- 31 Ağustos 2012
- 22.208
- 35.435
- 798
esatğfirullah fındıgımRengo daha iyi bilir ama ab-dest... el suyu demektir. dest Arapça benim bildiğim...
Utanırım ben.
ders molalarında yemek yapıyorum, ev süpürüyorum, çamaşır katlıyorum
bugün bu saate kaldı ev süpürmek, yarında silerim artık
Hayat çok kızlar, kpss ye hazırlanıyorsan daha da zor, birde ev hanımıysan çok daha zor
işte hocam saçmalıyosunuz diyemedim:26:size sorayım dedim:26:Ne Kürtçesi ya saçmalamış.
bizde öyle söyledik hocaya yok dedi,sınavda çıksa dediğim gibi yapın,benimde aklıma yatmadı.
merhaba canım
bunları bize üniversitede gösterdiler doğru bildiğimz birçok kök yanlış çıktı bu sayede
sırf bir harf bile kök olabiliyor.
ama bunları çözebilmek için osmanlıca bilmek gerek.
onun dışında bir ygs ögrencisine ağır gelir yani bu şekilde kök bulmak
çünkü ben mesela üni 3 ya da 4. sınıfta görmüştüm ek ve kökleri ve hala daha öyle ayırt edemem yani çoğunu..
esatğfirullah fındıgım
ya onlar görmüyor ki zaten kapının kenarında oluyor tartı direkt izin iste tartıl cık arkana bakma
işte hocam saçmalıyosunuz diyemedim:26:size sorayım dedim:26:
bizde öyle söyledik hocaya yok dedi,sınavda çıksa dediğim gibi yapın,benimde aklıma yatmadı.
Çok teşekkür ederim abla
işte hocam saçmalıyosunuz diyemedim:26:size sorayım dedim:26:
Çok teşekkür ederim abla
o zaman ben bildiğim gibi yapıyımSen bakma,herkes başka bir şey uyduruyo bi yerinden.Ösym senin dediğin gibi kabul eder.
ya bu zamana kadar hiç böyle birşeyle karşılaşmadık masum masum kök ayırıyoduk türkçe anlamlarına göre:26:bu hoca darmaduman etti ama onun dediği gibi yapmayacağım.
ben şuan ygsde nasıl sorular geldiğini bilmiyorum ama bunları bilmeniz için size anlatması lazım nasıl çözüleceğini
öyle bunun kökü şu demekle olmaz yani.
önce kelimenin kalıbını bulmanız lazım bunu yapabilmeniz için kalıpları öğrenmeniz lazım
uzun iş yani bilemedim :26:
şimdi abla biz hiç köken möken görmedik:26:sınavda türkçe olarak almayacak mıyız yoksa ne bileceğiz arapça kürtçe:26:
edebiyatta edebiden geliyodur dedik yok dedi onun kökü edebiyat:26:
o zaman ben bildiğim gibi yapıyım
ya bu zamana kadar hiç böyle birşeyle karşılaşmadık masum masum kök ayırıyoduk türkçe anlamlarına göre:26:bu hoca darmaduman etti ama onun dediği gibi yapmayacağım.
Umarım bu topikte paylaşımda bulunan herkes tez zamanda atanırTekrar çok teşekkür ederim
bu zamana kadar hiç sorulmadı dile bile getirilmedi öğrencilik hayatımda:26:
Canım osmanlıda halk dili, bilim dili, resmi yazışma dili üçüde farklı farklıymış. Bundan dolayı dilimize çok yabancı sözcük girmiş. Osmanlıca türkçe farsça arapça. Günlük kullandığımız dilin köklerini biliyoruz fakat arada böyle çıkıyor malesef. Sınavda böyle zor sormazlar inşallah.
hosbuldukkkkamiiin
hoşgeldin hasret
ne güzel yazmışsın mantarım evet önemli olan sağlık huzur
sen de kendine iyi bak kuzum
merhabalar hosbuldukkuzum çok şey istemiyorumbu sene hayırlı bir yere atanmak,günahlarımın affı ve hayırlı huzurlu bir yuva kurmak sevdivceğimle yeni kitabın verimli yararlı olur inşallah kuzum şans getirsin...bol hevesler, azimle oku kuzum
hoş geldiniz
ınsallah hep burada olacagım
canım hep beklerizinşallah hepimiz atanırız aminn.
öyle kuzum öyle :97:
sürekli dua ediyorum inşallah düzelir bu ruh halim
cok sağol canıım
sadece 2 saat calısabıldımHerkescikler çalışıyo mu ? :26::26:
hosbuldukhoşgeldin inşallah sende bir yazıp gidenlerden olmazsın
evet evet evetders molalarında yemek yapıyorum, ev süpürüyorum, çamaşır katlıyorum
bugün bu saate kaldı ev süpürmek, yarında silerim artık
Hayat çok kızlar, kpss ye hazırlanıyorsan daha da zor, birde ev hanımıysan çok daha zor
rengo,bade , mona cekin alin beni BDV den.
rengo,bade , mona cekin alin beni BDV den.
ben de bu ara pek bir sardım bdvye ders calısamayınca
Yemek yarışmasına göz at
et soteli pilava verdim oyumuKızlar
Yemek yarışmasındaki nefis pilavlara göz atıpoyunuzu kullanmayı unutmayın
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=682593
geçmiş olsun canımFransizca calisacaktim ben. Nasil girdim oraya haberim yok. Kafam dumanli bugun. Nezleyim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?