- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.721
masallah canım kızınaİnşallah canım, çok teşekkür ederim. Kızım 6 martta doğdu, aslında şu anda çoğu doğum kilosu, 4364 gr doğmuştu. Şu an gayet normal görünüyor yani, doktorumuz da normal dedi. Daha önce doğum kilosunu duyanlar bebeğimi görünce "gayet normalmiş, biz de iri sandık bebeğini' filan diyorlar, bazen bozuluyorum. Hele geçenlerde iki arkadaş bebeğim gayet de normal doğumla doğabilirmiş filan gibi fantastik şeyler söylediler :)) bunu söyleyenler bekar bu arada. Gelirken de koca koca giysiler getirmişler,biz bebeğini büyük sandık filan dediler. Ben de gittim değiştirdim.
canım suçlama kendini, valla ben de kızımın bezine o kadar dikkat etmeme, en iyi ürünleri kullanmaya çalışmama rağmen giraz pişik oldu. Ben de iyi bakamadım diye üzüldüm başta, insanın aklına ilk o geliyor ama doktorum oluyor öyle bazen, olursa geçmesi uzun sürerse travokort kullanırsın dedi. Neticede doktorların bebekleri bile pişim olabiliyor, kendimize haksızlık etmeyelim.
Oyun halısında bizimki de acayip dönüşler yapıyor, önce bacaklarını komple havaya kaldırıyor, sona popyu sağa ya da sola deviriyor, böyle yapa yapa bir bakıyoruz ki dönmüş
valla canım ben de seni 79 yazınca 79 doğumlu sandım, tabi 4 çocuğun olduğunu bilmemin de etkisi var bunda. Yaşıtmışız seninle, ama senin 4. Çocuğun, benimse ilk çocuğum. Senden bir on yaş sonra evlenmişim
o ne öyle yahu? Karantinaya alsalarmış o zaman? Böyle saçmalık olur mu? Bence sağlık bakanlığına şikayet maili göndermelisin.
masallah hayelcim senin 4 çocuğun mu varkumpicim ayrıldığınız gibi kavuşun eşinle...zor bi durum..40 günde çokmuş...allah sabır versn sana...bol bol gülşenin yatcaz kalkcaz ,yatcaz kalkcaz,yatcaz kalkcaz ordayım şarkısını dinlersn artık:))
masallah hayelcim senin 4 çocuğun mu var
tecrübeli annenin hali başka vallahi
nasıl basaçıkıyorsun yaramazlarla
benim 4 çocuğum olsa bu saatlerde çoktan bitap düşmüş olurdum sanırım
ben tek çocukla akşamı zor ettim bi namaz kılsam da yatsam diye düşünüyorum şu an
masallah sana
CNM ben ek gıdaya gecmedim daha ama sen havuc deyince aklıma geldi ablamdan biliyorum cocuk biraz turunculasırsa korkma sakın havucu biraz fazla tüketince bikac gün kerotenden dolayı bebegin rengi turunculasabiliyo biraz hbrin ola :ddoğru diysun canım muzun suyu çıkmazda yani onun gibi tatlı meyveler demek istedi galiba püreye geçişimizde veririz artıkın...bende bugün havuç suyu verdim valla elmadan daha çok sevdi denemeni tavsiye ederim
Aynı arkadasıma oldu o da 20martta falan dogum yaptı ilginc yaTv den konusmussunuz, Ben de işim oldugu zaman baska turlu durduramazsam tv ye dikkatini cekiyorum..
Bugun beni aile sagligi merkezinden aradilar. Pers gunu mehmet keremin bobrek ultrasonu icin hastahaneye gitmistik. Bizim orada bulundugumuz saatlerde orada bi kizamik hastasi varmis ve ondan kan alinmis. Siz ve bebeginiz de tehlike altindasiniz dediler :) gelip sizden kan almamiz lazim dediler. Ogleden sonra evime gelip benden kan aldilar. Antikorlara bakacaklarmis. Kizamik olup olmadigimi tespit edeceklermis. Eger gecirmemissem bebegime serum tedavisi uygulanabilirmis..
evde buyuk cocuk olmasi Cok Iyi oluyo gercekten. Dun eltimin oglu bendeydi, 5 yasinda. Ben toz aldim o kuruladi :) yege Ben mehmet keremi oyalayim Sen islerini yap diyor :) ve aksama kadar bana zorla su icirdi. Yenge , mehmet kereme sut olsun diyo :)yaa canım 4 çocuk doğurdum ama ilkim 20 günlükken öldü...çocuklarım biri 11,biri 8 yaşında,bide miniğim var işte...oğlanlarımın bi ağırlığı olmuyo artık,yardım bile ediyolar...onlar kızımla oynarken yemeğimide yapıyorum,temizliğide,namazıda kılıyorum...erkende yatarlar..böyle işte...yorgunluk olmuyo değil ,oluyo tabikide..ama el birliğiyle hallediyoruz işte...
Sagol canim tesekkur ederim :) giderek guzellesiyo bebeklerimiz :)hatiiicee avatar resmine bayıldım maşallah sübhanallah oğluşun ne tatlı çıkmış
senı en ıyı ben anlarım bu topıkte bana da yaptılar aynısını 4170 gr dogdu 1 haftalıkken arkadasım geldı gormeye 4 aylık bebegı vardı 2800 dogmustu , nası 4 kılo bu bebek kucuk gozukuyor dedı , bende fıl yawrusu dogurmadım sonucta alt tarfı senınkınden 1 bucuk kılo fazla dedımİnşallah canım, çok teşekkür ederim. Kızım 6 martta doğdu, aslında şu anda çoğu doğum kilosu, 4364 gr doğmuştu. Şu an gayet normal görünüyor yani, doktorumuz da normal dedi. Daha önce doğum kilosunu duyanlar bebeğimi görünce "gayet normalmiş, biz de iri sandık bebeğini' filan diyorlar, bazen bozuluyorum. Hele geçenlerde iki arkadaş bebeğim gayet de normal doğumla doğabilirmiş filan gibi fantastik şeyler söylediler :)) bunu söyleyenler bekar bu arada. Gelirken de koca koca giysiler getirmişler,biz bebeğini büyük sandık filan dediler. Ben de gittim değiştirdim.
Meltem normal dogurmakla bitiyomu sanıyosun sen. Ben normal ve zor bir dogum yaptım 20ye yakın dikisim var hala klozete oturunca agrıyor hala esimle birsey yasayamıyorum ve görümcem karsıma gecmis hıh seninki bisey degil benim dogumum söyle byleydi demezmi dogurdugumun ertesi günü popomu biryere degdiremezken. Yani insanoglu coook degisik hep bi ben ben bensenı en ıyı ben anlarım bu topıkte bana da yaptılar aynısını 4170 gr dogdu 1 haftalıkken arkadasım geldı gormeye 4 aylık bebegı vardı 2800 dogmustu , nası 4 kılo bu bebek kucuk gozukuyor dedı , bende fıl yawrusu dogurmadım sonucta alt tarfı senınkınden 1 bucuk kılo fazla dedımbuyuk oglum 40 haftalık 4350 gr dogdu ve dr um asla normal doguramazsın dedı sonucta kılo kadar kafa capı ve catı mesafesı de onemlı onu normal dogursam ruzgarı doguramazdım yıne de cunku 38 haftalıktı 40 ı beklesem 5e yaklasacaktı hangı dr bu rıskı alır ki?? bı de kıme neeee beee nası dogurdugumuz
bu arada allah kavustursun kocana
kızlar kımdı unuttum kızamık tehlıkesı atlatan bebısımızde ınsallah vırus kapmamıstır
su verme konusunda hayatın bebek suyunu verıyorm cesme suyum cok kıreclı damacana acabaya dustum aya uzun gıdıyo 6 lı sıse
canim evet bu konuda birbirimizi cok iyi anlayabiliriz gercekten, benim kizimin boyu da uzun oldugundan millet kilosunu duyunca konduramiyor. Isin garibi ne biliyor musun, senin de benim de doktorlarimiz bebeklerimizin iri olduguna hukmetmisken, isi bu olmayanlarin fikir beyan etmesi. Benim doktorum kizimi 'tosuncuk kizim geldiiiiii' diyerek karnimdan cikardi, sonraki kontrollerimde de hep tosuncuk kiz diye sevdi. O bile yuzlerce dogum yapmis biri olarak bunu uygun goruyorsa size ne oluyor?bana da doktorum dogum sonrasi iyi ki sezaryene almisim seni dedi, normal dogursaymisim mahvolurmusum, icim de varis dolmus zaten, bebegim de inmemisti, sancim yoktu vs. Bana hala normal dogursaydin vucuduna sezaryen kadar zarar vermezdin diyor bir tanesi. Beni kesip yapistirmislar onun ifadesine gore.aynen benim doktorum da o kiloyla dogumla ilgili risk almak istemedi. Kizimi normal dogumla dogurmak belki vucuduma daha az zarar verirdi ama psikolojime nasil zarar verirdi, onu dusunmek bile istemiyorum. Arkadasina da iyi demissin, bence ona da yeni dogum yaptiginda 'ufacik bebek dogurmussun' diyen cok olmustur, o da senin bebegine oyle diyerek nefsini tatmin etmeye calisiyordur herhalde, aklima baska birsey gelmiyor.senı en ıyı ben anlarım bu topıkte bana da yaptılar aynısını 4170 gr dogdu 1 haftalıkken arkadasım geldı gormeye 4 aylık bebegı vardı 2800 dogmustu , nası 4 kılo bu bebek kucuk gozukuyor dedı , bende fıl yawrusu dogurmadım sonucta alt tarfı senınkınden 1 bucuk kılo fazla dedımbuyuk oglum 40 haftalık 4350 gr dogdu ve dr um asla normal doguramazsın dedı sonucta kılo kadar kafa capı ve catı mesafesı de onemlı onu normal dogursam ruzgarı doguramazdım yıne de cunku 38 haftalıktı 40 ı beklesem 5e yaklasacaktı hangı dr bu rıskı alır ki?? bı de kıme neeee beee nası dogurdugumuz
kızlar kımdı unuttum kızamık tehlıkesı atlatan bebısımızde ınsallah vırus kapmamıstır
su verme konusunda hayatın bebek suyunu verıyorm cesme suyum cok kıreclı damacana acabaya dustum aya uzun gıdıyo 6 lı sıse
ayni seninki gibi bir tanidigim var, normal dogumla 3900luk bir bebek dogurdu. Vucudu dikisleri kabul etmemis vs., sonrasinda perisan olmus filan. Baska bir yakin arkadasim da 3750lik bebegi vakumla dogurdu, cok zor oldu dogumu,salakmisim sezaryen olmamisim diyor. Tabi normal dogum en guzeli ama normal bir bebegi normal dogurmak diyelim buna. Durumuna uzuldum canim, tuvalete oturunca hala aci cekmen cok uzucu. Sezaryen o acidan rahat, bir de habire kac cm acilman var diye bakilmamasi acisindan.Meltem normal dogurmakla bitiyomu sanıyosun sen. Ben normal ve zor bir dogum yaptım 20ye yakın dikisim var hala klozete oturunca agrıyor hala esimle birsey yasayamıyorum ve görümcem karsıma gecmis hıh seninki bisey degil benim dogumum söyle byleydi demezmi dogurdugumun ertesi günü popomu biryere degdiremezken. Yani insanoglu coook degisik hep bi ben ben ben
Meltem normal dogurmakla bitiyomu sanıyosun sen. Ben normal ve zor bir dogum yaptım 20ye yakın dikisim var hala klozete oturunca agrıyor hala esimle birsey yasayamıyorum ve görümcem karsıma gecmis hıh seninki bisey degil benim dogumum söyle byleydi demezmi dogurdugumun ertesi günü popomu biryere degdiremezken. Yani insanoglu coook degisik hep bi ben ben ben
Bana ikinciye daha kolay dogurursun dedi halbuki dogumumdan sonra 1.5saat sürdü bana yapılan dikis ve parca yapısıklıklarından dolayı kurtaj yapıldı ve ben hala rüyalarımda dogumumu görüyorum baya bi sene gecmeliki 2. yi düsüneyim yas zaten 30 40ımda 2. yapcam bu gidisleBende normal dogum yaptim ama dr ikinciye normsl yapamazsin dedi.. idrar torbamm sarkik cunku.. cok inat ettim normal olacak diye ama hic bit artisi yok sadece gobek gitti o kadar(((
Bu arada kumpicimm allah kavustursun daha iyi iste annen bebise baksin sen uyu sabahlarii ooohhh :)))
Birde ek gidadan bahsediliyoo benim oglumm 7 hszirsn itibari ile 4 syligiz..2gafta once 6600 gr 67 cm di cok uzuldumm dr yogurda baslamak istedigimi soyledim ok dedi 1 haftsdir yogurt veriyorumm..2 gune bir aoc nin gunluk sutuyle mayayliyorumm ara ogunlerde cok iyi oldu carsamba asisi var bakalimm kilo slmis mii cok uzuluyorum sanki hic buyumuyo gibi(((
Bizde var kizamik tehlikesi. pazartesi belli olacak. ararlarsa sorun var demektir.ins aramazlarsenı en ıyı ben anlarım bu topıkte bana da yaptılar aynısını 4170 gr dogdu 1 haftalıkken arkadasım geldı gormeye 4 aylık bebegı vardı 2800 dogmustu , nası 4 kılo bu bebek kucuk gozukuyor dedı , bende fıl yawrusu dogurmadım sonucta alt tarfı senınkınden 1 bucuk kılo fazla dedımbuyuk oglum 40 haftalık 4350 gr dogdu ve dr um asla normal doguramazsın dedı sonucta kılo kadar kafa capı ve catı mesafesı de onemlı onu normal dogursam ruzgarı doguramazdım yıne de cunku 38 haftalıktı 40 ı beklesem 5e yaklasacaktı hangı dr bu rıskı alır ki?? bı de kıme neeee beee nası dogurdugumuz
uffff bu dunyada zaten sen ne cektın ben daha cektım ajitasyonu kafası yasayan ınsanlardan nefret edıyorumMeltem normal dogurmakla bitiyomu sanıyosun sen. Ben normal ve zor bir dogum yaptım 20ye yakın dikisim var hala klozete oturunca agrıyor hala esimle birsey yasayamıyorum ve görümcem karsıma gecmis hıh seninki bisey degil benim dogumum söyle byleydi demezmi dogurdugumun ertesi günü popomu biryere degdiremezken. Yani insanoglu coook degisik hep bi ben ben ben
Kızlar takipteyim, inşallah siz ve bebekleriniz iyisinizdir. Enfeksiyonlu bebişlerimize çok geçmiş olsun diyorum.
topiğin son annesi olduğumu iyiden iyiye hissetmeye başladım, ek gıdalar vs.bizde henüz başlanmadığı için. Ama sizi okumak, önden bilgi sahibi olmak iyi oluyor.
dün biz de 3 ayımızı tamamladık ve doktorumuza gittik. Bu ay 650 gr almış kızım, şu anda 65 cm ve 6450 gr. Geçen ay 700 gr almıştı. Doktor anne sütüne aynen devam dedi. Bende son sıralar en çok işe yarayan şey bizim köyde yarma derler (aşurelik buğdayın bir değirmende öğütülerek ufalanmışı oluyor) onunla yaptığım bir çorba,doğal malt gibi oluyor resmen. yanına da taze soğan tüketmek. Gün içinde mutlaka ayran ve limonata da içiyorum.. Karpuz sezonunu da gün itibariyle açtım, şansıma lezzetli bir karpuz geldi. Bunlar şimdilik idare ediyor, bakalım bu ay neler olacak.
tv ben de bazen kontrollü olarak izletiyorum, mesela bugün akşam yemeği sırasında koydum tv nin önüne 10 dk kadar. Trt çocukta arımaya'ya var ya, ben de bayılıyorum zaten. Sanki anlıyormuş gibi, o kadar güzel izledi ki, gülücükler atıyor, aguluyor izlerken. Hiç tv göstermeyenleri takdir ediyorum, şahsen ben yapamıyorum, 10-15 dk onunla ilgilenemeyeceğim zamanlarda tv açtığım oluyor. Gerçi son zamanlarda hayatımızı kurtaran bir ürün oldu size de göstereyim;
En ucuz Playgro Mutlu Çiftlik Işık Ve Sesli Oyun Halısı Fiyatı : 104.25 TL
halının sesli ışıklı parçaları çok dikkatini çekiyor, gülüyor, heyecanlandıkça tekmeler atıyor filan, çok sevimli oluyor. Çoğu zaman bunda vakit geçiriyor, mutfakta da anakucağına koyup yanıma alıyorum, yemek yaparken beni izlemek hoşuna gidiyor sanırım. Dikkat çekici rengi olan herşeyi kızıma gösteriyorum, pembe mutfak kaplarımı, kırmızı kapya biberleri, turuncu havuçları vs.
biraz canım sıkkın aslında, eşim işi sebebiyle yarın ispanya'ya gidiyor ve 40 gün ayrı kalacağız. Asıl lohusalık benim için şimdi başlıyor sanki. Kayınvalidem, annem nöbetleşe benimle kalacaklar. Kızım vaktimi dolduracak elbet, ama eşimle hiç böyle ayrı kalmamıştık. İnşallah düşündüğümden kolay geçer.
Kızlar biliyorsunuz eşim dün gitti ve kayınvalidem benimle kalıyordu onun yokluğunda
dun esimin gidisiyle kayinvalidem iyice uzuldu ve uzuntusunden evimin tozuna,daginikligina ve kirine takti kafayi (bu arada gelip evimi gorseniz ne kadar abarttigini,evin gayet normal oldugunu gorursunuz). Kendisi zaten takintilari sebebiyle yakin zamana kadar ilac kullaniyordu ve bir ay kadar once kut diye ilaclar bende kilo yapiyor diyerek birakti. Dun evin kirlenmis oldugunu bana birkac kez soyledi. Butun gun hasta gibi yatti, kollarim kalkmiyor, sitma olmus gibi usuyorum, midem bulaniyor filan dedi durdu. Ben de gece isterse evine gidebilecegini, benim abimde kalabilecegimi, benim icin kendini zorlamamasini kibar bir dille anlatmaya calistim.
Sabah 7de kayinvalidem geldi, beni uyandirdi, hazirlanmis gidiyormus. Sabaha kadar uyuyamamis, evim cok daginik oldugundan hasta olmus, emre'sinin boyle bir evde yasamasina cok uzulmus. Gezeyimmis, ama gezmem bitince ya evi kendim toplayayimmis ya da kadin cagirip yaptirayimmis. Evimin her yeri dolapmis, ama cekmecelerim filan darmadaginikmis.
Soklardayim, nutkum tutuldu, cevap bile veremedim,kaldim oylece.
Dun bana diyor ki, mutfakta yerde bir bezim olsunmus, hergun sileyimmis. Camlarimin onu pismis, o oralari hep temizlermis vs vs. Ya benim evim kardesim, ne karisiyorsun???
cok sinirliyim, bana yapilan haksizlik, iftira. Ben evimi her hafta siler supururum. Yaz diye camlari aciyorum, tozlanip pisleniyor ne yapayim? Takintili gibi evle ugrasmami bekliyor. Bir de diyor ki senin bebegin uslu, sen yine isini yapabilirsin.
en kotusu, esim beni rahatlatmiyor, kayinvalidemin bu takintili hali esimi de cok titiz yapmis, onunla da hep tartisiriz bu meseleler yuzunden. Kayinvalidemi destekleyecek laflar ediyor. Cok mutsuzum kizlar, sutume birsey olacak diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?