Geceleri uyandigimda sac diplerimi kurutuyorum islaniyor ..
2 haftadan beri cekiyorum , annemdeyim cok yi bakti sagolsun bana .. Yarin sabah evime gidecegim bende ..
Büyük oglum kayak kursuna gidecek noel tatilinde ...

Ozlmalpr canim bilgim yok bu konuda malesef sadece ama sadece bana ebelerin dedigini diyebilecegim ..
Hadtanedeyken ebe demstiki , bebek memeyi iyi kavraysbiliyorsa korkma biberondan , memeyi birakmaz demisti ...
Insallah bir cözüm seni bebegi rahatlatsn bir yöntem bulursun canim ..
Peki kilo alimi nasil ???

Kuzum06 hadi gözün aydin olsun tatlm , ohhh rahat rahat evinde huzurla büyüt insallah mnk kizini..
Ben ismini sormayi unutmusum prensesin :)...
Malesef boyun tutuklugu tam olarak gecmedi ..
Terlemeden falanda hep yenilyor kendini sanirim .. Geceleri uyandigimda sac diplerimi kurutuyorum islaniyor ..
2 haftadan beri cekiyorum , annemdeyim cok yi bakti sagolsun bana .. Yarin sabah evime gidecegim bende ..
Büyük oglum kayak kursuna gidecek noel tatilinde ...

Ozlmalpr canim bilgim yok bu konuda malesef sadece ama sadece bana ebelerin dedigini diyebilecegim ..
Hadtanedeyken ebe demstiki , bebek memeyi iyi kavraysbiliyorsa korkma biberondan , memeyi birakmaz demisti ...
Insallah bir cözüm seni bebegi rahatlatsn bir yöntem bulursun canim ..
Peki kilo alimi nasil ???
Selayhusum gecmis olsun canim.
Verdigin bilgi icin tesekkurler. Ne yapsam sutum cok artmiyor malesef. Birde stress bas faktor tabi...

selamlar canım,ben hem emzirip hem mama veriyorum,ilk başta sütüm yoktu,şırıngayla veriyordum,ama şırınga çok kullanışlı değil özellikle biraz büyüyünce.Sonra yavaş yavaş sütüm artmaya başladı ama tam doymuyor,mamayıda biberonla vermeyw başladım.Doktor ve ebe bebeğin emme refleksi çok iyi dediler sanırım o yüzden memeyide bırakmadı,şu anda düzenimiz önce emzirme yarımsaat filan emiyor,arkasından mamayı veriyorum biberonla çok şükür şu anda sorun yok

Benimde doktora gore 10 kasimda dogum yapmam gerekiyordu sma 19 kasima kadar gitmedim sezeryan yapmasin gunu gevmis fiyerek kendimide iyi hissediyordum bebegimin hareketleride normaldi ama 19 unda gece birde suyum geldi nisanim gelmisti zaten oldukca sakindim agri yoktu dusumu aldim sabsh dokuzda esime soyledim kontrole diye gittik cunku cis yaoar gibiyfim iki saniyede bir cis kacmasi gibi suyum gelmeye devsm ediyordu.doktora gittik saat 11 oldu foktor elini soktu ksfasini hissetmiyorum defi svil yatis dedi sonra nstye bagladilar kalp atisi dusmus acil sezeryan diyerek ben normal ustememr ragmen bebek olu yada ozurlu dogsr diye beni korkutup ikna ettiler ve komple uuutuldum saat 13:15'te kizim dogdu.dukur saglikliyiz ama simdi arastiriyorumda aslinda nstde trkrar dinleyebilirmis,tatli biseyler yedirerekkalp atislarini,bekleyebilirmisiz normal dogum ivin sma iste o kafar dua etmeme istrmeme ragmen normal dogum nssip olmadi bana hungur hungur aglaysrak sezeryana slindim malesef hala psikolojim bozuk duzelmek istiyorum dokyora hsk vermek istoyorum sms bir yandanda acele etyi diye kizgin ve kirginim resmen ameliyst efilfim istemeden hala aci cekiyorum normal dogursayfim simfiye kendime gelirdim.ayrica 9 ay 19 gun beklefim normal dogurucam fiye bos gitti hayalim tek tesellim bebehim tam gelistide dogfu ama 2. Bebehim ne olacak 1. Dogumum sezerysn oldugundan belkide tam gelisemeden erkrnden alinacsk moralim duzelse bi iyilessem bi.sezeryanla dogurunca normaldeki gibi temizleniyormu icimiz ayrica buda kafsmi yoruyor karnimi sus horfukce ve aci cektikce .sixler bilinki daha bilincli olun.

oyy maaasalllah tosunuma.. Benimkide dombili 4170 gr dogdu:))) Birgül normal mi yaptin dogumu?

Bende veriyorum artik emzigi canm , emzikle sakinlesmey basladi birazcik
Gazimizda biraz braz daha iyi ...
Emzik konusunda haklisin .. Fazla abartmadan vercegim ...

Masallah tosuncuguna canim normalmi oldu dogumn ???
Oglumda yani büyügüm alismaya basladi sükür ...
Sap sup öpüyor :))) kesin sevmeycek öpülmeyi bikacak minigim :)))

Evet kizlar normal dogum yaptim , ve ben doguma gitmeden hastanede ultrasyonda 1 hafta önce baktiklarinda kilosuna 3600 dmislerdi , büyük bi süpriz oldu bize , ben evde cok sanci cektim ama arasi uzun diye hastaneyede almiyorlardi 10 gün boyunca hastaneyle ev arasi gittim geldim son günde sancilarim felaket siddetlenmisti , hastane yine dogum baslamamis dedi , acilma hep bi cm di , bizde esimle nasil olsa bugünde dogum olmaz diye edekaya gittik :) sinema keyfi yapacaktik cips felan almaya, edekayi geziyorum ama ayaktayken ikide bir sanci giriyordu , bende önemsemedim fazla nasil olsa bugünde doguramayacagim diye eve geldik hala sanci var ama ne ben nede esim ciddiye almadik yine sanci arasi uzayacak diye ama saat 11 de kanamam gelince isim ciddi oldugunu anladim :) sevinerek hastaneye gittim isin ciddiyetinin farkinda degilimya , hatta en basta annemede sen gelme dedik ne kadar cesaretliysem , tabi annem beni dinlemedi bizden sonra solugu hastanede aldi , hemen hastaneye alindim bende , gittigimde acilmam 5 cm di :) sonra biraz hastanede yürüdüm gezdim derken bi anda suyum geldi , artik dogum yatagina gecmistim , bende günlerin yorgunlugu vardi cok bitkindim , cok aci cektim , doktorumda o gün sansima türktü , ben kendime engel olamiyordum bi baglik ciglik istemiyorum diye neler yaptim :( doguma konstra olamiyordum bi türlü 😔😔 doktorum bana cok kiziyordu, hatta kac kere bagirdi bebegin tam asagida güzelce ikinsan cikacak diyd ama gücüm bitmisti :( son olarak yine ikinma oldugunda bebegin kafa cikti ama devam ikinamiyorum diye omuzlar kaldi , ama bende son anda ebenin ve doktorun cabasiyla ikininca dünyaya geldi oglum :)) belki günlerim yorgunlugu stressi olmasa bu kadar zorlanmazdim ama gece 12 de hastanedeydim 4.30 oglum kucagimdaydi , onu gördügüm
An herseyi unuttum , herseye degerdi yavrum , hastanenin doktorlarin göz bebegi oldu , her gelen gecen seviyordu oglumu ,simdide yanimda misil misil uyuyo teyzeleri cok tatli , benimde kizim cok öpüyor selayhus , bakalim ilerki zamanlarda bizi ne bekliyo :)) ( bu arada dogum hikayemide anlatmis oldum )

Evet kizlar normal dogum yaptim , ve ben doguma gitmeden hastanede ultrasyonda 1 hafta önce baktiklarinda kilosuna 3600 dmislerdi , büyük bi süpriz oldu bize , ben evde cok sanci cektim ama arasi uzun diye hastaneyede almiyorlardi 10 gün boyunca hastaneyle ev arasi gittim geldim son günde sancilarim felaket siddetlenmisti , hastane yine dogum baslamamis dedi , acilma hep bi cm di , bizde esimle nasil olsa bugünde dogum olmaz diye edekaya gittik :) sinema keyfi yapacaktik cips felan almaya, edekayi geziyorum ama ayaktayken ikide bir sanci giriyordu , bende önemsemedim fazla nasil olsa bugünde doguramayacagim diye eve geldik hala sanci var ama ne ben nede esim ciddiye almadik yine sanci arasi uzayacak diye ama saat 11 de kanamam gelince isim ciddi oldugunu anladim :) sevinerek hastaneye gittim isin ciddiyetinin farkinda degilimya , hatta en basta annemede sen gelme dedik ne kadar cesaretliysem , tabi annem beni dinlemedi bizden sonra solugu hastanede aldi , hemen hastaneye alindim bende , gittigimde acilmam 5 cm di :) sonra biraz hastanede yürüdüm gezdim derken bi anda suyum geldi , artik dogum yatagina gecmistim , bende günlerin yorgunlugu vardi cok bitkindim , cok aci cektim , doktorumda o gün sansima türktü , ben kendime engel olamiyordum bi baglik ciglik istemiyorum diye neler yaptim :( doguma konstra olamiyordum bi türlü 😔😔 doktorum bana cok kiziyordu, hatta kac kere bagirdi bebegin tam asagida güzelce ikinsan cikacak diyd ama gücüm bitmisti :( son olarak yine ikinma oldugunda bebegin kafa cikti ama devam ikinamiyorum diye omuzlar kaldi , ama bende son anda ebenin ve doktorun cabasiyla ikininca dünyaya geldi oglum :)) belki günlerim yorgunlugu stressi olmasa bu kadar zorlanmazdim ama gece 12 de hastanedeydim 4.30 oglum kucagimdaydi , onu gördügüm
An herseyi unuttum , herseye degerdi yavrum , hastanenin doktorlarin göz bebegi oldu , her gelen gecen seviyordu oglumu ,simdide yanimda misil misil uyuyo teyzeleri cok tatli , benimde kizim cok öpüyor selayhus , bakalim ilerki zamanlarda bizi ne bekliyo :)) ( bu arada dogum hikayemide anlatmis oldum )
banada doktorum en fazla 3 bucuk dedi kendide sok oldu 4200 olunca 5 kes tarttirlar bi yanlislikli var diye ayni saatlerde dogum yapmisiz benim de hikayem ayni gibi simdi doymak bilmiyo nabcam saseirdim

banada doktorum en fazla 3 bucuk dedi kendide sok oldu 4200 olunca 5 kes tarttirlar bi yanlislikli var diye ayni saatlerde dogum yapmisiz benim de hikayem ayni gibi simdi doymak bilmiyo nabcam saseirdim
Canim benimde oglum 4350 gr dogdu ve doyuramiyorum uzuluyorum. Beni emiyor emiyor ama sutum az sanirim ogluma yetmiyor. Aptamil mama takviyesi yapiyorum. Cunku ac oldugunda saatlerce huzursuz uyuyamiyor.

selamlar canım,ben hem emzirip hem mama veriyorum,ilk başta sütüm yoktu,şırıngayla veriyordum,ama şırınga çok kullanışlı değil özellikle biraz büyüyünce.Sonra yavaş yavaş sütüm artmaya başladı ama tam doymuyor,mamayıda biberonla vermeyw başladım.Doktor ve ebe bebeğin emme refleksi çok iyi dediler sanırım o yüzden memeyide bırakmadı,şu anda düzenimiz önce emzirme yarımsaat filan emiyor,arkasından mamayı veriyorum biberonla çok şükür şu anda sorun yok

Sagol canim bilgin icin. Bende philips avent yenidogan biberonu aldim emmeden sonra mama veriyorum. Nekadar 60 yada 90 ml.

Canim benimde oglum 4350 gr dogdu ve doyuramiyorum uzuluyorum. Beni emiyor emiyor ama sutum az sanirim ogluma yetmiyor. Aptamil mama takviyesi yapiyorum. Cunku ac oldugunda saatlerce huzursuz uyuyamiyor.

Ayni sorun bizdede var sutum yetmiyor mama takviyesi yapiyoruz nestle nan h.a. Kullaniyoruz biz alerjimiz var her emmeden sonra 40 ver dedi doktor 20 dk emzir ustune ver dedi ama bazen gerek kalmiyor bazen 90 iciyor beni emince bile kaka sorunumuz var o uzuyor beni gunde iki kez zorla kaka yapiyor 2 saat ikiniyor morariyor resmen doktor spa yapiyor dedi evian deene mama suyunu dedi gene ayni sanirim sutumden kaynaklaniyor dogduktan 10 gun sonra 5 kilo olmustu suan bilmiyorum sutum yetmiyo kilo almiyo gibi annem aliyo diyo kontrolumuz 24 ocakta asi olcak ozamana nasi bekliczm bilmiyorum sutum artsin diye dere otu ve cam fistigi yiyorum bugun artti sanki bide doyurucu oglum yarin bi aylik oluyor bize gulup agu diyor artik sacimizda dokuluyor iri bebekler boyle heralde annem 3 cuyu dogursan ayina emekler diyo

kızlar gündüz bi sorunumuz yok ama gece olunca bazen bebegım ememıyor.. karnı ac memeye gelıyo ıkı dk emıyo sonra bagırarak bırakıyo sanırım gaz sancısı cekıyo.. kıyamıyorum hıc ememıyo gaz sancısı gelınce. bnde bıberona sagıp verıyorum bıberondan rahatca emıyo hıc gaz sancısı gırmıyo ondan emerken.. bebegım 44 gunluk .. boyle bısey yasayan varmı kızlar yardım edın lutfen ne yapabılırım.. bıberon vermek ıstemıyorum...

Back
X