2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Zuzum ne hissediyorsan aynısını hissediyorum...dr 6-7 subat BDT dedi tık yok oğlumda. bir de erkekler gününü bekler derler yane bilim ya. sıkılmaya başladım sanırım.

benim sata göre 5 şubat çıkıyo cnm ama radyolagta yapılan ölçülere
göre hep 6-7 şubat çıktı, yine erkekler gününü bekler diyolar sen ona sığınıyosun,
kızlara da hep zamanından erken gelir diyolar ama benimki kız değil mi acaba hala gelemedi
gelmeyi bırak bunun için herhangi bir girişimde bile bulunmuyo

ay inşallah cnm ya inşallah dediğin gibi olur,
diyorum artık çıkıp yollarda koşayımmı ne yapayım die saçma
sapan fikirler üretmeye başladım:)
senin baya zamanın var cnm daha 3 hafta inşallah o zamana kadar
seninki de istediğin şekilde gelir.

hayırlısı tabi cnm, bi kaç gündür düzenli yürüyüş yapıyordum
bugün yağmur vardı çıkamadım, en son dün gittim doktora işte
nst kontrolüm vardı hiç sancı flan çıkmadı çocuk da kanala girmemiş
dedi 14üne kadar bekleriz dedi. bende hurma yemeyi düşünüyorum ama
çıkıp alamadım bi türlü bide her hurma oluyo mu ki, medine hurması olmalı flan diyolar.

yiyemedim ya la.. halam geldi öğleden sonra onla oturduk. şimdi çook sancım var

valla benim annem incir yedigim gun doguma gittim diyor hatta karnim agriyinca midemi bozdum sandim ama dogurdum diyor bilmem ise yarar mi :)yuruyus ve hurmayi soyluyor herkes ise yariyormus, bide benim simdi karnim sertlesiyor anneme soruyorum bu dogum belrtisimi diye annem benim hic bi belirtim falan olmadi agri falan iki kiz dogurdum 9 ayi doldurdunuz agrim oldu gittim dogurdum diyor bide beni 4300 normal dogurmus kadin ya :) senin dogumunda ölüyorum sandim aklima ablan geldi seni oyle dogurdum diyor annelerin hakki odenmez gercekten bu hikayeden oturu kilolu olursa asla normal diye israr etmem benim bebis 32+0 da 2600 cikti masallah tombik olabilir

masalimmm annelerin hakki odenmez gercekten bu hikayeden oturu kilolu olursa asla normal diye israr etmem benim bebis 32+0 da 2600 cikti masallah tombik olabilir[/QUOTE .!.:
ben de başlarda tombik olsun diyordum hoş hala da diyorum ama şimdi tırsıyorum hadi doğuramazsam diye. zaten ufacık tefeciğim

Kızlar biz de bugün doktorumuza gittik, 36. Haftada 2700 gr olmuşuz, tahminim 40. Haftaya kadar kalacağını varsayarsak 1 kg daha alsa 4 kg ı geçmeyeceğiz. Yani bana normal doğum yolları gözüktü. Önceden hep bi açık kapı vardı sezaryene, çünkü karnım çok büyük ve herkes senin bebeğin en az 4 kg olur diyordu. Tabi bizim ailede bebekler genelde iri oluyor, onunla da ilgili. O durumda normali zorlamayacaktım. Ama şimdi kuzu kuzu teslim oldum doktoruma, korkunn ecele faydası yok. Normal doğumun belli oluşuyla bi sükunet, bi kabulleniş geldi üzerime Artık korkmayı bırakıp ne yapacağımı düşünmem lazım
doktorum egzersiz yapmamı, yürüyüş yapmamı, bi plates topu edinip esneme hareketleri yapmamı, üstüne oturup sağa sola esnememi filan istedi, ki kendisi doğumlarında da kullanıyormuş topu. Evde otururken hep bağdaş kurmamı, netten doğum öncesi egzersizleri bulmamı uygulamamı istedi. Ben şimdiye dek düzenli egzersiz yapmadım, faydası olur mu dedim o da asıl bundan sonra yapman lazım dedi, bakalım. Tansiyonum düşüktü yine, bu epidurale engel olur mu dedim, hayır düşerse serum takarız, onu ayarlarız gibi bişeyler dedi, çaresi varmış yani.
Geçenlerde bi belgesel izledim, iki dağcı bakmanın bile ürküttüğü bi dağa tırmandı. Kadın zirveye çıkınca şunu dedi: " o an korkmak aklınıza gelen en son şey, tek düşündüğünüz buradan nasıl kurtulabilirm, ne yapmalıyım oluyor" dağcı bunları anlatırken bendeki nasıl bi psikolojiyse direkt doğumla ilişki kurdum herhalde o an ben de korkmayı bırakıp şimdi ne yapayım da bu çocuğu çıkarayım diye düşüneceğim sanırım diyorum.

ayyy geçmişi okuyayım dedim ama beceremedim. 10.30 dan beri karnım ağrıyo. sol taraf aşağısı özellikle. sanırım sancı değil ama yalancı sancı da değil su içtim yattım geçmedi.oyyyy...iyi geceler hepinize.

kızlar ya meltem yazmıştı philips aventin göğüs ucu koruyucuları çok iyi oluyor diye. o nasıl kullanılıyor ben anlamadım alsam mı diyorum bi yandan alayım çatlarsa göğüs uçlarım kullanırım diyorum. siz hiç kullanan gördünüz mü? göğse yapışıyor mu noluyor?:44:

yerinde olmak isterdim canım doğum şekli açısından. hımmm kamikazeye bindiğimde bende aynısını düşünmüştüm. doğumda da öyle olacak. süper olacak hemen bebişinle ilgileneceksin. sancın old. için sütün hemen gelecek. vb.vb. bunları düşün ve korkacak bişe olsa herkes 2. çocuğu düşünmezdi dimi? herşey güzel olacakkk.

İnşallah canım ya, inşallah kolay geçer, iyi k böyle olmuş derim. Bu arada pasta yiyememene üzüldüm. Ben istanbuldayım valla oralarda olsaydım seni yarın liva pastanesne davet ederdim ama işte Biz de yiyemedik pasta henüz, acısını yarın çıkaralım inşallah

ben de başlarda tombik olsun diyordum hoş hala da diyorum ama şimdi tırsıyorum hadi doğuramazsam diye. zaten ufacık tefeciğim

Ya bence de çok büyük bebeği de doğurmak zor, bi de bazen iri doğan bebek kilosunu çabuk kaybedebiliyor. Ben mesela 5 kg doğmuşum ama normale dönmüşüm kısa süre sonra. Öyle kalmamışım. Yengem de kızlarını 3100 gr doğurdu ama sütü öyle besleyiciydi ki bebekler bi süre sonra sumo güreşçisi gibi boğum boğum kollu oldu. Hele bi arkadaşım 3400 gr doğurdu ama 6 ay sonra çocuk 10 kg filandı ve michelin lastik reklamındaki lastik adam gibiydi
Hep söylüyoruz ya sağlıklı olması önemli. Kilolu doğması değil. Merys cim sana da söylüyorum bunları

valla ben baya iri yariyim ama bende tirsiyorum dr erken dogum olabilir 35-36 haftalik goxukuyor dedi bundanda tirsiyorum gununu bulursa kac kilo olur ondanda tirsiyorum hayirlisi yasayip gorucez insallah

kızlaar pazartesi doğum yaptım. geçmiş yapamıyorum.. ama hikayemiz birazdan doğum hikayeleri topiğinde.. iyi gecelrr kızım beni bekliyorrr...

tam 2 saat oldu hala geçmedi .sizce normal mi bu ağrı kızlar yahuuu. napiym doktoru arayım mı yoksa yatıp uyursam geçer mi?sancı olsa anlardım sanırım.karın ağrısı bariz.

Son düzenleme:
tam 2 saat oldu hala geçmedi .sizce normal mi bu ağrı kızlar yahuuu. napiym doktoru arayım mı yoksa yatıp uyursam geçer mi?sancı olsa anlardım sanırım.karın ağrısı bariz.

bence sen biraz o agri tipini arastir bilmiyorum tecrubelimisin ama benim yeni dogum yapan bir arkadadimda kasiklarim agrimadi benim karnim agridi demisti korkutmak istemem tabi ama ya mideni bozdun yediklerindende olabilir gazin falan varsa soda ic evde varsa eger kendini dinle anlarsin sanirim eger dahada gecmez uyuyamazsan ihmal etme dr arayamazsan bile ben gece falan olunca hastaneyi ariyorum ebe oluyor ona bagliyorlar gece ona soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…