- Konu Sahibi papatya3459
-
- #45.281
Benim oglum tam doymayinca oyle oluyo canim. Var mi oyle bi ihtimal ?
Bizim 4 ayimiz yeni bitti. Ben basladim ek gidaya. Hem sutum yetersiz hem de oglum gogsumu tutmamak icin direniyo. Bugun sabah 8 de 100 cc mama verdim, tam doymadi. 12 ye kadar ugrastim gogsumu alsin diye. Attigi cigliklari, kucagimdaki direnisini gormeniz lazim. Tutmadi gogsumu.Artik sagip verdim, uyudu.
5-6 saatte Iki gogsume 160 cc sut birikmis. O da yeterli olmuyo. Zaten oglumun memeyi birakmasinin bi nedeni de sutumun az gelmesi. Bu sebeplerden dolayi ek gidaya basladim. Şansıma tatlari fazla yadirgamiyo. Kayisi, elma suyu verdim bi kac kez. Bi de yogurt ve yayla corbasi. Tam bi ogun olarak veremiyorum henuz. Yeni basladik cunki. Fazla yiyemiyo. Aksam yatirirken de tahilli mamalardan vermeyi dusunuyorum.
4. ek gıdaya başlamak için çok erken.Sindirim sistemi çok çok zayıf...Emzirmek için uğraşmana sevindim ama bu dönemlerde reddetmesi çok normal.bence pes etme.pes ettikçe sütün daha da azalacak..Bebeğinin şu an ek gıdaya değilde anne sütüne ihtiyacı var.2 saatte bir emzirir yada sağıp içirirsen ve süt arttırıcı gıda ve içecekler alırsan çok etkisini görürsün.Mesela ben malt içeceğin çok faydasını gördüm.Joker mağazalarında satılıyor.Sütünün azaldığını hissettikçe içtiğinde anında etkisini görüyorsun...6. aydan sonra ek gıdaya başlasan bile öğün öğün değil de 1-2 kaşık tattırılıp 2 gün gözlemlenmeli.7-8 aylıktan sonra kademeli kademeli porsiyonları arttırıp öğün şeklinde verirsen hem bebeğinin midesini yormamış hemde çok daha sağlıklı beslemiş olursun..
Bu saydıklarım 1 yaşına kadar verilmemeli.Sonrasında yine denenerek verilmeli.
Bizim 4 ayimiz yeni bitti. Ben basladim ek gidaya. Hem sutum yetersiz hem de oglum gogsumu tutmamak icin direniyo. Bugun sabah 8 de 100 cc mama verdim, tam doymadi. 12 ye kadar ugrastim gogsumu alsin diye. Attigi cigliklari, kucagimdaki direnisini gormeniz lazim. Tutmadi gogsumu.Artik sagip verdim, uyudu.
5-6 saatte Iki gogsume 160 cc sut birikmis. O da yeterli olmuyo. Zaten oglumun memeyi birakmasinin bi nedeni de sutumun az gelmesi. Bu sebeplerden dolayi ek gidaya basladim. Şansıma tatlari fazla yadirgamiyo. Kayisi, elma suyu verdim bi kac kez. Bi de yogurt ve yayla corbasi. Tam bi ogun olarak veremiyorum henuz. Yeni basladik cunki. Fazla yiyemiyo. Aksam yatirirken de tahilli mamalardan vermeyi dusunuyorum.
Merhaba ,
akşam yatarken ülker hero baby nin pirinç ununu vermeyi dene istersen akşam tok karnına rahat uyur bebeğin...
Anne sutu yetersiz oldugunda 4. Ayda ek gidaya baslanabilecegini soyluyor doktorlar. Su an tam bir ogun olarak vermiyorum zaten. Gunde bir sefer bir yemek kasigi kadar ancak veriyorum. Fazlasini istemiyor.Alisma asamasindayiz.
Emmedigi zaman sagip veriyorum, ihmal etmem. Sutum bitene kadar da cabaliycam.
Merhaba ,
yoğurdu da en son verilecek gıdalar arasında okumuştum. önce pirinç , patates ve havuçla mevsimine göre sebze çorbasına başlanmalı sonra yavaş yavaş meyve ve kahvaltı şeklinde okumuştum ama ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki ...
Ek gıda değilde formül mamaya geçilmesi öneriliyor tabikide işini iyi yapan doktorlar tarafından.Malesef her meslekte olduğu gibi doktorlukta da işini özenle yapamayanlar var ve yanlış yönlendiriyorlar.4. ayda ek gıdaya geçenlerin çoğu kabızlık ve huzursuzluk sorunu yaşıyor..Ayrıca 6. ayda ek gıdaya geçtiğinde pirinç unu değilde besleyiciliği çok çok yüksek olan yulaf unlu yada irmik muhallebisini öneririm çünkü pirincin hiçbir besleyiciliği yok..Şu anda bebeğinin eksiğini kapatmak için devam sütlerini kullanman gerekiyor...
Ek gıda değilde formül mamaya geçilmesi öneriliyor tabikide işini iyi yapan doktorlar tarafından.Malesef her meslekte olduğu gibi doktorlukta da işini özenle yapamayanlar var ve yanlış yönlendiriyorlar.4. ayda ek gıdaya geçenlerin çoğu kabızlık ve huzursuzluk sorunu yaşıyor..Ayrıca 6. ayda ek gıdaya geçtiğinde pirinç unu değilde besleyiciliği çok çok yüksek olan yulaf unlu yada irmik muhallebisini öneririm çünkü pirincin hiçbir besleyiciliği yok..Şu anda bebeğinin eksiğini kapatmak için devam sütlerini kullanman gerekiyor...
Kizlar Daha once yazmistim. Medela sut pompama sut kacirdigim icin cekis gucu iyice azalmisti, sagmiyordu. Ankaraya servise gonderdim yaptilar. Gayet guzel cekiyordu. Sonra Ben tekrar sut kacirdim.tekrar cekmemeye basladi. Daha once de aklima gelmisti ama garantiden cikmasin diye makinayi acmamistim. Bu sefer acma dugmesinin oldugu yerdeki kapagi actim ve bi 3-5 dk kadar sac kurutma makinasini tuttum. Sonuc ; makinam cekiyor :) mesele motoru kurutmakmis... Aklinizda olsun :)
merhaba ben de Ankara'dan Özge, foruma yeni katıldım ve bir şubat annesiyim:)
günaydın herkese,bugün aşılarımızı olduk inş sıkıntısız geçer.ebe problem olmaz dedi.kanına baktı birde normal çıktı ama yinede kan damlasına başlanacakmış.normal olmasına rağmen neden bu ilaçları kullandığımızı anlamıyorum ben yoksa ben mi yanlış düşünüyorum hemde dokuz damla.zaten diğer damlayı kullanıyoruz şimdi birde bu eklendi.biraz araştırayım en iyisi çok gereklimi diye.bu arada ebe parmağını emdiğini görünce parmağını mı emiyor nie engel olmadınız deyişi vardı bilerek çok büyük kötülük yapmışım gibi canım sıkıldı.çocuk dr.bırakır dediğini söyledim hayır anlamında kafa salladı ve parmağı ince kalır dedi.aile hekimide aynı kanıda yalancı meme ver dedi ama almıyor ki bizim kuzucuk((
oruç konuşulmuştu yazamamıştım bende geçen yıl tutamayanlardanım bu yılda nasıl olacak bilmiyorum sadece emiyor azalırmı sütüm die bende endişe duyuyorum birkaç gün denemeyi düşünüyorum azalırsa bu yılda tutmam ama iyi giderse inş.tutarım.hayırlsı bakalım allah hepimize kolaylıklar versin.
bu arada oğlum bir kaç gün önce dönmeye başladı onun yeni bir şey yaptığını görmek çok keyifli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?