2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
4.ay kontrolümüzden geldik.
7400 gr 63 cm olmuşuz.
Kan damlasına başladık.
Aç karnına günde 7damla olarak veriyoruz.
Şimdiden ek besine geçmedik.
Bir sonra ki ay ek besine geçeceğiz.
Çok şükür şimdilik herşey yolunda..
:nazar:

anladım canım sağolsın ben eşime diyeyim gelirken onuda alsın bende ısırgan içiyorum günlük rezene ve ısırgan birer kupa ama çoğaltayım o zaman bazen oluyo bol bazen olmuyo yemekde olmuyo sürekli kilolar malum ama işte süt olmayıncsada aman tek emsinde ben kilo alayım diyorum o zamanda sıpam emmekle inatlaşıyı vallaha çok zor süreç Allahım yardımcmmız olsun çok tşk eidyorum sana inş işe yarar

Canım isirgan otunu günde iki kez kullan ve 20 gün kullandıktan sonra 10 gün ara ver . Kullanımı böyle. Ben kalorili şeyler tuketmedim acta kalmadım. Fazlam kalmadı. Aklından süt olayını çıkarmak gerekiyor. Bide gogsun devamlı boşalacak. Arz talep meselesi .tatlım gönlünü ferah tut. Her bebek rizki kadar emiyor.

Canım isirgan otunu günde iki kez kullan ve 20 gün kullandıktan sonra 10 gün ara ver . Kullanımı böyle. Ben kalorili şeyler tuketmedim acta kalmadım. Fazlam kalmadı. Aklından süt olayını çıkarmak gerekiyor. Bide gogsun devamlı boşalacak. Arz talep meselesi .tatlım gönlünü ferah tut. Her bebek rizki kadar emiyor.

aa bak ben hergn içiyodum öyelmi yapmak lazım tmm bugünden sayayım o zaman günleri 2 ye çıakrıyam bende hamıur olsun ızartma olsun tüketmem ama tatlı yerim yoksa su içemiyorum oda iyi içiriyo pekmez yerim o zaten aldıran aslında doğumdan sonra almadım ama 10 kilo gittikten sonraki kaldı daha vermedim almadımda işte önemide yok canım inanki yeterki emsin aslında haklısın nasibi ne kadarsa o kadar içer ama işte bu annleik insana kafayı yedirtir cinsdinden neden ağladı dopuydumu kaö dk emdi neden öyle böyle demektena artık yorgun düştüm bende ok takmazdım sütüm var derdim öyleydide taki emmeyi reddene kadar o zaman takipler başlyınca haliyle üzeirnde durmaya başladım hayırlısı Allahtan canım çok sağolsın ilgin için :38:

arkadaşlar merhaba. ben de subat annesiyim uzun zamandır sizlerin yazışmalarınızı takip ediyorum. bizim 4. ay kontrolumuzde doktorumuz kan ilacı verdi. aldık. cok yan etkisi oldusu için bi kaç damla verdik ama bebeğim sevmedi . daha guzel tadı olan kan ilacı var mı diye araştırma yaparken rastladım, kan ilaçlarının içinde paraben varmış .

ve prospektüse baktım hemen içeriğinde paraben var, vermedim dolayısıyle. ama demir onemli diye eşim arastırma yaptı parabensiz bitkisel içerikli buldu. doktorumuza danıştık sasırdı. ama onun çocuklarıda sevmemiş ve o vermemiş cocuklarına. bitkisel içerikliyi duymamış ama vermeyin ek gıdaya geçiyorsunuz kıyma ve pekmezle desteklersiniz ben oyle yaptım dedi.

Benim de sutum var ama bebegim iyi emmiyor :( goguslerim dolu, kizim birkac firt cekip birakiyor, deli oluyorum. Gecen kizimi yengeme birakip disciye gittim, gitmeden de 90 ml sut sagdim, yarisini anca icmis. Biberondan birsey emmeyi unutmus zaten, illaki meme olacak, onu da adam akilli emse neyse. Sicaklardan bunaliyor diye hep yatakta yan yatarak emziriyorum, sonra soyuyorum, uzerinde sadece bez varken emziriyorum. Cesit cesit yontem deniyorum.Emmek terletiyor ve yoruyor desem, biberonla iciyor olsa gunde bir iki ogunu de sagip veririm. Istahi cok kotulesti.saatlerce birsey yemese sesi cikmayacak sanki. 13 gunde 250 gr anca almis, ama ay sonuna dek 500 gr alacagini pek sanmiyorum bu istahla.adam akilli sadece uyurken emiyor, memede demlene demlene emmeyi seviyor, o da kilo aldirir mi bilmem. Dogruduzgun emmedigi icin de yarim saatte bir emziriyorum, ac diye huzursuz oluyorum cunku. Aslinda kaka yapmasi cok normal, ac olup aglamak, huzursuz olmak gibi bir durumu da yok, gayet keyifli bir bebek.
ne yapacagimi sasirdim valla. Bebegin daha cok emmesi nasil saglanir ki? Bir de dikkat ettim, herkesin emzirme problemleri bu 4. Ayda yogunlasiyor, bu ay neden boyle acaba? Ilk alti ay sadece anne sutu deniyor da, goruyorum ki pek azimiz bu sekilde yapabilecegiz.
Bir de mesela benim ablamin 3 yasinda cocugu var. Onun bebekliginde saglik bakanligi boyle titiz degildi, her ay arayip kac kilo oldu, boyu ne kadar filan diye sormuyorlardi. Ablam da her ay kontrole goturmuyordu. Yani belki onunkinin de 500 gr altinda kilo alimi olmus olabilir ama ablam mama takviyesi yapmadan ilk alti 6 ay sadece emzirmeye devam etti. Biz de oyle yapsak ne olur ki acaba?

cnm bende senle hemen hemen aynı durumdayım ama benimki biberondan 1yudum bile içmiyor göğsümüde aynen ikaç fırt çekip bırakıyo yarım saatte bir günde 2 3kez uzun emiyo bitek sıcaklardan herhalde bunaldı kuzular bu aya kadar sadece memeyle hep 1000gramdan fazla aldı ama buay500 gram anca alır almaz ama ağlamıoda huzursuzda değil 6 ay sadece anne sütüne devam zaten 7buçuk ayda işe başlıca inşallah 2 sene emer hep

arkadaşlar merhaba. ben de subat annesiyim uzun zamandır sizlerin yazışmalarınızı takip ediyorum. bizim 4. ay kontrolumuzde doktorumuz kan ilacı verdi. aldık. cok yan etkisi oldusu için bi kaç damla verdik ama bebeğim sevmedi . daha guzel tadı olan kan ilacı var mı diye araştırma yaparken rastladım, kan ilaçlarının içinde paraben varmış .

ve prospektüse baktım hemen içeriğinde paraben var, vermedim dolayısıyle. ama demir onemli diye eşim arastırma yaptı parabensiz bitkisel içerikli buldu. doktorumuza danıştık sasırdı. ama onun çocuklarıda sevmemiş ve o vermemiş cocuklarına. bitkisel içerikliyi duymamış ama vermeyin ek gıdaya geçiyorsunuz kıyma ve pekmezle desteklersiniz ben oyle yaptım dedi.
Cnm sen diyince bende baktım saglık ocagı vegaferon vermisti carsamba günü onda da paraben var haftaya doktora gidicem ona bir danısayım bakalım bir sorayım organik önerdigi varmı az daha büyüse pekmez vericem zaten katkısız olanlardan kıyma vs telafi edilir

Cnm sen diyince bende baktım saglık ocagı vegaferon vermisti carsamba günü onda da paraben var haftaya doktora gidicem ona bir danısayım bakalım bir sorayım organik önerdigi varmı az daha büyüse pekmez vericem zaten katkısız olanlardan kıyma vs telafi edilir

cnm senin kızının adı deniz galiba benim adım bende denizim benim kızımda deniz kızı yani:3:

Son düzenleme:
slm kızlar..5gündür tatildeyim,ani bi tatil oldu...günü birlik gezdik,benm için çookkk yorucu oldu...eşyaları yerleştir,çoçuklara kıyafet yetiştir,herkesin arkasından koşmaktan,hiççç bişi anlamadım..genede güzeldi...esin hanım hiçç rahat durmadı..kucağımdan inmek bile istemedi...rahatça biraz gezeriz,denize gireriz die kayınvalidemide götürdük ama artık beni iyice tanıyo ve kimseyi istemiyo...geçen akşam esinimi uyutup çocukları gezdirelim dedik,tuttuğumuz otel çarşıya çok yakın,gezintimiz 20 dkka sürdü,annelik işte içimden kızımın uyandığı geçti,geri dönelim dedim,otele varmadan benm kızın sesi duyuluyodu,benm arkamdan hemen uyanmış k.v.de balkona çıkarmış susar belki die ama nasıl ağlıyo hatta ağlamak deil çığlık atıyo,benm bi koşmam var,kızımı kucağıma alır almaz sustu yavrumm...5 dkka sonrada sabaha kadar yattı,ama 1 saat uykuda içini çeke çeke:(((yanımda gezmeye götürdüğümdede genelde hep kucağımda gezdi...yani baya zorlu,maraton gibi bi tatildi...eve girdiğimizde naptı biliyomusunuz,oturma odamda taşlı bi saatimiz var ,o zaten devamlı dikkatini çekerdi,yere minderini atıp yatırdım,yatar yatmaz duvarlara baktı,saate baktı bi sevindi,görmenizi isterdim,kızım resmen evi biliyo,bu sefer çığlıkları neşe içinde eve döndüğü içindi...sonra tatil resimlerimizide atarım size,hem belki kendi resmimide:))şimdi biraz geçmişe bakıyım,ne dedikodular etmişsiniz bakıyım:)))

Merhaba, yazamasam da takip ediyorum bu sayfayı hamileligimin basindan beri, sütünuzun yetmemesinden bahsetmissiniz, ben de ilk gunlerden itibaren mama vermek zorunda kalan annelerdenim, başta sabırla kaşıkla veriyorduk mamayi, miktar arttikca zorlasti tabi, biz de biberon a geçtik, hersey yolunda gidiyordu, bebegim beni emiyor, sutumun bittigini anlayinca biberonu dayiyorduk, ta ki 1 ay oncesine kadar, bebegim beni reddetmeye başladı, nasi bi üzüntü anlatamam, yaşayan bilr anca, meme başı şaşkınlığı deniliyormus buna, bebek biberona yani rahata alisinca zoru istemiyor, cok agladim, cok da arastirdim, ve bazi urunler buldum, neden hic bir doktor ya da ebe bunlari bilmez ki diye kızdım. ..medelanin calma diye bi biberonu var, hemen onu edindim, bebek sagdikca emek harcadikca mama geliyor, 10 15 gün kullaninca bebegim beni daha az reddetmeye basladi, ve artık neredeyse hic reddetmiyor, sinirli halleri hariç; ) kesinlikle cok gec olmadan edinilmeli bence mama vermek zorundaysaniz..bi de yine medelanin serum gibi bi urunu var, basta bu urunu bilseydi eminim bu daha faydali olurdu, boynuna geciriyorsun mama dolu urunu, ince bi borusu var onu da memeye yapistiriyorsun, sutun yetmediğinde aciyorsun bebek memeden geliyor zannediyor ve anneyi bırakmıyor, bi de yine medela nin kasik biberonu var, onunla ilgili de cok güzel yorumlar var ama bana daha zor gibi geldi..2 - 3 ay sutumu arttirmaya odaklanmistim, neler neler denemedim, ben süt derdindeyken bebegim beni tamamen birakmak uzereydi..ne paralar doktum ne kafa yordum, artmadi artmadi!! Ben de oluruna biraktim artık, bünye meselaymis onu anladim, siz de mama veren annelerdenseniz bebeğinize zehir veriyormus gibi hissetmeyin, oluruna birakin, bebeginizin keyfini çıkarın! !

kızlar suçiçeği ve rota virüsü salgını varmış diye duydum
ödüm kopuyo ömeri dışarı çıkarmaya
var mı duyduğunuz birşey:26:

duyan deil ama yaşayan var:))benm kız 2 aylıkken oldu su çiçeğini..abooo o günleri hatırlamak bile istemiyorum...çok acısını çekti kızım...şükür geçti...

canım benim biberonlar avent emzik ucu yenidoğan kullanıyormuşum şimdi değiştirdim 3+ aldım maş. güzel içiyor birde aptamil sevmiyor sma gold mmmmmm yiyiyor afiyetle bir dene istersen :16:
canım benimkide yenidoğanmış bide 2 li satılıyodu öyle almıştım biberon başını , sağol canım 3+ deniyim o zaman :34:
mama daha başlamadık sütümü sağıp biberonda deniyorum benim paşa memeyi reddediyodu çeşitli yollar arıyorum okuduğum kadarıylada bebişlerimiz anlaşmışlar gibi emmek istemiyolar :27::emir_bebek:anam ne oluyo bu bıdıklara gören grevde sanır:52:.......

bizim 4. ay kontrlmzd doktr kan ilacı vermdi sizinkler neye göre veriylr ki bende şimdi panikledmm
tahlil falan yaptrdınz mı anne sütü alsa bile gerk var mı acaba
bende bi arştrym baklm..

duyan deil ama yaşayan var:))benm kız 2 aylıkken oldu su çiçeğini..abooo o günleri hatırlamak bile istemiyorum...çok acısını çekti kızım...şükür geçti...
çok geçmiş olsun hayel
salgın varmış dikkat edin bebelerinize
kalabalık yerlerden uzak duruyoruz biz

kizlar bu ara oyle daraliyorum oyle bunalimdayimki anlatamam hic bisey beni mutlu etmiyor yaklasik 20gundurki evdeyim disari cikmiyorum ya hava kotu oluyor ya esim bir yerlere gidiyor derken eve kapandim kaldim komsuda yokki gidip geleyim cok daraliyorum ya esim beyefendi bugun arkadaslariylapiknikte biz gene oglumla evde tabi gurbette olmak ne kotuymus ya biktim artik

kızlar benim kız 20sinde 4 aylıkoldu ama eşim ayağından bi operasyon geçirdi o yüzden araba kullanamadığından daha doktora gidip 4. ay kontrolünü yaptıramadık ve aşılarını yaptıramadık anca 27sinde falan gidebilcez gibi bi sakıncası olurmu sizce 1 hafta gecikmemizin

Acil yardima ihtiyacim var kizlar bebegim 23 subat dogumlu yuzustuyken kafasini kaldirabiliyor. Kucagimda kisa sureli kafasini onzumdan kaldirip tutuyor. Fakat destesksiz bi sekilde onu kucagimda disa dogru cevirdigimde kafasi one dogru dusuyor sanki kendini birakiyor bir de destekle oturttugumda da boynu hep one bukuyor. Yukaridan oyuncak sallayinca kafasini kaldiriyor bakiyor sonra yine kendini saliyor. Anormalmi bu nolur yardim edin

Benim kızımda aynı senin bebeğin gibi kafası hep yrde endişeleniyorum bende kemik yapısıyla ilgili sıkıntı mı var diye. Benim kız biraz kucakci hep kucakta olayım istiyo karsi bakmasi gerekiyo kucaktada bana dogru tutunca agliyoherkeste ondandir diyo cok kucağında tuttuğun icin kafası yere düşüyor diyo

kizlar bu ara oyle daraliyorum oyle bunalimdayimki anlatamam hic bisey beni mutlu etmiyor yaklasik 20gundurki evdeyim disari cikmiyorum ya hava kotu oluyor ya esim bir yerlere gidiyor derken eve kapandim kaldim komsuda yokki gidip geleyim cok daraliyorum ya esim beyefendi bugun arkadaslariylapiknikte biz gene oglumla evde tabi gurbette olmak ne kotuymus ya biktim artik

Bende gurbetteyim canım ne aile ne akraba kimse yok tek basıma büyütüyorum bebeği bende bunalıyorum bazen ama sonra bebeğime bakıp cok şükür saglıgı yerinde diyip enerjimi topluyorum hemen.Babalar anneler kadar fedakar olamıyor bunu kabul etmek lazım hele bı de rahatına düşkün bı esın varsa.. Allah yrdimcimiz olsn

Bende gurbetteyim canım ne aile ne akraba kimse yok tek basıma büyütüyorum bebeği bende bunalıyorum bazen ama sonra bebeğime bakıp cok şükür saglıgı yerinde diyip enerjimi topluyorum hemen.Babalar anneler kadar fedakar olamıyor bunu kabul etmek lazım hele bı de rahatına düşkün bı esın varsa.. Allah yrdimcimiz olsn

ya aslında rahatına düşkün değil ama su son 1 aydır arkadaşlarıyla takılmaya başladı önceden böyle değildi onlarla sadece ayda yılda 1 buluşurdu şimdilerde biraz abarttı gibi aslında cok düşüncelidir ben uzulmeyim diye elinden geleni yapar ya yağmur yağar ya biri gelir ya maç yapar yorgundur aman ne bileyim işte iyiki oğlum var yoksa ne yapardım sukurler olsun allaha 4 sene çocuğumuz olmayınca beni hiç yalnız bırakmadı şimdi çocuk var diye biraz rahatladı sanırım :1::1::1::1::1::1:yinede canı sağolsunda ne yapayım

kızlar benim kız 20sinde 4 aylıkoldu ama eşim ayağından bi operasyon geçirdi o yüzden araba kullanamadığından daha doktora gidip 4. ay kontrolünü yaptıramadık ve aşılarını yaptıramadık anca 27sinde falan gidebilcez gibi bi sakıncası olurmu sizce 1 hafta gecikmemizin
cnm bnde10 gün sonra yaptırdım bnm oğlum rahatsızlanmıştıya hani.. mayıs 28de yaptırmam lazımdı ama devlet hastanesinde 1 hafta yatınca sağlık ocağını hemşiremi aradım sorun yok diyince kalmıştı çıkıca yaptırdım (yapılması gerekiyo deseydi)yaptırcaktım bi şekilde..

Back
X