2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Merhaba herkese iyi haftalar,
oruç olayını bende çok düşünüyorum tutsam sütüm azalıcak, hasta oldum bulantı kusma bısey yıyemıyordum anında sütümü etkiledi oğlum da emmeyi redetti hemen 3 gunde. o yuzden cok korkuyorum, geçen sene de tutamadım bu senede tutamazsam 60 gun yapıcak bide eski borçlar eklendimi oooo çok olucak ama napalım. Dinimizce emziren kadın daha sonra tutmak kaydıyla ramazanda oruc tutmayabilir. Bunda bi sakınca yokta borçları daha sonra tutmak zor olur herhalde.

ben çalıştığım için 1 kere mama veriyoruz mecburen ama daha ek gida olarak bişey vermedim. sadece kiraz yalatıyorum çok hoşuna gidiyo hemen vakumlamaya çalışıyo :) hayırlısıyla 5.ayımızda bitsin günde 1 sefer olmak kaydıyla mevye püresi veya meyve suyu vericem. 1 çay kaşığı daha sonra tatlı ve yemek kaşığı olarak arttırıcam, 3 gün de bi meyve değiştirerek. 6 ay ek gida için çok geç diyorlar, damak tadı yavaş yavaş oluşmalıymış. bugün kaşıgını tabağını cam rendesini de aldım. Ek gida olayı daha zor aslında ama ben heyecanlanıyorum nedense.

4. ek gıdaya başlamak için çok erken.Sindirim sistemi çok çok zayıf...Emzirmek için uğraşmana sevindim ama bu dönemlerde reddetmesi çok normal.bence pes etme.pes ettikçe sütün daha da azalacak..Bebeğinin şu an ek gıdaya değilde anne sütüne ihtiyacı var.2 saatte bir emzirir yada sağıp içirirsen ve süt arttırıcı gıda ve içecekler alırsan çok etkisini görürsün.Mesela ben malt içeceğin çok faydasını gördüm.Joker mağazalarında satılıyor.Sütünün azaldığını hissettikçe içtiğinde anında etkisini görüyorsun...6. aydan sonra ek gıdaya başlasan bile öğün öğün değil de 1-2 kaşık tattırılıp 2 gün gözlemlenmeli.7-8 aylıktan sonra kademeli kademeli porsiyonları arttırıp öğün şeklinde verirsen hem bebeğinin midesini yormamış hemde çok daha sağlıklı beslemiş olursun..

Anne sutu yetersiz oldugunda 4. Ayda ek gidaya baslanabilecegini soyluyor doktorlar. Su an tam bir ogun olarak vermiyorum zaten. Gunde bir sefer bir yemek kasigi kadar ancak veriyorum. Fazlasini istemiyor.Alisma asamasindayiz.
Emmedigi zaman sagip veriyorum, ihmal etmem. Sutum bitene kadar da cabaliycam.

Bu saydıklarım 1 yaşına kadar verilmemeli.Sonrasında yine denenerek verilmeli.

Merhaba ,

yoğurdu da en son verilecek gıdalar arasında okumuştum. önce pirinç , patates ve havuçla mevsimine göre sebze çorbasına başlanmalı sonra yavaş yavaş meyve ve kahvaltı şeklinde okumuştum ama ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki ...

Merhaba ,
akşam yatarken ülker hero baby nin pirinç ununu vermeyi dene istersen akşam tok karnına rahat uyur bebeğin...

aşımızı olduk bugün
biraz huysuzlandı doğal olarak
boyumuz 61 cm
kilomuz 6700 gr
ufak ufak gıdaları tattırmaya başla dedi dr
yoğurt meyve suyu falan tattıracakmışım
orucu soracaktım unuttum

Son düzenleme:

Ek gıda değilde formül mamaya geçilmesi öneriliyor tabikide işini iyi yapan doktorlar tarafından.Malesef her meslekte olduğu gibi doktorlukta da işini özenle yapamayanlar var ve yanlış yönlendiriyorlar.4. ayda ek gıdaya geçenlerin çoğu kabızlık ve huzursuzluk sorunu yaşıyor..Ayrıca 6. ayda ek gıdaya geçtiğinde pirinç unu değilde besleyiciliği çok çok yüksek olan yulaf unlu yada irmik muhallebisini öneririm çünkü pirincin hiçbir besleyiciliği yok..Şu anda bebeğinin eksiğini kapatmak için devam sütlerini kullanman gerekiyor...

pirinç,patates alerjensiz gıda olduğu için ilk sıralarda onlar oluyor.Yoğurdun hafifte olsa alerjen riski var ama 6.ayda başlanması(1-2 kaşık tattırıp gözlemlemek kaydı ile) gereken gıdalar arasında..Tabikide evde kendimiz yaptığımız yoğurt.

Kizlar Daha once yazmistim. Medela sut pompama sut kacirdigim icin cekis gucu iyice azalmisti, sagmiyordu. Ankaraya servise gonderdim yaptilar. Gayet guzel cekiyordu. Sonra Ben tekrar sut kacirdim.tekrar cekmemeye basladi. Daha once de aklima gelmisti ama garantiden cikmasin diye makinayi acmamistim. Bu sefer acma dugmesinin oldugu yerdeki kapagi actim ve bi 3-5 dk kadar sac kurutma makinasini tuttum. Sonuc ; makinam cekiyor :) mesele motoru kurutmakmis... Aklinizda olsun :)

Aptamil kullaniyorum

arkadaşlar ek gıda konusu hem çok basit hem karmaşık bir süreç aslında. her konuda olduğu gibi her dr un farklı söylediği şeyler var. bi arkadaş sormuş. kimine göre yoğurtla başlanmalı kimine göre en son verilmeli kimine göre 1 yaşına kadar verilmemeli. ben yaklaşık 2 aydan beri netten çok araştırdım inanın çok uç şeyler var bana göre. yani bana biraz abartı geliyor. her bebeği en iyi annesi tanır doktoru değil. annelerimiz bizi inek sütüyle pirinç unuyla beslemiş.evet o zamanlar bu kadar hastalık ve araştırma yoktu ama ne kadar irdelersek o kadar pimpirikli oluyor bebekler. benim oğlum 5.5 aylık oldu. ben araştırdıklarıma göre belirli ortak noktalar koydum bunlar dahilinde başladım ve inanın sonuç şimdilik çok iyi. yoğurt veriyorum meyve sularından sonra pürelere geçtim sebze püreleri yada çorbaları yazıyor ama benim oğlum yemedi ısrarcı davranmıyorum ki geri tepmesin. tarhana denedim mesela bu da çok tartışılan bi konu ama sonuç olumlu. yani söylemek istediğim deneme yanılmayla en iyi kararı siz verirsiniz. bi ara gaza geldim bebe bisküvisi yaptım ama oğlum onu da öğürdü kahvaltı için tam buğday ekmeğinin içini kullanıyorum beyaz ekmek damağına yapışıyor. yiyecekleri bulamaç şeklinde verirsek sonrası zor olduğu söylenmiş genelde bence de öyle kahvaltıyı bulamaç şeklinde değilde tek tek veriyorum güzel yiyor daha önce de yazmıştım bebek ek gıdanın sinyalini veriyor bunları sırayla denedim ve günlük rutin oluşturmaya çalışıyorum. bebeği zorlamışsın diyenler olacaktır bebeğim 3,5 aydır kabızdı ve ek gıdayla birlikte günlük kaka yapmaya başladı. su vermeye çalışıyorum bol bol çünkü izmir çok sıcak. bu arada ek ıdaya birlikte sütümde acayip çoğalmaya başladı çünkü bikaç saat biriktiği için daha verimli oluyor bence. geceleri yatmadan muhallebi yada tahıllı kaşık mamalarını veriyorum oğlum zaten uyanmıyor en azından tok tutsun diye. inanın biz ne kadar rahat olursak bebeğimiz de o kadar rahat oluyor bence :)

merhaba meryemince, şöyle bir göz atayım deyip seni okuyunca kendimi okumuş gibi oldum :)

pirinç unu konusunda katılıyorum. arpa unu (yurtdışıdna çok yaygın), yulaf unu ya da tam buğday unu gibi tahıllarla yaptım hep muhallebisini. pirinç unu ve nişasta boş kalori iken tam tahıllarda tahılın kabuğu, çekirdeği ve ana gövdesi bulunuyor ve besleyiciliği de proteini de daha fazla

yalnız bir şeye de dikkat edin arkadaşlar, normalde ek gıdaya 4-6.ay arası oluyor. birden öğün şeklinde büyük porsiyonlarla beslenmesini beklemeyin.

ayrıca her yeni gıdayı 3 gün deneyerek alerji olup olmayacağına bakmak lazım. bu 3 gün boyunca başka hiçbir yeni gıda vermemeliyiz ki etkisini görebilelim.

ilk zamanlar buharda sebze ve meyve püreleri vermenizi öneririm. yine de asıl ihtiyacı olan gıda hala günde 500ml süt ve ek gıdaya erken geçmek sütünüzün azalmasına neden olabilir.

ben 14 aylık anneyim, 9.aydan beri çalışıyorum ve yoğun toplantılarım olmadığı sürece muhakkak 4 saatte bir sağmaya çalışıyorum
beyne süt ihtiyacı var şeklinde sinyal gitmesi önemli.

toplantı sırasında bölük börcük yazdım kusura bakmayın. bu tip bilgileri arşivlediğim bir blogum var: hayat ÖZsöyler
ek gıda bölümünü hala düzenliyorum ve bu hafta yayınlayacağım. bittiğinde tekrar paylaşırım ve umarım az da olsa faydam dokunur

bende a
ynı sorunu yaşadım allahtan servis çok hızlı gönderdi ....internttn arştrken gördm içine alkol döküp boş çalştrmşlar maksat ordki sütü temzlmkmş bende bi daha bunu denmyi düşnyrdm..

canım doymama ihtimali yok çünki oyun istiyor çok güzel emiyor maşallah

günaydın herkese,bugün aşılarımızı olduk inş sıkıntısız geçer.ebe problem olmaz dedi.kanına baktı birde normal çıktı ama yinede kan damlasına başlanacakmış.normal olmasına rağmen neden bu ilaçları kullandığımızı anlamıyorum ben yoksa ben mi yanlış düşünüyorum hemde dokuz damla.zaten diğer damlayı kullanıyoruz şimdi birde bu eklendi.biraz araştırayım en iyisi çok gereklimi diye.bu arada ebe parmağını emdiğini görünce parmağını mı emiyor nie engel olmadınız deyişi vardı bilerek çok büyük kötülük yapmışım gibi canım sıkıldı.çocuk dr.bırakır dediğini söyledim hayır anlamında kafa salladı ve parmağı ince kalır dedi.aile hekimide aynı kanıda yalancı meme ver dedi ama almıyor ki bizim kuzucuk ((
oruç konuşulmuştu yazamamıştım bende geçen yıl tutamayanlardanım bu yılda nasıl olacak bilmiyorum sadece emiyor azalırmı sütüm die bende endişe duyuyorum birkaç gün denemeyi düşünüyorum azalırsa bu yılda tutmam ama iyi giderse inş.tutarım.hayırlsı bakalım allah hepimize kolaylıklar versin.
bu arada oğlum bir kaç gün önce dönmeye başladı onun yeni bir şey yaptığını görmek çok keyifli.

benim kuzucumda senin ki gibi yalancı memeyi reddediyor ve ısrarla ve de büyük bir keyifle parmağını emiyor özellikle uyumak istediğinde. içini rahatlatır mı bilmem ama bende 11 yaşıma kadar parmağımı emdim. parmağımı emmeden uyuyamazdım ancak emdiğim parmağımda herhangi bir incelme ya da yamukluk yok (annem uyuduktan sonra mutlaka çıkarırdı ağzımdan parmağımı bende şimdi öyle yapıyorum). benim kadar olana kadar hiçbirimizin bebeği parmağını emmez muhtemelen için rahat tut canım bu dönemde bir çok bebek emiyor. ayrıca eskiler parmak emen çocuk zeki olur derler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…