- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.741
ayyyyyyyyyy tam obsesıf kısılıkkkkkk , kesınlıkle ılaclarını kullanması lazım , ben senın yerınde olsam 15 gunde 1 kadın alırım madem esınde bu kadar temız se eger hıc stres olma kayınvalıdene bısey demıyorum bellı kı hasta zatenKızlar biliyorsunuz eşim dün gitti ve kayınvalidem benimle kalıyordu onun yokluğunda
dun esimin gidisiyle kayinvalidem iyice uzuldu ve uzuntusunden evimin tozuna,daginikligina ve kirine takti kafayi (bu arada gelip evimi gorseniz ne kadar abarttigini,evin gayet normal oldugunu gorursunuz). Kendisi zaten takintilari sebebiyle yakin zamana kadar ilac kullaniyordu ve bir ay kadar once kut diye ilaclar bende kilo yapiyor diyerek birakti. Dun evin kirlenmis oldugunu bana birkac kez soyledi. Butun gun hasta gibi yatti, kollarim kalkmiyor, sitma olmus gibi usuyorum, midem bulaniyor filan dedi durdu. Ben de gece isterse evine gidebilecegini, benim abimde kalabilecegimi, benim icin kendini zorlamamasini kibar bir dille anlatmaya calistim.
Sabah 7de kayinvalidem geldi, beni uyandirdi, hazirlanmis gidiyormus. Sabaha kadar uyuyamamis, evim cok daginik oldugundan hasta olmus, emre'sinin boyle bir evde yasamasina cok uzulmus. Gezeyimmis, ama gezmem bitince ya evi kendim toplayayimmis ya da kadin cagirip yaptirayimmis. Evimin her yeri dolapmis, ama cekmecelerim filan darmadaginikmis.
Soklardayim, nutkum tutuldu, cevap bile veremedim,kaldim oylece.
Dun bana diyor ki, mutfakta yerde bir bezim olsunmus, hergun sileyimmis. Camlarimin onu pismis, o oralari hep temizlermis vs vs. Ya benim evim kardesim, ne karisiyorsun???
cok sinirliyim, bana yapilan haksizlik, iftira. Ben evimi her hafta siler supururum. Yaz diye camlari aciyorum, tozlanip pisleniyor ne yapayim? Takintili gibi evle ugrasmami bekliyor. Bir de diyor ki senin bebegin uslu, sen yine isini yapabilirsin.
en kotusu, esim beni rahatlatmiyor, kayinvalidemin bu takintili hali esimi de cok titiz yapmis, onunla da hep tartisiriz bu meseleler yuzunden. Kayinvalidemi destekleyecek laflar ediyor. Cok mutsuzum kizlar, sutume birsey olacak diye korkuyorum.
selam benmeyve suyuna basladım dıslerınız cıktı mı pekı?oğluşumun dişlerinden bayadır giremiyordum.biz ek gıdaya başladık yoğurt çorba sebze yiyoruz artık yanındada muzlu artmutlu değişik mamalardan yiyoruz.değişik tarifleri olan annemiz varsa paylaşabilir mi.
canım hiç ozma moralini.düşünme bile. senin evin senin temizliğin senin pisliğin kime ne. gitti mi peki? gitmiş olmasını umut ediyorum. sıkma canını.biliyorum iftira olunca hazmedemez insan. ama senin kızının sütüne ihtiyacı var bunu düşün.Kızlar biliyorsunuz eşim dün gitti ve kayınvalidem benimle kalıyordu onun yokluğunda
dun esimin gidisiyle kayinvalidem iyice uzuldu ve uzuntusunden evimin tozuna,daginikligina ve kirine takti kafayi (bu arada gelip evimi gorseniz ne kadar abarttigini,evin gayet normal oldugunu gorursunuz). Kendisi zaten takintilari sebebiyle yakin zamana kadar ilac kullaniyordu ve bir ay kadar once kut diye ilaclar bende kilo yapiyor diyerek birakti. Dun evin kirlenmis oldugunu bana birkac kez soyledi. Butun gun hasta gibi yatti, kollarim kalkmiyor, sitma olmus gibi usuyorum, midem bulaniyor filan dedi durdu. Ben de gece isterse evine gidebilecegini, benim abimde kalabilecegimi, benim icin kendini zorlamamasini kibar bir dille anlatmaya calistim.
Sabah 7de kayinvalidem geldi, beni uyandirdi, hazirlanmis gidiyormus. Sabaha kadar uyuyamamis, evim cok daginik oldugundan hasta olmus, emre'sinin boyle bir evde yasamasina cok uzulmus. Gezeyimmis, ama gezmem bitince ya evi kendim toplayayimmis ya da kadin cagirip yaptirayimmis. Evimin her yeri dolapmis, ama cekmecelerim filan darmadaginikmis.
Dun bana diyor ki, mutfakta yerde bir bezim olsunmus, hergun sileyimmis. Camlarimin onu pismis, o oralari hep temizlermis vs vs. Ya benim evim kardesim, ne karisiyorsun???
cok sinirliyim, bana yapilan haksizlik, iftira. Ben evimi her hafta siler supururum. Yaz diye camlari aciyorum, tozlanip pisleniyor ne yapayim? Takintili gibi evle ugrasmami bekliyor. Bir de diyor ki senin bebegin uslu, sen yine isini yapabilirsin.
en kotusu, esim beni rahatlatmiyor, kayinvalidemin bu takintili hali esimi de cok titiz yapmis, onunla da hep tartisiriz bu meseleler yuzunden. Kayinvalidemi destekleyecek laflar ediyor. Cok mutsuzum kizlar, sutume birsey olacak diye korkuyorum.
oğluşumun dişlerinden bayadır giremiyordum.biz ek gıdaya başladık yoğurt çorba sebze yiyoruz artık yanındada muzlu artmutlu değişik mamalardan yiyoruz.değişik tarifleri olan annemiz varsa paylaşabilir mi.
oğluşumun dişlerinden bayadır giremiyordum.biz ek gıdaya başladık yoğurt çorba sebze yiyoruz artık yanındada muzlu artmutlu değişik mamalardan yiyoruz.değişik tarifleri olan annemiz varsa paylaşabilir mi.
ben basladım meyveli yogurt sade yogurt yediriyordum baslamak zorundaydm cünki biberonu benm oglum 2 aydr emmiyor mamayı kasıkla veriyordum hep cok zor olunca bende basladım bugün 4. ay bitti asımızı olduk geldik kızlar bnm oglum danino yedirdim cok sevdi büyük oglum sevio die aldım 2 yasında oda baktım kardesine yedirmemi istedi bnde yedirdim massallah bir yiyor sevdi 2 tane yedi ama geri düsündüm zararı olurmu acaba die. birde yogut yedirmeye baslayabilirsin dedi dr tatlansın die ne yapabilirim fikriniz varmıı.1 ay sonrada sebze corbasına baslarımn az az alıssın die
Meltem normal dogurmakla bitiyomu sanıyosun sen. Ben normal ve zor bir dogum yaptım 20ye yakın dikisim var hala klozete oturunca agrıyor hala esimle birsey yasayamıyorum ve görümcem karsıma gecmis hıh seninki bisey degil benim dogumum söyle byleydi demezmi dogurdugumun ertesi günü popomu biryere degdiremezken. Yani insanoglu coook degisik hep bi ben ben ben
oğluşumun dişlerinden bayadır giremiyordum.biz ek gıdaya başladık yoğurt çorba sebze yiyoruz artık yanındada muzlun artmutlu değişik mamalardan yiyoruz.değişik tarifleri olan annemiz varsa paylaşabilir mi.
Bana ikinciye daha kolay dogurursun dedi halbuki dogumumdan sonra 1.5saat sürdü bana yapılan dikis ve parca yapısıklıklarından dolayı kurtaj yapıldı ve ben hala rüyalarımda dogumumu görüyorum baya bi sene gecmeliki 2. yi düsüneyim yas zaten 30 40ımda 2. yapcam bu gidisle
Bizde var kizamik tehlikesi. pazartesi belli olacak. ararlarsa sorun var demektir.ins aramazlar
Kızlar biliyorsunuz eşim dün gitti ve kayınvalidem benimle kalıyordu onun yokluğunda
cnm danino falan hazır olduğu için zararlı bence yani benim fikrim. ben kendim yapmaya özen gösteriyorum benim oğlum d biberon almıyor o yüzden başladım. yoğurdun içine meyve suyu yada püresi koyabilirsin ben daha yoğurt vermedim ama aklıma bu geldi. meyveler için cam rnde kullanıyorum ben.yoğurdu sade verdin mi istemiyo mu o şekilde
cnm danino falan hazır olduğu için zararlı bence yani benim fikrim. ben kendim yapmaya özen gösteriyorum benim oğlum d biberon almıyor o yüzden başladım. yoğurdun içine meyve suyu yada püresi koyabilirsin ben daha yoğurt vermedim ama aklıma bu geldi. meyveler için cam rnde kullanıyorum ben.yoğurdu sade verdin mi istemiyo mu o şekilde
kızlar ek gıdalarda bıraz hızlı gıtmıyormusunuz? bızım sadece belırlı meyvelerın suyuna musademız var oda max. 75 ml (16 tatlı kasıgı)
yogurt bebe bıskuvısı ıcın erken bence , bazı dr lar 1 yasına dek ınek sutu zararlı dıye sut ve turevlerını vermıyor bırde en ıyısını sız bılırsınız tabı de benım fıkrım bırden yukleme yapılmamalı bebeklere agır gelebılır
bende bardağa yoğurt yapamadım o yüzden yoğur yapma makinası aldım:) güzel oluyor şimdi bir haftadır veriyorum sabah şeftalı rendeledim cam rendede onunla karıştırdım verdim çok sevdi dün elmayla karıştırıp vermiştim danıno yerine bu şekilde yapılması daha mantıklı bence.. bir de bebe bisküvisi yapmak istiyorum kendim onunla yoğurdu karıştırıp vercem bakalım nasıl olacak..
cok zor durumun , kasıklı bıberonlar var ondan denesenmeltemcim 4. ay bitince sadece yogurtla baslayabilirsin dedi dr muz ama bilmiyorum haklısın oda sütten yapılıo sonucta kafam karısık yaa bn sadece bikerelik heveslendim danino yedirdim ama bi daha yedirmicem sade yoguttada bilmiyorum. corba içinse enazından 5 .ci ay bitsin ama 6. aydan sonra baslarım corbaya ama inan kasıkla devam sütü vermek te zorlanıyorum oda yarısını yutuo yarı dısarı gidiyor doyup doymadıgını anlamıyorum o yüzden yogurda baslamalıyım tabiki senin yaptıgın gibi ara ara meyve suyuda vercem artık sanırım meyve püresine 1 ay sonra baslarım
evet gerçekten baş edemiyorum, sabah temizlik yapalım dese bile anlardım da beni bitiren "emre'min böyle bir evde oturmasına çok üzülüyorum" kısmı. hala eşimi kendine ait sanıyor. ben sanki o evde onun oğlunu şartsız koşulsuz mutlu etmek için görevlendirilmiş bir köleyim. evet kızım uslu ama aynen senin dediğin gibi kızımı büyürken izlemek istiyorum ben de.hiç canını sıkma canım takıntılı insanlarla baş edemezsin. iyi açıdan bak en azından gitmiş ya sabahın köründe kalk temizlik yapacağız diye tuttursaydı. ayrıca sen bebeğini düşün vücudun ne kadar az yorulursa sütün o kadar çok gelir. ev kaçmıyor elbet temizlenir ama bebişinin bu günleri geri gelmez annem evin pislenmiş iyice deyince ona bu cevabı veriyorum.
evet canım takıntılarından biri de kilo zaten, kilo aldım dediği şu an 59 kilo, önceden 46 kiloymuş da! anne diyorum neden senin için zayıf olmak bu kadar önemli, sevmiyorum kiloyu diyor. kuş kadar yiyor, onu bile zorla. varsa yoksa kuru çay içsin, zaten kansız. ilacını kilo aldım diye küt diye bırakmış, yarıma filan düşürmeden. geldi can sıktı durduk yere. eşime akşam anlattım, tuttu bana bir hafta dayanamadın anneme, o sana kaynanalık yapmıyor" filan dedi. nefret ediyorum şu evliliğin hakikaten ailelerin evlenmesi anlamına geldiği gerçeğiyle yüzleşmekten. bizimkinin de anası kıymetli, hep onu savunur bana. beni ona savunmaz anası üzülüp hastalanmasın diye. bizim bebeğimiz var, eşim etkilenmesin demez.ayyyyyyyyyy tam obsesıf kısılıkkkkkk , kesınlıkle ılaclarını kullanması lazım , ben senın yerınde olsam 15 gunde 1 kadın alırım madem esınde bu kadar temız se eger hıc stres olma kayınvalıdene bısey demıyorum bellı kı hasta zaten
gitti gitti, mehter marşıyla geldi izmir marşıyla gitti. ablamı aradım hemen geldi beni evine götürdü.canım hiç ozma moralini.düşünme bile. senin evin senin temizliğin senin pisliğin kime ne. gitti mi peki? gitmiş olmasını umut ediyorum. sıkma canını.biliyorum iftira olunca hazmedemez insan. ama senin kızının sütüne ihtiyacı var bunu düşün.
aaa yemek de neymiş? onun yemek gibi bir derdi yok. gideriz evine, hep aynı çorba olur yemeğe, hatta onun bile olmadığı olur. bana gelir 3 saatte bir çorba yapar. o kadar iştahsız ki, yemek yapmak zulüm geliyor ona. o yüzden yemek temizlik yapmamaya bir bahane olamaz. zaten ev pisken yemek yiyemez, midesi almaz. ev hep temiz olmalı, ölsün mikroplaaaaarrrr!Ne temizliği bekleniyor ki senden.. yemek bile yapacak zaman olmuyor bazeenn..boşver canım bebeğini düşüünn.. sen üzgün olunca sütün kesilmese bile hemen etkileniyorlar.. tek kalabilirsin aslında ama yinede en iyisi annenin kalması...
kızlar ek gıdalarda bıraz hızlı gıtmıyormusunuz? bızım sadece belırlı meyvelerın suyuna musademız var oda max. 75 ml (16 tatlı kasıgı)
yogurt bebe bıskuvısı ıcın erken bence , bazı dr lar 1 yasına dek ınek sutu zararlı dıye sut ve turevlerını vermıyor bırde en ıyısını sız bılırsınız tabı de benım fıkrım bırden yukleme yapılmamalı bebeklere agır gelebılır
cokda zayıf degıl canım ama boyu uzun masallah , bızım ek gıda gecıs ogunlerımı 2 kasıkla basladı 16 kasık verıyoruz meyve suyunu yanı 75v ml bıberonla , onıumuzdekı ay muhtemelen ya meyve puresı yada corbaya baslarız bızdeHatırlarsan ben geçen ay elma suyu veriyordum bir iki çay kaşığı Meltem abla siz verme diyince baya tereddüt ettim drumuzlada görüştüm sorun değil çok vermiyorsun zaten dedi.. benim oğlum hiç kilo almıyo 67 cm 6600 gr bu aya kadar emmesi için çok uğraştım burada da paylaştım sağolun çok destek oldunuz emzirebildiğim kadar hep emzirdim bir şekilde geldik bu zamana kadar.. 1 Temmuzda da işe başlıycam kaşık mamasına geçeyim diyorum gündüzleri k.validem ana öğünlerde kaşık maması arada da yoğurt versin zaten yoğurdu da abartmıyruz bir iki kaşık veriyoruz.. 6. ayda 7. ayda da diğer çorbalara geçeriz inşallah.. ama o günleri sabırsızlıkla bekliyorum
ayyyyyyyyyy tam obsesıf kısılıkkkkkk , kesınlıkle ılaclarını kullanması lazım , ben senın yerınde olsam 15 gunde 1 kadın alırım madem esınde bu kadar temız se eger hıc stres olma kayınvalıdene bısey demıyorum bellı kı hasta zaten
selam benmeyve suyuna basladım dıslerınız cıktı mı pekı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?