2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Benimde tansiyonum dusuktu.spinal sezeryandan sonra kustum.sebebini bilmiyorum ama dusuk tansiyondan olabilir.cunku 13 saatlik bi aclik vardi midem bostu.ameliyqt masasindan sedeye alinirken basladi.o zaman dedim teknisyene midem bulaniyo diye.sedyeyle kapidan cikarilirken basladim cikarmaya.kotu bi histi.ben cok kusan bi insan degilim.o yuzden kotuydu.ama ilk dogumu genelle yaptim bunu spinalle.spinal kesinlikle daha iyi.

canım ya inan beni tarif ettin bende o ıkınınca fıtık olur diye korkuyorum ama fitile alıştırırsan öyle gider bırak kendi yapacaktır yoksa çok zorlanırsın o ıkınınca dikatini dağıt kucağına al emzir ıkınmasın biz 33 günlük olduk hala çok zorlanarak yapıyoruz bunun sorunu poposundaki gelişmeyen kaslardanmış zeytin yağı ver bu gün kontrolümüz vardı dr tavsiyesi bu gün verdim bezini doldurmuştu mşl

Canım hadi hayırlısı. Ben de bugün doktora gittim, çarşambaya olan randevumuzu öne aldık. Doktorun hesabına ve ultrasonuna göre 39+2 filan göründüm. Bebeğin başını bayağı bir oynatmaya çalıştı, oynamadı, bunu kanala girdiği şeklinde yorumladı.nst de sancı yine çıkmadı. Bana verdiği 4 mart olan doğum tarihini bekleme konusunda kararlı doktorum, o tarihe kadar bebek kendi gelirse gelecek, yoksa 5 martta hastaneye yatışımı yapacağını söyledi. Suni sancı düşünüyor sanırım ama bebek bugün ultrasonda 3700 gr gözüktü 4 kg ı bulursa ne olacak dedim, orasını sen düşnme dedi, yatışımı yapınca benim kemik yapımı anlamak içn tekrar muayene edecekmiş ve karar verecekmiş, zorlanacağımı düşünürse sezaryen yapacak sanırım. Bebeğim daha küçük olsaymış 41. Haftayı bekleyecekmiş ama normal doğum şansını kaybetmemi istemiyormuş.
İyi kötü, artık bir tarih var elimde. En geç haftaya salı Allahın izniyle anne olacağım. Bebeğimin boyu uzunmuş, kilosu biraz da ondan dolayı fazlaymış. Bakalım kızım kendi mi gelecek yoksa suni sancı mı olacak?epidural alabilir miyim sun sancıyla birlikte dedim, 4 cm açıklıktan sonra alabilirsin dedi. Bebek büyük diye korkuyorum bir yandan da doktoruma güveniyorum, karışığım.

ne guzel birseyler belli olmus artik. bakalim benim durumum ne olacak

suyum geldiği için azalmadı ki su genel anlamda yetersizdi.ve başka doktorlara kalsa direkt sezeryana alırlardı büyük ihtimal.neyseki doktorum normalci suni sancıyla doğurtturdu beni zorla:)suni sancı ağırdı biraz ama normal sancıyı bilmedende kıyaslayamam.senin görümcen neden suni alma dedi merak ettim.umarım kuzuna en yakın zamanda kavuşursun...

Beyhancım benim de haftaya suni sancı ile doğum yapma durumum var. Suni sancı öncesi açılman filan var mıydı? Bebeğin kaç kg doğdu? Bana biraz detay verebilir misin suni sancı ile ilgili? Kaç saat sürdü doğumun?

gozun aydın canım bebegın dogum olculerını beklıyorum lıste ıcın senden
canım ılık dus ve sıcak kompresss mastıte evde yapabılecegın cozum

benım damar yolundan ılac vererek tansıyonumu dızelttıler defalarca ama 1/1.5 dk sonra tekrar dusuyordu tansıyonum ruzgarı gordum ve gıder gıtmez uyuttular, spınal bazı bunyelerde tansıyon dusuruyormus hele de vucut buna musaıtse

Haticecim senn bir sonraki kontrolün ne zaman? Son muayenende ne dedi doktor? 41. Haftaya kadar bekleyecektin sanırım değil mi?
kontrolum carsamba gunu. devamli gittigim doktora randevu bulamiyorum iki seferdir. gittigim son doktor bebegin suyunun iyi oldugunu, plesantada yaslanma olmadigini ve bebegin boyu ile kilosunun iyi oldugunu soyledi. baska da bi sey ogrenemedim. ondan onceki doktor da 41. haftaya kadar bekliyoruz dedi. vcarsamba gunu de baska bi doktora gorunucem

bugun aylık oldukkkk sabah saglık ocagına gıdıp asımızı olduk akşam da dr amcamızı zıyarete gıttıııık allaha sukur hersey cok guzellll maşallah bıze:)

Bugun 40. haftam doldu sabah kontrole gittik suyumuun azaldigini farketti dr um nst de hic sanci cikmadi dr risk alamam almaliyiz dedi eve gonderemem kalbi durur falan dedi ama suni sanci ve epiduralle normal dogum yaptim yaklasik 8 saat surdu hicbisey anlamadim dogum olayi 15 dakika falan surmustur doktor bile hastane icinden zor yetisti :) Darisi diger bekleyen arkadaslarim a ...bende bebekte cok iyiyiz

kızlar yardım edin. 17 günlük bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. sulanıyor. ne yapmalıyım. bir yerde çay sür yazıyor başka bir yerde sakın çay sürme yazıyor... bir yerde de memenden süt damlat demişler...
çok üzülüyorum enfeksiyon değildir umarım...

Son düzenleme:
bugun aylık oldukkkk sabah saglık ocagına gıdıp asımızı olduk akşam da dr amcamızı zıyarete gıttıııık allaha sukur hersey cok guzellll maşallah bıze:)
masallah ruzgara...:)

artik dogum haberlerine kendim dogurmus kaddar seviniyorum. gozun aydin canim bugun bizim oglan hic olmadigi kadar kipirdak gelmek istiyo galiba

canım sakın ol tobrex al damlat yarın eczaneden, tobreks dogum anında tum bebeklerın gozune damlatılan bır ılaç bızım dogum rapırunda da yazıyor, cocuk drumuz dogumdan sonra verdı hatta bugunde soyledı yıne capak olunca kullan dedı eczaneye sor oda soyler, eger ılerlerse capak goz pınarları tıkanabılıyor buyuk oglumda yasadım baska ılac kullanmak zorunda kaldım

Herseyden once ikinizin de iyi olmasi cok guzel,daha bugun dogum yapmana ragmen ayni gun icinde bu mesaji gondermen de ayri guzel cok sukur. Hayirli olsun canim, Allah anali babali buyutsun bebeginizi. Benim bu tarz mesajlara oyle ihtiyacim var ki, insallah bizim de boyle rahat gecer, cok iyi geldi mesajini okumak. Eger musait olursan detaylari paylasirsan cok seviniriz canim. Senin durumunda olan birkac kisi kaldik, suni sanci konusunda cahiliz biraz

Canim aynisi arkadasiimin bebeginede old dr.cayi surmesini onerdi .gayette iyi geldi

Canim alltan aciklik varmi diye neden kontrol etmedi ki ona gore kacinci evrede cati girisi cikiyo-3 ,-2 felan gibi neyse hayirlisi olsun elimizde bir tarihle beklemek ne kadar rahatlatici birseymis.bizler icin hayirlisi olsun carsamba 9da dr.da olucam ben imkanim olursa gun icinde canli naklen yayalin yaparm bebgim gelene kadar ins. O gun kontrole gidicklere iyi sanslar snra giremezsem hepinize allah kolaylik saglikla bebeklrmiI kucagimiza almayi nasip eder ins

çok tşkrler meltem.yarın alıcam damlayı.inş çabuk geçirir.

Kizlar yarin dr.a hediye isini halletmek istiyorum dogum yapanlar ne aldi acaba yada sizler ne almayi dusunuyorsunuz bu arada dr.kadin

Canım ben doktora birşey almayı düşünmedim, hele doğum telaşında. Benm niyetim doğum sonrası kontrollerden birinde güzel br paket çikolata götürmek, pelitten ya da kahve dünyasından olabilir. Albenili bi ambalajla. Çikolataya kim hayır der ki benim doktorum da kadın ama zevklere göre değişecek bir hediye almamak daha iyi. Daha önceki doktoruma ki aynı zamanda arkadaşımdır diyebilirim, hamilelğimi ilk onunla öğrendim diye sedeften yapılma, üstünde ebru sanatıyla işlenmiş karanfilleri olan çok beğenerek aldığım bir kolyeyi hediye ettim, bir kere olsun görmedim boynunda, üzüldüm sonra da beğenmedi mi diye. Bir daha öyle riskli hediyeler almamaya karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…