2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bende aslında mart annesiydim fakat bebeğimdeki sorundan dolayı 37 haftalık sezeryan olucam inşallah perşembe günü doğum hayırlısıyla....

Teşekkürler meltemcim,Allah herkesin bebeğine uzun ömür versin allah hepimizi bebekleriyle sağlıklı yaşamayı nasip etsin, allah çok isteyip de kavuşamayan herkese nasip etsin bu duyguyu...

634580[/ATTACH]
sezeryan oldum ..hiç ağrısız sızısız evimdeyim ..bebeğimde çok iyi maşallah sarılık falanda olmadık ...sadece göğüs acım var o kadar:)

Ay maşallah sübhanallah, sen inanılmaz güzellikte birşeysinnnnnn :) canm Allah bağışlasın, oğlun çok ama çok tatlı, nazar değmesin size!

bebisleriniz masallaH COK TATLI darisi basimiza :) ya zaman bir turlu gecmiyor insanin kaygilari artiyor benim gibi 24 subat normal bekleyen var mi arada belim agriyo bekliyom ama tik yok

benimde bdt 24 şubat ama pazartesi sezeryan olacağım.sancılarım arttı bugünlerde birde kürek kemiğim ağrıyo ama belim iyi şükür

cedi85 bahar hilalkayra bebişlerinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah..

amin canım teşekkr ederim.özlem erdem de katıldı pazartesi doğum yapacaklara

Benimde vaktim geldi sonunda...kızım ters gelmekte kararlı sezeryana karar verildi,p.tesi sabah 11 de giriyorum ameliyata..ALLAH hepimizin yardımcısı olsun..

amin canım sende pazartesi doğuracaklar arasına katılıyorsun demek :)

tamam canım ama tam net bilgim yok zaten benmde doktorun dediği o oldu bana belki diyalizle tek böbregi kurtarabilirsek yasar dedi ama kaldıramayabilir de ufak oldugundan dedi.. ablanın bebeğinin böbregnin biraz da olsa calısıyo olmasına cok sevndim inşallah düzelir hersey de nakile bile gerek kalmaz dualarımdasınız canım sagol yazın için msj kutumu da temizliyorum :))

MAŞALLAH MAŞALLAHH... pazartesi sezaryana gireceklerin listesi kabarmış inşallah bu kadar bereketli giderken iki kat fazla sayıda döneriz hepimiz geri :)))

canım allah analı babalı saglıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin bebeğini inşallah

pazartesi doğuma gidecek çok arkadaş var.hepinize kolay doğumlar diliyorum.baharcım sende pazartesi doğum yapacaksın di mi saati bellimi umarım herşey olabildiğince yolunda gider.bizde bugün kontrole gittik. bi kontrol 3 saat mi sürer. çok yoruldum.bizim kız nazlı zaten adıda ayşenaz iki kez nstye bağlandım hareket etmeyince.çatı muayeneside oldum açıklık yok. iki kez 100lük sancı gördüm sadece ama doktorum doğum yaklaşmış diyor. yoruldum ben olssun artık. ailemde ikiye bölündü. kardeşim eşinden ayrılma kararı alınca benimlemi onunlamı ilgilenecekler şaşırdılar açıkcası zor bi gündü

canım sağol.. evet pazartesi sabah 8.30 gibi doguma girecegim kısmetse cedi85te o saat civarnda doguma girecek pazartesi liste kalabalık hayırlısıyla...senin ne kadarlık oldu..sen üzme bu aralar kendini hiç canım hayırlısı öyleymiş ki ayrıldılar takma sen smdi bunları hiç kafana bebegine odaklan rabbim herseyin hayırlısını dogrusunu güzelini nasip etsin hepmize inşallah bizim içinde duanı eksik etme canım

Herkes pazartesi dogum yapacakk benn burda topik bekcisi gibi kalicam sancim nst de 40 bile degildi yaaa haksizlik ama buu 28 subat a kadar dogurursun dedi dr.um ama ne zamaannn

evt canım arılmalarına seviniyorum anlaşamadıktan sonra ne anlamı var evli kalmanın. pazartesi 8.30 da ben doğumda olmazsam dualarım seninle canım.20 şubata kadar günü var dedi doktorum bakalım hayırlısı.

Herkes pazartesi dogum yapacakk benn burda topik bekcisi gibi kalicam sancim nst de 40 bile degildi yaaa haksizlik ama buu 28 subat a kadar dogurursun dedi dr.um ama ne zamaannn

20 şubata kadar sana eşlik ederim sonra ben kaçar bişekilde doğacak bu bebiş

:))) trip te böyle diyodu doguruverdi canım 28e kadar beklemez belki seninkide arkamızdan gelin sizdeee aman iyi olsunlarda 1hafta önce yada sonra farketmez bosver sonucu güzel olsun ben de heyecan falan yok daha farklı duygular vardı bugün yogunluktan galiba onlarda kalmadı :) yarın gece ne olur bilmiyorum ama :))

Allah razi olsun en azindan belli sure tek olmicam :)

Canim tabi oncelikle hayirlisiyla gelsinde belirsizlik tereddutte birakiyo birde esim bandirma da istanbul a ne zaman cagirsam bilmiyorum hwftaya cuma kontrol var beklesem mi

bir deniz misali icimde ozenle buyuttugum İnci tanemin dunyaya gelisi

23 ocak aksami hamileler icin psikolojik destek egitimine katilmak icin fulyadaki hastaneye gitmistim. İki kisi katilmisiz sadece. 39. Haftama girdigim icin daha cok bana yonelik gidiyordu seminer cunku dogum korkusu sarmisti son zamanlarda. Nedense dogum esnasinda olmekten korkmak gibi bir endiseye kapilmistim.:) neyse ki cok normalmis. Seminerde bunlardan bahsederken agladim da tabii ve tam bu sirada suyum geldi.:) afedersiniz ama sanirim suyum geldi dedim semineri veren dra. :)) icimden de hayir simdi olamaz dedim. Hic sirasi degildi. Hazir degildim! Ustelik annemi ugurlayip gelmistim ve beylikduzune donuyordu, esim de beni unutup avmye gitmisti ve trafik vardi. Neyse ki hastanedeydim.:) ustumdeki islakligi kapata kapata wcye gittim ve dakikalarca akti suyum. Bi turlu kalkamadim klozetten. Esimi de wcde arayip askim bisey solicem ama korkma dedim. Hadi yaa dedi.:) Nstde sancim cikmadi ama doktorum bakirkoy subesinde oldugu icin oraya gitmemiz gerekiyordu. Ne kdr vaktim oldugunu kestiremedim. Eksik var miydi acaba? Neyse ki o gun annemle birlikte kizimin besigini nihayet hazirlamistik ve bir gun oncesinde de bebek sekerlerini tamamlamistim. O gunun bugun olduguna esim de ben de inanamiyorduk.
>
> Sancim henuz baslamadigi icin rahattim, sadece kontrole gidiyorduk sonucta, ama temkinli elbette(hastane cantalariyla). Sadece suyum kalmadigi icin yolda bebegim cok sert sarsildi, elimle sabitleyerek tutmak zorunda kaldim karnimi. Drum beni muayene etti, yine sanci yoktu nstde 70-80 degerleri goruyorduk arada ama onlar ztn son bir haftadir baslamisti ve hafif adet sancilari seklindeydi. Druma bunun ne kdr fazlasini hissedecegimi sordugumda bunun travay olmadigini ve asil travay basladiginda mutlaka anlayacagimi, ancak epidural icin 3 cm acikligi beklemek zorunda olduklarini soyledi. Oysa ben epidural istemiyordum zaten. Kendimi hazirlamis ve sartlamistim onca zamandir. Travayin baslamasinin sabahi bulacagini, baslamazsa da sabah 6 gibi suni sanciyla dogumu baslatacaklarini da soyledi. Yatin uyuyun ve bol bol dinlenin dedi.
>
> Esimle odamiza yerlestik ve 9 aydir secemedigimiz kizimizin ismini orada sectik.:))) "İnci". Bana yeme icmeyi yasakladilar sabaha kdr(oysa ki ben psikoloji seminerinden snr esimle pizza yemeye gideriz diye dusunuyodum, aserdigim son sey olmus). Sadece bir cay icebildim. Tam uyumak icin yattik ki 15 dk gecmeden bur sanci girdi. Sanirim basladi diye dusundum. Heyecandan uyuyamiyordum da, tam dalacakken ikinci geldi 75 dk sonra. Dedim herhalde yarin ogleni bulur sancilarin sıklasmasi. Ucuncu sanci 60 dk sonra geldi. Dorduncu 30 dk sonra. Ne bu duzensizlik derken dorduncunun cok kuvvetli oldugunu da es gecmeyeyim. Hemsireye haber verdik. Daha 2 cm olmamistir dedi. Drum ztn sabah gelecekti. İyi peki dedim ve beklemeye basladik. 15 dk sonra bir digeri, bir 15 dk daha ve 10 dk. Giderek siddetlendi ve epidural istedim.:) 3-4 cmi beklemeliyiz dediler ancak korkmaya basladim henuz 2 cm bile degilse.. Nefes alma egzersizlerimin hepsi beynimden uctu gitti. Hic bir pozisyon beni rahat ettirememeye basladi. Sakin kalmaya calisiyordum esim de destek oluyordu ama giderek siddetlenip hızla azaliyordu sancilar arasi. Yogun israrlarimla hemsire muayene etti ve 4 cm dedi. yaklasik10-9-8-7 dk seklinde birkac sanci daha geldikten snr anestezisyen ancak yetisti, ben sezeryan istemeye baslamistim ama kimse benu sallamiyordu ve 6 cm iken epidural yapilmaya calisiliyordu ancak ben olmasi gerektigi gibi duramiyordum sabit. Epiduralin yanlis yere rastladigini fark etmemle sol kalcamin kasilip oyle kalmasi bir oldu. Bu beni daha da zorladi malesef. 5 dkda bir anestezi verecegini soyledi ama 5 dk gectiginde 8 cm idi. Drum geldi o sirada ve ben artik ikinmak istiyordum cok garip bir sekilde. 1 cm daha beklememiz gerektigini ve soyle soyle nefes almami falan soyledi ama ne dedigini algilayamadim o an.:) hersey durdu zaten, sadece dogurmak istiyordum. :) derken dogum odada basladi bile ve dogumhaneye nasil gittigimizi bilmiyorum. Bilincim pek yerinde degildi artik, boluk porcuk hatirliyorum dogumu. Kalcam hala kasili durumda, susuyor ve terliyorum. Cok farkli bir sanci var ve sadece bitsin istiyorum. Hatirladiklarim bunlar. 20 dk boyunca ikindim. Bir turlu basaramadim. Nefesim yetmiyordu ve neden boyle oldugunu anlayamadim. hani olum korkusu vardi ya, o an kizimin artik daha fazla orada kalmamasi ve dogmasi icin olmeyi tercih ettim. 3 kere epizyotomi yapmak zorunda kaldi drum. En istemedigim seydi ama o an sadece dogmasini istiyorsunuz. Enerjim bitmisti. Tek bir damla kaldi onda da beceremezsem bayilacagimi biliyordum. Yapmak zorundaydim ve kizim icin yaptim. 40 sn boyunca nefes almadan ittim. Sonrasini hayal meyal hatirliyorum. Saate baktim. İncimin gozlerini gordum. Ondan ozur diledigimi hatirliyorum. Aval aval bakip icimdeki bebegim bu muydu diye aklimdan gecirdim. Esim iceri girmis ve kameraya cekmis sonrasini. Bana su icirmisler. Kucagima alirken cok heyecanlanmisim. Sol gogsumden emzirtmisler. Miş miş miş malesef oralar. ha bir de tekrar sanci girmeye baslamisti, plesantaymis. Sonrasinda sedatifle bayilttilar plesanta ve dikisler icin. Epiduralin tutmamasi onun yuzunden lokal anestezi yapilamadan epizyotomi yapilmasi buyuk sanssizlikti.
>
> Herseye ragmen, 38+2 de sabaha karsi 4:51de dunyaya getirdigim İnci'mi saat 6da kucagima aldim.:) bu sefer bilincli bir sekilde. İlk bir hafta sok etkisinden cikamadim ama evde onunla yalniz kalip soyle bir gozlerinin icine bakip bu benim cocugum diyip aglamayi basarinca anne oldugumu anladim.:) cok guzel bir duygu ve pahabicilemez. Canimin ici o benim, gozumun incisi.
>
> Hepinize hayirli dogumlar ve saglikli evlatlar diliyorum. Nefes egzersizi, pelvik egzersizleri ihmal etmeyin. bir de ben persembe dogum yapmamis olsaydim cuma gunu cati muayenesi yapilacakti.. Cok onemliymis gercekten. Agri esiginuzin dusuk oldugunu dusunuyorsaniz israrci olmayin, epidurale negatif bakmayin ki dogumunuzun tadini cikarirsiniz en azindan. Ben cok siddetli ve cok hizli bir travay gecirdim. Herkes cok sasirdi. Eger hastaneye gitmek icin sancilarin 10 dkda 1e dusmesini evde bekleseydim yolda doguran 2013 istanbullusu ben olcakmisim.:) icinizdeki ses zaten size ne yapmaniz gerektigini soyluyor ona guvenin ve korkmayin. Herkesin dogumu farkli oluyor, herkesin ki essiz ve ozel. Cok ketum olmayin akisina birakin. Hamilelik cok cok guzel bisey son haftalar biraz zorlasa da. Dogumdan sonraki ilk gunler de cok zor. Emzirmek bir sanat hatta. İkinci gece emzirirken uyuyakaldikca, ablam kucagimdan aldi bebegimi uyuyan bebek uyandirilmaz diyip. Ve bu hep sag gogsume denk geldigi icin o gogsumde sut birikti pompam da yoktu ve gogsum balon gibi oldu gunlerce agridi,ucu kayboldu , bebek agzina alamadi giderek kotulesti. Tek sol meme yetmedi, sarilik sinira ulasti. Daha yeni alabiliyor cocuk. Bir de insanlar can sikabiliyor tabii. Lohusaliginizi bilin, nazinizi yapin.:) kimseyi dinlemeyin, herkes akil verecek ama goreceksiniz icguduleriniz sizi dogru yonlendirecek. Kucaginizdan indirmeyin bebeginizi.:)) o sizin. Bol bol emzirin. İlk gunler cok onemli. binbir bahaneyle kucaginizdan alip kendi kucaklarinda gezdirdiklerinde kiskancliktan catlayip hungur hungur aglayabiliyorsunuz.:)) bir de korse kullanmayin eger karniniz cok buyuk degilse ve sezeryan olmadiysaniz. Karin kaslarini tembellestiriyormus. Korseyi biraktiktan bir sure sonra tekrar sarkiyormus.

> Neyse cok uzattim. Tekrar hayirli dogumlar herkese. Tecrubelerimi paylasmak istedim. Opuyorum herkesi.

Cok guzel :) tebrik ederim

dogum hikayeni okudum.cok guzel yazmissin herseyi dedigin gibi el ayak cekilip de bebekle basbasa kalmak ve anne olmanin tadini almak cok onemli...

benimde dün doktor kontrolüm vardı benim kızımda nazlı galiba hala yukardaymış doğum kanalına yaklaşmamış bile nst de hiç sancı yok bide kalp atışları biraz zayıf çıktı buyuzden iki kez girdim nst ye.perşembe tekrar kontrolüm var sezeryan mı olsam beklesem mi bilmiyorum kafam çok karıştı

Harikasın, tebrik ederim analı babalı sağlıkla büyüt incitaneni sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…