- Konu Sahibi papatya3459
-
- #45.261
teş.ederim canımağlaması huzursuzluğu falan yoktu çok da hareketli ondan sınırım dr hiç şaşırmadı zaten..bizde suya başladık ama pek isteksiz.allah meleklerimizi korusun.mehmet emir birde parmak emiyorki uykusu geline dr. onada normla dedi ama inş.kalıcı bişey olmaz çünkü çok fena emiyor sol baş parmak özellikle diğerleri kurtarmıyor.çevrede herkes sürekli yapar büyüyünce de diyorlar bazılaıda parmağı ince kalır diyor benim de canım sıkılıyor anne olmak böyle bişey sanırım
Ben de senin gibiyim, herhangi bir ogunu gecistirsem sutum direkt etkileniyor. Ben de oruc konusunda boyle dusunuyorum.Ben yediklerime biraz dikkat etmesem az sıvı alsam hemen sütüm azalıyor, ek gıdaya 6 aylıkken gecicez o yüzden tutmıycam cocugumun rızkını kesemem. Ne de olsa sonradan tutabiliyoruz öyle bir hakkımız var bizim.
Yine seninle de ayni sekilde dusunuyorun :) ben de gecen yil tutamadim, oyyyy napicaz ya? Bizim talihsizligimiz emzirmenin ilk alti ayi icerisinde sahur vaktinin gecenin 3unde iftar vaktinin saat 9 u buldugu zamanlara denk gelmek oldu. Kış gunu olsa boyle dusunmezdik.Gecen yılda hamileligin ilk aylariydi tutamadım oruç bu yıl da tutmazsan 60 ediyo bide gecmis borçlar.. abooo sonra nasıl tutarım bilmiyorumherkes aynı durumdadır muhtemelen Allah yardımcımız olsun
Hayelcim, senin gibi de dusunuyorum :) ek gidaya baslasam mi diyorum filan. Ama hatice gibi goze bile alamayacagimi dusundugum de oluyor. Kafam cok karisik. Sutumun cok oldugu zamanlarda stok yapip ramazanda kullanirim dedim ama hem bekletilmis sutlerin vitamin ve bakteri oldurucu ozelligi kayboluyormus, hem de benim kiz biberonu asla almiyor, kasikla da icmiyor zilli. O fikri de cope attim.doktora sormadan ben cevap veriyim,yada sana doktorun diyeceğini söyliyeyim ''TUTMA''diyecek...bana soracak olursan kendini bi dene,bebişlere nasılsa ufak ufak bişiler tattırıyoruz,rabbim bizide görüyo,nasılsa rızkı verende o..ama dayanamayacak gibisen,sen bilirsin tabikide..
Bak simdi ben de takildim buna. Ben de uyandikca dayiyorum memeyi :) ya da kucagimda saga sola salliyorum, ona bayiliyor. Bana hic de kendi kendine uyumaya devam edemezmis gibi geliyor ama? Ya da ben beceremiyorum devam etmesini saglamayi.kızlar bebekleriniz gecede kaç kez kalkıyor ve kaç kez emziriyorsunuz :44:
oğlum 4 ayı bitirdi
biraz önce bir yazı okudum
yazıya göre gece her uyandığında emzirmek kendi kendine uykuya geçmesine engel oluyormuş
ve rutin olarak algılıyormuş :44:
e benim oğlum her iki-üç saate bir uyanıyor emiyor
ben yanlış mı yapıyorum :44:
tecrübeli annelerden yardım istiyorum
Dört aylık bebek ve uyku
Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı öğrenmesi konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordur.
Ben de senin gibiyim, herhangi bir ogunu gecistirsem sutum direkt etkileniyor. Ben de oruc konusunda boyle dusunuyorum.
Yine seninle de ayni sekilde dusunuyorun :) ben de gecen yil tutamadim, oyyyy napicaz ya? Bizim talihsizligimiz emzirmenin ilk alti ayi icerisinde sahur vaktinin gecenin 3unde iftar vaktinin saat 9 u buldugu zamanlara denk gelmek oldu. Kış gunu olsa boyle dusunmezdik.
Hayelcim, senin gibi de dusunuyorum :) ek gidaya baslasam mi diyorum filan. Ama hatice gibi goze bile alamayacagimi dusundugum de oluyor. Kafam cok karisik. Sutumun cok oldugu zamanlarda stok yapip ramazanda kullanirim dedim ama hem bekletilmis sutlerin vitamin ve bakteri oldurucu ozelligi kayboluyormus, hem de benim kiz biberonu asla almiyor, kasikla da icmiyor zilli. O fikri de cope attim.
Sanirim ben bu ayki kontrole gore hareket edecegim. Eger ek gida baslatirsa oruc tutabilirim, hersey normal anne sutune devam derse tereddutte kalirim. Su an icin evdeki tartida 350 gr aldik gibi gorunuyor, 1 hafta sonra kontrolumuz var.
Amannn her parmagını emen bebek devam etseydiiiiii valla arkadaslarımın bebeklerinin de cogu emdi parmagını kimi 9 aylık kimi yasında bıraktı benim kızda emiyo bi ara tekrar eldiven taksammı dedim bosverdim cünkü doktor bırakır dedi bana da cok nadir yani devam eden cocuk bence hic üzme kendiniteş.ederim canımağlaması huzursuzluğu falan yoktu çok da hareketli ondan sınırım dr hiç şaşırmadı zaten..bizde suya başladık ama pek isteksiz.allah meleklerimizi korusun.mehmet emir birde parmak emiyorki uykusu geline dr. onada normla dedi ama inş.kalıcı bişey olmaz çünkü çok fena emiyor sol baş parmak özellikle diğerleri kurtarmıyor.çevrede herkes sürekli yapar büyüyünce de diyorlar bazılaıda parmağı ince kalır diyor benim de canım sıkılıyor anne olmak böyle bişey sanırım
Masallah ona yaaa cok hızlı büyüyorlarEki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
Eki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
canım bir kaç gündür gece ağlayınca direkt kucağıma alıp emzirmiyorumBak simdi ben de takildim buna. Ben de uyandikca dayiyorum memeyi :) ya da kucagimda saga sola salliyorum, ona bayiliyor. Bana hic de kendi kendine uyumaya devam edemezmis gibi geliyor ama? Ya da ben beceremiyorum devam etmesini saglamayi.
ömer cihad da aynıEki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
Eki Görüntüle 744897 Eki Görüntüle 744899 Eki Görüntüle 744900 mehmet kerem kendini ite ite iniyor anakucagindan :) 4. Ayimiz bitmek uzere...
teş.ederim canımağlaması huzursuzluğu falan yoktu çok da hareketli ondan sınırım dr hiç şaşırmadı zaten..bizde suya başladık ama pek isteksiz.allah meleklerimizi korusun.mehmet emir birde parmak emiyorki uykusu geline dr. onada normla dedi ama inş.kalıcı bişey olmaz çünkü çok fena emiyor sol baş parmak özellikle diğerleri kurtarmıyor.çevrede herkes sürekli yapar büyüyünce de diyorlar bazılaıda parmağı ince kalır diyor benim de canım sıkılıyor anne olmak böyle bişey sanırım
Ben de senin gibiyim, herhangi bir ogunu gecistirsem sutum direkt etkileniyor. Ben de oruc konusunda boyle dusunuyorum.
Yine seninle de ayni sekilde dusunuyorun :) ben de gecen yil tutamadim, oyyyy napicaz ya? Bizim talihsizligimiz emzirmenin ilk alti ayi icerisinde sahur vaktinin gecenin 3unde iftar vaktinin saat 9 u buldugu zamanlara denk gelmek oldu. Kış gunu olsa boyle dusunmezdik.
Hayelcim, senin gibi de dusunuyorum :) ek gidaya baslasam mi diyorum filan. Ama hatice gibi goze bile alamayacagimi dusundugum de oluyor. Kafam cok karisik. Sutumun cok oldugu zamanlarda stok yapip ramazanda kullanirim dedim ama hem bekletilmis sutlerin vitamin ve bakteri oldurucu ozelligi kayboluyormus, hem de benim kiz biberonu asla almiyor, kasikla da icmiyor zilli. O fikri de cope attim.
Sanirim ben bu ayki kontrole gore hareket edecegim. Eger ek gida baslatirsa oruc tutabilirim, hersey normal anne sutune devam derse tereddutte kalirim. Su an icin evdeki tartida 350 gr aldik gibi gorunuyor, 1 hafta sonra kontrolumuz var.
kumpicim,ben daha hastalık dışında esini doktora götürmedim...yani doktor tavsiyesiyle deil, kendi iç güdülerimle besinlere başladım..mesala şimdi 1,2 tane azıcık pekmez ve suyla cici bebe veriyorum,meyve suları(hazır deil tabiki,taze)veriyorum...yoğurdu verdim sevmedi...ramazandada çorbaya başlarım inşlh...bu arada ramazan bizim için tabiki zor olacak,ben tutma taraftarıyım,ama büyük konuşmayayım genede...diğer hamileliklerimdede,emzirirkende hep tutmuştum,beni zorlamamıştı vede kışındı ramazan...bundada bakıcaz artık,inşlh rahat geçer bizim için..
Arkadaşlar merhaba ,
Bebeklerimize ek gıdaya ne zaman , nasıl geçmeliyiz?
Herkes yazsın bence ek gıdaya geçiş sürecini ,birbirimizden fikir sahibi olalım. Hangi gıdaya nasıl başlıyoruz ,neleri ne zaman , ne kadar veriyoruz.Ek gıdaya nasıl başlayacağıma , nelerle başlayacağıma sizlerin de düşüncelerinden faydalanmak istiyorum.
Temmuz sonu gibi ramazandan sonra ek gıdaya geçilecek diye düşünüyorum.
Ramazanda ben de oruç tutamayacağım sütüm yetersiz malesef mamayla destekliyorum.
Doktora sürekli götürmüyorum bebeğimi , o nedenle ek gdaya geçişlerimizde birbirimize yardımcı olalım lütfen. Ne zaman ,neler , nasıl verilecek bebeklerimize yazalım arkadaşlar...
Tşk.
Merhaba,ek gıdaya 6. ayda başlanmalı ve ilk verilmesi gereken gıdalar genelde yoğurt yada sebze püreleri olmalı.Meyve şekerli gıda olduğu için çoğu bebeklerde tatlıya meyil oluyor.sebzeyi reddediyor..Vereceğiniz gıda ilk etapta 1-2 çay kaşığı olup,2 gün beklenmelidir.Alarji durumu var mı diye...Alerjisi varsa verilmemeli başka gıdaya geçilmelidir.Her yeni gıda için süreç böyle olmalıdır...Aklıma gelen verilmeyenler ise;patlıcan(nikotin içeriyor),şeker,tuz,yumurta beyazı,süt,çilek,domates,hazır gıdalardır...Çilek,domates,yumurta beyazı gibi gıdalar fazla alerjendir ama bazı bebeklerde alerjen etkisi yoktur.O yüzden verilmemelidir.Alerjen gibi bir riske yol açmaması için verilmemesi tercih edilir..
Benim oglum tam doymayinca oyle oluyo canim. Var mi oyle bi ihtimal ?iyi geceler kızlar bu ara fazla giremiyorum nete girdikce de okuyum çıkıyorum hemen oruçtan falan bahsetmişsiniz bende ilk aylarda sutum cok olduğu için sağıp dondurucuya attım ramazanda veririm diye ramazanda sadece sahurda ve iftarda emzireyim diye duşunmuştum ama annem o zaman memeyi unatabilir sutun azalır dedi ne yapacaz bakalım ya şimdi bile emdiğinde hemen susasıyorum ve cabuk acıkıyorum allah ızın verirse tutmayı düşünüyorum gecen sene tutamamıştım kanamam vardı iğne ilaç miğde bulantım falan derken tutamamıştım bu senede tutamazsam 60 gün çok fazla ya kızlar bu ara paşam gece ikiden önce uyumuyor nerdeyse uyusa bile cabuk uyanıyor ne yapacam bilmiyorum önceden gece 1 de uyurdu hemen dakkasındaniye böyle oldu anlamadım ne yapmam lazım sizce nasıl bi yol izlemeliyim
Bizim 4 ayimiz yeni bitti. Ben basladim ek gidaya. Hem sutum yetersiz hem de oglum gogsumu tutmamak icin direniyo. Bugun sabah 8 de 100 cc mama verdim, tam doymadi. 12 ye kadar ugrastim gogsumu alsin diye. Attigi cigliklari, kucagimdaki direnisini gormeniz lazim. Tutmadi gogsumu.Artik sagip verdim, uyudu.Arkadaşlar merhaba ,
Bebeklerimize ek gıdaya ne zaman , nasıl geçmeliyiz?
Herkes yazsın bence ek gıdaya geçiş sürecini ,birbirimizden fikir sahibi olalım. Hangi gıdaya nasıl başlıyoruz ,neleri ne zaman , ne kadar veriyoruz.Ek gıdaya nasıl başlayacağıma , nelerle başlayacağıma sizlerin de düşüncelerinden faydalanmak istiyorum.
Temmuz sonu gibi ramazandan sonra ek gıdaya geçilecek diye düşünüyorum.
Ramazanda ben de oruç tutamayacağım sütüm yetersiz malesef mamayla destekliyorum.
Doktora sürekli götürmüyorum bebeğimi , o nedenle ek gdaya geçişlerimizde birbirimize yardımcı olalım lütfen. Ne zaman ,neler , nasıl verilecek bebeklerimize yazalım arkadaşlar...
Tşk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?