2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Sevgili anne babalar, unutmayın ki her bebeğin farklı ve kendine özgü bir fiziksel, algısal ve sosyal gelişim tablosu vardır. Bu sebeple eğer bebeğiniz yukarıda bahsedilen gelişim aşamalarından bir kısmına henüz ulaşmadıysa gereksiz endişe ve korkuya kapılmayın. Eğer bebeğinizin gelişiminde dikkat çekici ölçüde bir problem olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza danışın. Bebeğinizin gelişim süreciyle ilgili en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Bence yorgunluktan bend tardu berkaramzda yatarken emzirdim ve uyudum bi kalktim aman uyuya kaldim emzirirken diye gogsumu toplamaya calsiyorummeger emzirmisim gogsumu toplamisim farkinda degilim tamamen yorgunluktan.bayadir kk a giremiyodum bugun seni ve oglunu merak eeiyodum tardu ya seslenirken bi an ahmet efe diyesim geldi bem iyice uctum yanii ;))

:)) sanırım benim olay da yorgunluktan biz iyiyiz canım dün yine sabahtan kan ve idrar verdik gecen haftada ultrasona girmiştik idrar yolu kanalında kalınlasma varmış dün akşam kan ve us sonuclarının hepsini doktorumuza götürdük gayet güzel dedi.biraz kansızlık varmış FERRUM diye damlaya baslattı..güneş ışığına ahmet efe'yi çıkartmamı söyledi..devit-3 damlaya da devam dedi hala poşet poşet ilaçlarla gezmeye devam yani..buna şükür napalım..bide izmirde bi hastaneye ahmetefe'nin kan örneğinden gönderecekmişiz polikistik hastalıgının tipini öğrenmek amaçlıymış..suan ki tedaviye katkısı olan bi sonuc değilmiş ama bundan sonraki gebelikte tekrarlayıp tekrarlamayacını öğrenmek içinmiş. yani bizde hersey aynı canım sen nasılsın oğluşun nasıl öpüyorum paşanııı

yorgun oldugumu hiç farketmiyorum gercekten ama sanırım dediğiniz gibi biraz kendime zaman ayırmam da gerekiyor..ahmetefe'nin kandaki potasyumunu düşürmek için ventolin veriyoruz evde..15gündür ahmetefe'ye ilaç vermedik dünkü kan sonucuna göre verilecekti..yani 15gün ilaç vermeden potasyumda ne kadar yükselme olacagına bakılacaktı..ve en basta doktorun dediği potasyumun aşırı oynaması ani kalp durmalarına soluk alıp vermesinde hızlanmalara neden olur demişti..şu son 15gündür biraz fazla uyusa acaba bişeymi oldu nefes alması nasıl kendinde bi değişiklik varmı sürekli diken üstündeyim..belkide bunlardan dolayı biraz da kafam doldu...yine de yanımızda ya cok sükür diyoruzz

Bu arada zayiflamalar nasil gidiyor.denize girmeyi dusunenvar m catlaklar gunes isinlari leke yapar mi arkadasim pentiden mayo almis korseli bende mi alsam bilemedim
Zayıflamak mı? O ne ki? Emzirirken kilo almalar nasıl gidiyor dersen ona cevap verebilirim :9:

geçmiş olsun cnm ama inşallah kanal tedavisidirde 10 15 yıl bilmiyorum artık uzun bi süre dişini kurtarırsın..benim bebiş ikinci olduğundan bende hamilelikte sorun çıkmasın diye kanal tedavilerim vardı normal dolguda onları tedaviden sonra korunmayı bırakmıştım..bebiş sorun olcak sanırım kanalda uzun sürüyo :26:unutmadan bn özelde yaptırdım tek iğne acısı yani çalışıyodum hafta sonuda devletde olmuyodu sigortaya gitmedim hiç oralarda nasıl bilmem sen özelemi gidicen cnm bakalım yarın ne dicek doktorun :26:
Canım sabah doktora gittim, aynen dediğin gibi kanal tedavisine razı durumdayım, dişimi kaybetme noktasına gelmişim. Dolgum düşmemiş, dişim kırılmış :5: Adam çekelim implant yapalım dedi ama hem kestirip atıyor gibi hissettim, tıpkı hemen ameliyat diyen doktorlar gibi hem de 30 yaşında implantlı olma düşüncesi çok rahatsız etti, öğleden sonra bir başka doktora daha görünüp fikrini alacağım.
tekrar okudum daa bir bebek bunları bilebilseydi , ( hele ki şu aşılar ve beslenme ile ilgili bölümleri ) 2-3 yaşından sonra sorularına cevap vermek ne kadar zorlaşırdı ... anam anam :) üstün yetenekli çocuklarla yaşam sürmek zor olsa gerek. düşünsenize soru soruyor cevabını bilmiyorsunuz :) ben zihinsel engelliler öğretmeniyim. bir zihinsel engelli çocukla yaşamak ne kadar kutsal ve meşakkatli ise sanırım bu üstün yetenekliler için de geçerli.
Canım ben de bir ara rehabiltasyon merkezinde çalışmıştım, işin gerçekten çok zor. bizzat yaşadım hatta 2 buçuk sene sonunda tükenme noktasına geldim, çünkü çok zor mesafe kat ediyorduk ve ben kendimi işe yaramaz hissediyordum. sonra kpss ile sağlık bakanlığına atandım. Allah önce o çocukların annelerine sonra da siz öğretmenlerine sabır versin. çok zor engelli çocuklar.. Emeğinizin karşılığı ödenmez gerçekten. Üstün zekalı bir çocuk için hiç bir zaman dua etmedim, onlar da diğer insanlarla kolayca ilişk kuramadıklarından yalnız ve mutsuz oluyorlar bence. Sağlıklı, hayırlı ve mutlu çocuklarımız olsun hepimizin.
Bu arada oğluşun çabucak iyileşir inşallah. Canı yanacak diye üzülme annesi, ne kadar küçük o kadar iyi diyorlar yaptıranlar. Tabi şimdi bize minnacık, savunmasız geliyorlar ama...

Herkese merhaba,
sürekli takip etsemde vakit bulup yorum yazamayan biri olarak umarım herkesin bebeği iyidir. Hacopoli inan her yazdığını gördüğümde içim sızlıyor Rabbim yardımcınız olsun ama kızının iyi olacağına eminim. İnşallah herşeyi atlatıp bu sıkıntılı günleri unutacaksınız.

Benim oğlum şuan 3,5 aylık oldu, ilk 5 gün sütüm 2 damlayı geçmediği için mama verdik. 1. ayında anne sütü ve 2 kere mama veriyordum ama oğlum sadece 700 gr almıştı. 2. ay doktor 3 kere mama vermemi söyledi ve 1,5 kilo aldı. o zamanda çok kilo almış dedi ve zorlamamamı söyledi. 3. ay kontrolumuzde de 1,100 gr almış günde bazen 1 bazen 2 kere mama veriyorum.3. ay kontrollerinde 6,700 gr kilosu, 62 cm de boyu çıktı. Sütüm arttı hamdolsun ama sütümün çok olucagına o kadar ınanıyordum kı cocuguma mama vermek sanki beni kötü anne yapıyodu. Yemediğim şey kalmadı, kutu kutu süt arttırıcı çaylardan, ısırgan çayı, rezene çayı, incir, komposto, bulgur pilavı vs ne varsa bol bol yedim, 1 haftada 1 damacana suyu tek başıma bitiriyordum ve fil gibi oldum maalesef. Şuan sadece arada malt içeçekleri varya onlardan içiyorum ve bol bol su tabiki.Hamdolsun oldukça arttı sütüm. Hamileyken hastanede beklerken bi anneyle muhabbet ediyoduk yanında biberonda sütü doldurmuş çocuğunu besliyordu. o aklıma gelip gelip ağlıyorum ki şimdi bile gözlerim doldu. Niye bunları yazdım bilmiyorum ama annelik çok zormuş , uykusuzluk vs bi zaman sonra alışıyosun ama yetememe duygusu maalesef insanı çok üzüyor. Şimdi oğlum maaşallah çok diri bi bebek, gelişimi çok çok güzel. Hamdolsun bu günümüze, şimdi anlıyorum mamanın zehir olmadığını ama ben kendi kendime zehir ettim resmen 2,5 ayımı :) Evlat sevgisi başka güzel annelik bambaşka güzelmiş ...

Birde benim size bi sorum olucaktı,Oğlum şubat 11 doğumlu ve yastığa yatırınca kendini kaldırıyo, ellerinden tuttuğumuzdan oturmak istiyo ama çok erken dimi daha. yastıkla yatıramıyoruz hiç bi şekilde.

Herkese merhaba,
sürekli takip etsemde vakit bulup yorum yazamayan biri olarak umarım herkesin bebeği iyidir. Hacopoli inan her yazdığını gördüğümde içim sızlıyor Rabbim yardımcınız olsun ama kızının iyi olacağına eminim. İnşallah herşeyi atlatıp bu sıkıntılı günleri unutacaksınız.

Benim oğlum şuan 3,5 aylık oldu, ilk 5 gün sütüm 2 damlayı geçmediği için mama verdik. 1. ayında anne sütü ve 2 kere mama veriyordum ama oğlum sadece 700 gr almıştı. 2. ay doktor 3 kere mama vermemi söyledi ve 1,5 kilo aldı. o zamanda çok kilo almış dedi ve zorlamamamı söyledi. 3. ay kontrolumuzde de 1,100 gr almış günde bazen 1 bazen 2 kere mama veriyorum.3. ay kontrollerinde 6,700 gr kilosu, 62 cm de boyu çıktı. Sütüm arttı hamdolsun ama sütümün çok olucagına o kadar ınanıyordum kı cocuguma mama vermek sanki beni kötü anne yapıyodu. Yemediğim şey kalmadı, kutu kutu süt arttırıcı çaylardan, ısırgan çayı, rezene çayı, incir, komposto, bulgur pilavı vs ne varsa bol bol yedim, 1 haftada 1 damacana suyu tek başıma bitiriyordum ve fil gibi oldum maalesef. Şuan sadece arada malt içeçekleri varya onlardan içiyorum ve bol bol su tabiki.Hamdolsun oldukça arttı sütüm. Hamileyken hastanede beklerken bi anneyle muhabbet ediyoduk yanında biberonda sütü doldurmuş çocuğunu besliyordu. o aklıma gelip gelip ağlıyorum ki şimdi bile gözlerim doldu. Niye bunları yazdım bilmiyorum ama annelik çok zormuş , uykusuzluk vs bi zaman sonra alışıyosun ama yetememe duygusu maalesef insanı çok üzüyor. Şimdi oğlum maaşallah çok diri bi bebek, gelişimi çok çok güzel. Hamdolsun bu günümüze, şimdi anlıyorum mamanın zehir olmadığını ama ben kendi kendime zehir ettim resmen 2,5 ayımı :) Evlat sevgisi başka güzel annelik bambaşka güzelmiş ...

Birde benim size bi sorum olucaktı,Oğlum şubat 11 doğumlu ve yastığa yatırınca kendini kaldırıyo, ellerinden tuttuğumuzdan oturmak istiyo ama çok erken dimi daha. yastıkla yatıramıyoruz hiç bi şekilde.

o kadar güzel yazmışsınızki maş. oğlunuza bendede durumlar tam tersi benim sütüm hemen geldi çok şükür birinci ay bebeğim 1,200 gr aldı ikinci ay sadece 600 gr almış sütüm yetmiyor dedi doktorumuz mamaya başladık başlamasına ama mamadada 500 gr falan aldı bir ayda benim sütümde kesildi işede başladım eskisi kadar emziremiyorumda günde 2 defa sağıyorum sadece denemediğim kalmadı benimde ısırgan çayını içmedim sadece şimdi bu malt lar varya onlardan içmeye başladım promalt ama gene bir değişiklik yok 2 göğüsümü birden sağıyorum 125ml anca çıkıyor bir seferde ne yapacağım ben kızlar bana bir yardımcı olurmusunuz doktorumuz kızdı bebiş az kilo aldığı için ve senin günde 800 ml süt sağman gerekiyor dedi ne yapacağım ben bide bu maltları günde kaç tane içmem lazım

Gecen hafta yine annemlere gittim giremedim.. gecmiste yapamadim ama son sayfsyi okudum kumpi gecmis olsun canimm.. ozlemi gorunce hemen kilo aklima grldi diyet nasil gidiyo ozlemcimmm...
Kizlar bu arada uzucu bir olay anlatmak istiyorumm .. teyzemin kixi dayimin oglu ile evli 6yildir cocuklari olmuyordu tup bebek denediler yine olmadi sonra rabbimin izni ile hamile kaldi bu hafta 40 haftasi idi ama pszar gunu uyandiginda brbek hareket etmiyomus hastaneye gitmisler ama malesef :(( cok cok uxuzulduk herkes perisan oldu. Omru okadar mis diyoruz..insallah tekrar hamile kalir ve sag salim kucagina alir evladini diye dua ediyorz.. allahima sukrediyorumm bebegim saglikli ve kucagimda diyee.. sizlerlede paylasmak istedimm ve dua etmenizi istiycemm :((

anneler benim oğlum 2 ay önce aşı oldu kolundaki yani verem aşısı yeni 2 haftadır kızarmaya kabarmaya başladı 2 gündürde iltifap akıyor sizce normalmi çok acıyormudur dr götürmem gerekirmi sağlık ocağındaki hemşireyi aradım ulaşamadım

anneler benim oğlum 2 ay önce aşı oldu kolundaki yani verem aşısı yeni 2 haftadır kızarmaya kabarmaya başladı 2 gündürde iltifap akıyor sizce normalmi çok acıyormudur dr götürmem gerekirmi sağlık ocağındaki hemşireyi aradım ulaşamadım

Canım bizim hemsiremiz bunun 6 ay ay boyunca olabileceğini normal olduğunu söylemişti. Banyo yaptırırken bastırmayın dedi

Son düzenleme:
kumpi hazır sen rüyadan konu acmışken bende paylaşmak istedim..
uzun zamandır sürekli gece ahmetefe uyansa da uyanmasa da kalkıp oturup sanki kucagımda cocuk varmış gibi sallıyormuşum ayaklarımı uzatıp sallıyormuşum hatta gecen gece tv karsısında uzanıp uyuya kalımıştım eşim üzerini değiştirip yat diye bikaç kez kaldırmış kalkıp koltuga oturmusum sanki cocuk kucagımdaymıs gibi yine kendimi falan sallıyormuşum eşime de kızmışım sus çocuk uyuyo demişim..sen biraz kucagında salla ben üzerimi değiştireyim deyip onun kucagına vermişim sonra geri gelip aglatıyorsun sen ver cocugu demişim sanki gercek cocuk varmış kucagımda gibi davranıyormuşum...dün gece de eşim gece vardiyasındaydı annem kaldı yanımda gece kalkıyormuşum yatagın üstünü açıp bebeğin bezini ıslak mendilini alıp yanıma koymusum annem napıyorsun demiş altını değiştircem cocugun demişim ama yarım saat önce değiştirdiğimi hatırlıyorum uyanıp ama diğer yaptıklarımı hiç hatırlamıyorum annem yat yerine diye bagarmış yatmışım..sabah kalktıgım da bebek bezleri yanımdaydı ve üzerimi cıkartmısım hangi ara yaptıgımı hiç hatırlamıyorum ama sadece atlet vardı uyandıgımda üzerimde bi süredir böyleyim sizce ne bu ya?
acaba sıyırmaya mı basladım :(

kendini çok yoruyorsun belli ki hem zihnen hem bedenen... efecik uyudugunda sen de mutlaka istirahat et. her şeyin iyi olacağına inan umutlu ve mutlu ol :) güzel günler sizinle olsun :)

Canım ben de bir ara rehabiltasyon merkezinde çalışmıştım, işin gerçekten çok zor. bizzat yaşadım hatta 2 buçuk sene sonunda tükenme noktasına geldim, çünkü çok zor mesafe kat ediyorduk ve ben kendimi işe yaramaz hissediyordum. sonra kpss ile sağlık bakanlığına atandım. Allah önce o çocukların annelerine sonra da siz öğretmenlerine sabır versin. çok zor engelli çocuklar.. Emeğinizin karşılığı ödenmez gerçekten. Üstün zekalı bir çocuk için hiç bir zaman dua etmedim, onlar da diğer insanlarla kolayca ilişk kuramadıklarından yalnız ve mutsuz oluyorlar bence. Sağlıklı, hayırlı ve mutlu çocuklarımız olsun hepimizin.
Bu arada oğluşun çabucak iyileşir inşallah. Canı yanacak diye üzülme annesi, ne kadar küçük o kadar iyi diyorlar yaptıranlar. Tabi şimdi bize minnacık, savunmasız geliyorlar ama...

3 seneyi bitirdm ben de özel çocuklarla. başlarda çok etkilendim. rüyalarıma girdi. 3 ay kadar ciddi gerginlikler yaşadım ama şuan iyiyim.hoş henüz işe başlamadım ya :) engelli çocuklarla yol katetmek gerçekten zor ama inan o özel çocuğa sadece göz temasını öğretmek bile dünyalar kadar sevindiriyor insanı :) Allahım hepsinin yardımcısı olsun, ailelerinin de ....

çok şükür sünnet oldu oğlum. kan alınırken ve lokal anestezi yapılırken hiç ağlamadı maaşallah. operasyon 15 dk sürdü. babası da ben de yanındaydık. ben ellerini tuttum yanındayım annem demek için beni hissetmesi için. babası da kameraya aldı . tek sıkıntımız ayaklarının tutulmasına kızdı biraz bir de acıktı son 5 dk mızmızlandı. ellerini, ellerimi emdi:) plastik eldiven şişirmişti asistan. onun parmaklarını emdi :) sıpa diyorum emzik veriyoruz almıyo ama o eldiveni şapır şupur emdi valla :) sonrasında ağladı biraz. emerken ıh mıh diye söylene söylene emdi :) şimdi uyuyor meleğim. bakalım geceyi nasıl geçiricez ... kumpir teyzesi iyi dileğin için teşekkür ederiz:)

Gecen hafta yine annemlere gittim giremedim.. gecmiste yapamadim ama son sayfsyi okudum kumpi gecmis olsun canimm.. ozlemi gorunce hemen kilo aklima grldi diyet nasil gidiyo ozlemcimmm...
Kizlar bu arada uzucu bir olay anlatmak istiyorumm .. teyzemin kixi dayimin oglu ile evli 6yildir cocuklari olmuyordu tup bebek denediler yine olmadi sonra rabbimin izni ile hamile kaldi bu hafta 40 haftasi idi ama pszar gunu uyandiginda brbek hareket etmiyomus hastaneye gitmisler ama malesef :(( cok cok uxuzulduk herkes perisan oldu. Omru okadar mis diyoruz..insallah tekrar hamile kalir ve sag salim kucagina alir evladini diye dua ediyorz.. allahima sukrediyorumm bebegim saglikli ve kucagimda diyee.. sizlerlede paylasmak istedimm ve dua etmenizi istiycemm :((
geçmiş olsun canım...rabbim kimseye evlat acısı vermesin...inşlh bugünleri atlatırlar , tez vakitte rabbim onları evlat sahibi etsn..
canım bizimkide yeni kızardı ama iltihap akması falan yok...istersen bi kontrol ettir..
çok şükür sünnet oldu oğlum. kan alınırken ve lokal anestezi yapılırken hiç ağlamadı maaşallah. operasyon 15 dk sürdü. babası da ben de yanındaydık. ben ellerini tuttum yanındayım annem demek için beni hissetmesi için. babası da kameraya aldı . tek sıkıntımız ayaklarının tutulmasına kızdı biraz bir de acıktı son 5 dk mızmızlandı. ellerini, ellerimi emdi:) plastik eldiven şişirmişti asistan. onun parmaklarını emdi :) sıpa diyorum emzik veriyoruz almıyo ama o eldiveni şapır şupur emdi valla :) sonrasında ağladı biraz. emerken ıh mıh diye söylene söylene emdi :) şimdi uyuyor meleğim. bakalım geceyi nasıl geçiricez ... kumpir teyzesi iyi dileğin için teşekkür ederiz:)
hayırlı olsun sünnetiniz...
Kızlar erteleyip durdum nazlandım filan ama bana diş hekimine gitme yolu göründü; bugün tıkınırken dolgum düştü. Altında da dişim acayip çürümüş. Yarın sabah 10 için randevu aldım. Çok korkuyorum yaaa, en çok da dişimin iflah olmamasından ve doktorun çekelim demesinden :18:

geçmş olsun,korkma diş çektirirken evde çektimizden daha azını çekiyoruz...çektir,kurtul...

gözünüz aydın maşallah delikanlıya:nazar:
ağrısı olursa fitil ver
dr bize fitil vermişti
bir defa vermiştik

çok geçmiş olsun. diş ağrısı çok zor. hamileliğimin 9. haftasında yakaladı beni illet. antibiyotikle idare ettik. sonra 7. ayımda bir başladı ki ağrımaya uyutmuyodu resmen. doğumdan 1 ay kadar sonra çektirdim kurtuldum. ilk defa diş çektirdiğim için çok korkmuştum ama o kadar da fena değilmiş. iğne acıtıyo elbette :S ama 2 gün sonra kuş gibi hafifledim resmen. sen de inşallah kurtulursun ağrısından...

gözünüz aydın maşallah delikanlıya:nazar:
ağrısı olursa fitil ver
dr bize fitil vermişti
bir defa vermiştik

çok tşkrler. allah razı olsun. ya hala uyuyor oğlum ya . eve gelince yarım fitil verdik. emdi uyudu emdi uyudu. hala uyuyor. gece uyutmuycak anlaşılan. gece ağrısı olursa yine versem mi fitil acaba ? bir de bu acısı ne zaman hafifler oğlumun ya.. öyle ağlıyor ki içim parçalanıyor :( normalde çok ağlayan bir bebek değil. ben de pek ağlatmıyorum aslında. uzmanlar bebeğiniz ağladığında kucağa alın. bu şekilde özgüvenleri gelişir diyorlar. büyüklerimiz de her ağladığında alma. o seni değil, sen onu terbiye edeceksin diyorlar. amaaaannn terbiye merbiye nasıl olsa birkaç ay sonra kucak istemeyecek. tadını çıkarıyorum ben de napiimm...

Back
X