Benim de sutum var ama bebegim iyi emmiyor

goguslerim dolu, kizim birkac firt cekip birakiyor, deli oluyorum. Gecen kizimi yengeme birakip disciye gittim, gitmeden de 90 ml sut sagdim, yarisini anca icmis. Biberondan birsey emmeyi unutmus zaten, illaki meme olacak, onu da adam akilli emse neyse. Sicaklardan bunaliyor diye hep yatakta yan yatarak emziriyorum, sonra soyuyorum, uzerinde sadece bez varken emziriyorum. Cesit cesit yontem deniyorum.Emmek terletiyor ve yoruyor desem, biberonla iciyor olsa gunde bir iki ogunu de sagip veririm. Istahi cok kotulesti.saatlerce birsey yemese sesi cikmayacak sanki. 13 gunde 250 gr anca almis, ama ay sonuna dek 500 gr alacagini pek sanmiyorum bu istahla.adam akilli sadece uyurken emiyor, memede demlene demlene emmeyi seviyor, o da kilo aldirir mi bilmem. Dogruduzgun emmedigi icin de yarim saatte bir emziriyorum, ac diye huzursuz oluyorum cunku. Aslinda kaka yapmasi cok normal, ac olup aglamak, huzursuz olmak gibi bir durumu da yok, gayet keyifli bir bebek.
ne yapacagimi sasirdim valla. Bebegin daha cok emmesi nasil saglanir ki? Bir de dikkat ettim, herkesin emzirme problemleri bu 4. Ayda yogunlasiyor, bu ay neden boyle acaba? Ilk alti ay sadece anne sutu deniyor da, goruyorum ki pek azimiz bu sekilde yapabilecegiz.
Bir de mesela benim ablamin 3 yasinda cocugu var. Onun bebekliginde saglik bakanligi boyle titiz degildi, her ay arayip kac kilo oldu, boyu ne kadar filan diye sormuyorlardi. Ablam da her ay kontrole goturmuyordu. Yani belki onunkinin de 500 gr altinda kilo alimi olmus olabilir ama ablam mama takviyesi yapmadan ilk alti 6 ay sadece emzirmeye devam etti. Biz de oyle yapsak ne olur ki acaba?