2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
selam kızlar nasılsınız bebişlerde iyidir inş. kız deniz koysana kızının resmini bi bakammm profilde çok küçük göremiyorum kaç kilo birde kızın

cnm kızım 20 şubat doğumlu 20 mayıs 3 aylık kontrolde 7200dü sadece meme emiyo su bile vermiyorum 15gün önceki fotosu cnm bu fotoğraf makinasını bulunç 2 3gün öncekileride eklerim

amannn olsun cnm daha iyi kuş gibi kolların ağrımaz bari hem 6 kiloda normal sınırlardaki niye takıyosun sağlıkları yerine olsunda zayıf şişman ne fark eder

Bebekleriniz çok tatlı kızlar maşallah allah nazardan korusun. Benim kızımda 1şubat doğumlu dün aşımız vardı 7.300gram ve 66cm sizce boyu kilosu orantılımi:-/ 3.210gram 51cm doğdu 4.gün 3.140a düşmüştü bende sadece anne sütü veriyorum su vermeye yeni başladım.

orantılı tabi cnm gayet iyi boyuda kilosuda 5 ayda doğum kilosunun 2katı olmalıymış seninki 4.ayda geçmiş bile hemde anne sütüyle su nekadar veriyon cnm dmamacana suyumu bende vereyim rtık diyorum arada rezene verirken içmiş oluyoda sade su hiç vermedim

ben mama ile besliyorum ama tam ölçek kurallarına uyuyorum 8 aylık 3.550 doğdu sıpa doğuştan var bunda tosunlukk:)..14 şubat doğumlu
anammm benim kız yemiyorda kuzu iştahsız galiba anlamadım benim maş. tosunuma
anammm ben senin tontiş bacaklarını yerim kızzzzzz annnemmmm maş. anam maş.
amannn olsun cnm daha iyi kuş gibi kolların ağrımaz bari hem 6 kiloda normal sınırlardaki niye takıyosun sağlıkları yerine olsunda zayıf şişman ne fark eder

:) allah iyiliğini versin emi öyle tabii ama birazda tontiş olsun inş.

Ben damacana suyu kaynatıp soğutuyorum içiriyorum. Ama doğrumu yanlışmi yapıyorum bilmiyorum. Küçük suluga koyuyorum veriyorum eline ne kadar içerse zaten bi müddet sonra çıkarmaya başlıyo çok az 10ml anca içiyo

benim oğlumda 1 şubat doğumlu 3.015gram 49 cm doğdu 3 aylıkken 6.850 gram 62.5 boyuydu perşembe aşımız ve kontrolümüz var bakalım kaç kilo oldu sıpam bende sadece anne sütü veriyorum 2 aya yakın süredirkide suda veriyorum

sağlık ocakları nedense hep fazla tartıp fazla ölçüyor. Şahsen ben kendi sağlık ocağımızınkini dikkate almıyorum. her seferinde 500 gr fazla söylüyorlar. Sizinki dijital tartıyla tarttıysa süper:) boyu bile uzun ölçüyolar.

Maşallah canım benim kızımda 3.ayda 6600dü 61cmdi ben su vermeye daha yeni başladım on onbeş gün oldu herhalde:-/ ek gıdalara ne zaman başlamayı düşünüyorsun benim bu 2. Çocuğum ama inan ne yedircem neyle başlıycam bilmiyorum unuttum bu aylarda ne veriyodum

Dijital tartıydi bizimki doğru tartıyo 1.ay asisini sağlık ocağında yaptırıp aynı gün özele doktora gittim kalça ultrason için oradada kilosu aynı çıkmıştı. Sağlık ocağındaki boyu ve kilosunu iyi ölçmüyorlar dedim doktora ölçtü boyuda aynı çıktı eskiden evet sallıyorlardi bi iki senedir iyi. İlk kızımi doğru ölçmezler diye hep özele götürdüm 1yaşına kadar her ay gittik ama bu sefer sağlık ocağına gidiyorum memnunum. Evde benimde dijital tartım var kucağıma alıp tartıliyoruz oradada aynı çıkıyo

Bence hiç korkma hiç bir şey olmaz, soy bebişini rahatlasın yavrun, gör onunda hoşuna gidecek:)
Kısçemin geçen ay -3.ay kontrolünde- doktor " havalar ısınıyor artık ince giydir çok giydirme sen 1 kat giysiysen bebeğine 2 kat giydir" demişti. Bende ona göre 2 kat giydiriyordum taki 2 hafta öncesine kadar çünkü havalar çok ısındı ve evim çok güneş alıyor ve çok sıcak olmaya başladı. Senin evin gibi gece bile 26-27 dereceye çıktığı oluyor( derecem sürekli salonda)Ben de tek kat pamuklu penye sıfır kol yada askılı body giydiriyorum. Öğlen 12 ye kadar kısa pamuklu çorapla tutuyorum sonra akşam yatana kadar çıkarıyorum. Odasını 25 derecede tutmaya çalışıyorum ve aynı kıyafetle yatırıyorum.Dikkat ettiğim tek şey emzirdikten ve uykularından sonra kafasını ve sırtını müslin bezle silmek, yada bodysi nemlenmişse değiştirmek oluyor. Ayrıca ben ceryanda kalmadığı sürece cam kapı açıyorum. Çok bunalırsam klimayı açıyorum, çünkü ben hiç dayanamıyorum sıcağa.
Bugün doktora gittik 4.ay kontrolü için ; doktor bey kızımı cıbıl cıbıl görünce bayıldı işte bu havada bebek böyle giydirilir dedi ve kontrolünde sağlıklı buldu.Yukarıdakileri yapıyorum deyince çok memnun kaldı doğru buldu.25 dereceyi geçmesin mümkünse eviniz ve bebeğiniz odası dedi :)

çok moralim bozuk oğlumda aşırı idrar yolu enfeksiyonu çıktı yarında böbreklerine bakılacak inş bişi çıkmaz dua ediorum.ben urfadayım biliosunuz 15 haziranda ankaraya giidcez izne dr sünnetini bian önce yaptırın dedi ankaranın yabncısıyız eşimin ailesi var ankarada olup sünnet yaptıran varsa hastane ve dr ismi önerebilirmisiniz urfada yaptırmak istemiyorum

selam bız bu ay 400 gr aldık ve boyumuzu kurtarmadıgı ıcın ek gıdaya basladık, 1. gun 2 2.gun 4 3. gun 8 4. gun 16 kasık sabahtan 5.gun sabah 16 kasık + ıkındı 2kasık 6. gun sabah16 kasık + ıkındı 4kasık 8.gun sabah16 kasık + ıkındı 16kasık meyve suyu verıcem çilek karpuz kavun portakal harıc mevsım meyvelerınden olacak ben armutla basladım bugun 3. gunumuz bı sorun yok allaha sukur, ama tek meyve ıle balsıyoruz 3-4 gun tek basına aynı meyve verılecek kı bunye alısısn

meltem hayırlı olsun kuzuya sağlık versin bende elma suyu verdim ama iki defa verdim dr daha bişey vermemi istemiyor 5ci ayını bitirsin ver diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…