2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

jet doğum diye ben buna derim ne okudun ne duaları ettin bilmiyorum canım ama Allahın sevgili kuluymuşsun, çok imrendim. Allah yardım etmiş. bize de yardım etsin Rabbim inşallah. kızın hayırlı evlat olsun, Allah analı babalı büyütsün.
öyle bir doğurmuşsun ki nerdeyse çocukları sabah gönderdiğin gibi akşam karşılayacakmışsın düşünsenize, sabah anneniz kocaman bir karınla sizi öperek okula gönderiyor,
akşam zile basıyorsunuz, karın inmiş, annenizin kucağında bir bebek "çocuklar kardeşinizle tanışın"

Canim insallah en kisa zamanda dogum olur hayirlisiyla.bizi haberdar et.bi sekilde olacak bitecek oyle yada boyle.her anin tadini cikar derim.hamileligin son gunleri cok zor.simdi her ne kadar uykusuzluk olsada insan 1 saat uyusa dinlenmis oluyo karin bos kipirdama hoplama ziplama yok rabbim tum dogum yaoacaklarin yardimcisi olsun.dualarim seninle...

Son düzenleme:
en son yazmıştım. bebeğimin gözleri çapaklanıyor diye. bu akşam yemekten sonra dayanamadık ve doğum yaptıgım hastaneye acile gittik. dr çapağın olabileceğini söyledi ve bize netira adında bir damla yazdı. 2 güne geçmezse göz dr una gitmeliymişiz. devit 3 ve agrı kesici fitil de yazdı. inş geçecek bebeğimin gözleri. 12 de cıktık hastaneden. hala uyuyor bebeğim. maşallah ona uyusun büyüsün tabi de damlayı kullanamadık daha. bu arada oğlum 2780 gr doğmuş hastaneden çıkarken 2540 a inmişti. bugün 2960 gr tarttı dr.(18 günlüğüz ) az değil ama daha çok olabilirdi dedi üzüldüm süt artırmak için aktardan aldıgımız rezene ve bilumum ottan olusan bir karışım içiyordum humana steel tee içmemi söyledi. inş sütüm artar bebeğime yarar da kilo alabilir ya. aksi halde kendimi suçlu gibi hissediyorum. yazık ağzı var dili yok. bana muhtaç. elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama beceremiyomuyum acaba ((

benimde bir taraf çok acıyordu emerken. kızımda sevmiyordu o tarafı. muhtemelen iyi tutamıyordu, sadece ucunu aldığı için de hem süt gelmiyor hem benim canım acıyordu. hastaneye tekrar gittik, bebek hemşiresi ile emzirdim. ben doğru tutmasını sağlayınca bebekte rahatladı bende. sağlık ocaklarından da yerdım alabilirsiniz dedi hemşire. biz de çok işe yaradı. bununla ilgili bilgi alabileceğin bir yer varsa araştır istersen. bir de bebeği kızdırmayın, nazik davranın,zorlamayın fazla filan dedi. sinirlenince diğerine geçiyoruz ama her fırsatta ilk o tarafı deniyoruz.

çapak bizde de var. kaynamış soğumuş su ile temizliyorum. antibiyotikli krem sürüyorum. sol gözde çok var çünkü. bir de gözpınarlarına masaj yapıyorum. eniştem aile hekimi. o bunları söyledi. ama en önemlisi masajmış ve ben onu sık sık unutuyorum. serçe parmağınla minik minik pıt pıt vuruyorsun burunla gözpınarının birleştiği yere.

arkadaslar diğer sayfalarda okudum epıdural konusunda endişeleri olanlar var ama inanın cok rahat oluyor zaten igneden önce birseyler sürüp uyusturuyorlar sınek ısırıgı gibi bişey hissediyosun benim tek korkum kıpırdamamak gerekıyormuş iğne yapılırken sancım gelırse dıye korktum geldıde ama zaten uzun surmuyor bide önce deneme dozu vveriyolar 5 dk beklıyorlar kusma agızda tat degişimi vs var mı diye sonra yavas yavas sabit dozda serum gibi veriyolar inanın çok rahat :)

bu hediye işii bende düşünüyorum ama aklıma çikolata gelmişti sadece. hala becerip halledemedim. doğum sonrası hastaneye kaç kez gittim ama hep sıkışıktı zaman. lohusalık bitimindeki kotrole kadar zamanım var ama son güne kalsında istemiyorum. biran önce karar verip bi uprayıp yanına vermek istiyorum. aradan zaman geçerse kalacak benim iş. bakalım başka neler var alternatifler arasında?ben okumaya devam edeyim...

epiduralin iğnesi yapılmadan önce o bölgeyi uyuşturuyorlar sürdükleri bir şeyle. iğne ile ilgili bir şey hissetmiyorsun pek. hiç kafana takmaya değmez. ben 2 kere epidural oldum.dr. haber verince anladım işlemin bittiğini.

inşallah sütümüz yarıyodur canım dün gece elimde gitti resmen öldüm korkudan ne yapaca mı şaşırdım resmen

benim ilk bebekte çok genzine kaçardı süt emerken. çok güzel emiyordu sonra da kusuyordu bol bol. hemen ters çevirip(yüzü yere bakacak şekilde) sırtına biraz vurmak gerekiyor. rahatça ağzından atabilsin diye, canını acıtmadan. ben de çok korkuordum ama yapa yapa alışmıştım.inş. geçer sizinde.

arkadaşlar merhaba geçen cuma oğlumuza kavuştuk epidural normal doğum oldu çok şükür çok rahat oldu epidural olacaklar hiççç endişelenmesinler emin olun herşey çok rahat olacak.3800 gr ve 50 cm doğdu ayrıntılı yazıcam ama fırsat bulamadım ben bişey sormak istiyorum normal doğum sonrası antibiyotik kullanan varmı aranızda geçmişe bakamadım emziriyorum ya endişeleniyorum

dün benim oğluym da kustu 2 kere.ilk defa oldu çok korktum. biraz çok emmişti sanırım ondan oldu ama gece korkudan kaç kere uyandım yutarsa diye. allahım korusun yavrularımızı.[/QUOTE]

başınından ayağına doğru bir meyil yaptık biz. hastanede öyle yatırmışlardı. dr. tekrar tekrar söyledi evde de böyle yapın diye.

sevindim canım böyle rahat olmasına. şimdide iyisindir inş. aynı gün doğacaktı bebişlerimiz, bana dr. başta 12 şubat demişti.beklemek isteyince tamam dedi. ama benim kızımda fazla beklemedi. tans. prob.i olunca 13 şubatta alalım dedi. dr. sen bebeğinle evine dönmüşsün o gece ben hastaneye yattım. sağlıklı bir ömürleri olur inş.

hiç beceremiyormuyum diye düşünme,allah o duyguyu hepimize hatta tüm canlılara vermiş. bir pedogoğa girmiştik. köpekler bile bakıyor yavrularına biz insanlar mı bakamayacağız demişti.hepimizde o yeterlilik var. düşünsene kimler kimler anne oluyor. çocuk yaştakileri mi ararsın, hiçbir şey bilmeyen cahil insanları mı ama hepsi bakıyor yavrusuna canla başla. sende bakarsın, hepimiz bakarız hiç üzülme.

hayırlı olsun oğluşun,sağlıklı sıhatli uzun ömürl mutlu olsun ömür boyu.

slm kızlar... nasılsınız... uzun zamandır giremiyorum.meleğim 20 Şubat 04.48 itibarşyle kollarımda... biraz ağlak bir bebeğiz o yüzden hiç nete giremiyorum kalan var mı bilemiyorum ama darısı kalanların başına... hikayemizi yazacağım bir ara. süt problemi yaşıoruz atlatırız umarım..

Canım çok ama çok teşekkür ederim, mesajın beni çok mutlu etti:) tabiki haber vereceğim, gücüm geldiği anda telefondan buraya girip sizi haberdar ederim. Vakit azaldıkça yaklaşan iftar gibi bir heyecan oluyor, iftara yakın açlığını daha çok hisseder gibi bebeğini daha yoğun duygularla bekliyorsun. Amin, Allah hepimizn yardımcısı olsun, dualar müşterek.

Canım Allah bağışlasın kuzunuzu, ne güzel. bu epidural bu kadar mı güzel birşey yahu? Çok iyi oluyor bu mesajları okumak, benim bebeğim de seninkine yakın kiloda olacak, rahat bir doğum olması cesaret verdi bana.

ne kolay bır dogum olmus 4 . dogumun etkısı heralde allah hayırlı ve uzun omurler versın

Eki Görüntüle 642344 Eki Görüntüle 642347 pazar günüde bizim mevlütümüzdü kızlar çok şükür bu telaşıda atlattım..
sızee

çok güzeeell:):) Allah herkese böylee rahat doğum ,, bebişine de sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip etsin inşallahh..darısı tüm sabırsızlıkla bekleyenleree ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…