2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

cnm benim oğlumda huysuzluk olmadı ama ben ateş düşürücü vermiştim zaten hemşire ver demişti. belki de o yğzden sorunsuz atlattık umarım sizde kolay geçirirsiniz.

arkadaşlar doğum iznim bitmek üzere benim. heyet raporu almaya çalışıyorum ama sanırım o da biraz zor olacak. normal raporlar da 1 temmuza kadar yetmiyor. ücretsiz izin 6 ay mı alabiliyoruz 1 2 aylık alınamıyor mu. siz nasıl yapmayı düşünüyorsunuz okula başlasam daha bakıcı da bulamadım.

Canim beni unutmadigina cok sevinim.allah razi olsun senden.bebek nasil sen nasilsin?bugun asimiz vardi.sanirim asilarda sorun yok.ayin 13,de 2,ayimizi doldurduk ve dun aradilar saglik ocagindan bugun icin gelin dediler.daha surup vermedim ama azcik huysuz bugun. hic sallamadim sayilir ama bugun salliyorum dalgin uyuyamiyor yavrum yaaaa

Sanada cok tesekkur ederim arkadasim.bi sen bide kumpirella unutmamissiniz beni.cok sevindim gercekten.sen nasilsin?

canim ben ogretmen degilim, memurum. Benim dogum iznim 1 mayista bitiyor sanirim. Ardindan 1 aya yakin ucretli yillik izin alacagim. Sonrasinda da 2 yil ucretsiz izin, bebegime kendim bakmak istiyorum. Sonrasinda calistigim hastanenin kresi var, belki oraya veririm. Ucretsiz izne gelince, bildigim kadariyla 2 yil en fazla, ama sen ne kadar istersen alabilirsin, yani 1-2 ay da olur. Boyle yapanlari gordum ustelik memur bile degildiler, taseron sirkete bagli calisan veri giris elemanlariydi. Normal dogum izinleri bitince 6 aya kadar ucretsiz dogum izni haklari vardi, tanidigim biri 4 ay icin aldi.

Daha surup vermedim.sanirim ateslenmeden vermicem.daha ilk ateslenmesi olacak.hemen mudahale etmeyeyim.beklicem bakalim.ateslenirse oyle vereyim.

sağol canım o zaman ben de okul kapanana kadar ücretsiz izne ayrılırım. keşke dha fazla alsam da ben de senin gibi kendim bakabilsem çocuğuma. ama ev almıştık biz kredi çektik ve benim maaşım gidiyor yani eşimin maaşı kalıyo sadece onunla da hem kredi ödeyip geçinemeyiz. bakıcaz bir çaresine artık. teşekkür ederim.

Sanada cok tesekkur ederim arkadasim.bi sen bide kumpirella unutmamissiniz beni.cok sevindim gercekten.sen nasilsin?

iyiyiz canım çok şükür oğluşumda bende, yarın annemlere gitcem pazartesiye kadar ev işi, yemek yapmak yok herşey önüme gelicek inşallah:))) senin oğluna maşallah allah nazarlardan saklasın..benim oğlum 5700 gr boyu da 62 cm

Bizde asıdan geldik ayyy icim sızladı. İzin konusu etmisiniz benimde 20 mayısta is bası yapmam lazım valla ben hic rapor istemedim doktordan simdiye kadar utanıyorum ne diycem hasta olmadan nasıl rapor alıcam bilemedim hergün bunun gerginligini yasıyorum ve hic degil hazirana kadar rapor almalıyımki yerime gelen ogretmen sınavları yapıp notları girsin off yaaa

off bizde 25 nisanda vurulcaz siz yazdıkça ben korkuyorum. bende gitmeden ateş düşürücü versem mi diyorum. bide daha ateşi olmadan vermek hiç mantıklı gelmiyor. benim kız dayanıklı zaten ateşi falan çıkmaz

canım benim de 6 mayısta bitiyor. kadın doğum doktorum şaşırtıcı bir şekilde raporla destekliyecek hiç beklemiyordum içim rahat etti. artık seminer başlayana kadar gitmeyecem sonrada bebişim anneme teslim. bildiğim kadarıyla 1-2 ay ücretsiz izin alınıyor çünkü bende öyle yapmayı düşünüyordum.

benim eşimde ağlıyor diye hep veriyor bana hep ayaz uyurken işlerimi yapıyorum bitince işim hep uyanmasına denk geliyor.dinlenemiyorum allahtan gece çok nadirde olsa yardım ediyorr.doğuğundan beri tek ilgileniyorum annem 2 gün geliyorda uyuyorum..ama eşime diyorum al ilgilen alıştır kendine dioki büyünce alışır nasılsa buda beni sinir ediyor dinlenmeyi ayaklarımı uzata uzata kahve içmeyi ne kadar özledimm bilemeezsin çabuk büysün sıpalar :))

kilo ve boyumuz taamamen aynı cnm maşallah bebeklerimize..benim oğluşta perşembe olcak aşıları bakalım inş.sorunsuz gecer

canim ya nasil unuturum ki seni? Allah senden de razi olsun. Eminim yoklugunu benden baska fark edenler de olmustur,sadece dillendirmemistir.ben de son zamanlarda konusulanlara cok az katilabildim,hem topikte son anne oldugumdan ve yasanan problemleri henuz yasamadigimdan,hem de eskiden topikte en cok yazanlarin simdi burada olmayip yeni ve hic tanimadigim kisilerin gelmesinden dolayi.
ben iyiyim, bebek de iyi sukurler olsun. Yalniz kaldigimizda bazen beni cok yoruyor ve kucak istiyor,o da aksama dogru belimin cok agrimasina sebep oluyor. Annemi arayip gelmesi icin yalvariyorum ama bu kez de annemin kucaginda fosur fosur uyuyor ve beni mahcup ediyor: annem gelince oyle uslu oluyor ki sanki ben anneme tum anlattiklarimi uyduruyorum o zaman da anneme vallahi sen yokken boyle degil diye yeminler ediyorum
beni de su ikinci ay asilari simdiden dusundurmeye basladi. Birinci asiyi hastanede doktorumuz yamisti ve cok az aglamisti, ama ikinci boyle olmayabilir diye uyardi o zaman doktorumuz. Tuberkuloz asisi bulunamiyordu hastanelerde en son bildigim kadariyla. Istanbul anneleri, 2. Ay asilari nerede yaptirdiniz bu arada?

cok iyi anliyorum canim, bizim simdiki durumumuzu anlatiyorsun. Benim esim su an egitimde ve insallah bir aksilik olmazsa benim maasimin bittigi ay onun maasi iki katina cikacak gibi gorunuyor, ben de ona guvenip ucretsiz izin almayi planliyorum insallah bir mani olmazsa. Ayrica siz ogretmenlerin durumu farkli, sizde egitim yili diye birsey var. Ben de ogretmen olsam ucretsiz iznimi sonuna kadar kullanamayabilirdim cunku senin de cocuklarin da adaptasyonu onemli. Eylulde baslamayi tercih edebilirdim ben de. Ben sene ortasinda ise baslayabilirim ama sizde bu problemlere sebep olabilir.

ben ögretmen degilim sağlık çalısanıyım benim doğum iznim 8 şubatta bitti maleseff sağolsun doktorumla konuştum anlayışlı davrandı 1 ay heyet raporu verdi vermeseydi yıllık iznimi 1 ay kullanacaktım şimdi rapor arkasından yazdırdım direk iznimi yani 3 haziran iş başı yapıcam nasıl olucak bilmiyorum ( bakıcı sorunum yok memleketten annemi getirdim o bakıcak kızıma ama hiç durmuyo başkasında benim kucagımda uyumaya alıştı yatagına koyunca hemen uyanıyo nasıl bırakıp gidicem işe hiç bilmiyorummmm.eşimin kucagında bile durmuyo illaki ben kucaklayacagım sizin bebişlerdemi öyle yoksa benmi öyle alıştırdım acaba??

benim iznimde 10 mayısta bitiyor 44 gün de yıllık izin var 24 haziranda iş başı yapmam lazım. ben öğretmen değilim ama bizim de yeni yılımız eylülde başlıyo:) adli tatil sonrası eylüle kadar ücretsiz alayım diyorum rapor almak çok sıkıntı, en rahatı ücretsiz izin. bebişlerimiz en azından ek gıdaya geçmiş olsunlar.. birde kayınvalidem bakıcak oğluma, temmuzda ramazan ayı oruç tutacak kadın, günler uzun bitkin olucak o yüzden de işe başlamak istemiyorum.

Çok makul sebeplerin var canım, ek gıdaya geçilen dönem daha rahat olur gerçekten, ayrıca ramazanda kayınvalideni düşünmen de çok hoş. Bence de rapor almak, idarecilerle konuşmak filan çok sıkıntı, bana çok zor geliyor. Bir de o durumda aldığım maaş helal mi haram mı olur diye düşünmeden edemiyorum, neticede hasta değilim ama rapor alıyorum. Böyle yapanları asla eleştiremem ama ben hiç hasta değilken rapor almadım, içime başka türlüsü sinmiyor. hem etik değil, hem de helal kazanç değilmiş gibi geliyor.
Bu konuda mevzuatı bilen var mı, yani hasta değilken rapor almak diye birşey var kı haklarımızda, ben bilmiyor olabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…