- Konu Sahibi papatya3459
-
- #40.121
ama kilosu uygun canım.daha gününde varmış benim görümcem 2.700 38 haftalık kız çocuğu dünyaya getirdi maşşalah çokta sağlıklı çokta kilo aldı doğumdan sonra.önemli olan sağlıklı olması takma canım sen
bebein anne karnnda boyu ve kilosu haftalara gre tablo izelge cetvel burada bebeişlerin normal kilo ve boyları var bir bak istersen
benimde benimde canım istiyor.Her türlüsü kabülüm:))
canım merak etme benim bir arkadaşım da böyleydi ultrason aletlerinin eski yeni olmasına bağlıymış.arkadaşımında hastane doktoru 3.300 demiş küçük olcak diye herşeyini küçük almış.doğumunu annesinin yanında başka bir ilde yaptı doğuma girerken doktoru 4.000 geçtiğini sölemiş doğunca hepsi şok olmuşlar bebeği sadece battaniyelere sarabilmişler hemen yeni kıyafetler alınmış ama bebek yeni kıyafetler gelene kadar biraz üşümüş.sen yine önlemini al derim büyük kıyafetlerde al derim .özel doktorun muayenesinde ölçüm aletleri eski olacağını tahmin etmiyorum.inşallah sağlıklı tombiş bir bebeğin olması dileğiyle
bende biliyorum canım kilosunun normal olduğunu,
ama dr her gittiğimde kilosu yetersiz, beslenmene dikkat etmior musun,
bu çocuk minyon olacak falan dyor
kendimi yetersiz görüyorum bi çocuğa bile yetemiyorum nasıl annelik yapacam psikolojisine giriyorum(
kızlar kundaktan bahsetmişsiniz benmde söylemek istediklerim var....bende çoçuklarımda kullanmak istemezdim hep, ama çok çabuk uyanır,huysuzlanırlardı...kaynanamında tavsiyesiyle çoçuğu sıkmıcak şekilde kundaklardık...inanın çok faydasını gördüm...çoçuk kendini daha rahat hissediyo...çünkü kundaksız her seferinde istem dışı hareketlerle ellerini her kaldırışında ya yüzüne çarpıyo,ya korkuyo..ama kundak oldumu o hareketleri kendisini korkutmuyor...yanii doğdumu bebişleriniz bi deneyin ,faydasını görürsünüz...
benimde inşallah normal olucak benimde oğlum olucak3.340 37+1 49 cm bizimkide benim belirtiler başladı doktorum sancılarında başlamış dedi giderek artıyoda bakalım bende en geç haftaya bekliyorum oğluşumu
inşallah sende sağsalim kucağına alırsın oğluşunu
aramızda 4 gün varmış canım merakettim sende nasıl balirtiler başladı, bende bu aralar bi tuhaf hissediyorum. akıntım arttı, kasıklarımda kramplar var.... sende ne vr acaba?
teşekkür ederim minii rahatlattın benihiç kafana takma canım herkesin bebeği aynı olacak değil ya bende kısa boyluyum eşimde bizimde bebişimizde minyon olucak.bana çekerse hatta tombiş kısa boylu olucak :).önemli olan sağlıklı olması doktoruna sadece sağlıklı mı diye sor sağlıklı olması herşeyden önemli olan benim eltim çocuğu sakat olucak diye aldırdı.ben çok üzüldüm :2: anneliğe gelice ilk çocuğu olucaklar kimse bilmiyo zaten ALLAHın verdiği lütuf bize çocuğumuz doğunca hepimiz süper anne olucak eminim.hatta uyumuyo dicez.biraz fazla uyuyuncada acaba bişey oldumu diye gidip bakıcaz.annelik bebek olunca başlıyo şimdibunları düşünme bence.sağsalim kucağına almayı düşün
teşekkür ederim minii rahatlattın beni
umarım dediğn gibi sper annelerden oluruz :))
yemek yeme isteğim azaldı iştahsızlık var ama sürekli karnım acıkıyo bu ne alaka diyorum sürekli.dünyaları yicekmişim gibi geliyo sofraya oturuyorum çok az yiyip kalkıyorum.en önemlisi çok ihsalim bu aralar ayakta 15 dk fazla kalınca belim çok ağrıyo.bebeğim çok uyumaya başladı.akıntım benimde fazla yoğun pis bir kokusu var kendimden tiksiniyorum desem az gelmez o kadar yoğun.sürekli tualete çıkıyorum.adet sancısı gibi ağrım çok var.karnım aşağı çökmüş durumda bebek yerleşmeye çalışıyomuş doktorum dedi.karnımın ortası gerçekten taş gibi eşim çok şaşırdı hatta 1 gün önce bişey yoktu diyo hergeçen gün dahada kuvvetli hissetmeye başladım kendimi.ailelerimiz burda olmadığı için her işimi kendim yapmam lazım düşün dün eşime kendim hamur açıp poğaça yaptım :)evi tek başıma bir günde tertemiz yapmaya başladım.birde kalp atışlarım çok atmaya başladı çok heyecanlanırsın atar ya aynen öle atmaya başladı arada bu sancı belirtisiymiş her sancı hissedilmiyomuş doktorum dedi.hele oğlum poposunu göbeğime dayadığı zaman bir çıkarışı var oda mesala sancıymış doktorum tam ultrasonda bakarken denk geldi söledi sancın başladı dedi :) ama şimdi yavaş yavaş hepsini hissetmeye başladım.doktorum giderek hızlanacak dedi vede hepsini hissedeceksin dedi bende sabırsızlıkla bekliyorum bebişimi
anammm, benim de başlamış heralde. kızım karnımın ortasında toplanıyo, karnım top gibi duruyo ve dediğin gibi çok sert oluyo..
en son ne zaman ntsye girdin sancı gözüktü mü canım.daha telaş yapma ne sancılar görcez daha :
cumatesi girdim nst ye dr um var veya yok demedi, sadece bebeğin kalp atışları normal dedi okadar. Ama bende bi farklılık olduğunu fark ediyorum açıkçası.. hadi hayırlısı bakalım nezaman gelcekler??*
ayyy uykusuzlukla ne yapmışım kızlar, buraya yazıyorum diye 2012 şubat annelerine yazmışım. kim bu demişlerdir allah bilir. bi de pek yazmam böyle şeyler ama yazacağım tuttu hem de yanlış yere. buraya kopyalayım bari. ayyy ne kötü, içimi dökeceğim tuttu kırrkyılda bir yanlış yere dökmüşüm. çokkk utaandım, ne yorum yazdılar bi bakayım(
gece artık yatmak bile istemiyorum. tuvalete kalkmaktan değil şu karnımdaki yalancı sancı gerginliklerinin acısından uyuyamıyorum. az önce nasıl uykum geldi, annem ve kv. bizde . uykun gelmiş git yat hadi dediler. kv.dem gece benim ahlarımı oflarımı duydukça korkmuş bir şey olacak diye. biliyorlar ne kadar sıkıntım olduğunu. oğlum anaokulu tatil olduğu için evde. annemle oyun oynuyorlardı. odamın kapısı kapalı ama öyle yüksek sesle oynuyorki gözüm dalar gibi oluyo uyanıyorum,gözüm dalıyo gibi oluyo uyanıyorum. ama asıl canımı sıkan oğlum kadar anneminde sesi geliyo bana. o da hiç düşünmüyor durumumu. koridorda bağra çağra oynuyorlarmış,kalktım,çıktım odadan. oğluma kızdım niye bu kadar bağırıyorsun,uyumaya çalışıyorum diye. anneme hiçbir şey diyemedim tabi. farkında bile değil ki.desem sadece üzülecek ama ben düşünemedim diyecek. çok sağlıklı biri değil ve çok dalgın biliyorum ama bu yüzden ona bir şey diyemedim ama onada çok kızdım aslında. ona söyleyemeyince buraya yazayım dedim.
geçen gün de şekerim 186 çıktı, oğlum gene evde. annem uyandı biz oğlumla kahvaltı ediyorduk. ben kendimi kötü hissediyorum dedim,herhalde şekerim yükseldi dedim.oda duymadı sanki ben gidip biraz daha yatacağım dedi.gitti yattı,şeker aleti onun yattığı yerdeydi, ölçtüğümü gördü, sordu 186 dedim. aaaa çok fırlamış dedi, uyudu üzerine. kalkınca ben kendimi toparlamıştım ve oğlumu okula bırakmıştım. şeker komasına girsem haberin olmayacak anne, kaç olduğunu duyup geri yatıyorsun dedim. üzüldü o da, kalkamadım kızım elimde değil dedi. sabah ben o halde oğlumu tv başında bırakıp gittim yatmak zorunda kaldım, sonra onu hazırlayıp okula götürdüm. bu arada annem bana yardım etmiyor diye çok üzüldüm. sonra ben ona sitem edince o üzülünce de kadın yardıma geliyor ben yanlış davrandım diye üzüldüm. allah kimseyi kimseye mecbur etmesin. ne zormuş kızlar yaaa(neyse kafanızı şişirdim biraz. anneme söylesem sonra üzülcem bari sizinle paylaşayım dedim.
merhaba kızlar nasılsınız
ben cuma günü doğum yaptım anca fırsat bulup yazıyorum
çok şükür çok iyiyiz oğlumla
sezaryan olacakalr hiç korkmasın 2 gün biraz ağrı oldu onun 3.gün çok rahattım
doğum yapanları tebrik ediyorum , yapacak olanlar da herkes ALlah'a emanet olsun
uykusuz geceler başladı benım için
annemi anneannemin yanına gönderdik.. ölüm döşeğindeymiş... ben yalnızım... babam var yanımda....kayınvalidem de dönmüştü....hafta sonu gelicem demişti.. şimdi işler hem bana kaldı hem her şey karıştı.. anneanneme üzülüyorum.. gerçi bekliyorduk ama.... annem yok diye telaşlanıyorum.. ya bir şey olursa nasıl gelcek yetişebilir mi diye...çok kötü ya her şey karmakarışık... kime neye üzüleceğimi şaşırıyorum...aklıma saçma sapan şeyler geliyor... ya benim doğum yaptığım gün anneanneme bir şey olursa...bebeğimin her doğum gününde bunu mu hatırlayacağım.... ya ne olur ne saçmalıyor bu kız demeyin... ama çok çok çok fenayım.. ne düşünüp ne yapacağımı bilmiyorum... Rabbim hayırlısını versin insallah...bebeğim sağlıcakla gelsin anneannemde düzelsin....çok kötüyüm ya.....
ohhh sende kurtulanlardan olacaksın inşlh....rabbim sağlıkla kucana almayı nasip etsin...hayırlı doğumlar....
02.02.2013 güzel tarih,şansı bahtıda güzel olur inş.
canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün inş.
Çok sağol canım benim..
bence okey için yeni masa açalım 4 kişiyi geçtik20 şubat gibi benimkide
valla ben korktum meğer hiç bişey bilmiyormuşum umarım o günleri rahat atlatırız.
gözün aydın sağlıkla al bebeğini kucağına inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?