2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Allah tan aynı anda benzer seylerı yasıoruz da, boylece rahatlatıyoruz bırbırımızı:32:
gerçekten, aklıma ne takılsa soruyorum rahatlıyo insan burda paylaşınca, hamile olmayan ya da çocuk sahibi olalı uzun süre geçmiş olan insanlar bizim endişelerimizi anlayamıyolar bişey olmaz geçer geçer deyip yolluyolar:4:
bebek şekerin çok tatlı bu arada sağlıklı mutlu dağıtırsın inş bebeğin kucağında :16:

ahh kızlarr sanki içimi okumuşsunuz :)) tamda ben yazacaktım ...anlamadım bebiş aşşağıyamı indi ama vajinamda bir baskı vardı tam da üstünde... yarım saat falan sürdü hep tuvalete gittim ama bir süre okadar baskı yaptı ki yürüyemedim anca zar zor tutundum da öyle...banyoya girdim ılık duş aldım masaj gibi suyu tuttumda şimdi biraz daha iyiyim..ama korkmuştum bende..sizide görünce demek bu haftalarda normal ??
artık kemikleri daha sertmiş o yüzden tekme yumruk herşeyi hissediyomuşuz:1: kaslarıda gelişmiş oluyomuş, o hissettiğimiz şey kafalar sanıyorum :16: önceden bu kadar sert değildi ondan hissetmiyoduk :emir_bebek: ben dün ultrasona girdim iki dakikada halden hale girdi :9: şu tuhaf esnek hareketler yapan jimnastikçiler varya onlar gibiydi:49:

:16::16::16: canımmm beniiimmm bak seni öpesim geldi şimdiii :54::54: ..sizde iyiki varsınızzz:16:

:16::7::29::48::70::54:

ahh kızlarr sanki içimi okumuşsunuz :)) tamda ben yazacaktım ...anlamadım bebiş aşşağıyamı indi ama vajinamda bir baskı vardı tam da üstünde... yarım saat falan sürdü hep tuvalete gittim ama bir süre okadar baskı yaptı ki yürüyemedim anca zar zor tutundum da öyle...banyoya girdim ılık duş aldım masaj gibi suyu tuttumda şimdi biraz daha iyiyim..ama korkmuştum bende..sizide görünce demek bu haftalarda normal ??

ohooo ne bu haftaları bende nerdeyse 1 aydır var ama seninki gibi ayakta durmakta zorlanmıyorum sende niye öyle baskı oldu anlamadım :44:benim sıpam o bölgeleri çok seviyo ne zaman baş aşağı dönse parmaklar çalışmaya başlıyo :1: acayip gıdıklıyo yaa zıplıyorum resmen yerimden ay ay diye diye oturuyorum :1: hatta geçen sefer o kadar kötü gıdıklandım ki popomun altına yastık koyup bacaklarımı duvara dayadım acaba kandırablir miyim çıkar mı yukarı diye ama yemedi:1: kendi keyfi gelince döndü ertesi gün :9:

artık kemikleri daha sertmiş o yüzden tekme yumruk herşeyi hissediyomuşuz:1: kaslarıda gelişmiş oluyomuş, o hissettiğimiz şey kafalar sanıyorum :16: önceden bu kadar sert değildi ondan hissetmiyoduk :emir_bebek: ben dün ultrasona girdim iki dakikada halden hale girdi :9: şu tuhaf esnek hareketler yapan jimnastikçiler varya onlar gibiydi:49:

valla kaslarının geliştiği gayet belli kodumu otutturuyor valla..güp diye..dışarıdanda gayet net belli oluyor :9:
:16::7::29::48::70::54:

ohooo ne bu haftaları bende nerdeyse 1 aydır var ama seninki gibi ayakta durmakta zorlanmıyorum sende niye öyle baskı oldu anlamadım :44:benim sıpam o bölgeleri çok seviyo ne zaman baş aşağı dönse parmaklar çalışmaya başlıyo :1: acayip gıdıklıyo yaa zıplıyorum resmen yerimden ay ay diye diye oturuyorum :1: hatta geçen sefer o kadar kötü gıdıklandım ki popomun altına yastık koyup bacaklarımı duvara dayadım acaba kandırablir miyim çıkar mı yukarı diye ama yemedi:1: kendi keyfi gelince döndü ertesi gün :9:
Şu 2 günde birden büyüdü karnım onun etkisi vardır diye düşünüyorum bende...sorma aşşağısı bızıklanıyor bol bol :9:ama durup dururken birden vuruncada dediğin gibi yerimden hopluyorum valla..anaaammm daha 3 ayımız var daha çookkk büyücekler,çookk vuracaklar bize :9:

valla kaslarının geliştiği gayet belli kodumu otutturuyor valla..güp diye..dışarıdanda gayet net belli oluyor :9:

Şu 2 günde birden büyüdü karnım onun etkisi vardır diye düşünüyorum bende...sorma aşşağısı bızıklanıyor bol bol :9:ama durup dururken birden vuruncada dediğin gibi yerimden hopluyorum valla..anaaammm daha 3 ayımız var daha çookkk büyücekler,çookk vuracaklar bize :9:
aynen karnımda kabartılar oluşuyo :1: biraz büyüyünce artık yerleri daraldığı için bu kadar hareket edip vuramayacaklarmış :9:

Bir sitede buldum bu maddeyi demekki normalmiş :1:
  • Bebeğinizin karnınızda yavaş yavaş aşağıya doğru inmeye başladığını hissedebilirsiniz, bu duruma angajman denir.

arkadaslar aranizda benim gibi placenta previa olan kimlerdi?
ben bebegimi 22.haftalar civarinda hissetim ve halen ayni seyleri hissediyorum niye degismiyor yada sizin dedigniz gibi asaglardada bisey olmuyor asagda oynuyor genelikle ama dediginiz yerde degil sizi okudukca korkuyorum.

beni en çok gerinmesi yoruyo yaa....yani gerinmesi diyorum ama aslında içerde naptıyla ilgili bi fikrim yok sadece tahmin ediyorum çünkü birden bire karnım geriliyo semsert oluyo kıpırdanıyo içerde falan en fazla 1 dak. sürüyo sonra bi bakıyorum önceden sağı tekmelerken artık solu tekmeliyo dönüvermiş içerde :1: valla son aylarda napcaz hiç bilmiyom bu daha kaslarının zayıf halleri bi de bana çekerse kesinlikle yandık...o kadar hareketliymişim ki uzun süre ikiz zannetmişler....5 dak sağdaysan canın sıkılıyodu sola geçiyodun diyo annem :9:

Son düzenleme:
arkadaslar aranizda benim gibi placenta previa olan kimlerdi?
ben bebegimi 22.haftalar civarinda hissetim ve halen ayni seyleri hissediyorum niye degismiyor yada sizin dedigniz gibi asaglardada bisey olmuyor asagda oynuyor genelikle ama dediginiz yerde degil sizi okudukca korkuyorum.

aşağılarda bişeyler olmaması zaten normal canım senin için...sonuçta mantık olarak düşündüğünde plecenta previa olduğun için plasentan aşağıda yani bebekle rahmin alt kısmı arasında o var ama bizde yok istediği kadar aşağıya baskı yapabiliyo...endişelenmeni gerektirecek bi durum değil yani sonuçta durumundan dolayı zaten doktorun takibi altındasındır..

beni en çok gerinmesi yoruyo yaa....yani gerinmesi diyorum ama aslında içerde naptıyla ilgili bi fikrim yok sadece tahmin ediyorum çünkü birden bire karnım geriliyo semsert oluyo kıpırdanıyo içerde falan en fazla 1 dak. sürüyo sonra bi bakıyorum önceden sağı tekmelerken artık solu tekmeliyo dönüvermiş içerde :1: valla son aylarda napcaz hiç bilmiyom bu daha kaslarının zayıf halleri bi de bana çekerse kesinlikle yandık...o kadar hareketliymişim ki uzun süre ikiz zannetmişler....5 dak sağdaysan canın sıkılıyodu sola geçiyodun diyo annem :9:

ayyyyy evet o gerinmelerrr :))) sanki nefesim daralıyomuş gibi oluyorr..benim bebişin nedense sağ tarafla alakası pek yok :1:hep solda ,aşşağıda arada da yukarıya çıkıyor canı isterse :)) senin bebiş aynı sen ozaman ..ben sormadım anneme yarın sorayım bakalım.. kesin hatırlamıyorum diyecek ama neyse :9:

ayyyyy evet o gerinmelerrr :))) sanki nefesim daralıyomuş gibi oluyorr..benim bebişin nedense sağ tarafla alakası pek yok :1:hep solda ,aşşağıda arada da yukarıya çıkıyor canı isterse :)) senin bebiş aynı sen ozaman ..ben sormadım anneme yarın sorayım bakalım.. kesin hatırlamıyorum diyecek ama neyse :9:

valla benim gibiysen kesin hatırlıyodur :1: annem de hamileliğinde çok dinlememiş kendini hareketlerini hissetiğimde 6 aylıktın dedi yuh dedim :9: ama o kadar bezdirmişim ki kadıncağızı annemi geçtim babam bile hatırlıyo fıldır fıldır dolanıyodun içerde diyo :1: valla benimki heryerde 1 günde hem aşağıda hem yukarda hem sağda hem solda olduğu günler oluyo :9:

selam kızlar..öğlen ne güzel yazışıyoduk..sitede sorun oldu..sonra benim ders saatim geldi ve okula gitmek zorunda kaldım..neyse..

10 gün sonra tekrar test yapılacak düşmemişse insüline başlayacağım..e zaten hergün karnımdan bi iğne vuruyorum..bi de haftalık başka bi iğnem var..üstüne insülin..ohh....süzgeç gibi olurum artık..hayırlısı...napayım ya...bebek sağlıklı olsun da ben herşeyden kendimden bile geçtim...[/QUOT
annede gebelık sekerı oldugunda ozel hastaneler doguma almıyolar dıye bılıyorum arkadasım ınsulın kullanıyordu devlet hastanesıne gıttı 9 ay son hafta bız sıze burda dogum yaptıramayız sızınkı rısklı gebelık yenıdoagan kuvezımız yok dıye unıversıteye gonderdıler sen dokturnla ıyıce konus bu konuyu
gercı ınşallah ınsulıne gerek kalmaz senı sıkıntıya sokmaz

aaa ilk kez duyuyorum..araştırayım bakayım..benim doktor perinatoloji uzmanı..gittiğim hastene de özel ama araştırma hastanesi..bilmem farkedermi...

kaç çıktı canım senin şekerin yüklemede bide kaç mg yüklediler sana

kaç mg bilmiyorum(50 olabilir)...açlık 100,tokluk 230 çıktı..açlık sınırdaymış..tokluk için de doktorum :'sen napmışsın yaaa 'diye bi yorum yaptı..

GOKCEG;27174867 anlıyorum canım senin gibi bebiş için çok bekleyenleri de...ama inan olayın bu tarafında olmak da çok zor...yanlarında gerilmiyorum sessiz sakin oturmuyorum yanlış anlama yani eskiden nasılsak aynı muhabbet gülüp eğleniyoruz...bu olaylar sadece benim iç dünyam biraz...acaba üzülüyolar mı?düşüncesizce mi davranıyorum şüpheleri...o yüzden inan senin yazmana çok sevindim ama herkes de aynı olmuyo işte aynı tepkiyi vermeyebiliyo...bi de ben hamile kalmadan önce başka bi şehirdeki arkadaşı hamile kaldığında;insan seviniyo tabii ki arkadaşı için ama bi süre sonra kendini onla kıyaslarken bende ne eksik de benim olmuyo diye düşünürken yakalıyosun hem seviniyosun hem de buruk oluyosun demişti...biraz da o yüzden heralde...[/QUOTE .!.:
evet ya çok farklı bi psikoloji..arkadaşın için sevinirken,kendin için üzülüp isyan ediyosun..gizli gizli ağlıyosun..acaba kıskandığımı mı düşünüyorlar hissine kapılıyosun..off allahım bi daha o günlere dönmek istemiyorum..

bende sizdenim hiç birşey almadım :1: hiç acele edesim yok, online mağazalara girip bakıp bakıp almadan kapatıyorum :9:

aynen ben de sitelerde gönül eğliyorum...heralde başlarsam da tam başlarım...

kızlar ayıp mı ettim ben yaa( park yatağı almış arkadaşları benimle bağlantı kuran arkadaşı aradı biz internetten aldık bugün geldi ama pembe yaaaa, dedi... ya bazıları önemsemez ya ne diyorsun iade edebilirim deyince, ben de dedim yaaa bilmiyorum ki sen bilirsin... ama ne bileyim hani değişim falan yapıyorlarsa dedim kem küm ettim. sonra üzüldüm şimdi kınarlar mı acaba, kıza yardım ediyoruz pembe diyor falan der diye ya olsun önemli değil falan dedim ama yok tamam bakalım değiştirirler heralde falan dedi... ay ayıp mı ettim yaaaaaa....:(((((

kızlar ayıp mı ettim ben yaa( park yatağı almış arkadaşları benimle bağlantı kuran arkadaşı aradı biz internetten aldık bugün geldi ama pembe yaaaa, dedi... ya bazıları önemsemez ya ne diyorsun iade edebilirim deyince, ben de dedim yaaa bilmiyorum ki sen bilirsin... ama ne bileyim hani değişim falan yapıyorlarsa dedim kem küm ettim. sonra üzüldüm şimdi kınarlar mı acaba, kıza yardım ediyoruz pembe diyor falan der diye ya olsun önemli değil falan dedim ama yok tamam bakalım değiştirirler heralde falan dedi... ay ayıp mı ettim yaaaaaa....:(((((

eğer erkek olduğunu bile bile sana bunu soruyorlarsa bence onlar ayıp etmiş tatlım..

samimi arkadaşları diyodun canım o zaman sorun olmaz ki o kadar iyi arkadaşlarıysa öyle şeyler düşünmezler bence...

Back
X