- Konu Sahibi papatya3459
-
- #24.241
işte bu tür aksilikler beni korkutuyor. teknoloji ilerlemişken faydalanmak isterim. ortanca kardeşim de dikişlerden eser yok ve hiç anlamıyorum bile diyor. abartıyolar bu sezeryanı sanırım. o eskidenmiş kasap gibi doktorlar ve dikişler ciğer gibi. şimdi hepsi gelişti hanımlar.. benim drumun asistanı da bana dediki kesiksiz normal doğum yapıldığına daha rastlamadım dedi. ve onunda iyileşme süresi aşşa yukarı aynı...ben 40+0 da oğlum normal dogumu baslatmadıgı ıcın sezeryan oldum hıcbır sekılde kanala ınmemış ve acılmam ypoktu dr zaten catımın dar oldugunu bebegın ırı oldugunu normal dogumu beklersek bunun 10 gun surecegını ve bebegın ıyıce ırılesecegını yıne mecbur sezeryan olacagımı soyledı bızde kabul ettık , dogum esnasında gorduk kı boynundakı kordon kanala ınmesıne ızın vermıyor , ve bebek gercekten ırı bu catıyla ıstesemde bu kıloda bır bebegı normal doguramazmısım , ızmırde ssvd yapan bı doktor olsa ruzgarı kesınlıkle normal yollarla dogurmayı ısterım o kadar guzel dogum hıkayelerı okuyorum kı ımrenıyorum ama malesef rüptür rıskınden dolayı aradan 9 sene gecmesıne ragmen dr lar yanasmıyor ssvd ye
evet canım anne ve bebek ıcın sıkıntı olustugunda kesınlıkle sezeryan olmalı ama gunumuz de doktorlar rahatlarına geldıklerı ıcın sonucta normal dogum 24 saatı bulabılıyor ve ozel doktorun sen dogurana kadar beklemek zorunda ama sezryande 1 saatte yapıyor dogumu ve doktor rahatlıyor ve hastalarını en ufak seyde sezeryana yonlendırıyor ben anlamıyorum eskıden makat dogumları bıle normal yolla dogurturmus ebeler , ztaen sorun artık dogumları ebeler degıl doktorlar yaptırıyor olması bu ısın uzmanı ebelerdır doktorlar degıl !!!! benım doktorum normal dogum yanlısı bır doktor olmasa ben sorgulardım neden sezeryan yaptı dıye ama en azından bana 40 hafta hakkını tanıdı vucumua ve bebegıme sure tanıdı , ama sımdı bakıyorum ılk gebelıkte bıle saglık sorunu olamdan 37-38 de alıyor doktorlar yakın cevremde bıle yasadım arkadasım hamıle kaldı doktorla hemen gun belırledıler sezeryan ıcın hemde hıcbı sorun yokkenrahat bir sezeryan geçirmene rağmen böyle düşünüyorsun ne güzel. elbette anne ve bebeğin sağlığı için ne gerekiyorsa o yapılacak ama bizim bedenimiz bunun için yaratılmış. bence çok hareketsiz olduğumuz ve yanlış bilgilerimiz nedeniyle bu kadar sorun yaşanıyor doğal doğumlarda.doktor her seferinde bol bol hareket et diye tembihliyor bana. her şey güzel olacak umarım... ama son anda sezeryan derlerse hayal kırıklığına uğrayabilirim. her şeyin hayırlısı demek lazım...
bir de ilerleyen yaşlarda kadın hastalıklarıyla ilgili problemler çok sık görülüyor ve ameliyatları aynen sezeryan gibi. rahme yumurtalıklara yapılacak müdaheleler tıpkı sezeryan gibi. bu annemin 3. ameliyatı daha 51 yaşında. bir de sezeryan yapsaymış bizde işi zormuş bu ihtimali de düşünmek lazım. özellikle isteğe bağlı sezeryan için konuşuyorumm...
ay melteeeeemm senle muhabbet etmek ne güzel oluyoevet canım anne ve bebek ıcın sıkıntı olustugunda kesınlıkle sezeryan olmalı ama gunumuz de doktorlar rahatlarına geldıklerı ıcın sonucta normal dogum 24 saatı bulabılıyor ve ozel doktorun sen dogurana kadar beklemek zorunda ama sezryande 1 saatte yapıyor dogumu ve doktor rahatlıyor ve hastalarını en ufak seyde sezeryana yonlendırıyor ben anlamıyorum eskıden makat dogumları bıle normal yolla dogurturmus ebeler , ztaen sorun artık dogumları ebeler degıl doktorlar yaptırıyor olması bu ısın uzmanı ebelerdır doktorlar degıl !!!! benım doktorum normal dogum yanlısı bır doktor olmasa ben sorgulardım neden sezeryan yaptı dıye ama en azından bana 40 hafta hakkını tanıdı vucumua ve bebegıme sure tanıdı , ama sımdı bakıyorum ılk gebelıkte bıle saglık sorunu olamdan 37-38 de alıyor doktorlar yakın cevremde bıle yasadım arkadasım hamıle kaldı doktorla hemen gun belırledıler sezeryan ıcın hemde hıcbı sorun yokken
canım sende haklısın zaten yanlış orada baslıyor dr lar aceleye getırıyor 5-6 saat daha bekleseler epızyoya gerek kalmadan dogum gerceklesecek kuzenımın esı evde dogum yaptı hemde sıfır kesi ile .......işte bu tür aksilikler beni korkutuyor. teknoloji ilerlemişken faydalanmak isterim. ortanca kardeşim de dikişlerden eser yok ve hiç anlamıyorum bile diyor. abartıyolar bu sezeryanı sanırım. o eskidenmiş kasap gibi doktorlar ve dikişler ciğer gibi. şimdi hepsi gelişti hanımlar.. benim drumun asistanı da bana dediki kesiksiz normal doğum yapıldığına daha rastlamadım dedi. ve onunda iyileşme süresi aşşa yukarı aynı...
ekledim cnımmeltemcimm unutmadan kilomuzu yazıver teyzesi. boyunu öğrenemedik. ultrason resmini almayı unutmuşuz da
kızımın annesi babası da pek şaşkın
27+4 1047 gr...
hayır canım epıdural oldum her sanıye ye sahıtlık ettım yaniiiii:)ay melteeeeemm senle muhabbet etmek ne güzel oluyosen narkozlamı olmuştun ilk sezeryanı? ben spinal istiyorum da, uyanık olmak istiyorum çünkü:...
ay melteeeeemm senle muhabbet etmek ne güzel oluyosen narkozlamı olmuştun ilk sezeryanı? ben spinal istiyorum da, uyanık olmak istiyorum çünkü:...
hayır canım epıdural oldum her sanıye ye sahıtlık ettım yaniiiii:)
bizle güzel değil yaniiihmilemiyim neyim alınıverdim hemen
canım sende haklısın zaten yanlış orada baslıyor dr lar aceleye getırıyor 5-6 saat daha bekleseler epızyoya gerek kalmadan dogum gerceklesecek kuzenımın esı evde dogum yaptı hemde sıfır kesi ile .......
birde ozel hastanede sezeryan ıle devlettekı sezeryanalr aynı degıl , ben carsamba sabah 9 da dogum yaptım persembe 5 te cıktım hastaneden ama arkadasım devlette salı sabahı dogum yapıp ertesı pazartesş çıktı hastaneden prosedur geregı en az 3 gun kaldırmıyolar yataktan tuvalete bıle 3 gunden sonra kalkıyorsun refakatcı 3 gunden sonra yasak bebegıne kendın bakıyorsun ama devlette normal dogum yaptıgında aynı gun taburcu edılıyorsun neyse allah hakkımızda hayırlısını versın
ekledim cnım
valla epıdural bende mıde bulantısı ve kusma yaptıgı ıcın olaya pek duygusal baglanamdım o ara kusmakla mesguldum daha sonra yaptıkları ıgnede sersemlettı benı oğlum dogdugunda getırdıler yanıma sadece baktım ebe bana opsene bebegını dediayyyyyyyyyyyyyy anlatsana biraz duygusalmı oluyo yoksa bayılma hissimi oluyo.
yok yanlış anlatmısım bızım buradakı devlet hastanesının proseduru geregi ......heryer için aynı değildir meltemcim ben balıkesir doğum evinde yaptım sanki özel hastanede yapmış gibiydim özel odada kaldık doktorum çok ilgilendi ilk gün akşam üstü hemen doktorumun hemşiresi gelip ablama yürütün dedi ben ertesi gün kalkıp geziyordum bebeğimi kendim alıp emzirmeye başlamıştım doktorum o gün akşam üstü taburcu etti 3 gün ttumadılar beni ikinci gün akşama çıkardılar ama tabi bünye meselesi hemen ayaklanamıyanlar için bekletebilirler sen presedür gereği dedinde her yerde olmuyo o doktordan doktorada farkılılık gösterebiliyorlar
valla epıdural bende mıde bulantısı ve kusma yaptıgı ıcın olaya pek duygusal baglanamdım o ara kusmakla mesguldum daha sonra yaptıkları ıgnede sersemlettı benı oğlum dogdugunda getırdıler yanıma sadece baktım ebe bana opsene bebegını dedibende kendı kendıme dusunuyorum sersemlıkte var tabi nası opcem kanlıdır o şimdş dıye neyse optum ve gıttı ben ondan onra ıdrak etmeye basladım olayı salaklaştım yaniii:)
dıyorum ya oğlum gıttıkten sonra ben olayı ıdrak etmeye basladım ondan sonra agladım sonrasında da amelyat bır an once bıtsınde oğluma gıdeyım dıye stres yaptım:)benim ilk çocuğum, ilk karşılaştığımda ne yaparım bilmiyorum. heralde ağlarım. ilk doğduğunda ağlama sesini duymamla birlikte ben de bir rahatlama olacağından eminim. sağlıklı olduğunu görüm yeter, o anda.
dıyorum ya oğlum gıttıkten sonra ben olayı ıdrak etmeye basladım ondan sonra agladım sonrasında da amelyat bır an once bıtsınde oğluma gıdeyım dıye stres yaptım:)
hayır amelıyat onlugune sarıyorlar kordonla bırlıkte dışarı cıkıp babanın kucagına verıyorlar yanı benım hastane oyleydı daha sonra camekanın arkasına gecıp tartıp olcup gıydırıp verıyorlar babaya tekrarordamı giydiriyolar hemen . yoksa sarıp başka biyere mi götürüyolar. yani ilk giysilerini demi alıyolar ameliyathaneye
hayır amelıyat onlugune sarıyorlar kordonla bırlıkte dışarı cıkıp babanın kucagına verıyorlar yanı benım hastane oyleydı daha sonra camekanın arkasına gecıp tartıp olcup gıydırıp verıyorlar babaya tekrar
yok ben yasamadım ama sankı spınalde oluyor dıye duydum benepidurel doğumdan sonra başağrısı çok yapıyo diye birçok arkadaşımdan duymuştum doktorlar bol bol kahve enerji içeceiği öneriyorlarmış sendede oldumu meltem böyle bir durum ben ilkinde tam bayıltıldım bunda epidural istiyorum ama cesaret edemiyorum ben kaldıramam herhalde böyle durumu
benımkıde zaten aglamaktan helak olmuş eşim annem kayınvalıdemayyyyy kocamı düşünemiyorum o halde. kesin ağlar delirir. kızını alınca kıcağına
yok ben yasamadım ama sankı spınalde oluyor dıye duydum ben
benımkıde zaten aglamaktan helak olmuş eşim annem kayınvalıdem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?