2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

maaşallah kuzuna. boğumlar hakkını vermiş :)

amin canım cümlemizin evladını bağışlasın
Rabbim güzel yazılar yazsın sümeyye prensese
ömerin galiba bir yeri ağrıo
dünde huzursuzdu
öğleden sonra hiç yatmadı
gece de 11,30 da anca uyudu
yoksa sıcaklardan mı bunalıyo bu çocuk ya
sık sık da banyo yaptırıyorum ama

olsun cnm hergün yollarda zaman kaybetcene böylesi daha iyi karacabeyde baya değişti zatenn artık merkezden sonra zor olur ama kuzulara değer

herkese merhaba uzun zamandır yazamadım annemlerin yanına gittik 25 gün kaldık yeni döndük.takip etmeye çalıştım ama hiç yazamadım inş.bütün bebişler iyidir keyifler yerindedir.bir döndük izmir yanıyor ne yapacağımı ne giydireceğimi şaşırdım..bugün 4.ay kontolüne götürdüm meleğimi 150 gr. almış üzüldüm ama dr normal dedi emzirmeye devam dedi birde izmir çok sıcak olduğu için ve artık terlemeye başladıkları için su vermeye başlayalım dedi.geldiğimizden beri yani iki gündür doğru düzgün şişte yapmıyor dr onada düzene girecek dedi bakalım.4.ayda böyle az kilo alan varmı.bu arada oğlum 3800 doğdu şuanki kilosu 7250 inş.emmeye devam eder.bütün bebişleri güzel gözlerinden öpüyorum

Eki Görüntüle 744340 Eki Görüntüle 744341 Eki Görüntüle 744342 Eki Görüntüle 744343 herkeze mrb annanesi bir günlüğüne aldı hastayım diye yokluğu çok belli sıkıldımmm:)

bende dün kıyafetleri küçük gelmeye başladı yazlık ciciler almaya gittim 2saat AYRı KALDK ANNEME BIRAKTIM BENDE nasl özledim anlatamam geldim nasıl mutlu oldu tepiniyo gülücükler atıyo kuzum anlatamam ben daha fazla bIRAKAmıyom sadece emiyo benim kız 1 yudum içmiyor biberondan bişey biraz sağıp braktm kaşıkla zar zor bikaç kaşık vermiş annem buarada badileri kısa tulumlar 9/12 aylık aldım ben anca olcak gibi

Eki Görüntüle 744340 Eki Görüntüle 744341 Eki Görüntüle 744342 Eki Görüntüle 744343 herkeze mrb annanesi bir günlüğüne aldı hastayım diye yokluğu çok belli sıkıldımmm:)
maşallah tontişime çok tatlııı

kızlar bebeklerin kilolarına bu kadar niye takıyorsunuz artık eskisi gibi ayda bir kilo almayacaklar benimehmet mert'im 4,5 aylık 7 kilo
gayette iyi görünüyor yani bazı anneler bebekleri 8 kilo olmuş hala neden az kilo alıyor diye takıntı yapıyorlar relaks anneler,sağlıklı
olsunlar yeter.

Ben yediklerime biraz dikkat etmesem az sıvı alsam hemen sütüm azalıyor, ek gıdaya 6 aylıkken gecicez o yüzden tutmıycam cocugumun rızkını kesemem. Ne de olsa sonradan tutabiliyoruz öyle bir hakkımız var bizim.

Cnm benim kızım 67 cm 6400g yani bircogunuzun bebeginden zayıf 500g alıyor 2 aydır doktor emzirmeye devam diyor ek gıdaya gecmiyoruz. Bisey olamz cnm sıvısız kalmasın yeter kilosu iyi bence masallah.

Gecen yılda hamileligin ilk aylariydi tutamadım oruç bu yıl da tutmazsan 60 ediyo bide gecmis borçlar.. abooo sonra nasıl tutarım bilmiyorum herkes aynı durumdadır muhtemelen Allah yardımcımız olsun

kızlar bebekleriniz gecede kaç kez kalkıyor ve kaç kez emziriyorsunuz :44:
oğlum 4 ayı bitirdi
biraz önce bir yazı okudum
yazıya göre gece her uyandığında emzirmek kendi kendine uykuya geçmesine engel oluyormuş
ve rutin olarak algılıyormuş :44:
e benim oğlum her iki-üç saate bir uyanıyor emiyor
ben yanlış mı yapıyorum :44:
tecrübeli annelerden yardım istiyorum

Dört aylık bebek ve uyku
Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı “öğrenmesi” konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordur.

anca oluor 9/12 aylık olanlar
hele tulumlar iyice küçük oluyor
ben yaz sonuna kadar giyer diye düşünüyordum ama imkan yok

Amin canım hepimizin evladına iyi yazılar yazsin. Sıcaklardan ağlasa terler. Sümeyyenin bacakları yapış yapış oluyo ve o zaman gece çok uyanıyo gözleri kapalı mizir mizir durmuyo. Bende daha ince şeyler giydiriyorum bir daha uyanmiyo. Bebekleriniz gece kaç kere uyanıyo diye sormuşsun. Benimki 8e kadar 2kere yada 1kere uyanıyo akşamda 11 12gibi uyuyo

doktora sormadan ben cevap veriyim,yada sana doktorun diyeceğini söyliyeyim ''TUTMA''diyecek...bana soracak olursan kendini bi dene,bebişlere nasılsa ufak ufak bişiler tattırıyoruz,rabbim bizide görüyo,nasılsa rızkı verende o..ama dayanamayacak gibisen,sen bilirsin tabikide..

masallah canım nazar değmesin

Son düzenleme:

aynen cnm benim kızda gececi erken uyutamıyorum malesef 12de falan uyuyo sonra sabah 6 7ye kadar uyuyo sonra emip gene uyuyo 9a kadar bidaha emiyo 10 10buçukta tamamen uyanıyo kakasını yapıyo yatağında rutinleşti artık

150 gr çok az gibi geldi bana ama bakalım bu ay nasıl olacak inş.bir sıkıntısı yoktur bebeğimin

150 gr çok az gibi geldi bana ama bakalım bu ay nasıl olacak inş.bir sıkıntısı yoktur bebeğimin

zaten 3.aydan sonra kilo alımı azalır dedi bizim doktorumuz ama 400ile 800arası dedi sanırım kilo boy baş çevresi orantılı gidiyosa ve ayına göre ortalamalardaysa normal demiştir okadar takma en iyisini takip eden doktor bilir memeyi güzel emiyosa ve açlıktan ağlamıyosa devam et sen zaten 6 aylık olunca başlıcaz bizde bişeyler vermeye belkide bebişin artık çok hareketlenmiştirde ondan fazla kilo almamıştır buarada bende sadece emziriyorum günde 1 kez emzirdikten 1 saat kadar sonra cam rendede bigün elme biün kiraz bigün şeftali rendeleyip suyunu 3 kaşık falan veriyorum sırf başka tatlarıda alsın diye suda aklıma gelirse günde 2 kaşık falan veriyorum 4.ayından beri sıcaktan dolayı

Benim oglum da en son 65 cm 6000 gr di. Ayin birinde 4 aylik olucaz, 8inde de kontrolumuz var. Evdeki baskule gore bu ay 500 gr almis gorunuyo. Zaten 4. Ayinda az kilo alirmis bebekler

Gecen yılda hamileligin ilk aylariydi tutamadım oruç bu yıl da tutmazsan 60 ediyo bide gecmis borçlar.. abooo sonra nasıl tutarım bilmiyorum herkes aynı durumdadır muhtemelen Allah yardımcımız olsun
Hamileligimde tuttum ama simdi tutmiycam Ben. Zaten oglum dogru duzgun emmiyo. Birakti birakicak. Iyice uykuya dalmadan almiyo gogsumu. Bi de sutumun azalmasini goze alamam. Oruc tutmayi denemiycem bile. Sonra tutarim ins.

Mehmet keremi 10 gibi uyutuyorum 4 te kalkiyo. Nadir de olsa 11-12 lerde uyuyo. Yine de 4 te uyaniyo. Emziriyorum, 7 gibi tekrar uyaniyo, sonra da 9 da.

Son düzenleme:
teş.ederim canımağlaması huzursuzluğu falan yoktu çok da hareketli ondan sınırım dr hiç şaşırmadı zaten..bizde suya başladık ama pek isteksiz.allah meleklerimizi korusun.mehmet emir birde parmak emiyorki uykusu geline dr. onada normla dedi ama inş.kalıcı bişey olmaz çünkü çok fena emiyor sol baş parmak özellikle diğerleri kurtarmıyor.çevrede herkes sürekli yapar büyüyünce de diyorlar bazılaıda parmağı ince kalır diyor benim de canım sıkılıyor anne olmak böyle bişey sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…