2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar biz bugün 20. günümüzdeyizz.. uykularımız çok düzensiz.. dün ablamla konuştum uykularını düzene koy kerahat vakitleri uyutma dedi.. 20. günde bile uykuyu nasıl düzene koyabilirim.. Ablam da Amerika da olduğu için saatlerimiz uymuyo o yüzden tam bilgi alamadım.. bu konu hakkında bilgisi olan var mi.sizler bebişlerinize göre mi hareket ediyorsunuz...

Kizlar sanci serumu takildi sabahtan beri nst de normal dogum ici sancilar normal 90-100 arasi ama acilma yok 4e kadar dr.um beklicez dedi serum devam ediyor kizlar dayanilmicak bi aci yok adet olcakmisim hissi var sadece sanci odasinda aileck tv izliyoruz

ins acilman da cabucak oluverir canim ben de kontrolden geldim tik yok. mart annesi olucam galiba.

inş kolay olur doğumun sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

şu an halimi görseniz savaştan çıkmış gibiyim. uyumuyor devamlı emmek istiyor. sütüm yok mu doymuyor mu acaba diyorum ama sıkıyorum geliyor. emince uykuya dalıyor gibi oluyor beşiğine koyuyorum tammm uyanıyor. en sonunda tekrar emzirirken yatakta uyuyakalıyoruz. yanımda yatmaya alışmasını istemiyorum hemde ezilmesinden korkuyorum ama mecbur bu şekilde. nedir durum sizce ben sağlıklı düşünemiyorum uykusuzluktan. yanlış ne yapıyorum acaba?sabaha kadar 2 saat anca uyumuşumdur uyuklamalarımı toplarsan.

aynen benim yaşadıklarımı anlatıyorsun. bende televizyon izleyerek 5 saat 100 lük sancıları çektim. açılmam olmadı. bebğin suyu azaldığı için çok beklemeyelim dediler ama mesai bitmeden halletmekte olabilir dertleri günahlarını almayayım. eğer su bitmesi gibi bişe yoksa ve dayanabiliyorsan 9 saat filan sancı çek. arkadaşımın biri 8 saatten sonra açılma olduğunu söyledi bende keşke beklesemiydim diye düşündüm ondan sonra ve bu sezaryen acılarını çektikçe de beklese miydim diyorum. çok uykusuzum aynı cümleleri 2 kere filan yazdıysam kusura bakmakafam güzel hem açılma olmazsa bile o sancılar sana ve bebeğine faydalı öyle düşün. sütün daha çabuk gelir vs. vs.Allahım yardımcın olsun.

pazartesi 1 ayımız oldu hala sarılık 13 de takılı kaldı düşmüyor biizim gibi olan varmı?yükselmediği için fototerapide almadık çok canım sıkılıo normal hayatımıza dönemedik hala sizlerle paylaşmak istedim

Seni yerim ya, naklen yayın yapıyor bir de o halde sancı odasından Seviyorum bu hatunu
canım bekle bakalım, olmazsa da olmaz ya, denedim olmadı dersin, en hayırlısı en zahmetsizi olsun. Haberlerini bekliyoruz.

Son düzenleme:
ins acilman da cabucak oluverir canim ben de kontrolden geldim tik yok. mart annesi olucam galiba.

Haticecim sen hala subat annesi olacağız mı sanıyorsun yok yavrum biz şubat görünümlü mart annesiyiz, ben alıştım şahsen bu duruma :) grup bizi dışlamasa bari Geçen meraktan girdim 2013 mart anneleri topiğine, orada bile doğuranlar var yahu
böyle dermişim, gece benim sancılar bir tutarmış Son anda şubat annesi olurmuşum inanasım gelmiyor ama.

benzerini biz de yaşıyoruz. ben şöyle bir formul buldum. zaten normalde de sütümü sağıyorum.gece için dolapta saklıyorum. 40-50 ml yeterli oluyor. emzirirken memede uyuya kalıyor dudak tiryakisi kızım. ama hemen uykuya daldığı için karnı doymuyor. yatırıyorum uyanıyor sıpa,emzirmeye başlıyorum uyuyor. 3-5 kez bu olduktan sonra anlıyorum aç ama emmek yerine memede uyuyor o zaman 40 ml kadar sütü ısıtıp biberonla veriyorum. karnı doyuyor ve küt uykuya geçiyor. aralarda sık sık gaz çıkartmayı deniyoruz.bazen gazdan iyi ememiyor. emmeyi bırakıyorsa hemen gaz çıkarıyoruz o zaman emmeye devam edebiliyor.bazen gaz olunca çıkartırken çok az kusuyor.hemşireler midesi rahatlar daha iyi emer demişti,öyle de oluyor yağmur hanımda.biberonla süt vermeme rağmen uyumadı bir gece.karnı da tok yani. o gece emzik verdim ağzına, uyuyana kadar, uyuyunca çıkardım. çocuk dr.u uyuyana kadar verebilirsin zararı olmaz demişti. bi daha emziğede gerek olmadı. biberonu gecede bir çok nadir iki kere verdim.ama çok işime yaradı. dene istersen. ama nolur uyumayalım emzirirken. bu konuda çok kötü hikayeler var. ilk bebekte benim çok uykum gelirdi. hep oturma odasına gidip tv açıp izlerken emzirirdim uyumayayım diye. çok korktuğum bir şey uyuyakalmak emzirken.allah hepimizin yavrularını korusun.

hiç üzüle canım 2 aya kadar uzayabiliyor dedi bizim dr. terapi alıp senden uzak kalmasındansa yanında olsun, bizimde 13,2 çıktı 10 günlüktü kızım. dr. düşmeye başladığı için bir şey yapmayacağız, 2 ayı bulabilir, çok arttığını farkederseniz getirin dedi. bence gönlünü rahat tut. bebeklerin vücudu yavaş yavaş alışıyor dış dünyaya.

sancı odasında ailecek tv keyfi, fotograflayın bu anı bence. kolay doğumlar diliyorum, inş istediğin gibi olur.

benim halaa umuduuum var mart annesi olacagimi hic aklima getirmiyordum ben. subat topigi ama ocak., subat, mart hepsi olacak sagliklica gelsinler de onemli degil ya bekleriz biraz daha napalim. oglusumun kilosu da az geldi bana 3.400 mus. 3 haftada 300 gr almis

Canım boşversene ya 3400 ne güzel işte. Gayet normal. Keşke benim minnak da böyle 4 kg lara yaklaşmasaydı da ben daha rahat olabilseydim, şimdi korkuyorum iyi ıkınabilecek miyim , zor olacak mı diye. Neyse ki teselli veren çok, bazıları diyor ki iri benek kendini daha kuvvetli itermiş doğum kanalında. Göreceğiz bakalım.

bu sipalar zayif olsa bi dert kilolu olsa bi dert allahkolay dogum versin sana da. doktor bebegin kilosundan dolayi sezaryen yapalim derse cok dusunme bence. annem beni 5 kilo normal dogurmus ama neredeyse sakat kalicakmis. cati ayrilmasi olmus. yuruyememis. fizik tedavi gormus o yuzden.
yani bebek bi sekilde cikar ama birakicagi hasari da hesab etmek lazim

emzikkkkkkkkkkk ıstıyorrr senı emzık nıyetıne kullanıyor sıpaaaaaaaaa:) ben oyle oldugunu anlayınca zorlada olsa verıyorum emzıgı valla

bızımde gzlerımızde ve suratımızda var hala 2/2,5 aya kadar surebılır artmıyorsa sorun yok

canım tamamen aynı durumdayız birde meme savaşı yapıyoruz oğlumla sütüm geliyor tutuyor emiyor bir süre sonra bırakıyor ağlıyor yine istiyor ve göğsümde uyuyor..yatağına koyuyorum uyanıyor:)...banada haber verirsen seviinirim çözümünü şimdi günfüz ya mışıl mışıl uyuyor ama gece anneyi uyutmuyor:))

kızlar bebeğim 13.günlük oldu göğsümden sıkınca süt geliyor ama doymuyor günde bir kere gece mamada veriyorum ama oğlumun memeyle şavaşı görülmeye değer çok inat bir oğlum var kime çekmişse artık:) ..mememi ağzına alıyor ağzını sağa sola sallıyor sonra ağlıyor pamukçuğumuz vardı ondandır dedim ama geçti şimdide uyuyor sıpa 20 dk emzirdiğim olmadı daha o yüzdende saolsun oğlum yarım saatte bir memem ile buluşmaya çaba gösteriyor:)

yok artmıyor takıldı kaldı 13 lerde uzayan sarılık dedi dr bu artık zarar vermez dedi.inş geçer bir anönce de dr a taşınmaktan kurtuluruz kan alınıyor haftada bir içim acıo yawruma..

bende senin gibiyim yatmıyor ben de aç sanıyordum ama gazdan huzursuzlanıyor çok gazı var oğlumun kucakta yatıyor beşiğe koyunca ah uh diyip uyanıyor gaz olmasın gerçi anlardın da aklıma direk gaz geldi????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…