kızlar isterseniz bide ben şöyle açıklayım
veraset sistemi başa geçme kuralı demektir
bu kuralda kut anlayışına dayanır
yani hanedanın bütün erkeklerinin hükümdar olma hakkı kut anlayışına dayanır
taa ki osmanlıya kadar
osmanlıda da bunu ilk olarak 1. murat sınırlamıştır
başa geçme sadece hükümdar ve oğullarının hakkıdır demiştir
fatih daha da katılaştırarak
her kim başa geçerse kardeşlerini öldürme hakkına sahip olmuştur.
sonrasını biliyorsunuz zaten
az önce okula gittim geldim
programımı aldım
perşembe günü ilk ve son saat dersim yok
yani geç gidip erken gelcem
pazartesi salı ilk iki saatlerim din kültürü
çarşamba full seçmeli ders okuma dersi
yani bunlarda yorulmam
geriye 15 saat türkçe kalıyor
orda da arkadaş konuları bitirmiş
kitaptaki okuma parçalarından götürcez
2 buçukta da ders bitiyor
hayırlısı bakalım inş. uğurlu gelir.
Tarihten 193 soru çözmüşüm sanırım bugünlük tarih yeter
Bikaç soruda tskıldım onlardan bazılarını burda da paylaşayım
Mesela istimalet politikası nedir ben duymamıştım hiç:26:
istimalet politikası iskan siyaseti dediğimiz şey pembeli fethedilen bölgelere Anadolu’dan Türk göçmenlerin yerleştirilmesi . Bundaki amaç göçmenleri yerleşik hayata geçirmek ve fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlamaktıTarihten 193 soru çözmüşüm sanırım bugünlük tarih yeter
Bikaç soruda tskıldım onlardan bazılarını burda da paylaşayım
Mesela istimalet politikası nedir ben duymamıştım hiç:26:
- F
istimalet politikası iskan siyaseti dediğimiz şey pembeli fethedilen bölgelere Anadoludan Türk göçmenlerin yerleştirilmesi . Bundaki amaç göçmenleri yerleşik hayata geçirmek ve fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlamaktı
Merkantilizm nedir? sorunun cevabını bilmiyodum ama nette şöyle yazıyo
ülkenin refahını sahip olduğu altın, gümüş vb. değerli madenlere bağlayan, ülkedeki değerli maden yataklarının işletilmesine önem veren ve ihracatı artırıp ithalatı azaltmaya çalışan iktisat öğretisi. Özellikle 17. yüzyılda deniz aşırı ticaret yapan ülkelerce benimsenen, altın ve gümüş gibi değerli madenleri bir ülkenin siyasi ve iktisadi gücünün başlıca kaynağı olarak gören ve bu nedenle altın ve gümüş miktarını artırmak için dışsatıma ağırlık verilmesini savunan, aşırı devlet müdahalesini öngören öğreti ve buna dayalı iktisadi sistem.
aynalıkavak tenkihnamesi ise küçük kaynarca anlaşmasından sonra anlaşmanın begenilmeyen maddelerini tekrar görüşüp değiştirmek için yapılan düzeltme belgesidir zaten küçük kaynarca ile birlikte anılır
haydi kızlar ben çıkıyorum türkçe sorularımı bitirip yemege başlıcam
11 temmuz benim memlekette 12 temmuz eşimin memlekette oldu canım bi kaç gün büyüküm sendenAyy evet yemek yapılacak daha di mi puuff
Bu arada senle evlilik tarihlerimiz yakın sanırım. 8 ay olmuş ikimizin de:)
11 temmuz benim memlekette 12 temmuz eşimin memlekette oldu canım bi kaç gün büyüküm senden
Türkçeden geri kalan sorularımı da tamamlayarak bugünkü toplam soru sayımı 300e ulaştırmış bulunuyorum aferin bana
Devamı akşam yemeğinden sonra
Türkçeden geri kalan sorularımı da tamamlayarak bugünkü toplam soru sayımı 300e ulaştırmış bulunuyorum aferin bana
Devamı akşam yemeğinden sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?