- Konu Sahibi papatya3459
-
- #28.741
delüüüüüüüüü:))))
canım nacızane fıkrım arabasız olmaz bende her yere esımle yanı arabayla gıderım ama bunun saglık ocagı marketı vs. var e pıknıkte gezmekte de rahat oluyormeltem abla ya bi de bişi daha sorcam sen gibi tecrübeli annelrin fikrini alıyım :):)
biz bebek arabasında travel sisteme karar vermiştik puseti var diye hemen de alacaktık doğumdan önce ama eşim bugün acaba hiç araba almasak da sadece puset mi alsak dedi.zaten arabamız var bebek arabasını sürerek gezebileceğimiz tek yer de alısveriş merkezleri onu da pusetle market arabasına koyabiliyoruz zaten dedi. ben de bilemedm tatile falan gidince kullanırız gibi geldi ama yine de yürüyş dısında hep arabayla gdiyo gezıoruz. ben zaten calısııyorum evim kimseye yakın değil yürüme mesafemde kimse yok bebek arabasıyla gezcek bi yerim yok otobüste dolmusta da tek basıma bebekle esyalarıyla arabasıyla rezil olmamak için eşimden arabayı almadan gezmeye gitmem diye düşünüyorum napsam ki yaaa cok kararsız kaldıım :/ bi de eşim esnaf olunca zaten bi yere gideceğimde gelip bırakıo beni istediğimde ya napcam beeen :26:
Sanki çok acilmiş ve gereği varmış gibi formaları kaldırıp bi çırpıda kiyafet serbestliği getirdiler dönem başı değil, bişey değil. Üstelik sonucun iyi olacağı yönünde bile bu kadar şüphe ve tartışma varken,
Aynı adamlar aylardır 6 aylık doğum izni çıkaramıyor, şu saçmalığa bakar mısınız?
Daha önce bu konu gündeme geldiğinde aileden sorumlu bakanlık yasayı desteklemiş, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ise kadın istihdamını azaltır gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Sanki doğum izni 1 yıla çıkacak, alt tarafı şimdiki izne 8 hafta ekleyecekler. Biz 8 hafta işe gitmezsek aldığımız maaşla ülke batacak ya, 8 hafta işe gitmeyince sosyolojik yapı değişecek, kadınlar geri planda kalacak sanki. Sanki herkes 8 hafta daha işe gitmeyince patır patır çocuk yapacak, sanki biz bebek yaparken izne göre karar alıyoruz !!
hadi canım ii geceler öpsün seni 7 cücelerherkese ii akşamlar kızlaryarın doktor randevum var rapor peşinde koşturucam erken yatayım erken kalkayım öptüm hepinizi
canım nacızane fıkrım arabasız olmaz bende her yere esımle yanı arabayla gıderım ama bunun saglık ocagı marketı vs. var e pıknıkte gezmekte de rahat oluyor
bilirsin o zaman orda yerini bildiğin sürece her marka konfeksiyon ürünü çok ucuzdurr....canım stres yapma bak banada suyun fazla dedi ama önemli bi sorun değil şimdilik kontrol edeceğiz dedi. takmıyorum kafaya hiç. düşününce olaylar iyiye gitmiyor. bebişlerimizde üzülüyor.
aynı babamız gibisinultrasan resmini cebinde taşıyor yav
ben performansları sınıfta yaptırıyorum. o zaman hak ettiklerini alıyorlar. ay çok gaddar bi öğretmen gibi hissettim kendimi
canım bende diş tedavisi oldum. kanal tedaviye başladılar. şimdi geçici dolgu var. doğumdan sonra devam edecekler. dişçi koltuğunda sakin ol yeter.tek problem annenin korkması zaten.
tüh ya denizlide okurken zula yapsaydım keşke
denızlı bana yakın ben gıdeyım hemen
annem gelir götürürsünüz satarsınız dedi valla ticari zeka var annemde de haakız meltem ablaaa :) ben de tam sana yakın gitte bize kargo yolla diyecektım aynı anda aynı seyi düşünmüsüz :) sen herşeyi alalı yıl oldu zateenn ama cok ucuzmus gercekten bırgun yolum denizliye düşerse bende stok yapıyım da :) hem diğer bebişlere hem hediyelik götürmeye cok güzel olur :) normalde baya pahalı çünkü chicco :)
selam kızlarrrr :))) düğünden geldik yeni ve benn çookk yoruldummSize birşey sormak istiyorum bugün bebişime bornoz aldımm annemle ,amaaaa şu başlık yeri varya nakışlı kısım orda elimize bişeyler geliyor falan derken dedim keselim bakalım küçük biryerinden kestik ve içinden küçük klıpslı bir torbada sünger ,silikonla bornoza yapıştırılmış ..silindir şeklinde bir plastık 2-3 cm lik vede (asıl kısma geliyorum) küçük bir düdük :))) ayyy ne güldümm ...bunların işlevi varmı?bizmi cahiliz yoksa nedir ki bunlar? geri götüreceğim bir ara hiç öyle bişey görmedim ...lütfen aydınlatın beniiii
selam kızlarrrr :))) düğünden geldik yeni ve benn çookk yoruldummSize birşey sormak istiyorum bugün bebişime bornoz aldımm annemle ,amaaaa şu başlık yeri varya nakışlı kısım orda elimize bişeyler geliyor falan derken dedim keselim bakalım küçük biryerinden kestik ve içinden küçük klıpslı bir torbada sünger ,silikonla bornoza yapıştırılmış ..silindir şeklinde bir plastık 2-3 cm lik vede (asıl kısma geliyorum) küçük bir düdük :))) ayyy ne güldümm ...bunların işlevi varmı?bizmi cahiliz yoksa nedir ki bunlar? geri götüreceğim bir ara hiç öyle bişey görmedim ...lütfen aydınlatın beniiii
hayır hocam hem cocuk yapın dıolar hem dalga gecer gibi 40 lira cocuk yardımı 160lira doğum parası verıolar normal doğum yapın 6ay emzırın dıolar 2 ay izin verıolar dalga gecer gibi... benm calıstıgım mahallede bi sürü devletten maas yardım alan adam var, hayır yapsınlar bişey demıyorum ama herkes böyle yardım edıyo diye herkes tembelliğe alısıyo iş begenmıo calısmıo sonra...bizden ek dersi kesmek için adamlar ek maası kaldırıp izinlerin artırılmasını düşünüo baksana sanki ek dersten milyarlar verıolarmıs gibi(!) komedi yaa hadi öğretmen iyi kötü derslerini topluyo ek ders istemıo yarım gün calısıo iyi kötü idare edıyo ya hemşire memur polis doktor napsın? hiç düşünmüyorlar yaaa...
ahahahahadüdük mü? düdüklü bornoz... zilli don duymuştum da düdüklü bornoz ilk dafa duyuyom walla
ılk defa duydum:)
Ay hadi canım ya hayırlısı, inşallah diyelim ya, inşallah! İlaç gibi gelecek var ya iki maaş daha alsam o kadar iyi olacak ki!
Kızlar Allah gebelerin duasını kabul eder, ben inanıyorum, içten bi şekilde dua edelim, hayırlısıyla çıksın şu yasa!!!
Ben işte o ne yapsın dediğin gruptanım. Devlet hastanesinde memurum.Kış günü günler bu kadar kısayken sabah 8 akşam 5 mesai saati, geç kalana erken çıkana anında savunma isteyen yazı geliyor. Ev iş arası bi saat, otobüste düşme tehlikesi geçirdiğimden taksi+metro yapıyorum. O yüzden 37. Haftayı beklemiycem, 32 de direk çıkıcam. Çalışmaktan akşamları sırt ağrısından kıvranıyorum, yemek filan yapamıyorum doğru dürüst. Ben zaten iki yıl ücretsiz izin düşünüyorum her halükarda, daha çok imkanım olsa onu da kullanırdım.
Benim derdim ortaya bi söylenti atıldı, ben illaki bu yasa çıkacak buna inanıyorum da, biz yakalayabilecek miyiz onun derdine düştüm. Doğum sonrası iki ay çok az, iki ayda ben anca bebeğimi nasıl doğru emzireceğimi ögrenirim herhalde.
kılzar 15-20 tl lık ucuz gecelıklerden alın koyun cantanıza kullanmasanızda az para verıdıgnız ıcın uzulmezsınızben 2 tane pijama takımı aldım dikişlerden giyemezsin demişin ya bel kısmından ayarlı pijama sanki sıkıntı olmuycak gibii gecelik de mi alsam bilemedim
Gecen gece bana da oldu. Kocama dedim kalk bisey patladi. Baktik su fln yok. Dedim apandistim mi patladikızlar ben bazen böyle suyun içinde ağzınızla bırt yaparsınız ya... öyle bir şey hissediyorum göbeğimde. sanki suyu pırtlatıyor.böyle birşey yaşayan var mı... gerçi mantıksız geliyor ağızdan nefes almıyor sonuçta nasıl hava verip bırtlatacak di mi... ama o ne ki acep suyun içinde dönünde suda hava kabarcığı mı oluşuyor acep............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?