2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benimki neler yapıyo görsen kulak çekme kafa kaşıma türlü huylar var uykusu gelince bunları yapıyo bide gözlerini burnunu ovuşturuyor elinide emiyo hatta komple sokmaya çalışıyo ozamanda karnı acıkmış oluyo. anne olmak çok farklı bişiymiş gerçekten herşeye kafasını takıyo insan başkalarına normal gelen şeyler anneye hemen kötü geliyor malesef

Ben de senin gibiyim, herhangi bir ogunu gecistirsem sutum direkt etkileniyor. Ben de oruc konusunda boyle dusunuyorum.

Gecen yılda hamileligin ilk aylariydi tutamadım oruç bu yıl da tutmazsan 60 ediyo bide gecmis borçlar.. abooo sonra nasıl tutarım bilmiyorum herkes aynı durumdadır muhtemelen Allah yardımcımız olsun
Yine seninle de ayni sekilde dusunuyorun :) ben de gecen yil tutamadim, oyyyy napicaz ya? Bizim talihsizligimiz emzirmenin ilk alti ayi icerisinde sahur vaktinin gecenin 3unde iftar vaktinin saat 9 u buldugu zamanlara denk gelmek oldu. Kış gunu olsa boyle dusunmezdik.

Hayelcim, senin gibi de dusunuyorum :) ek gidaya baslasam mi diyorum filan. Ama hatice gibi goze bile alamayacagimi dusundugum de oluyor. Kafam cok karisik. Sutumun cok oldugu zamanlarda stok yapip ramazanda kullanirim dedim ama hem bekletilmis sutlerin vitamin ve bakteri oldurucu ozelligi kayboluyormus, hem de benim kiz biberonu asla almiyor, kasikla da icmiyor zilli. O fikri de cope attim.
Sanirim ben bu ayki kontrole gore hareket edecegim. Eger ek gida baslatirsa oruc tutabilirim, hersey normal anne sutune devam derse tereddutte kalirim. Su an icin evdeki tartida 350 gr aldik gibi gorunuyor, 1 hafta sonra kontrolumuz var.

Son düzenleme:
Bak simdi ben de takildim buna. Ben de uyandikca dayiyorum memeyi :) ya da kucagimda saga sola salliyorum, ona bayiliyor. Bana hic de kendi kendine uyumaya devam edemezmis gibi geliyor ama? Ya da ben beceremiyorum devam etmesini saglamayi.

valla kızlar bende geçen yıl tutamadım çok kötüydüm su içsem çıkarıyodum hamileliğimin en kötü zamanlarıydı günde 2 kez hastaneye gitiğim oluyodu valla. bu yılda tutamıcam kızım sadece emiyo ve süt ihtiyacı büyüdükçe artıyo yetmez hem huzursuz olur hem gelişemez bu riski göze alamam Allah bizi biliyo napalım bu yılda tutamıcaz zaten ben emzirdikçe susuyorum ve acıkıyorum midem kazınıyo ve sizlerinde dediği gibi azcık yemeyi kıssam sütüm hemen etkileniyo seneye inşallah kaldığımız yerden devam ederiz ramazanda

Amannn her parmagını emen bebek devam etseydiiiiii valla arkadaslarımın bebeklerinin de cogu emdi parmagını kimi 9 aylık kimi yasında bıraktı benim kızda emiyo bi ara tekrar eldiven taksammı dedim bosverdim cünkü doktor bırakır dedi bana da cok nadir yani devam eden cocuk bence hic üzme kendini
Eki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
Masallah ona yaaa cok hızlı büyüyorlar

Bak simdi ben de takildim buna. Ben de uyandikca dayiyorum memeyi :) ya da kucagimda saga sola salliyorum, ona bayiliyor. Bana hic de kendi kendine uyumaya devam edemezmis gibi geliyor ama? Ya da ben beceremiyorum devam etmesini saglamayi.
canım bir kaç gündür gece ağlayınca direkt kucağıma alıp emzirmiyorum
önce pışpışlıyorum dalıyorsa ne ala
ama gerçekten acıktıysa emzirip yatırıyorum
uyanmaları azaldı diyebilirim
galiba ben yanlış yapıyormuşum
tecrübeli annelerden de bi cevap alamadım
kendim deneye yanıla öğrenecem galiba gece uyanmaları aclıktan mı yoksa uyku geçişi mi

elleri iki aylıktan beri ağzında bizim oğlanın
iki yumruğunu ağzına sokmaya çalışıyor
girmeyince de deli oluyor çığlık çığlığa
artık ne kafa kalıyor ne beyin
4-5 gündür de acayip huysuz
gündüz uyuuyor gece 11e kadar uyumuor
elleri ya ağzında ya kulağında
galiba diş çıkaracak
yarın dr a kontrole götürecem bakalım
hem de aşılarımız yapılacak
Eki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
ömer cihad da aynı
kendini ittire ittire kucağımdan iniyo eşek

merhaba benim de 14 aylık bir oğlum var arasıra daha taze anneleri okuyup oğlumun küçüklüğünü hatırlayıp hasret gideriyorum =)
öyle çabuk büyüyorlar ki her anın tadını çıkarmanızı tavsye ederim

oruçtan bahsedilmiş, ben geçen sene tutamadım çünkü sütüm hemen etkileniyordu
çok şükür hala emziriyorum ama inanın hep dikkat ederek
ufacık bir fire versem anında azalıyor

size vereceğim naçizane tavsiyelrr;

bol bol gülücük neşe pozitif düşünde
günde en az 2,5 litre su (en taviz verilmeyecek konu su bence)
semizyotu
bulgur pilavı
ISIRGAN OTU ÇAYI
kuru soğan (bana en iyi gelen şey buydu)
bol bol dinlenme ve düzenli uyku

ben birini eksik yapsam sütüm azalırdı siz de dikkat edin ilk 6 ayınızı atlatın sonra zaten beyin bu komutu vermeye alışıyor ve Rabbim müsaade ettikçe sütünüz devam ediyor bu tarz etkenlerden daha az etkilenyor

bir de oğlu daima düzenli uyuyan bir anne olarak bebekleriniz için rutin oluştumanızı öneririm
her fırsatta meme vermek yerine 3 saatlik bir rutin oluşturup uyku emzirme oyun uyku emzirme oyun şeklinde düzene sokmayı deneyin
hem böylelikle süt üretimi de hep o döngüde devam edecektir hormonların kafası karışmayacaktır =)
oğlum 14 aylık ve hala 3,5. saatte gözlerini ovuşturmaya başlar bn rutinin çok faydasını gördüm

aslına bakarsanız bu tür okuduğum bilgileri ve yerli yabancı kaynaklardan araştırmalarımı bir blogda yazmaya başladım
şimdilik birçok konu doktor diyetisyen ve gıda nühendisi birkaç uzmanın kontrolünden geçtiğinden beklemede ama evde yoğurt peynir ekmek yapımı ve oto koltukları gibi yazılarımı yayınladım

az da olsa bir faydam olursa ne mutlu bana
selamlar

hayat ÖZsöyler: Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği
hayat ÖZsöyler: Evde Çökelek Ve Peynir Yapımı

cnm bu aylarda parmaklarını emmeleri çok normal bütün bebekler emiyor benimki parmak yumruk
ne varsa emiyor hatta boğazına kadar sokuyor sonra öğürüyor :)
hatta gelişim özelliklerinde bile var ama 2 yaşından sonra hala devam ediyosa o zaman
alışkanlık yapmış demektir. şu konuda haklılar benim kardeşim 3. sınıfa gidene kadar emdi
ne yaptıysak bıraktıramadık emdiği parmağı diğer baş parmağına göre daha zayıf ve
parmak emdiği için dişleri yamuk üst üste oldu yıllarca diş teli takmak zorunda kaldı
o yüzden parmak yerine elinden geldiğince emziğe alıştırmayı dene çünkü emziği bıraktırmak
parmağı bıraktırmaktan daha kolay.

iyi geceler kızlar bu ara fazla giremiyorum nete girdikce de okuyum çıkıyorum hemen oruçtan falan bahsetmişsiniz bende ilk aylarda sutum cok olduğu için sağıp dondurucuya attım ramazanda veririm diye ramazanda sadece sahurda ve iftarda emzireyim diye duşunmuştum ama annem o zaman memeyi unatabilir sutun azalır dedi ne yapacaz bakalım ya şimdi bile emdiğinde hemen susasıyorum ve cabuk acıkıyorum allah ızın verirse tutmayı düşünüyorum gecen sene tutamamıştım kanamam vardı iğne ilaç miğde bulantım falan derken tutamamıştım bu senede tutamazsam 60 gün çok fazla ya kızlar bu ara paşam gece ikiden önce uyumuyor nerdeyse uyusa bile cabuk uyanıyor ne yapacam bilmiyorum önceden gece 1 de uyurdu hemen dakkasında niye böyle oldu anlamadım ne yapmam lazım sizce nasıl bi yol izlemeliyim

kumpicim,ben daha hastalık dışında esini doktora götürmedim...yani doktor tavsiyesiyle deil, kendi iç güdülerimle besinlere başladım..mesala şimdi 1,2 tane azıcık pekmez ve suyla cici bebe veriyorum,meyve suları(hazır deil tabiki,taze)veriyorum...yoğurdu verdim sevmedi...ramazandada çorbaya başlarım inşlh...bu arada ramazan bizim için tabiki zor olacak,ben tutma taraftarıyım,ama büyük konuşmayayım genede...diğer hamileliklerimdede,emzirirkende hep tutmuştum,beni zorlamamıştı vede kışındı ramazan...bundada bakıcaz artık,inşlh rahat geçer bizim için..

hayelcim tam seninle aynı düşüncedeyim. bende daha hiç doktora götürmedim ek gıdalara geçtim yavaş yavaş. hastalık haricinde doktora gitme fikri bana biraz uzak gibi. 5.5 aylık olduk ve zaten çocuk ek gıdalar için sinyaller de veriyor zaten. geçen yılki oruçlarım kaldı zaten bu yıl tutmak istiyorum inşallah. deneyeceğim eğer sütüm azalmazsa devam edeceğim tutmaya. allah kolaylığını verir inşallah.

kızlar iyi ki varsınızzzz.
insanın kendisiyle aynı şeyleri yaşayan birilerinin olması ne güzel.
herkes yaşadıklarını anlatınca benimkilerin de normal olduğunu anlıyor insan.
ben geçen sene oruç tutamadım bu sene malesef tutamayacağım.3-3.5 aylıkken bi ara sütüm kesilmeye başladı zr toparladım humana içe içe bi hal oldum.hurma yemekten kilo aldım.şimdi tekrar sütümün azalmasını göze alamıyorum.
oğlumda da deli gibi parmak emiyor.ama normalmiş sorun değil o yüzden.
birde bikaç yolculuk yaptın son 1-1.5 ay içinde her dafasında zayıfladı ona çok üzülüyorum bende.inş toparlar.
hepinizi çok seviyorum

Arkadaşlar merhaba ,

Bebeklerimize ek gıdaya ne zaman , nasıl geçmeliyiz?
Herkes yazsın bence ek gıdaya geçiş sürecini ,birbirimizden fikir sahibi olalım. Hangi gıdaya nasıl başlıyoruz ,neleri ne zaman , ne kadar veriyoruz.Ek gıdaya nasıl başlayacağıma , nelerle başlayacağıma sizlerin de düşüncelerinden faydalanmak istiyorum.
Temmuz sonu gibi ramazandan sonra ek gıdaya geçilecek diye düşünüyorum.
Ramazanda ben de oruç tutamayacağım sütüm yetersiz malesef mamayla destekliyorum.
Doktora sürekli götürmüyorum bebeğimi , o nedenle ek gdaya geçişlerimizde birbirimize yardımcı olalım lütfen. Ne zaman ,neler , nasıl verilecek bebeklerimize yazalım arkadaşlar...

Tşk.

Merhaba hanımlar,aranıza yeni katıldım...Bende 2012 haziran annesiyim...Yaşadıklarınızın hepsini bende yaşamıştım :) Oruç konusundada bende aynı şekilde tutamamıştım.Bu sene tutarmıyım bilemiyorum.Memeye çok düşkün,sütümün azalmasını istemem...Ek gıdaya da değinmişsiniz.Ben oğlumu olabildiğince sağlıklı ve organik beslemeye özen gösteriyorum.Burdan bilmeyenlere duyurmak isterim ki;cici bebe ve türevleri bebekler için hiç sağlıklı değil...Maalesef insanları çok güzel kandırıyorlar...Onun yerine evde bisküvi yapabilirsiniz,en sağlıklısından...Bazı tariflerim var.Facebook sayfamdan bakabilirsiniz... https://www.facebook.com/BebegimveOrganikMutfagim

Merhaba,ek gıdaya 6. ayda başlanmalı ve ilk verilmesi gereken gıdalar genelde yoğurt yada sebze püreleri olmalı.Meyve şekerli gıda olduğu için çoğu bebeklerde tatlıya meyil oluyor.sebzeyi reddediyor..Vereceğiniz gıda ilk etapta 1-2 çay kaşığı olup,2 gün beklenmelidir.Alarji durumu var mı diye...Alerjisi varsa verilmemeli başka gıdaya geçilmelidir.Her yeni gıda için süreç böyle olmalıdır...Aklıma gelen verilmeyenler ise;patlıcan(nikotin içeriyor),şeker,tuz,yumurta beyazı,süt,çilek,domates,hazır gıdalardır...Çilek,domates,yumurta beyazı gibi gıdalar fazla alerjendir ama bazı bebeklerde alerjen etkisi yoktur.O yüzden verilmemelidir.Alerjen gibi bir riske yol açmaması için verilmemesi tercih edilir..

Bu saydıklarım 1 yaşına kadar verilmemeli.Sonrasında yine denenerek verilmeli.

Benim oglum tam doymayinca oyle oluyo canim. Var mi oyle bi ihtimal ?

Bizim 4 ayimiz yeni bitti. Ben basladim ek gidaya. Hem sutum yetersiz hem de oglum gogsumu tutmamak icin direniyo. Bugun sabah 8 de 100 cc mama verdim, tam doymadi. 12 ye kadar ugrastim gogsumu alsin diye. Attigi cigliklari, kucagimdaki direnisini gormeniz lazim. Tutmadi gogsumu.Artik sagip verdim, uyudu.
5-6 saatte Iki gogsume 160 cc sut birikmis. O da yeterli olmuyo. Zaten oglumun memeyi birakmasinin bi nedeni de sutumun az gelmesi. Bu sebeplerden dolayi ek gidaya basladim. Şansıma tatlari fazla yadirgamiyo. Kayisi, elma suyu verdim bi kac kez. Bi de yogurt ve yayla corbasi. Tam bi ogun olarak veremiyorum henuz. Yeni basladik cunki. Fazla yiyemiyo. Aksam yatirirken de tahilli mamalardan vermeyi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…