2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bende her dyduguma gordugume aglar vazıyetteyımmmm

yazık sana yaa ben o kadar değilim çok şükür ama eski halime göre ağlağın önde gideniyim...daha önce ağladığım çok azdı çünkü..eşim bile sen hiç ağlamazdın şimdi herşeye ağlıyon diyo demek ki gelişme var

kızlar bu arada topikteki çoğu annenin kova burcu bebişi olacak yani dahi burcu...farkındasınız dimi? büyütmesi zor ama çok zeki olacaklar
benim doğum günüm de 17 şubat oğluşumu da kendime benzettim

Yüsra İpeğim adı gibi kolaylıkla geldi...

meltemmm yaa paylaşma böyle şeyler ben sonra dayanamayıp iş yerimde ağlıyorum sonra masadakilere işin yoksa yok gözüm sulandı yok grip oluyorum galiba falan de

şaka bi yana ama en çok bu hikayeden etkilendim ben rabbim bizlere de su gibi kolay doğumlar nasip etsin İNŞALLAHHHHHH

huuuu nediyonuss

geldim ben okuldan babamız işten gelirken ablamızı alcak akşamüstü doktora gideceğizzzz

kızımın doğum hikayesini ben de sizle paylaşmak istiyorum kızlar okursunuz dimi:)

Ne kaşıntı ne kaşıntı anlatamam hele iç çamaşırın çıkartınca elime tarak alıp kaşıyorum tırnaklarımda yetmiyorr o derece kaşınıyorr

Nasıl anlatsam... Nerden başlasam... Böyle güzel bir meleğe giden yolculuğu hangi sözcüklerle ifade etsem bilmiyorum...

Üniversiteye başladığım ilk yıl tanıştım aşkla..Bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirdim diyebildiğim bir aşkı hiç ayrılmadan doludizgin yaşadık ve altıncı yılımızda evlenerek güzel bir yaşama kucak açtık.. Kızıma giden yolda beklemek aklımızdan geçmedi, bir an önce tamamlanmalıydık, eksiğimiz dolmalı, yüreğimizdeki açık kapanmalıydı.. Test yapıp da çift çizgiyi gördüğümüzde ürkek gözlerle bakışmış ve sadece birbirimize sarılmıştık.

Hamileliğim çok da kolay geçmedi. İlk aylar mide bulantısı, son aylar sınırda şeker ve bebeğimin aşağıda oluşundan kaynaklanan yatma mecburiyeti geçen zamanı daha da yavaşlatıyordu.. Şafaklar yaza yaza tükendi ve 2 ocak geldi...

Sabah tahlil sonuçlarını bile titreyerek bekleyen ben, gayet sakin bir şekilde süslenip doğuma gittim. Doğumhaneye doktoru aramaya girdiğim gibi işlemleri başlattılar. Eşimi son bir kez gördüm, ona sarıldım, gözlerine baktım ve hiç ağlamadan doğumhaneye gittim...

Orada yapayalnızdım, savunmasızdım, çevremi saran kalabalığı zarzor duyuyordum... Belden aşağısını uyuşturup doğumu başlattılar, gözlerimi bir noktaya dikip öylece bekledim, içimden kızımla konuşuyordum..

Hemşire birazdan bebeğine kavuşacaksın dediğinde yaşadığım anın bilincine vardım ve kısa bir süre içinde titrek, incecik bir ses yüreğimden akarak dünyama giriverdi...

O anda gözlerimden süzülen damlalarla etrafıma bakıyordum...Miniğim, meleğim, canımdan kopup dünyama gelmişti. Onu karnımdaki gibi koruyamayacaktım artık.. Temizleyip geldiklerinde ise dolu dolu ağlamaya başladım.. Çünkü çenesi titriyordu, çünkü üşüyordu... Ben ne yaşarsam yaşayayım ona bişey olmasındı...İşte annelik bu olsa gerekti... Dokuz aydır yaşıyorum sandığım duyguları yeni yaşamaya başladığımı o an anlamıştım..
Doğumhaneden çıkardıklarında bütün sevdiklerimi gülümseyerek karşıladım. Eşimin elini tuttum, yine gözlerine baktım, onu üşütmesinler dedim.. söyle onu sıkı sarsınlar... İşte aşkımız somutlaşmıştı,işte sevginin, emeğin, paylaşımın en güzel meyvesini almıştık. Bebeğimi kucağıma aldığımda onu içime çektim, kokladım, bütün pisliklerden arınıp temizlendim.. anladım ki biz onu değil o bizi doğurmuştu, aile olmuştuk...

Şimdi zor ama güzel günler yaşıyoruz.. En güzel yorgunluk bu, en güzel uykusuzluk bu, en güzel acı çekmek bu..

İfade edemedim yine de... Onu anlatabileceğim cümleler bulamadım.. Onu yaşıyorum, hiç uyanmayacağım bir rüyadayım işte..Göğsünüzden midenize kıvılcımlar uçuşur ya bazen, onu yaşıyorum bebeğime bakarken...

Allah herkese bu duyguları yaşatsın... Bebeğim ağlıyor yine, bana ihtiyacı var...Hikayem burda sona eriyor...

Forumdaki bütün arkadaşlarıma, sözcüm seline çok teşekkür ediyorum..

5 YIL GEÇTİ YUKARDAKİ HİKAYEYİ YAZALI
şaka gibi gerçekten yaa...inşallah bu kuzularımızda da çok güzel anılar yazarız hepimiz kızlar...

Kizlar pek giremiyorum,nete memleketteyim cunku ,Bu gecer ruyamda kanamam vardi ve uyandigimda ucuklamistim oyle etkilenmisimki ruyas tabirine baktim bakmaz olaydim ruyayla amelde olmaz Rabbim sen koru meleklerimizi aminnn sanirim Bu ara cok takiyorum bebegim asagidami vs gibi seylere Allahim sana emanet meleklerimiz

Son düzenleme:

Kızlar yaa ma yaa..!! Siz bugün beni ağlatmaya and mı içtiniz yaw!?? hım...Ben zaten çeşmeleri açmaya hazır vede nazır ama olmazkiiii

huuuu nediyonuss

geldim ben okuldan babamız işten gelirken ablamızı alcak akşamüstü doktora gideceğizzzz

kızımın doğum hikayesini ben de sizle paylaşmak istiyorum kızlar okursunuz dimi:)

şaka gibi gerçekten yaa...inşallah bu kuzularımızda da çok güzel anılar yazarız hepimiz kızlar...

ilk hikayen de çok güzelmiş gerçekten canım...kimse okumazsa ben okurum merak etme nası olsa en son ben doğurcam

kıyamam ne güzel anlatmışsın 19 ay önceye götürdün beni 19 ay önce tam da bugün 28 nisan yavruma kavuşmama 2 saat kalmıştı ay gene salya sümük oldum

yukarda paylaştığım hikayeyi dedim okursunuz dimi diye kız bunları okuruz herhalde doğursak da merak ederim ben bizim dönemde kim ne yaşamış ayollll:)

farketmez ne zaman ne yazarsanız okurum ay ben doğurana kadar-tabi bebiş inşallah sürpriz yapmayıp da zamanında gelirse- bebişlerinin nerdeyse 40ı çıkan olacak yaa mesela şubat annesi görünümlü ocak annesi olan meltemin rüzgarı 40ını doldurmuş olabilir o zamana kadar

selam kızlaaar bugün doktora gidicem çok heyecanlıyım bebeşimi görücem o zaman alabildiğimiz kadar alıcaz artık yapacak bişey yok,
şş gelen hediyeleri bizde başkalarına götürürüz o zaman
ayıp etmiş tanıdığınızda yahu, insanlarda bi tuhaf, ne değeri var o hediyenin yaaaa bayılıyorum normal doğum hikayelerinee, bende böyle anlatmak istiyorum Allahım inş normal olur benimkide amin.
meltem yaa ağladım resmen, çok güzel, keşke herkes böyle güzel doğum hikayeleri anlatsa abartısız doğallığıyla, türk filimlerindeki bağıran yırtınan doğuran kadın profilini unutsa herkes, ay normal doğum deyince hep o filmdeki sahneler gelirdi aklıma manyak gibi bağıran hatunlar, okudukça siliniyor yavaş yavaş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…