2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kizlar yarin dr.a hediye isini halletmek istiyorum dogum yapanlar ne aldi acaba yada sizler ne almayi dusunuyorsunuz bu arada dr.kadin

selam kızlaaarrr ben geldiiim.oğlumu emzirdim bnayo yapıverdim bi bakayım dedim ama uyanmadan saçımı kurutmam lazım hemen kurutup tekrar gelecem inş. gelen giden derken gerçekten fırsat olmuyor. cuma da kayganam gelecek.özlemcim bizim doktorumuza kravat aldık. ertesi gün takmıştı.çok mutlu oldum. ama seninki bayanmış. doktorlar yiyecek şeyler genelde hastane personeline bırakıyor o yüzden ben yiyecek tercih etmedim. bide adam 15 kilo vermiş çikolata filan yemez diye düşündüm.takı olabilir, şal, parfüm aklıma gelenler.

kızlar biz de bugün sat a göre 41+1, ultrasona göre 40+1 deyiz.. dün dr a gittik ve benim yine hiç sancım çıkmadı :) bebeğime içerisi pek rahat geldi herhalde :) dr um da normal doğum yanlısı olduğu için beni bekletiyor, boynunda kordon olmasına rağmen. aslında çok da tırsıyorum ama ne yapalım, o geleceği zamanı biliyordur heralde..

cuma günü tekrar kontrole gideceğim inş. eğer hala gelmeye niyeti olmazsa 5 mart salı günü mecbur yatışını yapıcaz dedi, büyük ihtimalle de suni sancıyla..

epidural istiyorum bakalım hayırlısı.. çok çok çok korkuyorum.. dualarınızı bekliyorum :)

açılmam yoktu cnm.bebeğim 3 kg doğdu 5cm de epidural aldım doğum hızlı ilerledi.9.30da takıldı suni 4.30 da bebeğim doğmuştu darısı başına inş.

Bendensin canim :) ayni, kendi gelmezse 5 mart sali yatis ve suni sanciyla dogum.ben de korkuyorum ama dun burada krishazel diye bir arkadasimiz cesaret verdi bana, epiduralle suni sanciyi birlikte alinca hicbirsey anlamadan dogurdum dedi. Bakalim bizimki nasil olacak,gerci benim bebek nerdeyse 4 kg olur haftaya.

Son düzenleme:
kızlar bende dün dr.daydım sancım cıkmadı tabi bdt cuma günü.Doktorum persembeye kadar olmazsa cuma yatısını yaparız suni sancı veririz dedi.Sonrasında bi aksilik olmazsa epidural takılacak.Hayırlısıyla bi dogursaydık:)Allah hepimizin yardımcısı olsun.

selam kızlar nasılsınız kızlar benim oğluşum bu aralar çok kusuyor azar azar ama çok sık olmayan aralıklarla kusuyor bazende kustuğunu yutuyor galiba miğdesi bulanıyor yutkunmakda zorluk çekiyor ve boğulacak gibi oluyor nefes alamıyor neden oluyor acaba anlamadım sizin bebişlerdede oluyor mu kaynanamlar çok emmidiğinden olabilir diyolar ama önceden olmuyor du dün geceden beri azar azar emziriyorum ama yine kusdu üşütüm mü acaba diye düşünüyorum ama evde sıcak bilemedim kızlar yardımlarınızı bekliyorum

Aynı durum bendede var cnm o kadar tıkanıyoki bazen hatta ödüm kopuyo gece olurda ben farketmezsem diye çabalıyo nefes almak için ama diğer kusmaları normal galiba dediğin gibi ya üşütüyoruz yada yarıyo diyolar

Allah yardımcın olsun hayırlısıyla git gel inş.

cnm aynı durum bende de var. benım bebegım memeden doymuyor günde 3 öğün mama veriyorum. arada peynir kesiği gibi kusuyor bu onun büyüdüğünü gösteriyormuş. annem yanımda o da bebeğin kusması fazlasını atması dedi. yani normalmiş. hatta benim oğlumun karnı bir de gurul gurul. onun için de sab simplex diye bir damla kullanıyorum. gazdan uyuyamıyor. yapcak bişi yok. artık eli ayağı düzgün sağlıklı diye kötü bir şey düşünmek istemiyorum. tek mutlu olsun da...

aynı gün anne olucaz desene :) aslında ben epiduralden de korkuyorum :) iğnesi yapılırken acıyor muymuş acaba? suni sancı epiduralle acıtmıyormuş demek, iyi oldu bunu söylediğin canım, bir nebze içim rahatladı, teşekkür ederim..

inşallah sütümüz yarıyodur canım dün gece elimde gitti resmen öldüm korkudan ne yapaca mı şaşırdım resmen

korkma canım yaa. inşallah normal olur bu kadar bekledikten sonra ama önemli olan bebeğinin sağlığı.suni sancıdan hiç korkma. abarttıkları kadar değil.. hemde epidural alacakmışsın epidural senin 1 numaralı yardımcın olacak inş.

dün benim oğluym da kustu 2 kere.ilk defa oldu çok korktum. biraz çok emmişti sanırım ondan oldu ama gece korkudan kaç kere uyandım yutarsa diye. allahım korusun yavrularımızı.

canım gözünaydın Rabbim inş bebeğine sağlık versin çok sevindim söylenenlere inat güzel bir şekilde dünyaya geldi inş çok daha iyi olacaksınız dualarımız seninle

bugün 12. günümüz. doğum hikayemde benim için heyecan verici bi durum yok o yüzden detaylı anlatmıyorum anlatamıyorum. kontrole diye gittik. kilosunun 4 civarı olduğunu gördük usg de. 39+5 te. suni sancı verildi 5 saat açılma olmadı doğru sezaryene. kandırılıyor muyum beklemeli miyim suyu az dediler ama doğru mu endişeleriyle bide annem ağlayınca bende ağladım ağladım ağladım. sezaryende epidural verildi. ağladığım için sakinleştirici vurmuş sanırım son dakikalarda. çıktım ama acayip uykum vardı. aslında kendi kendime zehir ettim doğumumu ağlayarak. ağlamasam sakinleştirici vurmayacaklardı ve ben bebeğimi gördüğümde uykulu gibiydim.eşimi içeri almadılar son dakikada işgüzar bi hasta bakıcı yüzünden. daha sonra iyikide girmemiş dedim dikişime bile bakarken kötü oldu çünkü. fotoğraf filan çekilemedik ilk dk larımızda. 3,880 doğdu tospaam. şişi inince 3,5 tu.ilk günü hemen ameliyattan çıkınca göğsüme verdiler emdi oğlum.saydam sıvı geldi birazcık 2 gün bu şekildeydi. açlıktan geceleri ağladı enteresan ki gündüz uyuyordu. emme reflkeksi çok kuvvetli maşallah.ilk günler gece 2 den 7 ye kadar devamlı emdi boş boş. oğlumun bu isteği olmasa sütüm gelmezdi eme eme getirdi. şimdi yetiyor çok şükür. ama yinede geceleri emme süresi çok uzun. 1,5 saat sürekli uyanığız dikişlerden dolayı ve uyur kalırım diye korkudan yatarak emziremedim oturarak daha kolay geldi bana. süt gelmesi için annemin uyguladığı bi tarif var. nişasta pekmez ve suyu pişiriyor hem içini ısıtıyor hemde süt yapıyormuş. ilk günler bundan yedim. bol su içtim .hepinizin bildiği rezene ve aktara yaptırdığımız bebe çayı içtim.hangisinin faydası oldu bilmiyorum ama şu an iyiyiz.

daha sonra fotğraf ta ekleycem inşallah. bu arada al basması diye bişe var mıııı? annem ve kaynanam gidince haftaya ben evde yalnız kalıcam. gece uyuyamıyorum gündüz de yalnızken uyunmaz mıı?

inşallah sütümüz yarıyodur canım dün gece elimde gitti resmen öldüm korkudan ne yapaca mı şaşırdım resmen
inşallah cnm benimde doğduğunda elimden gitti annneme verdim oda düzeltemedi hemşireleri çağırdı sonrada sorun var kusmuğunu yutmuş ciğerlerine kaçmış dediler 1 hafta küvezde kaldı şimdide piskolojim bozuldu galiba gece ıhh dese kusuyo die zıplıyom yataktan şimdide arada oluyo inş seninkide benim yavruda düzelir

Bu arada annem ilk bebeğini istemeden boğulmasına sebeb olmuş dikkat etmek lazım çocuk üşütmüş 2 aylık evleri eski ve soğukmuş yatarkende gece üstü açılmasın üşümesin diye yanlarını doldurmuş artık yastıklamı yorganıylamı sonrada gece çocuk kusmuş ve dönemediğinden kusmuğuyla boğulmuş o yüzden bu olayda beni etkiliyo

ewet kızlar biz bugün 15 günlüğüz ve doğum hikayemi yazmak bugün nasip oldu....11 şubat pazartesi günü günümüz vardı kayınvalidemde...görümcelerim gelip hazırlıkları yapıyolardı ama bende bi tuhaflık başlamıştı...yürümekte çok zorlanıyordum,evime çıkıp namazımı kılıp inerim dedim...ama benm o öğle namazını nasıl kıldığımı bi allah bi ben bilirim....oturduğum yerde namaz kıldığım halde secdeye varmakta çok zorlanıyordum....akşama kadarda karnım çok fazla ve sık aralıklarla sertleşiyordu...12 şubat sabahı 3 kere 1 saat arayla sancılar gelmeye başladı ama ben yalancı sancıdır die kulak asmadım....sabah çoçukları okula hazırlarken lawobaya gittim,nişanımın geldiğini gördüm....çoçukları korkutmamak için onlara belli etmedim,onlar gittikten sonra eşimle hemen doktora gittik...ebe muayene etti ve 5 cm. açılmam olduğunu söyledi....inanamadım fazla sancım yoktu ve açılma çok hızlı ilerliyordu....hemen annemi ve görümcemi çağırdık....beni odaya aldılar ordada adet ağrısının biraz şiddetlisi diyebilirim sancılarım sıklaşmaya başladı...bu arada ebem çok iyidi ve ilgiliydi...en son çatala çıktığımda açılmam 7 cm.di doktor bi serum bağladı ve sadece 20 dkka bi yürü doğum başlar dedi ve gitti...beni yürütmek için çataldan indirdiler ama ben iner inmez ıkınmam geldi ve indiğim gibi çatala zordan beni geri çıkardılar ve bebeğimin başı gelmişti...doğumumu doktor yapacakken,ebe eldivenini giymeye bile zor vakit bulup doğumumu gerçekleştirdi...ve sapsarı bi kızım oldu...kızıma hep iri olur dediler ama kızım 3500 kg 49 cm doğdu...bu doğumumdan çok korkuyordum,4. doğumum , ben çok kilo almıştım ve çok hareketsiz bi hamilelik yaşadım....ama hep rabbime dua ettim....ve o kadar kolay bi doğum yaptımki binlerce şükürler olsun rabbime..9da gittiğimiz hastanede 10.05 de bebeğimi kucağıma aldım...rabbim herkese benm gibi doğum nasip etsin...

canım ne güzel bir doğum hikayen var.. Allah yavrunuzu size bağışlasın.. darısı bizim başımıza inş :/

evet canım bebekler gelmemekte inat ederse aynı günde anne olacağız gibi görünüyor. valla bizi ne bekliyor ben de tam olarak bilmiyorum. epidural bildiğim kadarıyla ya iğneyle yapılıyor ya da o da serum gibi damla damla veriliyor, yani bir arkadaşıma serum gibi vermişlerdi. bu konuya çok vakıf sayılmam. ama her halükarda epidural iğnesi canımı nerdeyse 4 kg olmuş bir bebeği normal yolla doğurmaya çalışmak kadar yakamaz diye düşünüyorum :) yani epiduralden sonra sancıların acıtmayacağını garanti edemez kimse ama en azından sancıları dayanılır kılabileceğine inanmak istiyorum. doktoruma ve hastaneme şimdilik güveniyorum, yapılabilecek ne varsa yapacaklardır. dua edelim de tam açılma olsun, yoksa yine olacağı sezaryen. boşuna çekmiş olmayalım. hatta doktorum sanırım beni o gün tekrar muayene edecek, 4 kg a çok yaklaşmışsak kemik yapıma bakacak alttan muayene edip, normal doğuma uygun olmadığımı düşünürse doğruca sezaryene alacak dediğine göre. hayırlısı olsun artık. yine de elimizde net bir tarih olması güzel birşey, artık en geç şu gün diyebiliyoruz, bu bana iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…