2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
işte bu tür aksilikler beni korkutuyor. teknoloji ilerlemişken faydalanmak isterim. ortanca kardeşim de dikişlerden eser yok ve hiç anlamıyorum bile diyor. abartıyolar bu sezeryanı sanırım. o eskidenmiş kasap gibi doktorlar ve dikişler ciğer gibi. şimdi hepsi gelişti hanımlar.. benim drumun asistanı da bana dediki kesiksiz normal doğum yapıldığına daha rastlamadım dedi. ve onunda iyileşme süresi aşşa yukarı aynı...

evet canım anne ve bebek ıcın sıkıntı olustugunda kesınlıkle sezeryan olmalı ama gunumuz de doktorlar rahatlarına geldıklerı ıcın sonucta normal dogum 24 saatı bulabılıyor ve ozel doktorun sen dogurana kadar beklemek zorunda ama sezryande 1 saatte yapıyor dogumu ve doktor rahatlıyor ve hastalarını en ufak seyde sezeryana yonlendırıyor ben anlamıyorum eskıden makat dogumları bıle normal yolla dogurturmus ebeler , ztaen sorun artık dogumları ebeler degıl doktorlar yaptırıyor olması bu ısın uzmanı ebelerdır doktorlar degıl !!!! benım doktorum normal dogum yanlısı bır doktor olmasa ben sorgulardım neden sezeryan yaptı dıye ama en azından bana 40 hafta hakkını tanıdı vucumua ve bebegıme sure tanıdı , ama sımdı bakıyorum ılk gebelıkte bıle saglık sorunu olamdan 37-38 de alıyor doktorlar yakın cevremde bıle yasadım arkadasım hamıle kaldı doktorla hemen gun belırledıler sezeryan ıcın hemde hıcbı sorun yokken

ay melteeeeemm senle muhabbet etmek ne güzel oluyo sen narkozlamı olmuştun ilk sezeryanı? ben spinal istiyorum da, uyanık olmak istiyorum çünkü:...

canım sende haklısın zaten yanlış orada baslıyor dr lar aceleye getırıyor 5-6 saat daha bekleseler epızyoya gerek kalmadan dogum gerceklesecek kuzenımın esı evde dogum yaptı hemde sıfır kesi ile .......
birde ozel hastanede sezeryan ıle devlettekı sezeryanalr aynı degıl , ben carsamba sabah 9 da dogum yaptım persembe 5 te cıktım hastaneden ama arkadasım devlette salı sabahı dogum yapıp ertesı pazartesş çıktı hastaneden prosedur geregı en az 3 gun kaldırmıyolar yataktan tuvalete bıle 3 gunden sonra kalkıyorsun refakatcı 3 gunden sonra yasak bebegıne kendın bakıyorsun ama devlette normal dogum yaptıgında aynı gun taburcu edılıyorsun neyse allah hakkımızda hayırlısını versın

meltemcimm unutmadan kilomuzu yazıver teyzesi. boyunu öğrenemedik. ultrason resmini almayı unutmuşuz da
kızımın annesi babası da pek şaşkın
27+4 1047 gr...
ekledim cnım

heryer için aynı değildir meltemcim ben balıkesir doğum evinde yaptım sanki özel hastanede yapmış gibiydim özel odada kaldık doktorum çok ilgilendi ilk gün akşam üstü hemen doktorumun hemşiresi gelip ablama yürütün dedi ben ertesi gün kalkıp geziyordum bebeğimi kendim alıp emzirmeye başlamıştım doktorum o gün akşam üstü taburcu etti 3 gün ttumadılar beni ikinci gün akşama çıkardılar ama tabi bünye meselesi hemen ayaklanamıyanlar için bekletebilirler sen presedür gereği dedinde her yerde olmuyo o doktordan doktorada farkılılık gösterebiliyorlar

ayyyyyyyyyyyyyy anlatsana biraz duygusalmı oluyo yoksa bayılma hissimi oluyo.
valla epıdural bende mıde bulantısı ve kusma yaptıgı ıcın olaya pek duygusal baglanamdım o ara kusmakla mesguldum daha sonra yaptıkları ıgnede sersemlettı benı oğlum dogdugunda getırdıler yanıma sadece baktım ebe bana opsene bebegını dedi bende kendı kendıme dusunuyorum sersemlıkte var tabi nası opcem kanlıdır o şimdş dıye neyse optum ve gıttı ben ondan onra ıdrak etmeye basladım olayı salaklaştım yaniii:)

yok yanlış anlatmısım bızım buradakı devlet hastanesının proseduru geregi ......

benim ilk çocuğum, ilk karşılaştığımda ne yaparım bilmiyorum. heralde ağlarım. ilk doğduğunda ağlama sesini duymamla birlikte ben de bir rahatlama olacağından eminim. sağlıklı olduğunu görüm yeter, o anda.

dıyorum ya oğlum gıttıkten sonra ben olayı ıdrak etmeye basladım ondan sonra agladım sonrasında da amelyat bır an once bıtsınde oğluma gıdeyım dıye stres yaptım:)

ordamı giydiriyolar hemen . yoksa sarıp başka biyere mi götürüyolar. yani ilk giysilerini demi alıyolar ameliyathaneye
hayır amelıyat onlugune sarıyorlar kordonla bırlıkte dışarı cıkıp babanın kucagına verıyorlar yanı benım hastane oyleydı daha sonra camekanın arkasına gecıp tartıp olcup gıydırıp verıyorlar babaya tekrar

epidurel doğumdan sonra başağrısı çok yapıyo diye birçok arkadaşımdan duymuştum doktorlar bol bol kahve enerji içeceiği öneriyorlarmış sendede oldumu meltem böyle bir durum ben ilkinde tam bayıltıldım bunda epidural istiyorum ama cesaret edemiyorum ben kaldıramam herhalde böyle durumu

yok ben yasamadım ama sankı spınalde oluyor dıye duydum ben

ayyyyy kocamı düşünemiyorum o halde. kesin ağlar delirir. kızını alınca kıcağına
benımkıde zaten aglamaktan helak olmuş eşim annem kayınvalıdem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…