2013 KPSS mağdurlarının buluşma noktası...Bekle bizi 2014 KPSS ! (Öğretmenlik)

kızlar tugbiş 1 gün banlanmıs
cok değilmiş sevindim

kurabiyeleri siteden yaptırmadım sedefim burda butik kurabiye malzemeleri satan yer var ordan üzerinin şeker hamurunu kalıplarını falan aldım kurabiyeleri pişirip süslemesini kendim yaptım

canlarım ben dualara persembeden itibaren tarih yazdım.
uymayan varsa ileri çekeyim ya da geriye.
yarın başlıyorum o zaman kuzum

kızlar tugbiş 1 gün banlanmıs
cok değilmiş sevindim
iyi bari kuzum çok değilmiş sevindim

Arkadaslar merhaba.ben de kpss ye hazirlaniyorum.Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği mezunuyum.

Özellikle aynı branştan arkadaşlarım varsa bazi şeyler danışmak istiyorum. Öğretmenlik alan bilgisi kaynağı sıkıntısı çekiyorum. Aby yayinlarinin ve yargının tde öğretmenlik alan bilgisi kitaplarini aldım.ama iki kitapta bence iyi hazirlanmamis.birisinin 13.yy doneminde dediği Şaire diğeri 14.yy demiş. Ve konu anlatimlarinda vermedikleri şeyleri soru bankalarinda sormuslar.neyden nasıl calisacagimi bilemiyorum.ya tüm edebiyata en ince ayrintisina kadar hakim olabilecek potansiyelim olsa kpss de işim ne? Profesör olurum yani!

Açıköğretim notlarindan calisayim dedim ama yok anacim her ders 300sayfa bitmez ki.ee okul notlari yetersiz kpss kaynaklari eksik yanlis ve yetersiz deneme sinavlari ölesiye zor napicam bilmiyorum. Üstümü başımı yirtcaam sinirden.

merhaba ben de aynı bölümdenim.
piyasada hangi yayın olursa olsun yüzeysel bence.
akademik kitaplardan çalışıyorum. grafiker yayınlarının el kitapları var ya onun 3 dersten kitabını aldım eski t, yeni t ve halk. bir de ercilasun dil tarihi kitabı. bunları bitirince zaten dersler de bitmiş oluyor biraz kalınlar ama. batı edebiyatına da calısmak gerek mi bilmiyorum zaten yetişmez de sanırım :26:

olsun linkam canın sağ olsun en azından düşünüp uğraşıp çözmüşsün senden başka kimsecikler ilgilenmemiş demek ki o kadar zormuş sorduğum sorular!!!!!!

canım benim matematiğim yok o yüzden çözemedim

Çok çok teşekkür ederim arkadaşım. Hemen baktım araştırdım yorumlar olumlu.hemen almayi ve calismayi planliyorum.peki sen alana başladın değil mi? Denemelerde durumun nasil peki

Çok çok teşekkür ederim arkadaşım. Hemen baktım araştırdım yorumlar olumlu.hemen almayi ve calismayi planliyorum.peki sen alana başladın değil mi? Denemelerde durumun nasil peki

rica ederim.
ben dil tarihini bitirdim eski t.e calısıyorum suan. calısmalarıma ara vermek zorunda kaldıgım için biraz aksattım maalesef.
daha hiç deneme çözmedim. önerdiğim kitaplar bunlar ama piyasadakilerden derin olduğu için daha geç bitirirsin muhtemelen. kolay bitmeme ihtimalinden dolayı istersen almazsın bunları vebale girmek istemem yani sen bilirsin:26:

holofira canım ben senin sorularına yazacaktım ama kaynadı arada o gün kötü bir gündü kusura bakma

1) a, b tam sayılar.
-99<a<b<99
a.b=-9
olduğuna göre, a+b en çok kaçtır?

sonuç negatif olmasaydı en çoğu bulmak için birbirine en yakın olanı seçerdik. ama negatif.
bu yüzden birbirine uzak sayılar -1 ve 9 olabilir
-1x9: -9 a+b yi sormuş -1+9 : 8 dir.

2) a,b,c doğal sayılar.
a.b=39
b.c=78
olduğuna göre, a+b+c toplamının en büyük değeri ile en küçük değeri arasındaki fark kaçtır?

bu soruda üstte dediğim gibi en çok için uzak değerler, en az için yakın değerler vericez

en çok için
a: 1 b:39 c: 2 vermemiz gerekir buradan a+b+c 42 gelir

en az için
a: 3 b: 13 c: 6 verince a+b+c 22 gelir

en çok ve en az fark 42-22: 20 dir.

4) a,b,c tam sayılar.
a.b=80
b.c=60
olduğuna göre a+b+c'nin alabileceği farklı değerler toplamı kaçtır?

hepsine farklı değerler vermeye çalışsam bir dünya değer çıkar
açıkcası böyle sorularda çözmüyorum ben
kıl oluyorum
bi en az bir en çok değer verip toplayayım

a. 40 b. 2 c.60 dersem toplamı 102 gelir
a.80 b.1 c. 60 dersem 141 çıkar

5) a,b,c tam sayılar.
a+b-c=18
b-a+c=14
olduğuna göre c-a kaçtır?

bu soruda yine aynı değer verelim

a: 15 b: 16 c: 13 verelim

15+16-13 = 18
16-15+13= 14

c-a istemiş; 13-15 = -2

3. soru Allaha emanet ne değer verdiysem bulamadım
x.y : z demişsin soruya tekrar bakar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…