- 24 Ekim 2011
- 1.043
- 9
- 66
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #27.521
afyet bal seker olsun gecen bende baya aserdım hc getıren komsum olmadıkomşum aşure getirmiş yaşasııııın
he de geç tuğba. ne kendini ne bebeğini üz bu yüzden.
ses dalgasının neyi zararlı
ahh bilmediklerinden herşeyi kötüye yoruyorlar
he de geç tuğba. ne kendini ne bebeğini üz bu yüzden.
ses dalgasının neyi zararlı
ahh bilmediklerinden herşeyi kötüye yoruyorlar
ay gerçekten iyi cesaret maşallahvalla benim annem beni çok zor doğurmuş ters doğum olmuş o zamana kadar anlayamamışlar,nöbetçi doktor hastanede yokmuş doğumun sonuna yetişmiş eve gitmiş uyuyomuş,hastanede sular kesikmiş sonuç olarak annem de ben de az daha diğer tarafı boyluyomuşuz direkten dönmüşüz...doğumdan sonra çok uzun zaman oturamamış kadıncağız iç dikişler dış dikişler vs...ama o bile artık herşeyi ultrasondan anlıyolar bişey olursa müdahale ederler diyerek 8 sene sonra bi normal doğum daha yapıp kardeşimi çok kolay bi şekilde dünyaya getirecek cesareti kendinde bulduysa ben de bulurum
amaaaan yaşlılar hep öyle benimkiler de aynısını söylüyo he diycen geçcen
ohh süper, benimde ilk defa geliyor şaşırdım bende birazcık :) pek komşuluk fln yok bizim buralarda :)afyet bal seker olsun gecen bende baya aserdım hc getıren komsum olmadıne komsular varr.....bıdaha kaynanam yolladı valla bı oturmaya 3 kase yemısım :d
kıs ole yapıom zatende ılk saatler bole snrlı gecıo snra unutuom tabii:)
HEHEHEH deseydın bızım topıkte delü bır hatun var hamılelrı aglatmaktan zevk alıyo dıyebenim doğum günüm de 17 şubat oğluşumu da kendime benzettim
meltemmm yaa paylaşma böyle şeyler ben sonra dayanamayıp iş yerimde ağlıyorum sonra masadakilere işin yoksa yok gözüm sulandı yok grip oluyorum galiba falan de
şaka bi yana ama en çok bu hikayeden etkilendim ben rabbim bizlere de su gibi kolay doğumlar nasip etsin İNŞALLAHHHHHH
hemde buyuk bır zevkleeeeeeehuuuu nediyonuss
geldim ben okuldan babamız işten gelirken ablamızı alcak akşamüstü doktora gideceğizzzz
kızımın doğum hikayesini ben de sizle paylaşmak istiyorum kızlar okursunuz dimi:)
ne kadar guzellll bır hıkaye benım ılk dogumumun uzerınden uzun vakıt gectı ve ben detayları unuttum acaba kaleme alsam aynı duyguları yansıtabılırmıyım acaba.....Nasıl anlatsam... Nerden başlasam... Böyle güzel bir meleğe giden yolculuğu hangi sözcüklerle ifade etsem bilmiyorum...
Üniversiteye başladığım ilk yıl tanıştım aşkla..Bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirdim diyebildiğim bir aşkı hiç ayrılmadan doludizgin yaşadık ve altıncı yılımızda evlenerek güzel bir yaşama kucak açtık.. Kızıma giden yolda beklemek aklımızdan geçmedi, bir an önce tamamlanmalıydık, eksiğimiz dolmalı, yüreğimizdeki açık kapanmalıydı.. Test yapıp da çift çizgiyi gördüğümüzde ürkek gözlerle bakışmış ve sadece birbirimize sarılmıştık.
Hamileliğim çok da kolay geçmedi. İlk aylar mide bulantısı, son aylar sınırda şeker ve bebeğimin aşağıda oluşundan kaynaklanan yatma mecburiyeti geçen zamanı daha da yavaşlatıyordu.. Şafaklar yaza yaza tükendi ve 2 ocak geldi...
Sabah tahlil sonuçlarını bile titreyerek bekleyen ben, gayet sakin bir şekilde süslenip doğuma gittim. Doğumhaneye doktoru aramaya girdiğim gibi işlemleri başlattılar. Eşimi son bir kez gördüm, ona sarıldım, gözlerine baktım ve hiç ağlamadan doğumhaneye gittim...
Orada yapayalnızdım, savunmasızdım, çevremi saran kalabalığı zarzor duyuyordum... Belden aşağısını uyuşturup doğumu başlattılar, gözlerimi bir noktaya dikip öylece bekledim, içimden kızımla konuşuyordum..
Hemşire birazdan bebeğine kavuşacaksın dediğinde yaşadığım anın bilincine vardım ve kısa bir süre içinde titrek, incecik bir ses yüreğimden akarak dünyama giriverdi...
O anda gözlerimden süzülen damlalarla etrafıma bakıyordum...Miniğim, meleğim, canımdan kopup dünyama gelmişti. Onu karnımdaki gibi koruyamayacaktım artık.. Temizleyip geldiklerinde ise dolu dolu ağlamaya başladım.. Çünkü çenesi titriyordu, çünkü üşüyordu... Ben ne yaşarsam yaşayayım ona bişey olmasındı...İşte annelik bu olsa gerekti... Dokuz aydır yaşıyorum sandığım duyguları yeni yaşamaya başladığımı o an anlamıştım..
Doğumhaneden çıkardıklarında bütün sevdiklerimi gülümseyerek karşıladım. Eşimin elini tuttum, yine gözlerine baktım, onu üşütmesinler dedim.. söyle onu sıkı sarsınlar... İşte aşkımız somutlaşmıştı,işte sevginin, emeğin, paylaşımın en güzel meyvesini almıştık. Bebeğimi kucağıma aldığımda onu içime çektim, kokladım, bütün pisliklerden arınıp temizlendim.. anladım ki biz onu değil o bizi doğurmuştu, aile olmuştuk...
Şimdi zor ama güzel günler yaşıyoruz.. En güzel yorgunluk bu, en güzel uykusuzluk bu, en güzel acı çekmek bu..
İfade edemedim yine de... Onu anlatabileceğim cümleler bulamadım.. Onu yaşıyorum, hiç uyanmayacağım bir rüyadayım işte..Göğsünüzden midenize kıvılcımlar uçuşur ya bazen, onu yaşıyorum bebeğime bakarken...
Allah herkese bu duyguları yaşatsın... Bebeğim ağlıyor yine, bana ihtiyacı var...Hikayem burda sona eriyor...
Forumdaki bütün arkadaşlarıma, sözcüm seline çok teşekkür ediyorum..
5 YIL GEÇTİ YUKARDAKİ HİKAYEYİ YAZALI
şaka gibi gerçekten yaa...inşallah bu kuzularımızda da çok güzel anılar yazarız hepimiz kızlar...
Dfarketmez ne zaman ne yazarsanız okurumay ben doğurana kadar-tabi bebiş inşallah sürpriz yapmayıp da zamanında gelirse- bebişlerinin nerdeyse 40ı çıkan olacak yaa mesela şubat annesi görünümlü ocak annesi olan meltemin rüzgarı 40ını doldurmuş olabilir o zamana kadar
aman sallaaaaaaaaaaaaaaaabıgun delırcem ama bakalım ne zaman esımın anneannesını grdum az once carsda bebegın kılosu arttımı dıe srdu haftaya kontrol bakalım dedım ahh ahhh dedı hep ultrsona soktunuz bakalım nolcak bu cocuga hep zarar aldı dıyıp soylendı yok anneanne ayda bır gdyruz dıyrum hc gtmıcekmısım ozaman kıloyu nasıl ogrencem elımle karnımı tartcak halım yok heralde
son sayfayı göremiyorum
kızlar iç zıbın aldınız mı diye sormuştum
kaç tane almak gerekir?
bıgun delırcem ama bakalım ne zaman esımın anneannesını grdum az once carsda bebegın kılosu arttımı dıe srdu haftaya kontrol bakalım dedım ahh ahhh dedı hep ultrsona soktunuz bakalım nolcak bu cocuga hep zarar aldı dıyıp soylendı yok anneanne ayda bır gdyruz dıyrum hc gtmıcekmısım ozaman kıloyu nasıl ogrencem elımle karnımı tartcak halım yok heralde
hastane çıkışlarının içinde variç zıbın çok az kullanılacağı için ben almadım kuzenim verdi bebişininkileri 5-6 tane var yeter zaten bunlar dedi ben de almadım başka
son sayfayı göremiyorum
kızlar iç zıbın aldınız mı diye sormuştum
kaç tane almak gerekir?
hastane çıkışlarının içinde var
fazladan alayım birkaç tane daha
cevabın için teşekkür ederim
kızlarrrrr ızledınız mı???
hadı yaaaaaa tuhhhh kaydet bı yere hesap kesınlınce ızle muhtesem yapmıslarbenim sınırlı olduğu için izleyemiyorum maalesef :105:
komşum aşure getirmiş yaşasııııın
kızlar bunu ızleyın bayıldımmmm
Fenomen Tv - 9 Ayı 1000 Kareye Sığdırmak | Mynet Dizi
sınemmmm yaa aglatıın benı yaaaaaaaaay çok duygulandım ezel beni mahvettin yaşadıklarım geldi aklıma sizinle doğum hikayemi paylaşmıştım şimdi de hamile olduğumu öğrendiğim ve öncesine paylaşmak istedim eşim çalıştığım işyerimdeki arkadaşımın arkadaşıydı eşimi ilk gördüğüm an aşık olmuştum bi ay sonrada eşimden teklif geldi 1 ay birbirimizi tanıdık sonra evlenmeye karar verdik isteme söz nişan derken 02 07 2006 evlendik ve şuana kadar bana hiç keske dedirtmedi ilk 1,5 yıl çocuk düşünmedik sonra bi çocuğumuz olsun istedik ama olmadı ne eşim bu durumu kafasına takıyor du nede ben ailelerimiz de birşey demiyordu ama doktora gitmem gerektiğini biliyordum ve doktora gittim polikislik olduğunu öğrendim ve ilaç tedavisi uygulamaya başlandı ama bi sonuç alamadım sonra ara ara doktora gittim hep aynı şeyler önce adet olmam için ilaç kullanıyordum adet olunca farklı bi ilaç sonra yumurtalıklarım büyüsün diye bekliyordum 3 sene filan bu uygulama yapıldı benim yumurtalıklarım 2 defa büyütüle bildi çatlatma iğnesi vuruldum ama gene olmadı ama biliyordum herşeyde bi hayır vardır hiç isyan etmedim en son gittiğim hastanedeki doktorum ilaçlara cevap vermediğimi yumurtalıklarımı büyütmek için insülin gibi bi iğne vurulmam gerektiğini söyledi bu iğne de 800 tl idi ve benim ne kadar kullanacağım belli değildi sigortadan almam için de ya zeynep kamil yada süleymaniye hastanesin de tedavi olmam lazım dı ben de süleymaniye ye gitmeye karar verdim buara da annem de bana arısütü almış garibim duymuş biyerden tatı nekadar iğrenç olsa da onu kırmamak için yedim ve o ay kendiliğimden adet oldum ve tedavi olan lar bilir adet dönemin de bakıyor doktorlar neyse adet olunca 29 06 2010 süleymani ye hastanesine gittim kan aldılar muane ettiler rapor hazırladılar aşama aşama ilk önce ilaç olmazsa aşılama gene olmazsa tüp bebek için sonra bana gün verdiler ekimin 4 eşinle beraber gel dediler neyse yaz tatili filan girdi araya tatile gittik sonra ramazan oruç bayram derken zaman geçti bu arada ben gene hiç adet olmadım zaten de olmuyordum daha önceleri sürekli test yapardım ilaç kullanacağım zaman hamile olup olmadığımı anlamak için geçen zaman içinde ağustos gibi bi test yapmıştım ama birşey çıkmadı bi gün işyerim de otururken bi arkadaşım geldi konuşurken göğüslerin ağrıyor dedim hiç böyle olmazdı bişey mi var acaba korkuyorum filan dedim oda bana kız hamile olmayasın dedi bende yok be test yaptım çıkmadı dedim ama içime bi şüphe doğdu o gün cumartesiydi eczaneden test aldım ben işyerim de tekim ve testleri burda yapıyordum o gün yapmadım 19 eylül 2010 pazar günü eşimin ailesi kahvaltıya çağırdı oraya gittik anam ne görsem canım istiyor bi yedim bi yedim görmeniz lazım dı sonra eve geldik ben temizlik yapmaya başladım eşim de dışarı çıktı evi kaldırdım başladım temizliğe bi ara gözüm çata ma takıldı ağzı açık tı ve test gözüküyordu aman çıkmaz ama bi yapayım dedim banyoya gittim testi yaptım anında o iki çizgi çıktı o an hayat durdu ne yapacağımı bilmiyordum evin içinde ruh gibi dolaşmaya başladım abimin eşi olan ayşemi aradım biz onunla kardeş gibiyiz ona söyledim hiç konuşmadan hıçkıra hıçkıra ağlama başladı ben öyle bi duygu içine girmiştim ki ağlamasına bile anlam veremedim birden bire geldime geldim bi yandan gülüyor biyandan ağlıyordum ellerim dudaklarım titriyordu eşimi aradım eve gelmesini söyledim oda hayır canım bi sorun mu var dedi hep hayalimde hamile olduğum gün bebek eşyası alıp eşime hediye ediceğim diyordum ama dayanamadım telefonda söyledim hiç birşey demedi teli kapatmasıyla eve gelmesi bi oldu elimde test kapıyı açtım birbirimize sarıldık ve ağlamaya başladık eşim sonra annemi aradı anneme bize gelmesini söyledi annem de işim var filan diyordu birden sinem hamile dedi annem de hemen geli verdi sonra hastane yoluna düştük biz eşimle hastaneye girdik annem kaynanama haber vermeye gitti biz hepimiz aynı mah oturuyoruz onlara da hastane geldi ve doktor beni içeri aldı eşim ben dayanamayacağım dedi girmedi annem le girdik içeriye durumum dan bahsettim beni yatırdı ve ultrasonla bakmaya başladı bak bu bebeğinin kesesi dedi içinde hareket eden şey bebeğin dedi o anlar benim için zaman durmuştu gözüm ekran da hala yaşadıklarıma inanamıyordum doktor bi nefesini tut dedi ve odanın için de küt küt sesler yankılanmaya başladı ne olduğunu anlamadım doktorum gülerek bak buda bebeğin kalp atışları dedi hayatım da duyduğum en güzel ses di kendimi tutamadım gözüm den yaş akmaya başladı annem eşimi içeri çağırdı oda duymuştu meleğimizin kalp atışlarını yavrum içimde 8 haftasını doldurmuştu doktorum ne şanslısın öğrendiğin gün kalp atışını bile duydun dedi doğuma kadar rüya gibi geçti ve 28 04 2012 meleğim dünyaya geldi doğumdan sonra eşim ikinci bi çocuğumuz daha olsun dedi belki olur belki olmaz doğumdan sonra hiç korunmadık kızım 7 aylıkken kendiliğimden adet oldum sonra gene olmadım 8 mart 2012 da doktora gittim ilaç la gene adet oldum bi daha da olmadım zaten korunmuyor duk ama olmaz diye düşünüyordum kasıklarım ağrımaya başlamıştı hadi bi test yapayım dedim 17 07 2012 test yaptım ve 2. kez hamile olduğumu öğrendim hemen doktora gittim paşam 10 haftalık olmuştu yavrularım beni hiç üzmüyorlar bende hamile olduğumu anlamıyorum benim hikayem böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?