2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben yaptım bütün yapım aşaması bana ait bi temel de eşim yardım etti tabiki annelerine bezeyecek
bende aynı seyı soyluyorum made in meltemmmmm:))

13 aralık bi gelsede meleğimi görsem çok özledim oğluşumu inşallah iyidir ve herşey yolundadır aminn ve inşallahh hepimizinnn melekleri iyidir ve herşey yolundadır aminnnn
uf ben daha cumrtesı gıttım 22 aralıkta gıdıcem ama sımdıden ozledımmm

hayırlı olsunnn kuzummm sağlık sıhatle pisletsinn arabasını :)
cok sagol canım pısletmesınnnnn ya zor temızlenıyooooooo:)
gözünaydın şekerimmm güle güle kullanın
sagol tatlım

canım fotograf makınesınının ayarlarından pıkselını dusur cekerken bende oyle yaptım

Sebzenin zehri anne sütüne bile geçiyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tarımsal ilaç ve hormon kullanımının denetimsiz ve bilinçsiz yapılması nedeniyle Türk tüketicisinin sağlığının büyük bir tehlike altında olduğunu söyledi.

Çakar anne sütünde bile ilaç kalıntısına rastlandığını söyledi.

Çakar, Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tarım ilaçları ve hormon kullanımı konusunda görüşlerini dile getirdi.

Türkiye'de tarımsal ilaç ve hormon kullanımının denetimsiz, kontrolsüz, bilinçsiz yapılması nedeniyle Türkiye'de kanser hastalığının adeta patladığını ileri süren Çakar, ''Sayın Tarım Bakanı ile gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanımız, ihraç edilen ürünlerin denetiminin yapılıp yapılmadığını tartışırken, ülkemizde neler olup bittiğini, çevrenin ve Türk tüketicisinin sağlığının ne durumda olduğunu düşünmüyorlar bile'' diye konuştu.

İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin tüketicisinin sağlığını düşündüğünü ve gerekli denetimi yaptığı belirten Çakar, Türkiye'de isekonuyla ilgili büyük bir denetimsizlik olduğunu ve çiftçilerin tarım ilaçlarını bilinçsiz bir şekilde kullandığını söyledi.

Türkiye'de bugün 117 çeşit bitki hormonu kullanıldığını, 1400 ayrı markada tarım ilacı satıldığını ve ithal tarım ilaçlarına yılda yaklaşık 150 milyon dolar ödenmekte olduğunu, böceklerde meydana gelen bağışıklık nedeniyle de bu miktarın her geçen gün arttığını belirten Çakar, şunları söyledi:

''Her yeni tarım ilacına karşı 2-20 yıl içinde dayanıklılık gelişmiştir. 1946 yılında 11 olan dayanıklı böcek sayısı günümüzde 500'ün üzerine çıkmıştır. Araştırmalara göre, gerek piyasada satılan süt ürünleri ve gerekse insan sütünde pestisit kalıntılarının bulunması, tüketiciler için tehlike ve riskin büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Örneğin, çeşitli araştırmacıların farklı yıllarda yaptıkları taramalara göre, Çukurova Bölgesi gibi yoğun tarım ilacı kullanılan bölgelerde, anne sütünde dikkat çekici ilaç kalıntısı görülmüştür.''

Tarım ilaçları mevzuatına göre, hasat zamanından belirli bir süre önce kullanımı durdurulmayan tarım ilacı nedeniyle tarım ürünü üzerinde kalan tarım ilacı kalıntısının etkisinin yıkanmakla yok olamayacağının altını çizen Turhan Çakar, söz konusu ilaçların yarardan çok zarar getirdiğini bildirdi.

Tarımsal ilaçların insan sağlığına, toprağa, doğaya, suya ve diğer canlılara verdiği zararın sayılamayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Çakar, konuyla ilgili tüketicilerin bilinci olması gerektiğini ve yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini söyledi. Çakar, şöyle devam etti:

''Tarım ilaçlarının ve hormonların mevzuata uygun kullanımının sağlanabilmesi için çiftçi eğitilmeli ve çiftçiye hizmet verilmelidir.Çiftçinin tarım ilacı ve hormonu doğru kullanıp kullanmadığı periyodikolarak denetlenmelidir. Mevzuata uygun bir şekilde tarım ilacı ve hormon kullanmayanlara yaptırımlar uygulanmalıdır. Tarım ilacı kullanımı azaltmaya çalışılırken ekolojik tarıma ağırlık verilmelidir.''

Tüketicilere de çağrıda bulunan Turhan Çakar, ''Tüketicilerimiz birlik olarak Tarım Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na faks çekerek önlem alınmasını istesinler'' dedi.

Türkiye'nin Disneyland'i olacak Vialand, İstanbul'da inşa ediliyor.
Şatolar, şelalaler, parklar ve oyuncakların yer alacağı dev eğlence parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.
100 stat büyüklüğünde olacak parkta çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.
Vialand Genel Müdürü Mehmet Emeç, "Macera bölgesinde bir çocuğun, yetişkinin, ailelerin yaşayacağı maceralar var. Historizon dediğimiz bölgede eski İstanbul sokakları var, cıvıl cıvıl. Ayrıca saniyede 100 km hızı aşan rollercosterlar, sulu üniteler olacak" dedi.
Eyüp'teki eğlence parkının, turizme de katkısının büyük olacağı öngörülüyor.
Emeç, "İstanbul'a gelen turist sayısının yüzde 10-15 artmasını bekliyoruz" dedi

kızlar bu süper oldu bizim için ağzımın dibine açılıyor

yok yok böyle şeyleri okumak ağlamamı çabuklaştırıyor
çok mu sulugözüm ne
Rabbim bize de böyle kolay güzel doğumlar nasip etsin inşallah.

güle güle kullanın arabanızı
hangi marka aldınız resmi var mı acaba
biz hala karar veremedik araba konusunda

tatlım meltemle bana mı sordun araba markasını?

ohh her gelişimizde sana uğrarız çaya artık eymenle elayıda alırız evden

hayırlı olsun güle güle gezsin oğluşun iiçinde
sagol canım
wollex manhattan canım

dün görüştüm gümrükteymiş. önümüzdeki hafta içi en geç çarşamba alacağız. öle dediler. senin araba nooldu?
geldı bacım geldı ve ben cokkkk begendım hep acabam vardı ıcımde fıyatı uygun dıye almıstım ya begenemzsem dıyordum ıyıkıde almıstım kurulumu aynı vıdeodakı gıbı oglen geldı ve ben 5 dk kurdum yanıııı harket manevrası mukemmel tek eksısı arka tekerler cok buyuk oldugu ıcın baya yer kaplar bagajda
arabanın pusetı yatak halıne donusuyor baya buyuk kocaman bır yatak oluyor kısacası cok memnun kaldım

ya ağlamaktan zor okudum.ALLAH bizede kolay ve hayırlı doğumlar versin inş.
inş benim oğluşumda en azından 33.haftaya kadar dayanır.hatta 36-37 ye kadar dayansın istiyorum.

merhaba şekerler,

beşik ve dolap için karar veremedik hala. Sizce Belis mi daha iyi yoksa Çilek mi alsak?
cılegı bılıyorum ama belısı duydum ama gormedım ama cılek genelde evladıyelık onu bılıyorum , hos ıstedıgı kadar saglam olsun en fazla 9-10 sene kullanacaksın sonra sıkılıyorsun yada sıkılıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…