2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

kizlar benim 10:30 da doktor randevum var. bakalim ne diyecek. hemoroid sorunumu da soylecem. bu kaar az kalmisken edir bu cektigim. tuvalete gitmek bir iskence oldu.

Selam kizlar.. Şu uykusuzluk cok fena ya.. 00.30 gibi yattim 3 buckta bi uyandim bidaha hep uyur uyanik gecti.. Basim agriyo artik.. Garip ruyalar gordum. Karnimdan bebgin eli gorunuyodu.. Hatta parmagimi koydum simsiki tuttu elimi.. Sonra ev cok kalbalikti misafir varmis guya ben bebeklerin patikli pantolonlarindan oluyo ya onlardan giymism geziniyodum ruyamda.. Dogurcam mi ne.. Gerci daha ne su ne nisan gelmedi..
37+1 deyim belimin sag tarafi dun çok agridi elim hep orda gezdim.. Bi de asagidan iceriye bicak saplanir gibi agri mi sanci mi anlayamadim cok siddetli bisey giriyo..

kizlar benim 10:30 da doktor randevum var. bakalim ne diyecek. hemoroid sorunumu da soylecem. bu kaar az kalmisken edir bu cektigim. tuvalete gitmek bir iskence oldu.

Ben muayene olurken,bi hasta yürüyemediğini,çok sancısı olduğunu sırf bu ağrı yüzünden doğum bile yapamayacağını söyledi. ne yapması gerektiğini sordu.Bi ilaç ismi verdi ve oturma banyosu tavsiye etti.Genelde doğumdan sonra olan bi sağlık sorunu bu.Oğlumda sezaryenden sonra olmuştu,ucu başlıklı bir krem vermişti,o krem imdadıma yetişmişti.

canım bende bi kere suyum geldi sanmıştım.doktorum muayene etti ne su ne idrar dedi rahmin salgıladığı bi salgı.bazen anlamlandıramadığımız durumlar olabiliyor

bendede bazen aynı şey oluyor bacaklarımda dahi hissediyorum ıslaklığı, bir telaş wc ye gidiyorum ama akıntı olduğuna karar verdim çünkü doktor bebğin suyunun iyi olduğunu söyledi yani amniyotik sıvı değilmiş, ama her seferinde korkuyla kontrol ediyorum:)

Kızlar ya sabahtan beri şiddeti aynı adet sancim var hep aynı şiddette sızlıyor ... Yalancı mi bu ... Ilaç iccem parol o derece normaladet sancısı gibi.... Akşama dr kontrolün var net ye falan baglar mi hiç baglamadi daha... Ayyy oluyorum gelmez di mi bu çocuk

eğer sütünüz sıcak uygulama ve ondan sonra emzirme sonrası çok gelirse mutlaka soğukda uygulayın. göğüslerde süt çok dolarsa bebek doluluktan ememeyebiliyor.

aynı sertleşmelri yaşıyorum. karnımın her tarafı sert bir basketbol topu gibi oluyor. bebek bir yana yaslandığı zaman tek o taraf sert oluyor. bu farklı , karnımın tamamı sert. düzenli oluyorsa kont. gerekiyor. benim saatte 1 , 2-2,5 dak. ya düştü. sonraki gün daha sıklaştı dr. iki gün üstüste nst yaptı ve rahim ağzında silinme var mı diye baktı, bunlar yalancı doğum sancısı dedi.bundan sonra gene takip et, araları azalır, 15 dk, 10 dk, 7 dak. gibi azalmaya devam ederse gecede olsa gel dedi. daha önce de yazdım bunları, okuyanlar olduyda sıkılabilirler ama geçmişte hemen okunmuyor diye tekrar yazdım. insan çok endişeleniyor sonuçta.

cnm sen doktorları kafana takma inşallah sağ salim
dünyaya gelir bebeğin, ne kadar çok araştırırsan kafan o kadar çok karışır
rabbim herşeyin en hayırlsını bilir sen içini ferah tut.

valla nasıl bi sayfa bulduysam akşam akşam agladım ya benmle aynı sorunu yaşamış o kadar cok insan varmış 2011 yılına ait bi yazı buldum ve hep sonucta bebek domuş ama ya ciğerlerinin gelişimi tamamlanmadıgından kaybedilmiş yada böbreklerindeki sorundan dolayı 1hafta küvezde tutulup kaybedilmiş hemde 36.haftalarda nasıl iş bu ya ( bende geldim 34.haftaya seviniyorum rabbim sen duy sesimizi ya kimseye taşıyamayacagı yükü verme[/QUOTE]

bence o yazılanları okuma hiç. ben de bir topikte okudum bebeğini kaybetmiş bir annenin yazdıklarını, önce tarihlere bakmadım,sonra dikkatimi çekti, aynı gün yazılmış. öyle üzüldüm ki ben umutla bebeğimi beklerken başka bir annenin o derece çaresiz olmasına. sonuçta bende de şeker var ve sebepsiz yere bebeğin düşük olması, erken doğması, doğumda yaşayacağı riskler ya da allah hepsini korusun ölü doğması riski şeker olmayan bir hamileye göre 3-4 kat fazla.ya ben de yaşarsam benzer bir şey diye telaş yapmaya başladım. allah hepimizin prens ve prenseslerini korusun, böyle kötü şeyler okuyup üzme kendini. başımıza gelecekten kaçamayız ama gelmeden ye olursa diye kendimizi üzmekten ve bebişlerimizi etkilemekten kaçınabilriz.

Selamlar kızlarr..çok yoğun geçiyor günlerim valla, kahvaltılar gece oturmaları derken zaman geçiyor allaha şükür :)) odamızıda bu hafta sonu bitirdik kocişle..çok şirin oldu pembiş pembiş :)) son iki eksiğimiz kaldı pembe post paspas ve varolan avizemi değiştirmek için 8 tane pembe damla taş abişim de isimli aynalardan almış bana perili falan :) kargoyu bekliyorum bugünde.. Şuan herşey yolunda Allahıma şükürler olsun:) Kızıma kavuşmak istiyorum artık

selam kızlaarr... gebeliğimin ilk aylarında topikte besyo,birsy,papapa,tuze,meltem belki hatırlar uzun uzun takılıyordum. ama sonra okuduğum düşük vs. haberlerinden çok etkilenip kocamı da bunalttığım için artık internetten bişe bakmaycam diye kendime söz vermiştim.sonrasında 2 ay bir hastalık geçirdim ilaç içeyecem diye direnmemden ötürü bu kadar uzun sürdü. sonra ateşlenince mecburen antibiyotiği dayadılar şimdi iyiiyim şükür tek öksürük kaldı.çoğunuz gibi öğretmenim. 34. haftada izne ayrıldım hastalığımdan dolayı.güya dayanacaktım 37 ye kadar. 2 haftadır dinlendim evde vakit geçirdim ne süper bişeymiş diye diye ev işine verdim kendimi. kadın programı izledim ama artık sıkılmaya başladım. tabi bu arada toipiği hep takip ettim izindeyken. şu an bakıyorum da keşke topiği bırakmasaydım. şimdi ne bebeğimin hangi haftada ne durumda olduğunu hatırlıyorum ne kendi duygularımı yaşadıkalrımı hatırlayabileceğim bi zemin var. günlük filanda tutmadım. bu arada ilk sancımı gece yaşadım. adet sancısının tıpkısının aynısıydı ben ağrılı geçirirdim regl dönemlermi. devamı gelmedi şükür ama bi yusuf yusuf oldum.oğlum henüz doğum pozisyonunda değildi cvumartesi ağla ağğla öyle geçti. hem normal doğum yapamayacağım için hemde zamlanan hastane fiyatını öğrenince açtım muslukları. ama herifim rahatlattı şimdi akışına bıraktım yapacak bişe yok. hastaneye 2500 verecektik yılbaşından sonra 1000 lira zamlanmış. zaten sıkışıktık bende sırf bu doktoru normali desteklediği ve güvendiğim için tercih etmiştim.sezeryan olacaksa hastane yada doktor farketmez gibi bir düşünceye kapıldım.ucuzundan bi hastane bulup değiştirsem mi dedim ama şurda kalmış 25 gün sanırım devam edicem. şimdilik bu kadar kızlar. bu arada bebişim 36 da 49 cm 2770 gr di. kilolu bi çocuk olmayacak sanırım. bende 16 kilo aldım zaten tombiktim baya komacaaan oldum şimdilik benden bu kadar kızlar. bebeğini kucağına alanlara sıra bekleyenlere de heyecanlanıyorum çok.

nagiii hatırladum seniiii. resimlerini ekledin mi odasının hadi ekle de gezelim.benimki tam oda olmadı kocamın çalışma masası bir yanda benim koşu bandım bir yanda. azcık uyduruk oldu ama idare etsin nasıl olsa anlamaz şimdilik.

sevtapcım seni eğitimhaneden de tanıyorum. sen ne kadar güçlü bir kadınsın.. eşin çok şanslı.bide olaylara esprili yaklaşıyorsun bu koşullarda ben olsam zırıl zırıl zırırldardım. bu halini bozma sakın maşallah..bu yaşadıklarınız sizi bundan sonra birbirinize daha çok bağlayacak.bebeğiniz de şimdi eksik kaldığı babasının sesini o zaman daha yoğun yaşayacak.babası onu çoook özlemiş olacak. nst ye de artık bağlanmış olman gerekirdi diye düşünüyorum. bence bağlarlar. sancıların ne sıklıkta geliyor?

slm kızlar.bizde 37+5 haftalığız.geçen hafta kontrole gittiğimde bebeğim hala doğum kanalına girmemişti.bu hafta girer dedi doktor.bebek doğum kanalına girer girmez doğum gerçekleşiyormu bilen varmı??bide bende bu ara ağrılar başladı gerçi nst ye nezamn bağlansam hep sancı çıkıyor ama ben hiç birşey hissetmiyordum.fakar bir kaç gündür vajinamda ağrılarr oluyor ama bi anlık gelip geçiyr.birde karnım sertleşiyor.bu bebeğin duruş şeklinden dolayımı yoksa kasılmamı oluyor anlamıyorum.

:)) ekliyeceğim canım ..bende öyle takım falan almadım zaten dediğin gibi daha ne anlıyacaklar ,şimdilik ortamı ayarlayalım biz çocuk odası kıvamında sonra kendileri seçer :)) çekeyim şimdi de ekleyeyim :)) sende sıkma kendini rahat bırak bakalım kiloymuş bilmem neymiş salll gitsin herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten...:) üzme bakalım bebişi sen öyle :)))

bebeğim ters duruyor benim ve dediğin şeyler bende de oluyor pozisyondan değildir o zaman. doğum kanalı meselesini bilmiyorum çünkü benimkinin öyle bir niyeti olmadı kafası solda sanırım tersde değil yan bizim oğğlan.ama kanala girer girmez doğmaz sanırım. bebeğim kanala girmiş diyenleri duymuştum. ama istirahat etmeleri gerekiyor sanırım kanala girdiyse..karnın sertleşmesi bende tam emin değilim ama sanırım çocuk kendini yitiyor poposunu filan.yoksa onlarıda sancı gibi mi düşünmeliyiz?cahillik ne kötü yaa. inş 2. bebeklerimizde daha bilgili olucaz.

kiloya üzülmeyi bıraktım artık. doktor 15 al en fazla dedi ama ben 18 le kapatırım sanırım sayfayı.

gerçekten bilmemek kötü..benim kızım 3 haftadır doğum pozisyonunda duruyor ama kanala inmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…