2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Sanki çok acilmiş ve gereği varmış gibi formaları kaldırıp bi çırpıda kiyafet serbestliği getirdiler dönem başı değil, bişey değil. Üstelik sonucun iyi olacağı yönünde bile bu kadar şüphe ve tartışma varken,
Aynı adamlar aylardır 6 aylık doğum izni çıkaramıyor, şu saçmalığa bakar mısınız?
Daha önce bu konu gündeme geldiğinde aileden sorumlu bakanlık yasayı desteklemiş, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ise kadın istihdamını azaltır gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Sanki doğum izni 1 yıla çıkacak, alt tarafı şimdiki izne 8 hafta ekleyecekler. Biz 8 hafta işe gitmezsek aldığımız maaşla ülke batacak ya, 8 hafta işe gitmeyince sosyolojik yapı değişecek, kadınlar geri planda kalacak sanki. Sanki herkes 8 hafta daha işe gitmeyince patır patır çocuk yapacak, sanki biz bebek yaparken izne göre karar alıyoruz !!

delüüüüüüüüü:))))

meltem abla ya bi de bişi daha sorcam sen gibi tecrübeli annelrin fikrini alıyım :):)
biz bebek arabasında travel sisteme karar vermiştik puseti var diye hemen de alacaktık doğumdan önce ama eşim bugün acaba hiç araba almasak da sadece puset mi alsak dedi.zaten arabamız var bebek arabasını sürerek gezebileceğimiz tek yer de alısveriş merkezleri onu da pusetle market arabasına koyabiliyoruz zaten dedi. ben de bilemedm tatile falan gidince kullanırız gibi geldi ama yine de yürüyş dısında hep arabayla gdiyo gezıoruz. ben zaten calısııyorum evim kimseye yakın değil yürüme mesafemde kimse yok bebek arabasıyla gezcek bi yerim yok otobüste dolmusta da tek basıma bebekle esyalarıyla arabasıyla rezil olmamak için eşimden arabayı almadan gezmeye gitmem diye düşünüyorum napsam ki yaaa cok kararsız kaldıım :/ bi de eşim esnaf olunca zaten bi yere gideceğimde gelip bırakıo beni istediğimde ya napcam beeen :26:

herkese ii akşamlar kızlar yarın doktor randevum var rapor peşinde koşturucamerken yatayım erken kalkayımöptüm hepinizi

canım nacızane fıkrım arabasız olmaz bende her yere esımle yanı arabayla gıderım ama bunun saglık ocagı marketı vs. var e pıknıkte gezmekte de rahat oluyor

hayır hocam hem cocuk yapın dıolar hem dalga gecer gibi 40 lira cocuk yardımı 160lira doğum parası verıolar normal doğum yapın 6ay emzırın dıolar 2 ay izin verıolar dalga gecer gibi... benm calıstıgım mahallede bi sürü devletten maas yardım alan adam var, hayır yapsınlar bişey demıyorum ama herkes böyle yardım edıyo diye herkes tembelliğe alısıyo iş begenmıo calısmıo sonra...bizden ek dersi kesmek için adamlar ek maası kaldırıp izinlerin artırılmasını düşünüo baksana sanki ek dersten milyarlar verıolarmıs gibi(!) komedi yaa hadi öğretmen iyi kötü derslerini topluyo ek ders istemıo yarım gün calısıo iyi kötü idare edıyo ya hemşire memur polis doktor napsın? hiç düşünmüyorlar yaaa...

herkese ii akşamlar kızlar yarın doktor randevum var rapor peşinde koşturucamerken yatayım erken kalkayımöptüm hepinizi
hadi canım ii geceler öpsün seni 7 cüceler

canım nacızane fıkrım arabasız olmaz bende her yere esımle yanı arabayla gıderım ama bunun saglık ocagı marketı vs. var e pıknıkte gezmekte de rahat oluyor

evet ben de carsıya alısverişe falan gidince lazım olur dıe düşündüm bi de puset tasımayalım dedim bi de zaten sunny baby nin travel sistem arablarını gördük hemen hemen hepsi aynı kalitede adam 340a bıraktı travel sistemi ama eşim 300e alırım ben dıo :) pahalı da değil gibi kullanmasak da diğer cocuklar belki biner :):)

bilirsin o zaman orda yerini bildiğin sürece her marka konfeksiyon ürünü çok ucuzdurr....
denızlı bana yakın ben gıdeyım hemen

annem gelir götürürsünüz satarsınız dedi valla ticari zeka var annemde de haa aslında çocuğu olan çok arkadaş var etrafta hediyelik bile alır millet bi düşünelim bunu kocamla

selam kızlarrrr :))) düğünden geldik yeni ve benn çookk yoruldumm Size birşey sormak istiyorum bugün bebişime bornoz aldımm annemle ,amaaaa şu başlık yeri varya nakışlı kısım orda elimize bişeyler geliyor falan derken dedim keselim bakalım küçük biryerinden kestik ve içinden küçük klıpslı bir torbada sünger ,silikonla bornoza yapıştırılmış ..silindir şeklinde bir plastık 2-3 cm lik vede (asıl kısma geliyorum) küçük bir düdük :))) ayyy ne güldümm ...bunların işlevi varmı?bizmi cahiliz yoksa nedir ki bunlar? geri götüreceğim bir ara hiç öyle bişey görmedim ...lütfen aydınlatın beniiii

düdük mü? düdüklü bornoz... zilli don duymuştum da düdüklü bornoz ilk dafa duyuyom walla

ılk defa duydum:)

Ben işte o ne yapsın dediğin gruptanım. Devlet hastanesinde memurum.Kış günü günler bu kadar kısayken sabah 8 akşam 5 mesai saati, geç kalana erken çıkana anında savunma isteyen yazı geliyor. Ev iş arası bi saat, otobüste düşme tehlikesi geçirdiğimden taksi+metro yapıyorum. O yüzden 37. Haftayı beklemiycem, 32 de direk çıkıcam. Çalışmaktan akşamları sırt ağrısından kıvranıyorum, yemek filan yapamıyorum doğru dürüst. Ben zaten iki yıl ücretsiz izin düşünüyorum her halükarda, daha çok imkanım olsa onu da kullanırdım.
Benim derdim ortaya bi söylenti atıldı, ben illaki bu yasa çıkacak buna inanıyorum da, biz yakalayabilecek miyiz onun derdine düştüm. Doğum sonrası iki ay çok az, iki ayda ben anca bebeğimi nasıl doğru emzireceğimi ögrenirim herhalde.

bi an önce sonuçlanır inş şu yasa ben yArın doğum iznine ayrılıorum eğr yasa çıkarsa doğum dan sonraya eklenir muhakkak madur olmayızz

ben 2 tane pijama takımı aldım dikişlerden giyemezsin demişin ya bel kısmından ayarlı pijama sanki sıkıntı olmuycak gibii gecelik de mi alsam bilemedim

anladııımm:26:işte sen gibiilerini görünce ben calısmalıyım dıyorum allahım yardımcınız olsun erkenden cıksa da su yasa daha fazla kişi yararlansa el alemi rezil edıyorlar yaa size cok üzülüyorum imza kampanyası var bunun için
Doğum İzninin Uzatılmasını İstiyoruz İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com
lütfen sizler de imzalayın

ben 2 tane pijama takımı aldım dikişlerden giyemezsin demişin ya bel kısmından ayarlı pijama sanki sıkıntı olmuycak gibii gecelik de mi alsam bilemedim
kılzar 15-20 tl lık ucuz gecelıklerden alın koyun cantanıza kullanmasanızda az para verıdıgnız ıcın uzulmezsınız

Selam arkadaslar. Dun geceden beri bebisim kipirdamiyodu ogleden sonra hastaneye gittik. Nstyi baglayinca basladi hareketlenmeye. Cikarinca yine durdu. Dun gece ac yatmistim cok acikmistim gece yarisi hatta yazdim buraya. 2-3 gibi sanirim bi kalkip kalper peynir yedim. Snr sbh 8de corn flaskle gecistirdim cok uykum var diye. 11 gibi kalktim sekerim firlamis bu sefer dussun diye biraz is yaptim baya dustu de yemek yedim. Sanirim bu yaptiklarim yuzunden oldu. Bebisime zarar verdim. dun cok kipirdadi diye sakaciktan kiziyodum ama cok pisman oldum. Acitsin canimi istedigi kadar yeter ki yasasin benim gulum.

Esimle de kavga ettik sabah annemlere gidicez diye. Buyuk bi kavga. Cok agladim daha cok zarar verdim bebegime diye daha cok uzuldum sinirlendim de oyle gittik hastaneye. Of yrn da hocam cagiriyo okula. Hersey ust uste. Neyse ki bitanemin kalbini duydum da rahatladim.

Hala moralim bozuk bugun yasadiklarima. Sizi okuyunca kafam dagiliyo guluyorum fln. Gecmis yapip gelim.

Gecen gece bana da oldu. Kocama dedim kalk bisey patladi. Baktik su fln yok. Dedim apandistim mi patladi

gezmeden dönenler gelmiş sayfaları ilerletmişsiniz
bile henüz geçmişi okuyamadım ama hareketlerinden bahsedilmiş
ya ben bu günlerde bebeğimin ayağını resmen hissediyorum
daha önce doktorumuz duruş pozisyonunu göstermişti
kafası aşağıda sırtı sağda ayakları da midemin oradaydı
bi kaç gündür midemin ordan ittiriyo resmen ordan bi çıkıntı
oluyo dışarı doğru ben de parmağımla dokunuyorum hep orda kalsın hiç
çekmesin istiyorum ama bi kaç saniye sonra çekiyo ay ısırmak istiyorum
onun o ayaklarını, bu arada az hareket hissetmekten bahsetmişsiniz
korkmayın yerleri daraldığı için hareketleri de kısıtlandığı için daha az hareket
etmesi normalmiş.

anneysen.com tavsiyesi:
Çalışan bir anne adayıysanız, doğum izninizin başlama zamanı gelmiştir. Sakınca olmaması halinde, doktorunuzun onay raporuyla 37.haftaya kadar çalışmaya devam edebilirsiniz. Doğum izni konusunda ülkemizde uygulanan mevzuat konusunda bazı temel maddeleri bilmeniz iyi olur. İster çalışan, ister ev hanımı bir anne adayı olun; bebeğinizin son hazırlıklarıyla birlikte günleriniz epey yoğun geçmeye başladı.
Çocuk doktorunuzun kim olacağına karar verdiniz mi? Çoğu anne-baba adayı bu konuyu hamilelik döneminde fazla dikkate almazlar ve doğum yapılan hastanenin doktoruyla başlayıp, daha sonra arayışa girerler. Siz en iyisi bu konuda alternatiflerinizi belirleyin ve hazırlıklı olun.
kızlar dogum sonrası bocalamamk ıcın cocuk doktorunuza sımdıden karar verın benım ılk hamılelıgımde bellıydı kıme gıdecegım hastaneden cıkar cıkmaz doktor amcamıza gıtmıstık sımdıde oye olacak nasıpse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…