2013 spinal anestezi ile sezeryan düşünen Mayıs ve Haziran anneleri

nil00

1 kız 1 erkek 1 de yolda minik erkek
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2012
800
808
323
Merhaba arkadaşlar doguma aylar var ama dogum seklini düsünmeden de olmuyor benim 2. gebeligim ve ilk dogum spinal anestezi ile oldu harika bir yöntem (tabi bana göre) düşünenler ve tecrübeliler burda buluşalım birbirimize yardımcı olalım...

arkadaslar spinal belden uyuşturulan bir anestezi şekli agrı falan yok ameliyattan cıkinca bebegi rahatlıkla emzirebiliyor yakinlarınla o anı neşeyle paylaşıyosunuz, bilmeyen arkadaşlar icin yazdım , bende ilk dogumda ameliyata girene kadar spinal ne demek hic bilmiyordum hatta duymamıştım bile. hepimize kolay gelsin

ben normal dogum istiyorum aslında ama olası bi durumda spinal sezeryan istiyorum ama bana belden iğne korkutucu geliyo bide bazı kişiiler çok baş agrısı bacak bel agrısı yapıyo falan diyo iyice korkuytuyolar epidural ile spinal aynı anlama geliyo sanırım

inş normal olur cnm evet spinalde bas agrisi var doktorum 3 gün sürer dedi gercektende 3.gün birden kesildi bol su icince o kadar da olmuyormus
ayrica epidurali normal dogumda yapiyorlar cünkü sadece sanciyi kesiyorlar ama spinalde belden asagi komple uyusturuyorlar.hayirlisi olsun inşallah canım saglikli dogsunlar

herkeste başağrısı olacak diye bişey yok.biraz da anestezi uzmanınla alakalı.benim çok şükür hiç baş ağrısı felan çekmedim.belden yapılan iğneye gelince,kalçadan yapılan iğneden daha az acı veriyor.yani benim öyleydi çok memnun kaldım.epiduralle spinal farklı.epiduralde belinde bir kateter oluyor ağrı hissettikçe ağrı kesici pompalıyorsun.spinal daha etkili fakat kısa süreli bir uygulama..daha çok normal doğumlarda epidural tercih ediliyor..

arkadaşlar bende lokal (spinal) anestezi ile sezeryana girdim. bana anestezi doktoru sezeryandan çıktığım gün sabaha kadar 5 fincan nescafe ve en az 2 litre ama mümkünse 5 litre su içmemi söyledi. kendi doğunda bunu yaptığını ve hiç ağrısı olmadığını söyledi ve hatta bunu benden başka pek söyleyen olmaz sana dedi. bende denemekle ne kaybederim ki diye düşündüm ve hiç ağrı çekmedim. denemesi bedava ben 2. doğumuda aynı şekilde yapacağım inşallah.

evet kahveyi bende duymuştum ama dogumdan cok sonra ögrendim maalesef benim doktorumda söylememişti

Benim de ilk doğumum sezeryan ile oldu şimdi buda sezeryan olacak sezeryanın en kötü tarafı douğm sonrası kendine geldiğin de çok ama çok kötü bir boğaz ağrısı çektim boğaza sokulan hortumdan dolayı imiş.spinal de bel agrısı çok olur diye duymuştum ama bu sefer doktorum da uygun görürse spinal olmak istiyorum...

spinal ne epidural ne ? pardon cahilliğime verin ama ben ilkinde belden aşaği uyuşuku yaklaşık 4 saat kadar sonra açıldı
ama ne baş ağrısı ne bel ağrısı yaşamadım belimde katater falan da yoktu
dünyanın en güzel anıydı eşimde yanımdaydı sonuna kadar eşsiz bi duygu şu ben dayanamam deyip komple uyutulan arkadaşları anlamış değilim
böyle bir ana şahitlik etmek varken ...

burcu galiba sende spinal anestezi ile sezeryan olmuşsun zaten katater normal dogumda takılıyor bende aynı sekilde oldu dogumun gercektende o anı yaşamak harika rabbim kötü getirmesin aksilik yaşatmasin inşallah

Canım bende spinal istiyorum ama ablam 2. doğumunu spinal sezaryanla yaptı ve çok baş ağrısı çekti aşırı derecede, ya sana çok şey sormak istiyorum başını ağrıtmadan .)

İğne acıtıyor mu cnm ya ve tansiyon düşmesi felan olursa tamamen mi bayıltıyolar biraz anlatırmsn cnm ya .)

Bide Dikişlerin acısını az hissediyormuşsun çnkü uyuşuk oluyor muş doğrumu ?

didoss sana 2 dir cvp yaziyorum ama gönderilmiyor ,cnm igne acitmiyor o en basiti dua ediyordum zaten igne yapilirken , tansiyon düşmesi durumunda ne yapiliyor bilemem bende olmadi cünkü rahattım tansiyon stresten falan düşer sende rahat ol bebegin dakikalar sonra kucaginda olacak onu düşün yeter,bol su icmek bas agrisinı azaltıyor zaten dogum yaza geliyor iceriz bol bol, evet ameliyat yeri uyuşuk gibi zarari yok ama. e dogum yapacaz biraz agrimizda olur artık.
saglıcakla kal..

Çokk teşekkür ederim canım sağll

bende kızımı epidural sezeryan ile oldum belimde küçükbir tüp ve omzuma kadar uzanan hortum vardı ağrım olunca ordan iğne yaptılar 2 sefer.baş ağrım sadece doğum sırasında oldu aniden sonra hiç olmadı.

EPİDURAL VE SPİNAL ANESTEZİ ARASINDAKİ FARK
Halk arasında "belden aşağısını uyuşturmak" şeklinde tabir edilen hastayı uyutmadan sadece vücudun alt bölgesinde ağrı hissini ortadan kaldırılarak yapılan anestezi teknikleridir spinal ve epidural anestezi. Başta sezaryen olmak üzere bir çok karın ve bacak ameliyatlarında v.b kullanılır.

Spinal ve epidural anestezi arasında yapılış tekniği olarak fark en basit şekilde özetlenirse: Spinal anestezide ilaç dura zarının iç tarafına verilirken, epidural anestezide ilaç dura zarının dış tarafına verilmektedir. Dura zarı alttaki videoda "dura" olarak gösterilmektedir, omuriliğin etrafındaki zar tabakasıdır.

Epidural anestezi: Videoda 30. saniyede ilacın dura zarının dış tarafına enjektör yardımıyla verildiği görülmektedir. Daha sonra burada geçirilen ince kateter orada bırakılmaktadır bu sayede gerektiğinde tekrar ilaç verme şansı vardır.
Spinal anestezi: Videonun 50. saniyesinden sonra dura zarının iç tarafına ilaç verildiği görülmektedir. Burada ilaç direkt beyin omurilik sıvısının içerisine verilmektedir. Kateter uygulanmaz.

kızlar dr.unuza sorun epiduralmi spinalmi hangisi daha iyi

ajlan spinal anestezi su sezeryanda belden uyuşturulan anestezi şekli 1. sayfada açıklayıcı yazdık ,bu arada senin dogum yaklaşmış normal mi doguracan?

ben çok araştırıdm kızlar.epidural daha iyi dendi.ya ben genel anestezi alırım sezaryanda normal doğudma epidural diye düşnyrm..bana prof bir doktr söyledi sezaryanda genel anestezi en iyisi..normal ağrısız istyrsn epidural dedi..karar size kalmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…