benim bi tanıdıgım bu yöntemle dogum yaptı ve dogumdan sonra hep bel agrısı cekti halada cekiyor.ben o yüzden sıcak bakmıyorum.
anam beni nasıl dogurduysa öyle dogururum :)
valla normal doğursam bende annem gibi doğururdumda sezeryanda spinal tercihim...
neden tercihiniz peki ?
ben normal dogum yaptım ama sizin dediklerinizi bende yaşadım.afedersiniz çıkana kadar izledim.bagırmadım aglamadım sadce izleyip nedfes aldım.bebegim çıktıgında ellerini emiyordu çok ac diye ebeleri hemen gögsüme verdile.doktor bir yandan dikişimi dikiyodu bende bir yandan emziriyordum dogum hanede....yani normal dogumda öyle tek farkı sen mücedale ediyosun
merhaba anneler... genel yada spınal anestezıyı tercıh etme konusunda kararsız olanlardanım bende... spınal anestezı ıle uyusma suresının daha uzun olması bebegı etkılıyor bu yuzden kuvezde kaldı bebek bı sure dıye bahsettı bır ıkı tanıdık cok memnun olanları da var sorunsuz hastaneden cıkıp kuveze gırmemıs bebeklerı ama ıkısının rısklerı konusunda ınternette arastırınca da bı karsılastırma bulamıyorum bel agrısı bas agrısı gıbı rısklerden vazgectım ama bebek ıcın hangısı en az rısk tasıyor arastırıp bıseyler bulabılen varmı acaba
spinalle ilgili ilk defa böle bişi duyyuyorum iğneyi vurduktan sonra genel kadar bir süre geçiyodur uyuşukluk için benim bebeğimde küvezde kaldı ama spinalle alakası yok sezeryana bağlı solunum bozukluğu diye geçiyor bence arkadaşınınkide o nedendendir ayrıca genelin riskleri spinale göre daha fazala hem bebek için hem anne için ben öle biliyorum..
Bugun gorustum doktorumla randevum vardi 4.30 da... Anestezi konusunu da actim doktorun da soyledigi spinal bebek icin daha iyi olur anesteziden daha az etkilendigi icin bebek de daha hareketli olur... Benimde son kararim spinal olacak doktorumun da tavsiyesiyle
erkenden konusmakta fayda var tatlım doğum hakkında ne kadar bılgı alırsan doktorundan o kadar ıcın rahatlar... eğer içine sinmiyorsa bırseyler değitirebilirsin bile hastaneyi ben yakın zamanda değiştirdim başından beri gittiğim doktorumu ve hastaneyi doktorumun ılgısızlıği sebebıyleşanslısın benim hastanem spinal yapmıyo malsf o yüzden mecburi genel olucam ve fobim var nasıl olucak bilmiyorum daha doktorumla bile konuşmadım doğum hakkında..
Alerji ile sezaryen arasında nasıl bir bağlantı olabilir ki çocuğun bünyesi alerjik iise normal doğum da olsa alerjik olur. Doğum şekliyle bunun alakası yok bence ben de sezaryen oldum ama böyle bir sorunum yokarkadaşlar kararınızı etkilemek istemem ama unutmayın genel anestezide bebekde sizinle birlikte anestezi alır ama spinal veya epiduralde almaz.doktorlar geneli tercih ediyor çünkü paniklerseniz sizide idare etmek zorundalar ama ameliyethaneler oldukça eğlenceli ben ilkinde de belden uyuşturuldum bunda da aynısını düşünüyorum. birde sezeryan düşünenler için çok yüksek ihtimalle çocuğunuz alerjili olucak keşke normal dpğum şansım olsaydı da normal doğum yapsaydım diyorum ben.kızım 2009 lu ve biz hala alerji problemini çözemedik.
merhaba anneler... genel yada spınal anestezıyı tercıh etme konusunda kararsız olanlardanım bende... spınal anestezı ıle uyusma suresının daha uzun olması bebegı etkılıyor bu yuzden kuvezde kaldı bebek bı sure dıye bahsettı bır ıkı tanıdık cok memnun olanları da var sorunsuz hastaneden cıkıp kuveze gırmemıs bebeklerı ama ıkısının rısklerı konusunda ınternette arastırınca da bı karsılastırma bulamıyorum bel agrısı bas agrısı gıbı rısklerden vazgectım ama bebek ıcın hangısı en az rısk tasıyor arastırıp bıseyler bulabılen varmı acaba
Benim gibi heyecanlı biriyseniz genel anestezi olmak en iyisi. Diğerinde de acı çekilmiyormuş ama etrafınızdakilerin karnınızı itiş kalkışlarını hissedebiliyormuşsunuz. Ayrıca genelde toplam yarım saatlik bir sürede herşey bitmişken diğerinde bazen yarım saatte uyuşma bile gerçekleşmiyormuş. Yarım saat uyanık bir şekilde ameliyathanede bel altınızın uyulmasını beklemek de stres verici olabiliyor tabi. Bir de tabi ameliyatın orta yerinde anestezinin etkisi azalıp acı çekenler de olmuş. Tabi belden yapılacak iğnenin de riski var çok uzman ellerde yapılması lazım. Ben ilk gebeliğimde kendi tercihimde genel anestezi ile sezaryen oldum çok memnun kaldım bunda da yine kendi tercihimde genel anestezi olacağım kısmet olursa. Hem normal doğumdan çok korkuyorum hem de uyanık kalıp stres olmak istemiyorum. Üstelik de günümüzde artık dikişsiz normal doğum yok denecek kadar az. Herkes kendini bilir ve kendine en uygun doğum şeklini mutlak belirleyecektim. Doktorumun dediğine göre genel anestezi verildikten itibaren ilk 5 dakika içerisinde bebek çıkarıldığı için anestezinin bebeğe zararı yokmuş. Üstelik doğduğunda bazı bebekler mecburen sünnet ediliyor ve yine genel anestezi vermek durumunda kalınıyormuş ki bu anneden geçebilecek anestezinin çok daha fazlası. Sezaryenin bence tek dezavantajı sütümüzün ancak birkaç gün sonra gelmesi. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim
bende genel anestezide uyusma suresı beklenmedıgı ve bebek daha erken cıktıgı ıçın daha az anestezi alır diye dusunmustum ama doktoruma sordugumda bebek daha az anestezi alır daha hareketlı uyanık olur diyerek spınali önerdi
arkadaşlar dünya genelinde sezeryanın yapışılında alınan anesteside önerilen spinal yada epidural anestesii doktorlar genelde hastane şartyları müsaitse ve bunu yapabilşcek bir uzman varsa bunu öneriyolarr tabi anneye birçok test uygulanıyo bu testlerden tahlillerden sonuç farklı alınırsa zaten doktorlar önermiyooo hatta bildiğim kadarıyla heyecanlı annelerede pek önermiyolarrben spinal yaptırdım ilk doğumumda çok memnun kaldım ama 2. de mecburen genel olucam görücez bakalım hangisi daha iyi...
bende genel anestezide uyusma suresı beklenmedıgı ve bebek daha erken cıktıgı ıçın daha az anestezi alır diye dusunmustum ama doktoruma sordugumda bebek daha az anestezi alır daha hareketlı uyanık olur diyerek spınali öner
Spinalde sigorta hastaneye daha fazla ödeme yapıyor yani hastanenin kazancı daha fazla. Ayrıca uyanıklık ve hareketlilik açısından ben bir eksiklik yaşamadım. Birisi de genel anestezide bebek alerjili oluyor diye yazmıştı. Açıkçası bunlar biraz saçma geliyor bana.
ha birde genel anestezi boğazda gıcık yapıyormuş,ablam genel anestezi olmuştu uyandığımda öksürmek istiyordum ama maalesef dikişlerden dolayı öksüremiyordum sen farketmesende içten dikişin patlar diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?