2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
çok moralim bozuk oğlumda aşırı idrar yolu enfeksiyonu çıktı yarında böbreklerine bakılacak inş bişi çıkmaz dua ediorum.ben urfadayım biliosunuz 15 haziranda ankaraya giidcez izne dr sünnetini bian önce yaptırın dedi ankaranın yabncısıyız eşimin ailesi var ankarada olup sünnet yaptıran varsa hastane ve dr ismi önerebilirmisiniz urfada yaptırmak istemiyorum:(

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

selam bız bu ay 400 gr aldık ve boyumuzu kurtarmadıgı ıcın ek gıdaya basladık, 1. gun 2 2.gun 4 3. gun 8 4. gun 16 kasık sabahtan 5.gun sabah 16 kasık + ıkındı 2kasık 6. gun sabah16 kasık + ıkındı 4kasık 8.gun sabah16 kasık + ıkındı 16kasık meyve suyu verıcem çilek karpuz kavun portakal harıc mevsım meyvelerınden olacak ben armutla basladım bugun 3. gunumuz bı sorun yok allaha sukur, ama tek meyve ıle balsıyoruz 3-4 gun tek basına aynı meyve verılecek kı bunye alısısn

Hayırlı olsun ek gıdaları :) Ayrıca afiyet olsun bebişine, yarasın vitamin, şifa, sağlık olsun :) Bu verdiğin ölçüler çay kaşığı değil mi? Bugün benim kızımında 4.ay muayenesi vardı kilosu ve boyu normal olduğu için önermedi doktoru ek gıdayı. Ben de şimdiden merak ediyorum 6.ay dolunca ek gıda nasıl vereceğim, ne yedireceğim diye :)

meltem hayırlı olsun kuzuya sağlık versin bende elma suyu verdim ama iki defa verdim dr daha bişey vermemi istemiyor 5ci ayını bitirsin ver diyor
sagol canım bızım formul mamaya baslamamız gerekıyor du 1 kılo eksıgımız var cunku , ama vermek ıstemedı bu ayı meyve suyu ıle atlatıcaz ınsallah

meraba anneler eskiden aradada olsa yazardım hiç olmadı yazışmalarınızı okurdum. ama 2 oğluşla gerçekten zor oluyo üstelik gelen giden bitmedi... ben 1 ay önce oğluşum biraz az kilo almış demiştim kucağımda sallayarak zorla emdiriyodum süt var ama gazdan dolayı emmiyor demiştik meğer idrar yollarında üreme yani enfeksiyon varmış kuzumun kültür testinde çıktı doktorda ilaç yüklemesi yapmadan bir daha test tekrarlıyalım yine çıkarsa iğne ile antibiyotiğe başlancak. aman kızlar sırf bunun için buraya girip yazmak istedim her bebek aynı durumdan emmek istemez ama benimle aynı sorunu olan anneler için kültür testi yaptırın derim bu ay sadece ve sadece 200 gram almış emişi zordu demiştim çünkü 5 dk emerken kafayı çekiyo bir daha sokamıyorum ağzına bende pompayla sağdım 2 saatte yarısı içine yarısı dışına içti ... eğer ikinci testte doğrularsa inşallah antibiyotik tedavisiyle çabucak toparlanır yavrum... :25:

Canimm bende cok uxun zamandir ayni seyi yasiyorumm.. emzirebilmek icin mucadele ediyorumm..paylasimin icin cok yesekkurler ... hemen yarin yaptircam tahlili bakalimm ne cikacak bizimkisinde...

Sevyeter cok sevindmm insallah hep tutmaya devam eder..darisi hocopoliye ve nz ye insallah...

Hayırlı olsun ek gıdaları :) Ayrıca afiyet olsun bebişine, yarasın vitamin, şifa, sağlık olsun :) Bu verdiğin ölçüler çay kaşığı değil mi? Bugün benim kızımında 4.ay muayenesi vardı kilosu ve boyu normal olduğu için önermedi doktoru ek gıdayı. Ben de şimdiden merak ediyorum 6.ay dolunca ek gıda nasıl vereceğim, ne yedireceğim diye :)
tesekkur ederım , 68 cm 7400 kılomuz 8200 gr olmamız lazımdı ama kurtarmıyor kılomuz , mama kasıgı ıle verıyorum canım 16 kasık ınce bellı yarım cay bardagı kadar oluyormus

tesekkur ederım , 68 cm 7400 kılomuz 8200 gr olmamız lazımdı ama kurtarmıyor kılomuz , mama kasıgı ıle verıyorum canım 16 kasık ınce bellı yarım cay bardagı kadar oluyormus

Anladım teşekkür ederim bilgi için maşallah bebişin bayağı uzunmuş benim kısçem yanında yavru kalıyor :) 2 şubat doğumlu kıızım, 62cm boy kilo 6700 şimdi gözüme az göründü, seninkinin yanında :)

Anladım teşekkür ederim bilgi için maşallah bebişin bayağı uzunmuş benim kısçem yanında yavru kalıyor :) 2 şubat doğumlu kıızım, 62cm boy kilo 6700 şimdi gözüme az göründü, seninkinin yanında :)
25 ocakta dogduk 4170 gr 52 cm dogduk , zaten nerdeyse + 1 ayla baslamıs gıbı dogduk , cızelge yuksekte olunca bu rakamlar kurtarmıyor tabı bıı :(:nazar::nazar::nazar::nazar: senın kuzuna da aslında gayet ıyı olculerı sen bakma bıze dedıgım gıbi bız + yla basladık

tek tek alıntı yapamadım bizim için dua eden arkadaşlardan allah razı olsun çocuklarınızı size bağışlasın inş bugün gittim eeg mizi sordum çıkmış.. dedi hafif bozuk ama çok önemli değil ama ilaca devam dedi 1 ay sonra kan idrar tahlillerimiz belli olucakmış araştırıyorlar ilaç ağır geliyor biraz uykuda yapıyor zavallıma (sevyeter )geçmişolsunda diyemedim sana ama okudum düzelmiş galiba hadi gözün aydın cnm

haftasonu ananeye gittik yazlığa stres attık azcık kuzumla:nazar: $Görüntü2093.webpbuda hastanedeki hali $Görüntü2091.webp$20130528_214211.webp

kızlar bi mucize oldu oglumun ellerinden tutup kaldırdıgımızda bası taaa beline degiyordu basını kaldıramıyordu ama 1 saatttir deniyorum massallah kendi kendine kafayı cekiyor ve elleriyle beraber kafasıda geliyor oturma pozisyonuna mutluluktan cıldıracam dua eden tüm arkadaslarmdan allah razı olsun diyorum insallah herzaman yapabilir cok mutluyum yaaa anlatamam dr bile normal degl 4 ay bitmiş tutması lazımdı deyip bizi nerelere sevk etti insallah herzaman tutar bide sonuclar temiz gelir de insallah tam kafam rahat eder ya yine yapıyorum yine kaldırıo basını mucize yaaa allahım diger hasta bebişlerimizede bu mucizeyi yasatsın insallah.acaba bidaha yapamazmı die tekrar tekrar yapıyorum ama kaldırıo

canım benimmm cok sevindim inan ki ya rabbim hepimizin yüzünü güldürsün herzaman inşallah..dualarını hiç eksik etme

sağlık ocakları nedense hep fazla tartıp fazla ölçüyor. Şahsen ben kendi sağlık ocağımızınkini dikkate almıyorum. her seferinde 500 gr fazla söylüyorlar. Sizinki dijital tartıyla tarttıysa süper:) boyu bile uzun ölçüyolar. :34:

AYNEN KATILIYORUM SANAcnm sağlık ocağı ölçümleri sağlıksız doktorumuzdan 2 gün sonra 500gram fazla tarttılar dokktor tamamen çıplak ve dijital tarttı sağlık ocağı kıyafeti çıkarma tenezzülünde bulunmadı

Bence hiç korkma hiç bir şey olmaz, soy bebişini rahatlasın yavrun, gör onunda hoşuna gidecek:)
Kısçemin geçen ay -3.ay kontrolünde- doktor " havalar ısınıyor artık ince giydir çok giydirme sen 1 kat giysiysen bebeğine 2 kat giydir" demişti. Bende ona göre 2 kat giydiriyordum taki 2 hafta öncesine kadar çünkü havalar çok ısındı ve evim çok güneş alıyor ve çok sıcak olmaya başladı. Senin evin gibi gece bile 26-27 dereceye çıktığı oluyor( derecem sürekli salonda)Ben de tek kat pamuklu penye sıfır kol yada askılı body giydiriyorum. Öğlen 12 ye kadar kısa pamuklu çorapla tutuyorum sonra akşam yatana kadar çıkarıyorum. Odasını 25 derecede tutmaya çalışıyorum ve aynı kıyafetle yatırıyorum.Dikkat ettiğim tek şey emzirdikten ve uykularından sonra kafasını ve sırtını müslin bezle silmek, yada bodysi nemlenmişse değiştirmek oluyor. Ayrıca ben ceryanda kalmadığı sürece cam kapı açıyorum. Çok bunalırsam klimayı açıyorum, çünkü ben hiç dayanamıyorum sıcağa.
Bugün doktora gittik 4.ay kontrolü için ; doktor bey kızımı cıbıl cıbıl görünce bayıldı işte bu havada bebek böyle giydirilir dedi ve kontrolünde sağlıklı buldu.Yukarıdakileri yapıyorum deyince çok memnun kaldı doğru buldu.25 dereceyi geçmesin mümkünse eviniz ve bebeğiniz odası dedi :)

tamam cnm bende yavaş yavaş soymaya başlıyım kuzumu bugün yarım kollu badi bide ince tulum giydirdim bakalım

Kizlar aranizda medela sut pompasi kullanan var mi. Benimkinin motoruna sut kacmisti. Cekmiyor simdi.sagamadim. garantiye vermeden yapabilecegim bir sey var mi?

tamam cnm bende yavaş yavaş soymaya başlıyım kuzumu bugün yarım kollu badi bide ince tulum giydirdim bakalım

Biz 15 gündür tek kata düştük. Gündüz sadece tek sıfır yada yarım kollu badi, uyurken üzerine penye battaniye; gece yatarken de tek uzun kollu badi ile eşortman altı giyiyoruz, uyurken üzerine penye ve polar battaniye. Ben çoraplarını gece gündüz çıkarmıyorum. Evde camlarımızı da esmeyecek şekilde açık tutuyorum.

Arkadaşlar miraç kandiliniz mübarek olsun, Allah ettiğiniz tüm duaları kabul etsin. Hasta olan bebişlerimize sağlık sıhhat versin, bebişlerimizi bize bağışlasın, onların acılarıyla sınamasın inşallah. Âmin

Back
X