- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.061
ewet kızlar biz bugün 15 günlüğüz ve doğum hikayemi yazmak bugün nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...
kizlar sutum istedigim kadar cok degil. aslinda 3 haftalik bebek icin yeterli ama benim bebegim doymuyor. emzirmeden sonra mama veriyorum. sag gogus ucum feci aciyor artik onu sagip verecegim.onu emzirmekten korkuyorum oglumda emerken hep bana bakiyor anliyor ne yasadigimi...
bugun aylık oldukkkk sabah saglık ocagına gıdıp asımızı olduk akşam da dr amcamızı zıyarete gıttıııık allaha sukur hersey cok guzellll maşallah bıze:)
kızlar yardım edin. 17 günlük bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. sulanıyor. ne yapmalıyım. bir yerde çay sür yazıyor başka bir yerde sakın çay sürme yazıyor... bir yerde de memenden süt damlat demişler...
çok üzülüyorum enfeksiyon değildir umarım...
selam kızlaaarrr ben geldiiim.oğlumu emzirdim bnayo yapıverdim bi bakayım dedim ama uyanmadan saçımı kurutmam lazım hemen kurutup tekrar gelecem inş. gelen giden derken gerçekten fırsat olmuyor. cuma da kayganam gelecek.özlemcim bizim doktorumuza kravat aldık. ertesi gün takmıştı.çok mutlu oldum. ama seninki bayanmış. doktorlar yiyecek şeyler genelde hastane personeline bırakıyor o yüzden ben yiyecek tercih etmedim. bide adam 15 kilo vermiş çikolata filan yemez diye düşündüm.takı olabilir, şal, parfüm aklıma gelenler.
aynı gün anne olucaz desene :) aslında ben epiduralden de korkuyorum :) iğnesi yapılırken acıyor muymuş acaba? suni sancı epiduralle acıtmıyormuş demek, iyi oldu bunu söylediğin canım, bir nebze içim rahatladı, teşekkür ederim..
inşallah sütümüz yarıyodur canım dün gece elimde gitti resmen öldüm korkudan ne yapaca mı şaşırdım resmen
ewet kızlar biz bugün 15 günlüğüz ve doğum hikayemi yazmak bugün nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9daha gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...
en son yazmıştım. bebeğimin gözleri çapaklanıyor diye. bu akşam yemekten sonra dayanamadık ve doğum yaptıgım hastaneye acile gittik. dr çapağın olabileceğini söyledi ve bize netira adında bir damla yazdı. 2 güne geçmezse göz dr una gitmeliymişiz. devit 3 ve agrı kesici fitil de yazdı. inş geçecek bebeğimin gözleri. 12 de cıktık hastaneden. hala uyuyor bebeğim. maşallah ona uyusun büyüsün tabi de damlayı kullanamadık daha. bu arada oğlum 2780 gr doğmuş hastaneden çıkarken 2540 a inmişti. bugün 2960 gr tarttı dr.(18 günlüğüz ) az değil ama daha çok olabilirdi dedi üzüldümsüt artırmak için aktardan aldıgımız rezene ve bilumum ottan olusan bir karışım içiyordum humana steel tee içmemi söyledi. inş sütüm artar bebeğime yarar da kilo alabilir ya. aksi halde kendimi suçlu gibi hissediyorum. yazık ağzı var dili yok. bana muhtaç. elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama beceremiyomuyum acaba ((
arkadaşlar merhaba geçen cuma oğlumuza kavuştuk epidural normal doğum oldu çok şükür çok rahat oldu epidural olacaklar hiççç endişelenmesinler emin olun herşey çok rahat olacak.3800 gr ve 50 cm doğdu ayrıntılı yazıcam ama fırsat bulamadım ben bişey sormak istiyorum normal doğum sonrası antibiyotik kullanan varmı aranızda geçmişe bakamadım emziriyorum ya endişeleniyorum
Canim insallah en kisa zamanda dogum olur hayirlisiyla.bizi haberdar et.bi sekilde olacak bitecek oyle yada boyle.her anin tadini cikar derim.hamileligin son gunleri cok zor.simdi her ne kadar uykusuzluk olsada insan 1 saat uyusa dinlenmis oluyo karin bos kipirdama hoplama ziplama yokrabbim tum dogum yaoacaklarin yardimcisi olsun.dualarim seninle...
arkadaşlar merhaba geçen cuma oğlumuza kavuştuk epidural normal doğum oldu çok şükür çok rahat oldu epidural olacaklar hiççç endişelenmesinler emin olun herşey çok rahat olacak.3800 gr ve 50 cm doğdu ayrıntılı yazıcam ama fırsat bulamadım ben bişey sormak istiyorum normal doğum sonrası antibiyotik kullanan varmı aranızda geçmişe bakamadım emziriyorum ya endişeleniyorum
ne kolay bır dogum olmus 4 . dogumun etkısı heralde allah hayırlı ve uzun omurler versınewet kızlar biz bugün 15 günlüğüz ve doğum hikayemi yazmak bugün nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...
Eki Görüntüle 642344 Eki Görüntüle 642347 pazar günüde bizim mevlütümüzdü kızlar çok şükür bu telaşıda atlattım..
ewet kızlar biz bugün 15 günlüğüz ve doğum hikayemi yazmak bugün nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?