- 21 Ocak 2013
- 213
- 0
- 66
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.021
slm kızlar ben size birşey sorucam benim oğlan kakasını yapamıyor katı kabız değil normal ama çıkarmakta zorluk çekiyo fitil yada sabun vermediğimiz sürece çıakramıyo ıkınıyo zorlanıyo ama yok birşey alttan veriyosak anında püskürderek çıakrıyo yoksa yok ne yaomak lazım bilgiiz varmı acaba:26::26:bu arada 22 günlük oğlum çaresi varmıdrı ne yapmak laızm yardım edermisiniz :26:
Kizlar sancim yok oglum kanala da girmemis 39 +4 bugun 3600 gr 50 cm nst de hersey normal carsamba kontrolum var sabah 9 da ve acilma 1 cm bil olsa yatis yapicaz suni sanci sonrasi kismet belki de sezeryan dr.umla 41 haftayi beklemeyi de konustuk ben riske atmiyorum beklemem dedi dua edin bizim icin hayirlisiyla alalkm oglumuzu kucagimiza
ne guzel birseyler belli olmus artik. bakalim benim durumum ne olacakCanım hadi hayırlısı. Ben de bugün doktora gittim, çarşambaya olan randevumuzu öne aldık. Doktorun hesabına ve ultrasonuna göre 39+2 filan göründüm. Bebeğin başını bayağı bir oynatmaya çalıştı, oynamadı, bunu kanala girdiği şeklinde yorumladı.nst de sancı yine çıkmadı. Bana verdiği 4 mart olan doğum tarihini bekleme konusunda kararlı doktorum, o tarihe kadar bebek kendi gelirse gelecek, yoksa 5 martta hastaneye yatışımı yapacağını söyledi. Suni sancı düşünüyor sanırım ama bebek bugün ultrasonda 3700 gr gözüktü4 kg ı bulursa ne olacak dedim, orasını sen düşnme dedi, yatışımı yapınca benim kemik yapımı anlamak içn tekrar muayene edecekmiş ve karar verecekmiş, zorlanacağımı düşünürse sezaryen yapacak sanırım. Bebeğim daha küçük olsaymış 41. Haftayı bekleyecekmiş ama normal doğum şansını kaybetmemi istemiyormuş.
İyi kötü, artık bir tarih var elimde. En geç haftaya salı Allahın izniyle anne olacağım. Bebeğimin boyu uzunmuş, kilosu biraz da ondan dolayı fazlaymış. Bakalım kızım kendi mi gelecek yoksa suni sancı mı olacak?epidural alabilir miyim sun sancıyla birlikte dedim, 4 cm açıklıktan sonra alabilirsin dedi. Bebek büyük diye korkuyorum bir yandan da doktoruma güveniyorum, karışığım.
işte enazından suyun falan azalmış ya senin. bende hiçbir kıpırtı yok. hemşire görümcem var o da sakın suni sancı yaptırma diyo kafam karıştı. ama doktorum da normali denemeden sezeryan yapma taraftarı deil. allah hayırlısını nasip etsin bakalım. inşallah yarına kalmadan normal sancım gelir de kurtuluruz.
ne guzel birseyler belli olmus artik. bakalim benim durumum ne olacak
suyum geldiği için azalmadı ki su genel anlamda yetersizdi.ve başka doktorlara kalsa direkt sezeryana alırlardı büyük ihtimal.neyseki doktorum normalci suni sancıyla doğurtturdu beni zorla:)suni sancı ağırdı biraz ama normal sancıyı bilmedende kıyaslayamam.senin görümcen neden suni alma dedi merak ettim.umarım kuzuna en yakın zamanda kavuşursun...
gozun aydın canım bebegın dogum olculerını beklıyorum lıste ıcın sendenbir hafta oldu giremeyeli.çok şükür bende anne oldum.darısı tüm bekleyenlerin isteyenlerin başına.
oğlum ALPEREN im pazartesi günü sezeryanla saat 9.47 de dünya ya geldi.
epidural yaptılar çok rahat geçti doğum şükür.kalp problemim vardı.
korkuyorduk ama şükür sıkıntı çıkmadı.
oğlumun biraz sarılığı var.
yarın da görme ve işitme testlerimizi yaptıracagız inş.
benden şimdilik bu kadar fırsat buldukça gireceğim,
canım ılık dus ve sıcak kompresss mastıte evde yapabılecegın cozumgeçmiş olsun meltem. lohusalık ayrı bir olay valla. benim tans. yükselmeye başladı, tans. ilacı başladı dr. sanırım bir de mastit oldum inş. değildir. bir göğsüm çok acıyor ve dün gece ateşim vardı biraz ve duş alırken kızarıklıklar farkettim. öğleden sonra dr.a gideceğim.şu lohusalığı atlatsak vücut da bir dengeye kavuşur herhalde.
Meltemcim, doktorum eger sezaryene yonlendirirse spinali ben de dusunuyorum ama ben de ayni sekilde dusuk tansiyonluyum, 10/6 degerlerinden yukari ciktigimi hatirlamam hayatim boyunca.9 a 5 cikar hatta genelde. Anestezi alinca dusuk tansiyonlular kusuyor muymus yani?seni bitkin dusuren birsey degildir umarim, yani gerci bebegimin ilk ciktigi ani dusununce kusma ihtimali pek caydirici gelmiyor ama merak ettim yine de,sorayim dedim. Ben daha once normal dogum icin epidurali sordum doktoruma,onda da dusuk tansiyonun problem yaratabilecegini duymustum,onu sordum.o da onu serumla duzenleyebiliyoruz demisti gerci.
benım damar yolundan ılac vererek tansıyonumu dızelttıler defalarca ama 1/1.5 dk sonra tekrar dusuyordu tansıyonum ruzgarı gordum ve gıder gıtmez uyuttular, spınal bazı bunyelerde tansıyon dusuruyormus hele de vucut buna musaıtseBenimde tansiyonum dusuktu.spinal sezeryandan sonra kustum.sebebini bilmiyorum ama dusuk tansiyondan olabilir.cunku 13 saatlik bi aclik vardi midem bostu.ameliyqt masasindan sedeye alinirken basladi.o zaman dedim teknisyene midem bulaniyo diye.sedyeyle kapidan cikarilirken basladim cikarmaya.kotu bi histi.ben cok kusan bi insan degilim.o yuzden kotuydu.ama ilk dogumu genelle yaptim bunu spinalle.spinal kesinlikle daha iyi.
kontrolum carsamba gunu. devamli gittigim doktora randevu bulamiyorum iki seferdir. gittigim son doktor bebegin suyunun iyi oldugunu, plesantada yaslanma olmadigini ve bebegin boyu ile kilosunun iyi oldugunu soyledi. baska da bi sey ogrenemedim. ondan onceki doktor da 41. haftaya kadar bekliyoruz dedi. vcarsamba gunu de baska bi doktora gorunucemHaticecim senn bir sonraki kontrolün ne zaman? Son muayenende ne dedi doktor? 41. Haftaya kadar bekleyecektin sanırım değil mi?
bugun aylık oldukkkk sabah saglık ocagına gıdıp asımızı olduk akşam da dr amcamızı zıyarete gıttıııık allaha sukur hersey cok guzellll maşallah bıze:)
artik dogum haberlerine kendim dogurmus kaddar seviniyorum. gozun aydin canimBugun 40. haftam doldu sabah kontrole gittik suyumuun azaldigini farketti dr um nst de hic sanci cikmadi dr risk alamam almaliyiz dedi eve gonderemem kalbi durur falan dedi ama suni sanci ve epiduralle normal dogum yaptim yaklasik 8 saat surdu hicbisey anlamadim dogum olayi 15 dakika falan surmustur doktor bile hastane icinden zor yetisti :) Darisi diger bekleyen arkadaslarim a ...bende bebekte cok iyiyiz
canım sakın ol tobrex al damlat yarın eczaneden, tobreks dogum anında tum bebeklerın gozune damlatılan bır ılaç bızım dogum rapırunda da yazıyor, cocuk drumuz dogumdan sonra verdı hatta bugunde soyledı yıne capak olunca kullan dedı eczaneye sor oda soyler, eger ılerlerse capak goz pınarları tıkanabılıyor buyuk oglumda yasadım baska ılac kullanmak zorunda kaldımkızlar yardım edin. 17 günlük bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. sulanıyor. ne yapmalıyım. bir yerde çay sür yazıyor başka bir yerde sakın çay sürme yazıyor... bir yerde de memenden süt damlat demişler...
çok üzülüyorum enfeksiyon değildir umarım...
Herseyden once ikinizin de iyi olmasi cok guzel,daha bugun dogum yapmana ragmen ayni gun icinde bu mesaji gondermen de ayri guzelBugun 40. haftam doldu sabah kontrole gittik suyumuun azaldigini farketti dr um nst de hic sanci cikmadi dr risk alamam almaliyiz dedi eve gonderemem kalbi durur falan dedi ama suni sanci ve epiduralle normal dogum yaptim yaklasik 8 saat surdu hicbisey anlamadim dogum olayi 15 dakika falan surmustur doktor bile hastane icinden zor yetisti :) Darisi diger bekleyen arkadaslarim a ...bende bebekte cok iyiyiz
Canim aynisi arkadasiimin bebeginede old dr.cayi surmesini onerdi .gayette iyi geldikızlar yardım edin. 17 günlük bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. sulanıyor. ne yapmalıyım. bir yerde çay sür yazıyor başka bir yerde sakın çay sürme yazıyor... bir yerde de memenden süt damlat demişler...
çok üzülüyorum enfeksiyon değildir umarım...
Canim alltan aciklik varmi diye neden kontrol etmedi ki ona gore kacinci evrede cati girisi cikiyo-3 ,-2 felan gibi neyse hayirlisi olsun elimizde bir tarihle beklemek ne kadar rahatlatici birseymis.bizler icin hayirlisi olsun carsamba 9da dr.da olucam ben imkanim olursa gun icinde canli naklen yayalin yaparm bebgim gelene kadar ins. O gun kontrole gidicklere iyi sanslar snra giremezsem hepinize allah kolaylik saglikla bebeklrmiI kucagimiza almayi nasip eder insCanım hadi hayırlısı. Ben de bugün doktora gittim, çarşambaya olan randevumuzu öne aldık. Doktorun hesabına ve ultrasonuna göre 39+2 filan göründüm. Bebeğin başını bayağı bir oynatmaya çalıştı, oynamadı, bunu kanala girdiği şeklinde yorumladı.nst de sancı yine çıkmadı. Bana verdiği 4 mart olan doğum tarihini bekleme konusunda kararlı doktorum, o tarihe kadar bebek kendi gelirse gelecek, yoksa 5 martta hastaneye yatışımı yapacağını söyledi. Suni sancı düşünüyor sanırım ama bebek bugün ultrasonda 3700 gr gözüktü4 kg ı bulursa ne olacak dedim, orasını sen düşnme dedi, yatışımı yapınca benim kemik yapımı anlamak içn tekrar muayene edecekmiş ve karar verecekmiş, zorlanacağımı düşünürse sezaryen yapacak sanırım. Bebeğim daha küçük olsaymış 41. Haftayı bekleyecekmiş ama normal doğum şansını kaybetmemi istemiyormuş.
İyi kötü, artık bir tarih var elimde. En geç haftaya salı Allahın izniyle anne olacağım. Bebeğimin boyu uzunmuş, kilosu biraz da ondan dolayı fazlaymış. Bakalım kızım kendi mi gelecek yoksa suni sancı mı olacak?epidural alabilir miyim sun sancıyla birlikte dedim, 4 cm açıklıktan sonra alabilirsin dedi. Bebek büyük diye korkuyorum bir yandan da doktoruma güveniyorum, karışığım.
canım sakın ol tobrex al damlat yarın eczaneden, tobreks dogum anında tum bebeklerın gozune damlatılan bır ılaç bızım dogum rapırunda da yazıyor, cocuk drumuz dogumdan sonra verdı hatta bugunde soyledı yıne capak olunca kullan dedı eczaneye sor oda soyler, eger ılerlerse capak goz pınarları tıkanabılıyor buyuk oglumda yasadım baska ılac kullanmak zorunda kaldım
Canim aynisi arkadasiimin bebeginede old dr.cayi surmesini onerdi .gayette iyi geldi
Kizlar yarin dr.a hediye isini halletmek istiyorum dogum yapanlar ne aldi acaba yada sizler ne almayi dusunuyorsunuz bu arada dr.kadin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?